Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vinkkejä Thaimaa -> Koh Samui

[12:32 15.8.2007] J.R.
Sellainen olisi mietitykseni aihe että onko kukaan käynyt Thaimaassa Koh Samuilla harrastelemassa valokuvausta?

Ja jos on niin osaako suositella jotain huippuspotteja mitä ei etsimättä väldee löydä...

Ja toisena ni millanen mahtaa olla kyseisen paikan rosvokulttuuri, että kannattaako pitää kamera+hilppeet moskovatyylillä resuisessa kassissa tai jätesäkissä vai uskaltaako kulkea reteesti jalusta olalla.

Tietenkin muutkin vinkit ja vastaukset otan mieluusti vastaan! tänks.


[12:42 8.9.2007] H.K.
Eipä ole ko samui kokemusta mutta Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Phuket kokemusta löytyy. Thaimaassa on vahvasti animistinen kulttuuri jossa Buddhaa, Kuningasta ja henkiolentoja kunnioitetaan suuresti ole siis sen mukaan. Rikollisuus ei ole mikään ongelma ja hienoa kameraa voipi esitellä huonomallakin alueella ilman pelkoa.
Paksut kultaketjut tosin kannattaa jättää kotiin kuten aina turistimatkoilla. Etelä Thaimaassa on vakavia ongelmia islamistien kanssa, älä mene sinne.

Niin ja kaikkihan tietää tän jutun että siellä on tarjolla vaan lusikka ja haarukka kun aterioidaan, jos pyytää puikkoja thai-ravintolassa niin pahaa silmää tulee. Lusikka on kuin haarukka jolla ruoka viedään suuhun ja haarukkaa käytetään kuin veistä jolla ruoka viedään lusikkaan. Thait arvostaa jos osaat syödä oikein, monilla euroilla ja jenkeillä käytöstavat siellä vasta hakusessa, että jos osaat käyttäytyä ->avaa valokuvamahdollisuuksia.

Thaimaa aiheista keskustelua:

http://www.thaiklupi.fi/foorumi/index.php

(ylläpidolle; linkit ei toimi uudessa aukeassa)


[11:49 11.9.2007] Helena Sydänmetsä
entäs thaimaan pattaya? sinne menen, onko vinkkejä? :D


[12:57 11.9.2007] J.T.
Joo noi yllä olevat ei tosiaan päde Pattayalla. Ite oon muuten menossa Kempeleelle.


[15:20 11.9.2007] A.R.
Olin viime keväänä kuukauden verran Thaimaassa ja tälläkin hetkellä sisko+lanko asuvat siellä. En suosittelisi turistirysiä kuten pattayata kenellekkään. Melkein kaikki saaret kuten Koh Samui, Koh Tao, Koh Chang ovat taas suositeltavieni joukossa ja mantereelta pohjoisessa sijaitseva Chiang Mai, joka on aivan loistava paikka, josta löytyy paljon nähtävää ja kuvattavaa. En kyllä osaa kertoa mitään spotteja Samuilta, mutta suosittelen snorklaus-trippejä + vedenalaista kameraa.. Kameraa voi pitää ihan olalla kameralaukussa tai miten haluaa. En ole kuullut, että ketää olisi ryöstetty ja niin kuin edellä mainittiin budhalaisuus kieltää varastamisen ja thait eivät ole kovinkaan pitkäkyntistä kansaa. Varastaminen on pahasta, mutta huijaaminen on ihan jees. Joten muista tinkiä ja katsoa ettei sinua viilata linssiin.


[12:14 16.9.2007] T.M.
Olin toukokuussa samuilla ja vähän kuvailukin mielessä. Itse petyin paikkaan kuvauksellisesti. Muutama vesiputous ok, mutta eläimet oli kaikki tarhoissa. Joitain liskoja ja lintuja tuli vastaan satunnaisesti. Perhoset tosi arkoja. Kukkia jonkin verran. Katuelämä perus itämaista kuhinaa. Hienoja rakennuksia ei ollut. Vähän aina riippuu mitä haluaa kuvata.
Seuraavissa voisi suositella käytävän: tiikereitä silittämään, akvaario, saarikierros (riippuu firmasta), sekä ehkä perhospuisto (riippuu ajankohdasta)


[18:52 17.9.2007] Ärr!
Tiedätkö millaiset määrät poltat fossiilisia polttoaineita lentäessäsi Indokiinaan ja takaisin?


[12:53 18.9.2007] Niin
Niinpä, suosittelen polkupyöräretkeä.


[14:45 19.9.2007] H.K.
hehe nauratti tup moskovatyylinen resuinen kassi... Asun Glasgowissa ja mulle ei tulis mieleenkaan menna kaikille alueille taalla kameralaukun kanssa. Yleensa tulee heitettya kamera ihan tavalliseen kassiin, vaikka menisin ihan keskustaankin. Tahan mennessa (kohta 8 vuotta) ei ole tullut pahoja tilanteita vastaan, mutta turha sita kai missaan on kameraansa mainostaa oli Buddhalainen alue tai ei.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty