Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuinka ansaita kuvaamalla?

[20:32 18.7.2007] T.P.
Kertokaapa alan harjoittajat, ammattilaiset ja muut tietäjät, että millaisia keinoja on tienata kuvilla? Vastaani on tullut netissä mm. plugi.fi, vastavalo.fi, jotka jälleenmyyvät kuvia. Voiko tällaisilla oikeasti tienata, kannattaako edes lähteä kokeilemaan ja lähettämään esille? Millasia kokemuksia teillä on? :)


[17:27 19.7.2007] []
Mitään et menetä kokeilemalla.
Tienaamismielessä jos aiot, niin kuvia pitäisi olla tuhansia, mielellään paljon tilannekuvia ihmisistä yms. joita voisi sitten käyttää kuvituksissa.
Kukkamakroja et tule myymään yhtään.


[22:33 19.7.2007] L.T.
Eli tarkotatko nimenomaan tienata kuvilla eikä kuvaamalla? Eli että otat kuvia ja myyt niitä, eikä niin että myyt osaamistasi ja kuvaat jotain?

Kuvapankkien suhteen, niistä kannattaa varmaan suoraan kysyä millaisille kuville on tarvetta. Tosin mun käsityksen mukaan tosi monenlaisia ihmiskuvia tarvitaan koko ajan mutta ongelma kuvaajalle on saada malli jolle sopii et kuvaa voidaan käyttää lähestulkoon missä yhteydessä tahansa.


[09:33 17.8.2007] P.T.
Vastavalossa on paljon kuvia, mutta kyllä siellä jotain saa myytyäkin.

Itse oon laittanut sinne kuvia ja joskus jotain menee kaupaksi..yllättävää kyllä olen myynyt niitä kuvia joista en ole siellä saanut edes pisteitä:)

Joten ei kannata kiinnittää huomiota siihen onko kuva suosittujen listalla korkealla vai häntäpäässä.
Tienaamisesta en vielä puhuisi mitään, mutta pientä taskurahaa silloin tällöin.
Pitää muistaa että se on veronalaista tuloa ja kun vastavalo ottaa omansa ja verottaja omansa niin ei siitä kovin paljoa jää...varsinkaan näin kun se on lisätuloa.

Joten harrastuksen vuoksi huvikseen on kiva kokeilla mitä saa myytyä.


[10:18 28.1.2008] P.A.
Kyllä myös harrastajakuvaajan kannattaa laittaa omia kuviaan myytäväksi jonkin kuvaportaalin kautta. Jos ei itsellä ole suoria kontakteja esim. kustantajiin, paikallislehtiin ym.

Itsekin olen kiinnostunut kuvieni myymisestä, ja aikpaljon tutkin erilaisia nettiportaaleita, monella ongelma on että vain tosiammattilainen pääsee listoille.

Löysin tällaisen uuden: http://www.allto1.com/
Valokuvaaja saa 70% kuvien myyntihinnasta, ja keskihinta per kuva pyörii 40-50 Eur tuntumassa, aloittelevat vasta mutta aina uusille on tilaa, ainakin suhtautuminen valokuvaajaan on hyvä, moni muu tarjoaa aika mitämmömän suuruista % myynnistä.


[11:11 28.1.2008] M.H.
Esitän syvän huolestumisen valokuvan rahallisesta arvostuksesta.

Vaikka edellä esitetty mainos lupaa kuvaajalle jopa 70 %, kuulostaa kohtuulliselta, mutta keksihinta 40-50 euroa on se suorastaan loukkaava.






[15:48 28.1.2008] jannu
No sehän on paljon kun esim iStockphotossa kuvia lähtee jo muutamalla dollarilla.


[18:11 28.1.2008] A
No myymään sitten vaan.


[18:28 28.1.2008] minä
Mats, arvostus ja rahallinenkin arvo riippunee siitä, ovatko kuvat "tusinatuotantoa" kuten noissa kuvapankeissa yleensä, vai oikeasti uniikkeja valokuvia.


[23:30 28.1.2008] J.M.
Hyppään Mats Halenin kelkkaan ihan täysillä. Valokuvan pitää maksaa maltaita tai olla ihan ilmainen. :~)


[07:53 29.1.2008] yks huolestunut lisää
Heti kun tuo putiikki (Allto) otti yhteyttä ja pyysi minulta kuvia kävi mielessä, että polkumyyntihän tuosta on tulossa. Tasan en anna tuohon hintaan kuviani mihinkään..

Oli kuvaportaali mikä tahansa, pitää kuvia käsitellä, että ne sinne saisi. Joka on työtä ja ei synny ilmaiseksi.


[10:44 29.1.2008] lasis
Näin minä aloin tienaamaan kuvaamisella: Lähetin sähköpostia paikalliseen ilmaisjakelusanomalehteen, josta kysyin kuvaushommia.. Päätoimittaja kiinnostui heti, ja aloin tehdä lehdelle n. yhdensivun kokoisia kuvareppareita. Keikkoja oli pari kertaa viikossa ja sain aina 50e/ keikka.. Muutaman kuukauden kuluttua eräs lehtikustantaja samaisesta kaupungista oli seurannut kuviani, ja päätti ottaa yhteyttä. Hän pyysi minua valokuvaajaksi kustantamiinsa 5 eri aikakauslehteen. siitä lähtien olen elättänyt itseni, lapseni ja avovaimoni valokuvaamisella.
Mainittakooon vielä että koulutusta ei ole ja ikää on 20v.






[23:49 13.10.2012] T.T.
Minä päätin myydä kuviani polkuhintaan microstock-kuvapankeissa. Ei ole sekään kovin helppoa hommaa, mutta pirun mielenkiintoista. Ja kyllä niitä kuvia on alkanut käydä kaupaksi. En tosin suosittele sitä kenellekään herkkänahkaiselle, joka ei ole valmis kohtaamaan kuviensa hylkäämistä latausvaiheessa. Kokemuksiani voitte käydä lukemassa blogistani:
Kuvien myyminen kuvapankkien kautta



[10:41 14.10.2012] T.T.
Vaikkakin iStockphoton maksamat korvaukset ovat pienehköjä, niin kyllä volyymi on se joka rahaa tuo. Jos sulla on tuhannesta kappaleesta ylöspäin laadukkaita kuvituskuviksi soveltuvia kuvia voi tehdä siellä ihan mukavan tilin.

Noi suomalaiset ja muut pienemmät kyllä maksavat reilusti enemmän/kuva, mutta mitä väliä sillä on jos myyt 2 kuvaa vuodessa.

Mulla on ollut 7 kuvaa siellä n. neljä vuotta ja tänä aikana niillä on tullut 1100 dollaria. Eihän mikään tili ole, mutta jos vastaavia olisi 1000-2000 alkaisi tiliä jo tulemaan.

Oon vaan niin laiska, etten ole jaksanut tonne sopivia kuvia juurikaan ottaa :D


[08:29 24.10.2012] T
Mitä, jos kuvais filmille ja laittais kuvat myyntiin kansainväliseen kuvapankkiin? Aina on väkeä, jotka kaipaavat nimenomaan filmikuvia.

Filmikuvien määrä on jotain 1/872163478 kuvapankkien kuvista. Hakutuloksissa juuri Sinun kuvasi olisivat suhteellisen korkealla! Massin tuloa ei voisi estää!


[19:23 25.10.2012] T.J.
Kuvaamalla ansaitsee, kun kuvaa sitä mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan: Häät, rippikuvat, YO-kuvat, yritysten henkilöstökuvaukset, tuotekuvaukset, reprot,...


[13:09 27.10.2012] Elmo
Muistakaa, että valokuvaajakaan ei tee töitä ilmaiseksi. Suuret(kin) lehdet käyttävät armotta hyväkseen mm. opiskelijoita. Lehti voi tarjota päivän repparikeikasta jotain 50 euron maksua! Tällaisiin ei missään nimessä pidä suostua. Se vetää maton alta sekä ammattilaisilta, että aloittelevilta kuvaajilta. Voittaja on ainoastaan lehden omistajat, ei edes lehden sisältö, sillä huippukuvaajat kaikkoavat lehdistä älyttömien free-sopimusten vuoksi. Kun 50 eurosta ottaa verot pois, matkakustannukset, välineiden hinnan, eläkemaksut yms. niin käteen ei jää juuri mitään.

Tässä free-kuvaajien palkkiosuositukset, joista saa osviittaa siitä, millaisia hintoja kannattaa pyytää: http://www.freet.fi/sopimukset/palkkio06/


[22:21 31.10.2012] H.S.
häitten kuvaamisella saa hyvin.. vaikket tainnu sitä tarkottaa =)


[10:37 30.10.2013] H.J.
Vanha ketju, mutta uskon että minulla on hieman annettavaa tähän.

Kyllähän valokuvaaminen on entistä enemmän muuttunut palveluliiketoiminnaksi, jossa varsinaisten kuvatuotteiden (ja kuvien) myynti alkaa olla pienessä roolissa. Erityisesti hääkuvaukset ja yrityksille räätälöidyt kuvauspalvelut (mm. videokuvaukset) ovat korvanneet kutistuvaa lehtikuvausta ja perinteistä kuvamyyntibisnestä.

Vaikka kuvaustoiminnan liikevaihto on pienentynyt 2000-luvulla, niin silti valokuvaamo- ja valokuvauspalveluiden kokonaisliikevaihdon kasvu on melko hyvin tasapainottanut muutosta, jolloin toimialan koko ei ole valtavasti kutistunut digikuvauksen myllerryksessä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty