Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvaamisen ja muiden harrastusten yhteensovittaminen

[21:42 17.7.2007] J.H.
Huomasin tuolla sienimetällä ongelman. Ongelmana oli kurkusta roikkuva kamera. Jos kamera on repussa saattaa monta hyvää ideaa jäädä toteuttamatta. Eli pitäs varmaan keskittyy yhteen asiaan kerrallaan.

Mutta jos vaan seurais sivusta sienien keräämistä. Joutaisko ite kuvaamaan?

http://www.youtube.com/results?search_query=myrkkysieni%C3%A4&search=


[21:59 17.7.2007] K.G.
Juha nyt näen, että olet asian ytimessä. :)
Kaikenlaisia vaikeuksia.
Jees tää on hieno keskustelu siis oikeesti!
Kalassa olessa samoja ongelmia, kamera roikkuu aina jossain kalaämpärissä.


[13:58 18.7.2007] N.N.
Mutta pitäähän sienet kerätä ja kalatkin varmaan kalastaa. Täytyy ottaa lisää lomaa että ehtii myös kuvata erikseen. :P

Olen huomannut että luonnossa rentoutuminenkin helposti kärsii jos etsii silmillään vain kuvakulmia.


[15:37 18.7.2007] K.P.S.
Ja bändejä kuvatessa menee musiikki aikalailla ohitse.


[18:30 18.7.2007] K.G.
Ja metsästäessä menee laukaisimet sekaisin ja kavereita kaatuu. (ei omakohtaista)


[21:14 18.7.2007] J.H.
Huomenna meen vetämään limatuubeja (hauki)Medvästönlahdelta. Siinä on hyvä pitää kamera valmiina. Tosin poika napsii kalat, minä annan haaviapua jos kuvaamiselta kerkiän.

Metsästys alkaa vasta elokuussa, sinne myös olis kerittävä. Tosin pääpaino aina tilanteen mukaan.

Kari P:n ja Ninan jutuissa on myös totuus. Harmi vain että lomaa ei aina voi vain ottaa, ainakaan minulla siihen ei ole mahdollisuutta. Lomat kun kertyy lähinnä talviajalle. Tuo Karin juttu on tismalleen se miten käy kun kuvaa, tai siis yrittää kuvata sitä omaa harrastusta.

Jostain on pakko tinkiä, tai sitten luovia. Purjehdusta ei olekkaan kukaan vielä maininnut.[11:54 1.9.2007] A.P.
Pakko heittää myös vehnäjauhonkevyellä hiekkarannalla kelliminen, aurinkoöljy ja uiminen. Eikä kameraa voi sitäpaitsi yksin rannalle jättää, se pelkää varkaita.


[01:14 2.9.2007] M.K
on teilläki ongelmat:D


[21:00 3.9.2007] T.L.
Kuvaamisen ja muiden harrastusten yhteensovittaminen. Kyllähän tuo onnistuu leikiten. Mutta entäpä Kuvaamisen ja työn yhteensovittaminen. Varsinkin jos työ ei ole valokuvaaminen.


[09:11 4.9.2007] P.T.
10 000 askelta ja kamera.
Missä välissä ehtii kuvaamaan kun mun askelmittarin ohjeissa lukee että pitäis kävellä päivässä vähintään 10 000 askelta. Herra siunaa vähintään!
Pitäs ehtiä työnsäkin tekeen ja kun se työ on koneen vieressä istumista niin ei tässä paljon askelia kerry.

Kyllä se kamera yleensä roikkuu mukana sitten kun lenkille menen, mutta en ehdi pysähtyyn kun on niin kiire.
Onneks näin työaikana ehtii edes katseleen maisemia toimiston ikkunasta. Ja onneks toimisto on kotona joten pientä toivoo on että joku päivä ehdin ottaan vielä vaikka kuvan tai kaksi...


[12:10 5.9.2007] koirallinen
Hanki koira, 10 000 - 15 000 askelta kertyy päivittäin... Ja jos otat sauvat matkaan mukaan niin askeleet kertyy mittariin vieläkin nopeemmin. :)


[18:27 5.9.2007] J.H.
Missäs kohin koirallinen ne kuvat ottaa? Hihnassa tempoo koira ja kädet täynnä sauvaa...


[19:01 5.9.2007] Mää...
Hmmm... sidotaan koirat puuhun kiinni ja otetaan kuvia. Tai tehdään niinkuin meillä että mennään metsään, päästetään koirat irti ja otetaan kuvia. Kuvien oton jälkeen vihelletään ja laitetaan koirat takaisin hihnaan.


[13:57 6.9.2007] P.T.
Koiralliselle:
Mulla on kaksi isoa koiraa ja kävelen niiden kanssa 5-8 kilsaa päivittäin. Kai mä sitten harpon niin pitkiä askeleita että saan mennä tosi pitkälle ennenkun 10 000 askelta on täynnä:)
Askelittari on kyllä oikein mun askelille trimmattu.

Kyllä koirat ja kamera sopii yhteen kun kulkee noita metsiä missä ei juuri koskaan tuu ketään vastaan ja ne harvat jotka tulee on tuttuja koiraihmisiä.
Mun koirat on palvelus/pelastuskoiria ja tottelevat niin että ne voi huoletta pitää irti että sen puolesta vois kuvata, mutta kun ei meinaa aika riittää hitaaseen lenkkiin...pitää painaa niska limassa lenkilläkin että ehtis työnsäkin tehä.


[20:59 12.9.2007] P.H.
Minulla ei ole koiria eikä muitakaan eläimiä, mutta liikkuessa kuvaaminen on joskus hieman hankalaa, kun ei tiedä mihin halvattuun noi kyynärsauvat nakkaisi siksi aikaa kun näkee sen kuvauskohteen.
Heh, kelkalla (esla) olen kokeillut ja onnistunutkin jonkin hyvän noh ja hyvän kuvan, olen ottanut kameran esiin ja antanut kelkan männä tsekseen vastaantulija saattaa katsoa hiukka pitkään, mutta sitä voi katsella kameran linssin läpi takas:)
Luontokuvat on sitten asia erikseen, huonosti ns. liikkuvana sitä pitää luontokuvista ja mielellään niitä kuvaisi, joskus se on vain niin hankalaa, mutta tosinaan onnistuu kyllä.
Joten kuvaukset jää suurimmilta osin photarin käsittelyyn juuri noista edellämainituista syistä.
Toki nämä harrastukset jotka itselläni on, vievät ja kuljettavat liki päivittäin, sitä näkee ja kuvaa henkilöitä sekä hauskoja tapahtumia, sillä eihän kuvaamiseen tarvita kovin paljon jalkoja vai:)


[21:10 12.9.2007] R.M.
Monesti sais ne parhaat kuvat kun ymmärtäis pysähtyä ja avata silmänsä. Turhan usein käy niin, että suunnitellut "kameralenkit" tulee tehtyä ilman kuvan kuvaa, mutta kotimatkalla jää kennolle jotain omaa silmää miellyttävää... Viime aikoina olen päässyt yhdistämään valokuvausta työhön, mieletön onnenpotku!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty