Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Annetut pisteet julkisiksi

Edellinen sivu  [18:28 7.8.2007] P.W.
No miksi sitten ei tehtäisi systeemiä, jossa ei tarvitsisi antaa nimeään, mutta vaatimuksena olisi perustella numeronsa asiallisella kommentilla?


[20:10 7.8.2007] A.H.
Jos numerointi vaatisi kommentoinnin joka kerta, se luultavasti tiputtaisi arvostelun puoleen. Itselläni ei ainakaan ole jokaisesta työstä jotain sanottavaa. Tai sitten on niin, että joku on jo kommentoinut sen mikä tulee mieleen eikä viitsi toistaa samoja asioita.
Ja ainakin minulle, töilleni annetut pisteet kertovat myös jo jotain.

Ja jos numeron perustelu olisi pakollista, niin oletettavaa on että kyseiset kommentit eivät olisi mitenkään rakentavia. Juu, ihan jees työ, joo..

Toimivaa voisi kyllä olla se, että ykkösen antaminen vaatisi kommentin. Niitä kuitenkin jaellaan vääristä syistä.


[20:23 7.8.2007] P.W.
Hmm...Miksi arvostelu (pisteytys mukaanlukien) pitäisi olla massiivista määrältään? Julkaisijalle niiden laadun luulisi olevan tärkeämpää.

En myöskään oikein ymmärrä, että ihmiset monet napsuttelevat numeroita vaikka eivät pysty perustelemaan sitä sanallisesti, koska ajattelevat kuitenkin kuvaa tarkastellessaan.

Tuli mieleen, että jos joku on sanonut samaa mitä itse ajattelee, sen voi mainita kommentissaan ja viitata siihen. Jee!

Jos joku antaisi kommentteja jotka eivät ole rakentavia, niin sen kuin poistaisi kommentin kunhan myös kyseisen kommentin antajan antama piste katoaisi samalla kummittelemasta.


[20:45 7.8.2007] J.M.
Omien mielipiteiden perustelu on tosi hyväksi katsojillekin. Se pistää ajattelemaan ja analysoimaan. Eikö se ole melko tärkeä teko, jos me täällä halutaan kehittyä johonki suuntaan?

Luin vasta, että Elton John haluis lopettaa internetin.. Syynä se, että se kuulemma tappaa hyvän musiikin. Ihan yhtä radikaaleja en uskalla mennä ehdotteleen, mutta myönnän minäkin ajattelevani vahvasti, että jos aloitteleva kuvaaja perehtyy valokuvaukseen taidemuotona siten, että pläräilee vain kuvia, paukauttaa kolmen sekunnin miettimisajan jälkeen numeron pöytään ja jatkaa matkaa... niin voe että. Sellanen tappaa ainaki mielenkiinnon, pidemmän päälle.

Se nyt on jokaisen oma vahinko, jos sille tasolle jättää tämän aukea.netin käytön.


[20:49 7.8.2007] Voi hyvä luoja
Kyllä aukea kuihtuisi kokonaan jos teidän toiveita noudatettais. Tulisi vain sellaisia "kaveriporukoita" joihin ei muilla olisi asiaa. Oletteko huomanneet että teitä on vain kaksi ja sitäkin "ahkerampaa". Ajatelkaa helvetissä meitä muitakin. Nykyinen aukea toimii näin aivan hyvin emmekä tahdo tähän mitään muutoksia! Kehukaa toisianne vaikkapa henkilökohtaisten sähköpostienne kautta.


[21:11 7.8.2007] J.M.
Hyvä nimimerkki "Voi hyvä luoja"...

Millä tavalla en muka ajattele teitä muita? Millä tavalla ehdotukseni kasvattaisi näiden "kaveriporukoiden" aiheuttamia ongelmia? Nimettömänä julkaiseminen juuri poistaisi sitä tosi tehokkaasti niiltä, jotka eivät halua niiden "kaveriporukoiden" vaikuttavan arvosteluun. Joo, tosi itsekästä ajattelua multa.

Ja mitä tulee puheeseeni kommentoinnin hyödyllisyydestä ja pisteiden naputtelun mahdollisesta turruttavasta vaikutuksesta, millä tavalla se on muka itsekästä ja ajattelematonta? Itseänikö ja omaa hyväänikö siinä vain ajattelen? Mitä se minua hyödyttää, jos joku toinen oppii?! Hyvä mieli tulee, mutta onko se taas hirveen itsekästä ajattelua multa?

Et keksi mitään sanottavaa.

PS: Näin siinä aina käy. No problem. Vaihda nimeä ja jatka elämää ihan ku et ois koskaan kirjottanutkaan tota viestiä.


[10:42 12.8.2007] P.T.
Mielenkiintoista jos vois julkaista kuvan nimettömänä ja nimi tulisi vasta viikon päästä esiin.

Olis hauska seurata pisteiden kehitystä. Uskon vahvasti että nimen julkaisu joko laskis tai nostais pisteitä..

Tää nyt oli vaan sellanen yhtäkkinen mieleen tullut asia kun luin Jannen kirjoituksia.

Kaveriporukoita muodostuu väkisinkin tälläiseen suljettuun yhteisöön, jossa useilla yksilöillä on vakaat omat mielipiteensä asioista.


[22:48 16.8.2007] YxLuojanluoma
(: MAAILMAN PARAS PARANNUSEHDOTUS ;)

Millä estettäis tämä keskusteltu ongelma siitä, että pisteyttäjät ja kommentoijat antavat henkilökemioiden vaikuttaa suuresti palautteisiinsa?

Ehkä sillä, että annetaan kuvien julkaisijalle oikeus julkaista teokset nimettömänä?

Kyllä. Se ois herkullinen tilanne. Olen täysin varma siitä, että ainakin itse käyttäisin sitä! Varmasti moni muukin, joka täällä kirjoittaa aktiivisesti. (Janne Mankila)

Olen samaa mieltä. Minä en pistä tänne kuvan kuvaa, ennen kuin saan tehdä sen nimettömänä, tai nimimerkillä, jonka käyttö minulta evättiin.
Seurailen sivusta vaan.
Täytyy sanoa, ettei ole meno miksikään muuttunut entisestä, kun noita muutamia ketjuja luin.

Painuu takas puskaan...
[22:15 20.8.2007] R.L.
Nähdessään mitä muut tekevät, ihminen, niin sopeutuva (conforming) se on, muuttaa ajatuksiaan ilman että aina itsekään sitä tajuaa.

Eli mielestäni paras olla näkemättä mitä muut sanoivat, ennenkuin itse pisteyttää.[22:24 20.8.2007] R.L.
Ja niistä ykkösistä joista niin monet ovat valittaneet: miksei anna niiden olla? Suurin osa kuitenkin sanoo että 'pisteytykset eivät anna mulle mitään' jne. Jätetään ne omaan arvoonsa, ja pyydetään ylläpidolta etusivulla pisteytyksien keskiarvo, kaikille töille :)
[22:28 20.8.2007] R.L.
Yhdyn kuitenkin Antti Asikkalan mielipiteeseen: jos ihmiset saavat pisteyttää, niin kaipa heidän pisteytys-keskiarvo tulisi julkaista? Sittenhän nähdään miten jotkut antaa 1 melkein kaikille (Puusa? Love him!) ja jotkut 4-5 melkein kaikille.

Ja minäkö yrittäisin jollainlailla notmalisoida sitä käyrää? ;-)[10:00 21.8.2007] nimetön julkaisija
Nimettömänä julkaiseminen olisi erittäin houkutteleva vaihtoehto... Uskon että se vaikuttaisi positiivisesti myös kommentteihin.


[12:13 21.8.2007] R.L.
t'll' kertaa taisi vaikuttaa, mutta oliko se positiivinen_ En usko. Mutta tuo toimenpide oli yll'pidolta, veikkaan.[13:16 21.8.2007] M.H.
Aukean vahvoista periaatteista on ollut tuo omalla nimellään julkaiseminen ja esiintyminen. Pieniä poikkeuksia toki on, kuten se että keskusteluissa voi esiintyä nimettömänä, kommentteja voi antaa nimettömänä (jos tekijä niin sallii) sekä kuvataidepuolen teemaan saa osallistua nimettömänä tai nimimerkillä!


[13:21 21.8.2007] R.L.
sanon huonolla teipill'> ei siin' mit''n ett' julkaisut on estettyin'. mutta se on joptain ett' ihmiset ei saa tietoja miksi ja miten.[13:22 21.8.2007] Anonyymit kunniaan viimeinkin
Uskokaa minua. Ongelmanne puolittuu ihan varmasti jos sallitte töillenne myös anonyymien kommentoinnin. Huonot numerot on paljon helpompaa perustella nimettömänä eikä tarvitse pelätä niiden tosikkojen ja "oikeiden taitelijoiden" kostoykkösiä.
Ainakin minua harmittaa joskus kovasti jos huomaan teoksessa jonkun selkeän parannusehdotuksen mutta "hierarkiassa" minua korkeammalla olevalle en millään uskalla sitä antaa varsinkin kun tiedän taiteilijan olevan helposti tulistuvaa sorttia ja kovasti palvottu täällä olevien nimellisten kolleegojen taholta.
Tuohan on jo monta kertaa nähty että useinmiten juuri he tuppaavat olemaan niitä jotka eivät kestä sitä että joku vasta-alkaja uskaltaa heittää "varjoja" paistattelulleen. Niinpä minäkin tyydyn vain antamaan pelkän numeron.


[18:45 21.8.2007] Nimetön julkaisija
Sallin aina nimettömän kommentoinnin, mutta siitä huolimatta ei niitä perusteluja ykkösille tule. Parannusehdotukset tulevat nimellä, edellisiin kuviin ei ilmestynyt ainoatakaan nimetöntä kommenttia. Yleensä ne ykköset tulee viikko julkaisun jälkeen, ikään kuin keskiarvoa laskemaan, siihen taitaa eniten vaikuttaa kuvaajan nimi... Joten jotain oppineena olen lopettanut vallan nimellisen kommentoinnin, en halua nuoleskeluvitosia sen paremmin kuin kostoykkösiäkään.


[19:10 21.8.2007] Noinhan se...
..valitettavasti täällä pelaa. Mutta arvostan kovasti sinunlaisiasi joilla todella on munaa sallia myös nimettömät kommentit. Se antaa oikeanlaisen kuvan taiteilijasta. Antaa tulla lunta tupaan jos on tullakseen.
Itse en enää vaivaudu edes pisteyttämään sellaisia jotka tahtovat kaiken pelkästään nimellisenä.


[20:44 21.8.2007] T.R.
Minä en salli nimettömiä kommentteja, on se sitten munatonta taikka ei. Kommentoin aina itse nimellä ja odotan samaa muilta.
Vanhan Aukean puolelta on riittävästi kokemusta nimettömistä. Siellä minä ne sallin pääsääntöisesti ja noin 80% nimettömistä palautteista oli tyyliä "kyllä nämä kirpparilla menevät kaupaksi" taikka "huono". Pientä (sinänsä ansiokasta) poikkeusta lukuunottamatta asiallisia palautteita ei nimettömiltä juurikaan tullut. Niiltä joiltakin joita niitä tuli minä pyydän anteeksi nykyistä linjaani. Teidän takianne en mahdollisutta ole poistanut.
Toki puhdasta rääpimistä ilman mitään oikeaa asiaa tuli myös nimellisiltä, mutta vähemmän ja ainakin heillä oli pokkaa laittaa se nimensä alle.


[22:17 21.8.2007] Huomasin sen...
..että sinulle tuli niitä "pahoja" ansiottomasti nimellisiltäkin mutta entäs sitten...mitä niistä. Pitäisihän sinun noinkin kokeneena ja taitavana taiteilijana käsittää mikä niiden antajien pontimena on. Kannattaa vain olla ottamatta niihin minkäänlaista kantaa niin kyllä he lopulta tottuvat ajatukseen että toiset tekevät mitä haluavat ja toiset mitä osaavat.


[22:27 21.8.2007] T.R.
Minä en ole erityisen kokenut taikka taitava taiteilija. Meidän luokallammekin oli useampia sellaisia joiden rinnalla omat työni näyttivät lähes tuhertelulta, mutta ihminen on ihminen ja asiaton ja ilkeä palaute kyllä sattuu vaikka järki sanoo että siitä ei pitäisi välittää. Luulenpa että taiteessa asia vielä korostuu koska sitä kuitenkin tavalla taikka toisella pistää itseänsä likoon tehdessään töitä ja tuodessaan niitä esiin. Ymmärrän silti täysin pointtisi. Itse en poistanut yhtään kommenttia töistäni olivat sitten millaisia olivat. Minulla nyt vain on paha tapa provosoitua herkästi. Aukea on kyllä hyvä harjoituskenttä paksun nahan kehittämiseen. ;o)


[13:55 22.8.2007] Anna vain..
..Timppa palaa. Kyllä me oikeasti tiedämme mistä ne paskamaiset kommentit johtuu. Ymmärrän toki jos se joskus vituttaa sinuakin, mutta tiedän että niiden antajaa se vasta potuttaakin kun ne yksinkertaisesti vain jättää huomiotta. Kyllä ne sitten lopulta siihen kyllästyy. Emme me kaikki anonyymit ole paskoja.

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty