Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Thumbnail

[16:17 5.6.2007] J.T.
Pieni parannusehdotus vielä: On hienoa, että laitapalkissa saa näkyviin yksittäisistä kuvista thumbnailin, kun vie kursorin kuvan päälle. Mutta koska samaa ominaisuutta ei ole tehty näyttelyihin, ne tahtovat jäädä katsomatta (Jaakko Pallasvuon hieno näyttely meinasi mennä minulta ohi). Voisiko myös monen kuvan näyttelyjen ensimmäinen kuva näkyä thumbnailina?


[16:56 5.6.2007] Ylläpito
Pikkukuvat eli thumbnailit uusimpien töiden laatikossa on tarkoitettu sitä varten että käyttäjän on helpompi palata jo katsomansa työn pariin kun ei muista työn nimeä. Kuvia ei ole tarkoitettu edes sitä varten että niiden perusteella arvosteltaisiin kannattaako linkkiä klikata.

Oletan että kirjoittajalla oli ajatuksena juuri tämä, että käyttäjät käyttävät kuvaa siihen että sen perusteella valitsevat mitkä teokset ja näyttelyt kannattaa katsoa tarkemmin.

Katsotaan mitä voidaan tehdä tilanteen parantamiseksi.


[21:04 5.6.2007] J.T.
Taustalla on hieno ajatus, mutta tulkintanne oli aivan oikea. Juuri tuolla tavalla tulin ainakin minä niitä käyttäneeksi - selasin massaa löytääkseni katsomisen arvoiset kuvat.


[12:05 6.6.2007] M.P.
Kun tämä uusiutunut foorumi pääsee kunnolla vauhtiin ja kuvia tulee 200 tai enemmän päivässä, on pikkukuvan arvo suuri. Minulla ainakaan ei aika riitä katsoa aina kaikkia kuvia läpi. Varsinkaan sitten kun joukkoon tulee kotiräpsyjä enemmän.


[17:04 6.6.2007] A.E.
Miksi thumbnaileihin on tehty läpinäkyvyyttä? Ei kai sillä pitäisi olla merkitystä mitä thumbnail-kuvan alla on...

Pikkukuvasta saisi enemmän irti, jos siinä ei olisi läpinäkyvyysefektiä. Vai mitä tuumaatte?


[23:30 6.6.2007] Juha Saransalmi
Jos joku päättelisi kuvan katsomisarvoa tulitikkulaatikon kokoisesta kuvasta, sen vielä ymmärtäisi, mutta että sokeripalan kokoisesta...


[07:42 7.6.2007] M.P.
Juha, siitä ihan pikkuisestikin näkee jos siinä on ruudun kokoinen hauva, orava tai kukkamakro :)
Jos valo kuvassa on kaunista, niin avaan sen, vaikka aihe olisi yllämainittu ja aika kuvattu, mutta jos ei niin thumb-kuva riittää ohittamiseen.


[13:04 7.6.2007] Juha Saransalmi
"Juha, siitä ihan pikkuisestikin näkee jos siinä on ruudun kokoinen hauva, orava tai kukkamakro :)"

Niin näkee, Matias, mutta muuta siitä ei näekään. Ajattelepa, jos on otettu oikealla laajakulmalla ja pienellä aukolla lähikuva oravasta, joka näyttää täyttävän kuva-alan kokonaan - tämän näet peukalokuvasta. Mutta jos olet harmiksesi vahingossa klikannut kuvan suureksi, huomaatkin kuvan taka-alalla pienempänä näkyvän haukan, joka syöksyy kohti käpyä rauhassa nakertavaa nisäkästä. Onko kysymyksessä enää sama tilanne, joka näkyi pikkukuvassa? Kukkamakroissakin voi olla mukana joku ilmeikäs pikku ötökkä, jota ei varmasti näy peukalokuvassa, mutta jolla voi olla ratkaiseva tekijä koko otoksen ideassa ja kokonaisuudessa. Tarkoitus on laittaa aukeaan pieni näyttely parin päivän päästä, ja siellä on mukana kukkamakro, jossa on juuri tällainen yksityiskohta. Jos katsot kuvan peukalokuvasta, kuvan ns. pointti jää kokonaan näkemättä.

Jos valokuvauksesta tai mistä hyvänsä asiasta on todella aidosti kiinnostunut, ei tällaisia yksityiskohtia voi ohittaa niin pintapuolisen kevytmielisesti =) Tuskin kovin monet esimerkiksi ostaisivat autoa tutkimalla peukalonpään kokoisia myyntiesitteitä. Useimmat varmaan haluavat nähdä tarkempia yksityiskohtia.
[13:29 7.6.2007] M.P.
No, olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, ettei nettiä selaamalla ja kaikkia kuvia tarkemmin tutkimalla kehity valokuvaamisessa kovinkaan paljoa. Luonnollisesti on hyvä tutustua muiden ottamiin kuviin, mutta määrän ei tarvitse olla suuri. Kehittyy eniten sillä kun tekee asioita oikeasti ja perehtyy asioiden sisältöön myös lukemalla kirjoista ja tutustuu laadukkaisiin kuviin ja siihen kuinka ne on toteutettu. Minusta on mukava käydä näyttelyissä, koska niin saa muiden kuvaamista valokuvista paremman käsityksen.

Olen valokuvaamisesta aidosti kiinnostunut, en vaan usko, että laajempi ajan käyttö Aukean kaikkien kuvien katselun parissa osaamistani lisäisi tai motivaatiotani kasvattaisi


[19:57 9.6.2007] O.E.
Se mihin jokin toiminto on suunniteltu, ja mihin käyttäjät sitä käyttävät eivät aina valitettavasti kohtaa. Ylläpito ei ole tarkoittanut, että käyttäjät arvioisivat thumbnailien perusteella ovatko kuvat katsomisen arvoisia.

Koska tämä kuitenkin vaikuttaa varsin luontevalta tavalta käyttää thumbnaileja, ehdoittaisin että kehityksessä otetaan askel käyttäjälähtöisempään suuntaan ja korjataan thumbnailit. Eli:
-Thumbnailien koko isommaksi
-Läpinäkyvyys pois
-Thumbnail myös monen kuvan näyttelyille
-Thumbnaileja käyttöön myös muissa soveltuvissa paikoissa

Use caseja sopii toki pyöritellä enemmänkin. En olisi välttämättä halunnut rekisteröityä Aukeaan vain päästäkseni kommentoimaan tätä keskustelua ;)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty