Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Motivaatio

[21:30 12.8.2007] L.P.
Haluisin kysellä tälläisesta aiheesta että miten saa motivaatiota pidempien tekstien (novellien tai ehkä kirjan) kirjoittamiseen. Minulta aika usein katoaa näes motivaatio, kun tulee aina keksittyä "parempia" ideoita (yleensä huonompia). Sitten vain kirjoitus hautautuu jonnekkin pöydän laatikkoon. Saattanee johtua tosin nuoresta iästäkin että ei jaksa keksittyä pitkä pinnaisesti yhteen tekstiin ^__^'


[13:23 17.8.2007] L.K.
Tuo on minullakin joskus ongelma. Tällä hetkellä on kuitenkin käynyt niin, että tarinaa tulee. En sitä mitenkään pakota, haudon kaikessa rauhassa ja kirjotan kun siltä tuntuu.
Jos tulee parempia ideoita, niin mitäpä jos yrittäsit yhistää ne siihen samaan? Lopputulos voi olla sillisalaattia, mutta eihän sitä koskaan tiedä.


[14:16 17.8.2007] m. lester
Laura Paananen:
"miten saa motivaatiota pidempien tekstien (novellien tai ehkä kirjan) kirjoittamiseen"

Aika paha kysymys :)

Itselläni tuntuu olevan sellainen pään pöytälaatikko, joka ilmoittelee itsestään kun sitä pitää purkaa. Tämmöinen tarve voi tulla ihan koska vaan, vaikka tekemällä (väkisin) tekeminen sitä harvemmin laukaisee. En tiedä, onko se purettava materiaali varsinaisesti motivaatiota, mutta tekemään se pakottaa aina.

Haluaisitko sinä kirjoittaa kirjan vai meinasitko, että miten sellaisen halun löytää?


[18:08 17.8.2007] L.P.
Haluaisin tietysti kirjoittaa kirjan, ja alku löytyy, muuta kaikki vaan lysähtää aina jossain vaiheessa. Tulee aina uusi idea.


[18:35 17.8.2007] Uutta taideteosta ei tunnista tekijäkään
On hyvä että motivaatio ehtyy ennen kuin joutavaa julkaistaan. Hyvän tekemiseen motivaatio riittää.

Ei se uusi idea ole vanhan surma, vaan osa vanhaa ideaa, sen uusi haara tai kerros.


[09:38 22.8.2007] Kirjan takana on työtä
Motivaatiota saa halusta tehdä se samalla tietäen, että se on myös ja aika paljonkin tuskaa. Motivaatio kasvaa tehdessä. Jos haluat kirjoittaa kirjan, etsi idea ja tee töitä. Monet tuotteliaat kirjailijat kirjoittavat tiukan päiväjärjestyksen tukemana. Inspiraatio on kyllä ihan kiva juttu, mutta se ei ollenkaan riitä. Kirjan vaatimaa materiaalimäärää ei saa työstetyksi eikä edes pidettyä päässään, ellei hommaa tee käytännössä joka päivä. Viikon tauko ja vähän aikaa sitten kasassa ollut paketti hajoaa.


[13:02 22.8.2007] L.K.
Ei välttämättä, Edellinen. Itse olen hautonut tarinaideaa jo kauan, kirjotan joskus ja joskus en, eikähän tuo mihinkään hajoa. Se on ja pysyy pääkopan sopukoissa, jos on tarpeeks hyvä. Pelkkä ajattelu päivittäin auttaa paljon.


[14:25 22.8.2007] Työtäkö?
Jokainen tietty tekee niin kuin itselle sopii. Itse olen kirjoittanut muutaman kirjan ja veikkaanpa, että jokaiselle se työvaihe tulee joskus. Mitäpä sitä viivyttämään...


[20:22 23.8.2007] A.P.
Jörn Donner on joskus sanonut, että kun kirjoittaa yhden A4:n päivässä, tekee se vuodessa 365 sivua, ja niistä saa kirjan.

Laura, sinun kannattaa kirjoittaa joka päivä se yksi liuska, ja aina kun uusi idea tulee niin kirjoita taas uusi sivu.

Jörn Donner oli alle parikymppinen aloittaessaan kirjallisen tuotantonsa novellikokoelmalla. Hän on julkaissut runsaan viidenkymmenen vuoden aikana kymmeniä teoksia. Jospa sinäkin aloittaisit novellikokoelmalla.


[20:34 23.8.2007] P.V.
Mä oon tullu siihen tulokseen että multa ei kirjaa synny. Ei ainakaan romaania - en usko että kykenisin mitenkään hahmottamaan kokonaisuutta saati sitten pitämään sitä kasassa. Siispä nostan hattua kaikille kirjailijoille, tai ainakin niille hyville. :)

Ja Päätalolle oikein erityinen hatunnosto.


[09:39 24.8.2007] P.P.
Minulla on vähän huono motivaatio tällä hetkellä, koska en ole tarpeeksi hyvä Aukeaan.


[11:30 24.8.2007] Motivaatiota?
Mikähän Aukeassa oikein on vikana, kun tämä "olenko riittävän hyvä" -kysymys pyörii aivan liian monen päässä nykyisin...


[11:34 24.8.2007] P.P.
Laadunvalvontaan on pestattu Coco-simpanssi, joka pitää vain kirkkaista sotkuisista väreistä.


[12:07 24.8.2007] Motivaation tappaja?
Jos laadunvalvonta herättää kauhua, se pitäisi mennä itseensä. Minä ajattelen niin, että laatu on hyvä asia, mutta jos sen valvonnan seuraukset sisältävät luovuutta ja motivaatiota haittaavia piirteitä, hommassa on jotain vikaa.


[18:20 4.9.2007] S.O.
Minulla on tämä sama ongelma, mutta olen huomannut että tämä vanha tuttu kirjoita ja yhdistä toimii. Jos kirjoittaa pakkolla kaikesta katoaa into, siitä tulee pakko pullaa ja liisterimäistä sellaista.

Itse tein tämän virheen keran ja tajusin että se ei toimi. Harrastajilla on hyvä puoli, meillä ei ole mitään paineita, saamme kirjoittaa moskaa ja silli salaattia jos niin tahdomme.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty