Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Alterego??????

[18:38 27.7.2007]
Mikä tuo on? Kun siitä nyt näyttäisi tulevan seuraava teema-aihe kuvispuolelle. Vai olenko ainut juntti joka jää teeman ulkopuolelle tällä kertaa.


[18:48 27.7.2007] Argentiinan sanakirja
Plop. Tuota nk. argentiinaa voi opiskella tämän kautta; Pienehkö sivistyssanakirja


[19:49 27.7.2007] T.J.
Ok, eli tuolta kun katsoi niin selitys oli "toinen minä", esim. kirjan hahmo, sukulaissielu. Itse kyllä käsitän sanan hiven eri tavoin. Voisivatko oppineemmat valaista asiasisältöä, kiitos!


[19:50 27.7.2007] Alter ego
"Alter ego (lat. toinen minä) on toinen minä, toinen persoonallisuus tai persoonan sisällä oleva persoona. Termiä käytetään yleisimmin kirjallisuudessa analysoinnissa ja vertailussa kuvaamaan henkilöitä, jotka ovat persoonallisuudeltaan identtisiä.

Termiä käytetään myös usein fiktiivisessä populääriviihteessä, kuten sarjakuvissa sankarin tai vihollisen salaiselle identiteetille (esim. Clark Kent/Teräsmies). Samantyylisiä konsepteja ovat mm. avatar, kaksoisolento tai jakautunut persoonallisuus.

Termi kehitettiin alun perin 1800-luvun alussa, kun skitsofrenia havaittiin.

Kuuluisia alter egoja ovat mm. Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen), Dame Edna Everage (Barry Humphries) ja Pee-wee Herman (Paul Reubens).", http://fi.wikipedia.org/wiki/Alter_ego
[19:56 27.7.2007] T.J.
Erittäin selkeästi selitetty, noin minäkin sen olen ymmärtänyt. Kiitos nimetön.


[21:52 27.7.2007]
Kiitos selvennyksestä? Joo, jos aihe on tällainen niin jätän suosiolla väliin. Eipä silti, innolla odotan niitä luomuksia. Siis jos tuo aihe nyt sitten voittaa.


[02:08 28.7.2007] M.H.
Juuri noin kuten tuossa yllä selitettiin. Clark Kent/teräsmies on myös hyvä vertaus.

Alter egoja voi olla tosin muillakin kuin fiktiivisillä hahmoilla tai skitsofreenikoilla. Mm. monilla esiintyvillä taiteilijoilla saattaa olla alter ego... pala itseä mutta osin kärjistetty... esim. Janis Joplinilla hahmo Pearl, David Bowiella, Bonolla jne. Tai esim. nimimerkistä elämään lähtenyt nettihahmo, jollainen saattaa monella yllättäenkin olla. (jokaisella nörtillä on sivupersoona ;))


[00:27 5.8.2007] K.A.
Ymmärsin tässä yhteydessä, alter ego tarkoittavan tapaa jolla esittää itsensä taiteessa.

Clark Kent on teräsmiehen peitehenkilöllisyys, ei niinkään toinen minuus - pikemminkin päin vastoin eli tahallinen harhautus.


[00:48 5.8.2007] M.H.
Öh... ei kai aihe kuitenkaan ollut "oma alter egoni", vaan "alter ego" voi siis hyvin vapaasti kuvata MYÖS jonkun toisen alter egoa, tai miten sen nyt itse käsittääkään.

Clark Kent - teräsmies... ei ehkä toinen minuus mutta persoonan sisällä oleva persoona.. eli mahtuu hyvin käsitteen alter ego alle.


[01:05 5.8.2007] K.A.
alter ego [alter ego, alter egoo] "toinen minä": kirjassa esiintyvä hahmo, jonka kirjailija on luonut itsensä kaltaiseksi; ihmisen jossakin yhteydessä omaksuma "toinen rooli"; kaksoisolento; hyvin läheinen ystävä, "sukulaissielu"

Näin J. Korpelan sivuilla, ja tätä minäkin ajoin takaa.


[13:19 5.8.2007] M.H.
Niin...???

"toinen rooli", kaksoisolento jne.

Kyllähän ne voivat myös olla jonkun toisen toisia rooleja jne. Ettei välttämättä tarvitse itsestä sitä tehdä...

Ei rajailla liian kapeaksi tuota aihetta muuten voi käydä kylmät tuon teeman osanottajamäärän suhteen... Kukin tekee kuin itse parhaaksi näkee, artistin vapaus ;)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty