Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sama vanha virsi

Edellinen sivu  [15:19 7.8.2007] IV
Pasi, se ykkönen tarkoittaa, että sen antaja pitää kuvaa "Tosi huonona". Se on sen pisteen antajan mielipide, eikä siinä sen kummempia perusteita tarvita. Jos joku haluaa kuvaa tai mielipiteitään analysoida, niin sen takia siinä on se tekstiboksi. Ja vaikka suurin osa pitikin sun "Jäätävää"-kuvaa tosi huonona, ei sun pidä alkaa Don Quijoteksi sen takia. Kuvaa mielummin ensi kerraksi parempi kuva, se on kehittävämpää kuin täällä tyhjän tinkaaminen.


[16:00 7.8.2007] -2
Kerropa sä Pasi nyt vuorostas mitä haittaa niistä perustelemattomista pisteistä on jos nyt ei hyötyäkään. Miksi kuvan laittajalle pitäisi suoda mahdollisuus poistaa ne? Kun kyse ei sun mukaan todellakaan ole siitä, että olet saanut omasta mielestäsi liian huonoja pisteitä tai siitä että haluaisit tietää kuka huonoja pisteitä antaa, niin mitä väliä niillä nimettömillä pisteillä sulle sitten on?

Kun pisteiden piilotusta kokonaan tarjottiin niin totesit: "Mikäs tän pointti on kun ne kuitenkin näkyy kaikille muille?" Toi sun kommentti paljasti aika täydellisesti mistä kenkä puristaa. Mitä väliä sillä on mitä muille näkyy, jos olet täällä kehittymässä kuvaajana.


[17:02 7.8.2007] P.W.
[15:17 tänään] Nina Nygren
Pasi W.: "Arvosana ilman kommenttia on hyödytön jos haluan tietää mikä kuvassa toimii tai ei toimi."

No tietenkin, mutta arvosanan tarkoitus ei olekaan kertoa muuta kuin arvosana (=henk.koht.mielipide numeraalisesti), joista muodostuu sitten jakauma ja keskiarvo. Tällä haavaa näkisin että kuvaaja voisi näyttelyn alussa tai kuvatekstissä pyytää ystävällisesti enemmän kommentteja kuin numeroita.

Mutta sitä on jo kokeiltu eikä toimi...


[17:08 7.8.2007] P.W.
"IV
Pasi, se ykkönen tarkoittaa, että sen antaja pitää kuvaa "Tosi huonona". Se on sen pisteen antajan mielipide, eikä siinä sen kummempia perusteita tarvita. Jos joku haluaa kuvaa tai mielipiteitään analysoida, niin sen takia siinä on se tekstiboksi. Ja vaikka suurin osa pitikin sun "Jäätävää"-kuvaa tosi huonona, ei sun pidä alkaa Don Quijoteksi sen takia. Kuvaa mielummin ensi kerraksi parempi kuva, se on kehittävämpää kuin täällä tyhjän tinkaaminen."

En ole katkera kuvani arvosanoista tai kommenteista, vaan numeroista joista ei ole kommenttia. Itse jopa yllätyin että "Jäätävää" arvostettiin noinkin paljon kun se oli nopea tilannekuva.


[17:16 7.8.2007] P.W.
"Kerropa sä Pasi nyt vuorostas mitä haittaa niistä perustelemattomista pisteistä on jos nyt ei hyötyäkään."

Lue mun aiemmat kommentit. Jos ei tässä, niin muissa keskusteluissa.

Miksi kuvan laittajalle pitäisi suoda mahdollisuus poistaa ne? Kun kyse ei sun mukaan todellakaan ole siitä, että olet saanut omasta mielestäsi liian huonoja pisteitä tai siitä että haluaisit tietää kuka huonoja pisteitä antaa, niin mitä väliä niillä nimettömillä pisteillä sulle sitten on?

Lue jälleen mitä olen sanonut.

Kun pisteiden piilotusta kokonaan tarjottiin niin totesit: "Mikäs tän pointti on kun ne kuitenkin näkyy kaikille muille?" Toi sun kommentti paljasti aika täydellisesti mistä kenkä puristaa. Mitä väliä sillä on mitä muille näkyy, jos olet täällä kehittymässä kuvaajana.

Lue taas mitä olen sanonut, mutta tiivistettynä sanon että:
Kun ei voi kehittyä pelkillä numeroilla jos ei saa sanallista kommenttia!


[17:20 7.8.2007] P.W.
"IV
Pasi, se ykkönen tarkoittaa, että sen antaja pitää kuvaa "Tosi huonona"."

Totta helkutissa tuon tajuan.

"Se on sen pisteen antajan mielipide, eikä siinä sen kummempia perusteita tarvita."

Ja miksi ei? No koska pisteen antaja ei välitä kuvaajan kehittymisestä antamalla rakentavia kommentteja.


[17:27 7.8.2007] P.W.
-2 [-2]
Kun pisteiden piilotusta kokonaan tarjottiin niin totesit: "Mikäs tän pointti on kun ne kuitenkin näkyy kaikille muille?"

Koska se muutos myös tehtiin, mutta sitä ei kunnolla! Nehän näkyy rekisteröimättömille! Hahaa!


[17:28 7.8.2007] K.G.
Pasi, jatka vaan sitkeesti. Tällä menolla susta tulee legenda.


[17:32 7.8.2007] P.W.
-2 [-2]
Kun pisteiden piilotusta kokonaan tarjottiin niin totesit: "Mikäs tän pointti on kun ne kuitenkin näkyy kaikille muille?"

Koska se muutos myös tehtiin, mutta sitä ei kunnolla! Nehän näkyy rekisteröimättömille!


[17:35 7.8.2007] K.V.
Sitten kun taasen alan kuvaamaan Aukeaakin, niin kyllä jo julkaisuvaiheessa pohdin millainen jakauma kuvalle tulee. Eli kuvaa tehtäessä saatan kokeilla saada joko todella ristiriitaisen kuvan aikaiseksi tai vaihtoehtoisesti, iih, aah kuvan joka saa kauniin gaussinkäyrän mukaisen käppyrän.

Eli kuvaa tehdessä pohdin sitä, yritänkö saada sanomaa läpi, kokeilenko jotain ristiriitaisia ajatuksia tuovaa tekniikkaa vai kuvaanko tasaisen varman pisteiden kerääjän.

Tämä on hiukan sama juttu kuin se, että kuvitellaan koulussa opettajan opettavan asian niin että itsestä tulee "ammattilainen". Sen sijaan että opettaja toimii tutorina ja ohjaajana, joka osoittaa suuntaa.

Kommentit ohjaa johonkin suuntaan ja pisteet myös. Ja yhdistämällä niiden informaatio omaan näkemykseen kuvasta, niin saa näkemyksen siitä miten on kehittynyt.

Sekavaa sepustusta, toivottavasti joku selventää ajatukseni.
[17:52 7.8.2007] P.W.
"Kimmo Grönholm [kimmo.gronholm@luukku.com]
Pasi, jatka vaan sitkeesti. Tällä menolla susta tulee legenda."

Kiitos. Olen kohta varmaan jokin "Pasi Puusa"! Mutta minussa on sentään miestä pysyä täällä, vaikka en valokuvaus-ammattilainen olekaan.

Olen mielestäni oikealla asialla (enkä ole yksin) mutta saan joskus kommentteihini vastauksia ihmisiltä, jotka eivät lue kunnolla mitä sanon, vaan etsivät pienenkin raon josta kritisoida ja (nimettömät) ilkiöt joilla ei ole muuta tekemistä tarttuvat tietysti siihen.


[17:59 7.8.2007] P.W.
"Sitten kun taasen alan kuvaamaan Aukeaakin, niin kyllä jo julkaisuvaiheessa pohdin millainen jakauma kuvalle tulee. Eli kuvaa tehtäessä saatan kokeilla saada joko todella ristiriitaisen kuvan aikaiseksi tai vaihtoehtoisesti, iih, aah kuvan joka saa kauniin gaussinkäyrän mukaisen käppyrän.

Eli kuvaa tehdessä pohdin sitä, yritänkö saada sanomaa läpi, kokeilenko jotain ristiriitaisia ajatuksia tuovaa tekniikkaa vai kuvaanko tasaisen varman pisteiden kerääjän."


HUH!!! Pelottavaa siis, että luovuus ja kehitys rajoittuu Aukean takia


[18:00 7.8.2007] P.W.
"Kommentit ohjaa johonkin suuntaan ja pisteet myös. Ja yhdistämällä niiden informaatio omaan näkemykseen kuvasta, niin saa näkemyksen siitä miten on kehittynyt."

Tätä minäkin olen ajamassa takaa!


[18:51 7.8.2007] N.N.
Pasi W., vastasit tuolla että kommenttien pyytämistä on jo kokeiltu eikä se toimi. Itse olen ollut huomaavinani kyllä että sellaiset jotka näyttelyn alkuun tai kuvatekstiin laittavat hartaan pyyntönsä rakentavista kommenteista, ovat niitä saaneet. Mutta rajansa kaikella, ei voi olettaa että kaikilta katsojilta tai pisteyttäjiltä sellaisia löytyy. Tai sitten rakentava kommentti, joka on itsellä mielessä, on jo annettu. Tai sitten kuvasta ei kertakaikkiaan heru mitään ajatuksia tai parannusideoita...

En näe mitään järkeä siinä että jos kuvaajan kaunis pyyntö ei toimi, niin tehdään kommentoinnista pakollista... Luulen että kommenttien määrä tai laatu ei pakollisuudesta mihinkään parane. Ihmisiä täällä ollaan kaikki, joskus irtoaa kommentteja, joskus ei. Ehkä jostain kuvauskerhosta tai -kurssilta niitä irtoaa paremmin kuin täällä? En tiedä, en ole kokeillut niitä.


[18:51 7.8.2007] -2
"Koska se muutos myös tehtiin, mutta sitä ei kunnolla! Nehän näkyy rekisteröimättömille! Hahaa!"

Voi Jessus. Mutta ethän sä Pasi ole rekisteröimätön vaan rekisteröity käyttäjä. Suahan ei pisteet kiinnosta vaan haluat sanallista kritiikkiä ja kehittyä kuvaajana. Miksi sua sitten niin kovasti kiinnostaa/harmittaa millasia pisteitä muut (rekisteröityneet tai rekisteröimättömät) käyttäjät näkee sun kuvan saaneen? Joko sä leikit nyt tyhmää tai sitten sun itsepetoksen taso on jotain johon en oo aiemmin törmännyt.

En löytänyt aikaisemmista keskusteluista suoria vastauksia kysymyksiin joita esitin eli:

Mitä haittaa kuvaajalle / kuvan katselijalle on "nimettömistä pisteistä" vaikka niistä ei hyötyä olekkaan?

Miksi ne pitäisi pystyä poistamaan kun ei niistä ole haittaa?

Jospa nyt vastaisit suoraan noihin kysymyksiin.


Ja sit vielä tää ihmetyttää :
(Nina kirjoitti:) "Tällä haavaa näkisin että kuvaaja voisi näyttelyn alussa tai kuvatekstissä pyytää ystävällisesti enemmän kommentteja kuin numeroita."

(Pasi kirjoitti:) "Mutta sitä on jo kokeiltu eikä toimi..."

Jos joku kuva ei herätä kenessäkään mitään kommentoinnin tarvetta niin et sinä millään säännöllä ihmisiä saa kommentoimaan. Jos nyt otetaan toi sun teos "Jäätävää" esimerkiksi, niin sun säännöillä olisit saanut 7 ihmiseltä pisteitä, joista kuuden pisteet ja kommentit pitäisi poistaa koska niissä ei kommentoitu teoksen valokuvauksellisia arvoja ja siinä yhdessäkin viidellä sanalla. Sitten varmaan olisit tyytyväinen. Ota järki käteen.


[19:04 7.8.2007] K.V.
"HUH!!! Pelottavaa siis, että luovuus ja kehitys rajoittuu Aukean takia", Pasi sanoo.

Eikös se tarkoita että osaa luoda(?) haluttuun ympäristöön sinne sopivia asioita. Jos kuvaisin Practical Photographyn kisaan kuvia, niin kyllä satavarmasti pyrin saamaan kuvan siellä läpi mahdollisimman kovatasoisena. Tai jos kuvaisin Photo.nettiin, niin kuva olisi tasan erilainen kuin aukean kuva. Tai jos kuvaisin Kameralehden kisaan, niin kuva olisi tasan erilainen kuin täällä. Ja jos kuvaisin vaikka Plugiin (sorry mainos), niin kuva on taasen erilainen.

Kyllä se foorumi määrää millaista haluaa kuvata. Ja se ei rajoita vaan opettaa kuvaamaan eri foorumeille erilaisia kuvia.

Sekavaa sepustusta, jospa joku osaisi suomentaa tekstini tai sanoa sen järkevästi.


[19:25 7.8.2007] P.W.
Vertaat nyt tätä kuvafoorumiamme puhtaisiin kilpailutilanteisiin. En ota kantaa kun en ole osallistunut kilpailuihin.

Toi sun "foorumi määrää mitä kuvata" on todella sekavaa tekstiä. Joku saa tosiaan suomentaa sen.


[19:43 7.8.2007] P.W.
"[18:51 tänään] Nina Nygren
Pasi W., vastasit tuolla että kommenttien pyytämistä on jo kokeiltu eikä se toimi."

Tarkoititko tätä josta olin samaa mieltä?

"Kommentit ohjaa johonkin suuntaan ja pisteet myös. Ja yhdistämällä niiden informaatio omaan näkemykseen kuvasta, niin saa näkemyksen siitä miten on kehittynyt."

Tässähän on kyse siitä, että kommentit ja pisteet menevät samaan suuntaan. Silloin asia on harmoniassa ja tulkittavissa oikein. Näin sen ymmärsin. Aukeassa se hajoaa ilman perusteluja.

"Itse olen ollut huomaavinani kyllä että sellaiset jotka näyttelyn alkuun tai kuvatekstiin laittavat hartaan pyyntönsä rakentavista kommenteista, ovat niitä saaneet."

Mutta eivät perusteita pisteilleen jota ajan takaa.


[19:53 7.8.2007] K.V.
Pasi: Tarkoittaa sitä että aihe ja tapa valitaan foorumin mukaisesti.

Vähä sama juttu kuin että hautajaiset ja häät kuvataan erilailla.


[20:05 7.8.2007] P.W.
"Koska se muutos myös tehtiin, mutta sitä ei kunnolla! Nehän näkyy rekisteröimättömille! Hahaa!"

Joku kirjoittaa:

"Voi Jessus. Mutta ethän sä Pasi ole rekisteröimätön vaan rekisteröity käyttäjä. Suahan ei pisteet kiinnosta vaan haluat sanallista kritiikkiä ja kehittyä kuvaajana. Miksi sua sitten niin kovasti kiinnostaa/harmittaa millasia pisteitä muut (rekisteröityneet tai rekisteröimättömät) käyttäjät näkee sun kuvan saaneen? Joko sä leikit nyt tyhmää tai sitten sun itsepetoksen taso on jotain johon en oo aiemmin törmännyt."

Pasi kirjoittaa omalla nimellään:

No Voi Pilatus ja Juudas!
Helppo vastaus jos et itse tätä ole hoksannut. Jos haluat nähdä pisteytyksen kirjautumatta sisään, mene katsomaan ilman kirjautumista! Siellä ne numerot on vaikka et haluaisi!

"En löytänyt aikaisemmista keskusteluista suoria vastauksia kysymyksiin"

Et etsi tarpeeksi tarkkaan, en ole edes kauaa kirjoitellut.

Jospa nyt vastaisit suoraan noihin kysymyksiin.

Tässä taitaa ollakin se ydin joka sinulla tökkii. Et kerro mikä "suoraan" tarkoittaa vaikka jankkaan sitä lähes joka keskustelussa.

Ja sit vielä tää ihmetyttää :
(Nina kirjoitti:) "Tällä haavaa näkisin että kuvaaja voisi näyttelyn alussa tai kuvatekstissä pyytää ystävällisesti enemmän kommentteja kuin numeroita."

"(Pasi kirjoitti:) "Mutta sitä on jo kokeiltu eikä toimi..."

Jos joku kuva ei herätä kenessäkään mitään kommentoinnin tarvetta niin et sinä millään säännöllä ihmisiä saa kommentoimaan. Jos nyt otetaan toi sun teos "Jäätävää" esimerkiksi, niin sun säännöillä olisit saanut 7 ihmiseltä pisteitä, joista kuuden pisteet ja kommentit pitäisi poistaa koska niissä ei kommentoitu teoksen valokuvauksellisia arvoja ja siinä yhdessäkin viidellä sanalla. Sitten varmaan olisit tyytyväinen. Ota järki käteen."

No nyt alat olla asiapohjalla! En minä vaadi ihmisiä kommentoimaan tai pisteyttämään. Mutta haluan että jos antaa pisteen, niin pitää myös kommentoida miksi! Tuo yksi viiden sanan arviokin on sentään jotain, josta pystyy miettimään edes jotain kuvaustaitojeni kehittämiseen liittyvää.

Eli järki on sekä päässäni, että molemmissa käsissäni.


[20:09 7.8.2007] P.W.
"Kari Vahtolammi
Tarkoittaa sitä että aihe ja tapa valitaan foorumin mukaisesti. Vähä sama juttu kuin että hautajaiset ja häät kuvataan erilailla."

No mikä se tän Aukean aihe ja tapa on jota tarkoitat kun en oikein hoksannut ja jota kommentoin?


[20:22 7.8.2007] K.V.
Noh, siinähän se onkin pulma. Minulla lienee erilaisia kuvia eri foorumilla. Aukeaan kuvaan määrätynlaisia kuvia. Ja sinä kuvaat omanlaisiasi kuvia.

En tiedä millaisia kuvia sinulla Aukeassa, mutta tiedän millaisia kuvia itse laitan tänne.

Yritän sanoa kauniisti, että minulle Aukea on harjoittelupaika jossa testaan kuvien vastaanottoa. Ja ne kuvat on täysin erilaisia joita kuvaan muualle. Jos nyt jotain photo.nettiä ei huomioida.


[20:33 7.8.2007] P.W.
Hehee! hieno vastaus! :)

Aika pitkälle samalla linjalla![21:24 7.8.2007] -2
"Helppo vastaus jos et itse tätä ole hoksannut. Jos haluat nähdä pisteytyksen kirjautumatta sisään, mene katsomaan ilman kirjautumista! Siellä ne numerot on vaikka et haluaisi!"

Siis... Ymmärsinkö nyt oikein, että vaikka et halua nähdä pisteitä niin joku näkymätön ääni/käsi käskee sua ensin loggautumaan ulos ja sitten vielä navigoimaan selaimella omaan kuvaan, jotta voisit nähdä pisteet mistä et ole lainkaan kiinnostunut kun ne ei kehitä sua kuvaajana? Onko tämmöselle käytökselle joku nimi tai DSM-IV luokitus?

Minä kirjoitin: "Jospa nyt vastaisit suoraan noihin kysymyksiin."

Pasi kirjoitti: "Tässä taitaa ollakin se ydin joka sinulla tökkii. Et kerro mikä "suoraan" tarkoittaa vaikka jankkaan sitä lähes joka keskustelussa."

Sori en ymmärrä mitä toi sun virke tarkottaa. Minä en kerro mitä tarkoittaa "suoraan vastaaminen" vaikka sinä yrität kertoa sitä lähes joka keskustelussa? Yritetäänpä vielä kerran. Suoraan vastaaminen siis tarkoittaa, että vastaat esittämiini kysymyksiin, niin että et viittaa aikaisempiin sanomisiisi muualla.

Tässä kysymykset vielä kerran:


Kysymys 1: Mitä haittaa kuvaajalle / kuvan katselijalle on "nimettömistä pisteistä" vaikka niistä ei hyötyä olekkaan?

Kysymys 2: Miksi ne pitäisi pystyä poistamaan/estämään kun ei niistä ole haittaa?[12:05 8.8.2007] P.W.
"-2 [-2]
Siis... Ymmärsinkö nyt oikein, että vaikka et halua nähdä pisteitä niin joku näkymätön ääni/käsi käskee sua ensin loggautumaan ulos ja sitten vielä navigoimaan selaimella omaan kuvaan, jotta voisit nähdä pisteet mistä et ole lainkaan kiinnostunut kun ne ei kehitä sua kuvaajana? Onko tämmöselle käytökselle joku nimi tai DSM-IV luokitus?"

Olenko muka väittänyt tekeväni noin? Pisteethän näkyy jo ennen kuin kirjautuu sisään. Napsauta kirjautumatta mikä tahansa teos auki ja pisteet näkyy oikeassa reunassa.


[12:18 8.8.2007] P.W.
Hei -2 [-2]...noi sun "kysymykset" ovat enemmänkin provosoivia mielipiteitä kuin kysymyksiä. Lisäksi ne ovat melko omituisesti laadittu, kuten varmaan kuka tahansa huomaa kun hetken miettii molempia kysymyksiä.

Lisäksi edistäisi asiaa jos esiintyisit nimelläsi ja olisit asiallisempi. Olet "olettanut" jo niin paljon minusta/sanomisistani, että se tympii kohta niin, että joudun vastaamaan samalla mitalla takaisin.


[16:31 10.8.2007] j
Pasi kertoisitko ystävällisesti mitä saat itsellesi kommenteista jota olet saanut jäätävää työllesi? Itse en kyllä keksi mitään mikä tässä tapauksessa voisi ketään kehittää kuvaajana, kuvasi ihan hyvä otos kotialbumiin ja tunnet ehkä kuvattavan henkilönkin, mutta muille siinä ei ole juuri mitään. Tässäkin keskiarvo on juuri kohdallaan enkä itse ainakaan kommentoisi tätä muuten kuin pisteyttämällä.


[22:51 10.8.2007] P.W.
"j" sanoo:
"Pasi kertoisitko ystävällisesti mitä saat itsellesi kommenteista jota olet saanut jäätävää työllesi?"

En ymmärrä miten tämä liittyy keskusteluun, koska en puhu kenenkään töistä erikseen, vaan kommentointi/pisteytys-systeemistä? Mutta jos haluat jotain kommenttia tuohon tiettyyn teokseeni tässä foorumissa, niin esiinny ainakin nimelläsi kirjautuneena sisään.

Sen verran vinkkiä, että loput "arvailustasi" ovat aika pielessä, joten älä oleta mitään kuten "ehkä" eri henkilö aiemmin...

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty