Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Elokuun teema = Alter ego

[18:55 1.8.2007] K.t.
Teemaksi siis valittiin Alter ego, 16 pisteellä. Hyvänä kakkosena oli Uusi maailma, 12 pistettä.

Aukea ja uusi aukea olivat äänestyksen häntäsijoilla - 13 ja -11 pisteellä.

Kuvien viimeinen lähetyspäivä on 29.8. ja teema julkaistaan 31.8. Muista olla tarkkana kuvien lähetyksen suhteen, että kaikki tarvittavat tiedot löytyy. Ohjeet kuvien lähetykseen yms.

Toivottavasti tulisi paljon töitä :)

Teematerveisin
-Minna-Maarit-


[19:34 1.8.2007] M.H.
Niin joo.. ja jos on jotain ideoita, kehitysehdotuksia tai esim. uuden teeman aihe-ehdotuksia niin tähän rimpsuun voisi niitä vaikka heitellä.


[23:12 2.8.2007] P.H.
Tämä on varmaan tyhmin kysymys täällä, mutta voiko joku kertoa minulle, joka en taida englantia, mitä tuo teema tarkoittaa niinkuin ihan kotisuomeksi:)
Kiitos


[23:43 2.8.2007] M.H.
Heh... on muuten kiirellä kirjotettu... Ei mikään "Aler ego" vaan Alter ego.. sorry! :D

Ei ole tyhmiä kysymyksiä :)

Alter egoako se Pirkitta tarkottaa? Jos niin niin tuosta kuvataiteen keskusteluosiosta löytyy aiheesta kyselyä.

Wikipediasta lyhyesti:
"Alter ego (lat. toinen minä) on toinen minä, toinen persoonallisuus tai persoonan sisällä oleva persoona. Termiä käytetään yleisimmin kirjallisuudessa analysoinnissa ja vertailussa kuvaamaan henkilöitä, jotka ovat persoonallisuudeltaan identtisiä.

Termiä käytetään myös usein fiktiivisessä populääriviihteessä, kuten sarjakuvissa sankarin tai vihollisen salaiselle identiteetille (esim. Clark Kent/Teräsmies). Samantyylisiä konsepteja ovat mm. avatar, kaksoisolento tai jakautunut persoonallisuus.

Termi kehitettiin alun perin 1800-luvun alussa, kun skitsofrenia havaittiin.

Kuuluisia alter egoja ovat mm. Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen), Dame Edna Everage (Barry Humphries) ja Pee-wee Herman (Paul Reubens)."

Alter ego voi siis olla jonkun salainen persoonallisuus.. fiktiivisen hahmon tai oikean ihmisen. Esim aku ankka - taikaviitta, peter parker - spiderman, tai jonkun salainen nettipersoona tai jonkun esiintyvän taiteilijan luoma hahmo jne.

Aihe on mehukas ja moniulotteinen... toivottavasti inspis iskisi mahdollisimman moneen :)

(en vastaa kirjoitusvirheistä, väsyttää ihan liikaa oikolukeakseni tekstiä)


[10:17 3.8.2007] T.J.
Jep, aiheeseen voi tarttua tosi monelta taholta, joten osallistukaa toki!

Sisäinen minuus, salainen persoona, piilotettu minuus, Jekyl/Hyde, omakohtainen, kuviteltu, sisäisen maailman, roolihahmo jossa omaa persoonaa...jne. miten kukin asian kokee...

Jäämme odottamaan mielenkiintoisesti erilaisia näkemyksiä!!


[21:13 3.8.2007] P.H.
Kiitos asiantuntevista vastauksista ja hyvistä vinkeistä:)


[12:11 22.8.2007] K.t.
Vielä viikko aikaa osallistua!

Töitä ei ole vielä tullut kovin paljoa... hihat siis heilumaan! :)

-MMH-


[14:15 22.8.2007] Joutavanpäiväinen
"Töitä ei ole vielä tullut kovin paljoa..."
En kyllä ihmettele. Vähän liiankin lennokas ja outo oli tuo aihe. Olisikohan jatkossa syytä hiukan miettiä noiden aiheiden valintatapaa. Vaikkapa teemaehdotukset nimettömänä niin ei kenelläkään olisi mahdollisuutta olla muita "fiksumpia". Minä luulen että teeman nimet voisivat silloin olla hiukan "maallisempia". Enkä todella nyt sano tätä muita härnätäkseni.
Meillä joillakin Suomalaisilla vain tahtoo olla sellainen ikävä hienostelun tarve.


[16:57 22.8.2007] T.R.
Samaa mieltä aiheesta, ja pääsyy miksi en osallistu, mutta aihe oli äänestämällä valittu ja silloin homma ok. Ainut että kaipa nyt jokainen aiheen puolesta äänestänyt sentään laittaa työn. Jos ei niin on se vähän outua.


[21:20 22.8.2007] M.H.
Vali vali ;)... tässä vaiheessa kuitenkin huomauttaisin että tähän teemaan on NYT tässä vaiheessa tullut osallistumisia yhtä paljon kuin vanhan aukean "Punainen vaate" nimiseen teemaan. Joten tuskin aina nyt niin nimestä johtuu.

Ja tiedoksi... teemaehdotuksia SAA laittaa nimettömänä... ainoastaan äänestys tapahtuu nimellisenä, ettei kukaan yksittäinen pääsisi manipuloimaan noita tuloksia. Teeman aiheen ehdotuksia saa laittaa vaikka tähän keskusteluun (myös nimettömänä jos niin haluaa) niinkuin tuolla yläpuolella mainitsin, sekä myös sähköpostitse, luottamuksella tietenkin, jos ei niitä uskalla tänne laittaa edes nimettömänä, tai haluaa samalla kysyä jotain asiaa teemaan liittyen.[11:20 23.8.2007] T.R.
Minna-Maarit...
Valitinko?
Toin vain esille syyn miksi en itse osallistu ja samalla sen että homma on ok koska siitä on äänestetty.
Punaiseen vaatteeseen ei muuten tullut kovin montaa työtä, tai ainakin muistan että senkin aiheen tiimoilta huudeltiin lisää osallistujia.


[11:58 23.8.2007] M.H.
Timppa... et sinä vaan tuo joutavanpäiväinen.

Punaiseen vaatteeseen ei tosiaan tullut paljon töitä, ja itseasiassa varmaan jokaisen kuvataidepuolen teeman kohdalla on huudeltu lisää osallistujia. Yhteisteemaan (rajalla) aikoinaan miltei kaikki työt tulivat viimeisen viikon aikana (ja niitä tuli paljon)... sama juttu oikeastaan aina... saa repiä hiuksia päästä että osallistuuko vain muutama (ei siis kovin helppoa tämä homma).

Silloin kun kuvataidepuolen teema starttasi ylläpito oli sitä mieltä että se on kuolleena syntynyt ajatus että sitä on joskus kokeiltu, mutta kuvataidepuoli kun on niin rikkonainen, se ei tulisi toimimaan. Pientä alkukankeutta mutta hyvinhän se silloin lähti. Tosin monet vuodatukset tuli kirjoitettua puolin ja toisin silloisen ylläpitäjän kanssa.

Kuvataiteen teema on kuitenkin vielä lapsenkengissään verrattuna muihin teemoihin, joten sitä voi kehittää vielä paljonkin käyttäjien tarpeen mukaan. Meillä on siihen vapaat kädet. Perusperiaatteena oon kuitenkin halunnu pitää teeman sellaisena -ei niin kovin rajattuna, mikä sopinee hyvin boheemeille taitelijoille :) Esim. kuvataiteen teema on ainoa paikka koko aukeassa jossa voi tuoda töitään esille nimettömänä tai nimimerkillä.


[21:26 23.8.2007] T.R.
Jep jep...
Hatunnosto sille että jaksat hommaa vetää.
Onnea tälle aiheelle ja katson josko seuraavaan osallistuisin.


[13:42 24.8.2007] M.H.
Suunnitteella on muuten koko aukean kattava teema... kuvataide + kirjallisuus + valokuvaus. Keskustelu aihe-ehdotuksineen räpsähtää piakoin tuonne etuetusivulle, kunhan saadaan ensin muiden teeman vetäjien kanssa sovittua joistakin pelisäännöistä ja käytännöistä. Siihen vois siis noita aiheita vähän miettiä, täytyy kuitenkin pitää mielessä että aiheen pitäisi olla sellainen mikä sopii aukean jokaiseen alueeseen.


[10:41 28.8.2007] M.H.
Kaksi päivää vielä aikaa lähetellä kuvia alter egoon!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty