Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kokemuksia kameran tilaamisesta ulkomailta?

[10:58 16.8.2007] J. Mietteliäs
Voisikohan joku valaista omia kokemuksiaan kameran tilaamisesta ulkomaisesta nettikaupasta? Olisin vihdoin, monen vuoden jahkailun jälkeen hankkimassa digijärkkäriä, mutta opiskelijan rahapolitiikka on muutenkin aivan pyllyllään...

Ennen lopullista päätöstä haluaisin kysyä seuraavia asioita:

Kuinka paljon tuli halvemmaksi?

Miten takuu? Suomessa kun tarjoavat hyvää 1-2v takuuta.

Onko ollut joitain ongelmia? Esim, jos kamera hajoaakin postissa, kenen vastuulla se on?

Onko jokin kauppa osoittautunut niin luotettavaksi, että sitä voisi suositella?
[06:42 17.8.2007] J.H.
Yhden objektiivin hommasin Saksalaisesta nettikaupasta. Tavara moitteeton, odotusaika kohtuuton. Kolmisen kuukautta meni odotellessa. Obiskan hinta oli suomessa 800e ja tilattu tuli maksamaan 580e kuluineen.

Suomalaisissa liikkeissä peloittelevat takuuasialla. Tosiasiassa ainakin Canonin tuotteissa on ns. tehdastakuu joka toimii ympäri mailman. Takuukorjausten kestoaikaa en tiedä kun ei ole koskaan tarvinnut turvautua kyseiseen palveluun.

Oman putkilon hain Vantaalta huolintaliikkeen tiloista kun ilmoitus tuli saapumisesta. Paketti oli melko murjotun näköinen, joten avasin paketin ennen kuin olin maksanut tuotteen. Kunnossa oli.

Aikaa tilauksesta on jo pari vuotta ja putki pelittää edelleen.

Huhuja olen kuullut monista vaikeuksistakin ulkomaisten liikkeiden kohdalla. Hyvää nuissa ulkomaisissa liikkeisä on ainakin se että Suomalaiset hinnat on tulleet alemmas juuri nettitilaumahdollisuuden tautta.

Tuon ainoan tilauksen jälkeen olen suosinut Suomalaista. Jos ongelmia tulee, löytyy aina henkilö jonka ravatista voi ottaa kiinni ja vetää hieman lähempää tarkastelua varten lähemmäs.


[08:33 17.8.2007] R.M.
Ennen tilausta kannattaa tarkastaa, että Firmalla on haluttu tuote myös hyllyssä, eikä pelkästään netin tuoteluettelossa. Useilla sivustoilla on mahdollisuus tarkistaa tuotteen varastossaolo/toimitusaika, ettei tulisi suuria yllätyksiä.


[08:57 17.8.2007] O.S.
Olen tilannut kaksi objektiivia New Yorkista.

Toimitukset olivat nopeita, 3-4 päivää (ei välttämättä toteudu edes Suomesta tilattaessa) ja tavarat tuotiin ehjänä kotiovelle. Tilaamieni tuotteiden laatikoissa ei ollut edes jälkeä runnomisesta tai huonosta käsittelystä. Ison pahvilaatikon sisällä oli paljon kuplamuovia ja kuplamuovin sisällä pieni objektiivin laatikko.

Säästin tilaamalla jenkeistä kummankin optiikan kohdalla lähes sata euroa, tosin jos jotain ongelmia tulee, joudun lähettämään putket takaisin takuuta varten. Olen ymmärtänyt, että jos tilaa Yhdysvalloista USA -mallin optiikan, sillä on takuu myös Suomessa. En ole asiasta 100% varma. Tilaamani optiikat olivat ns. grey market -versioita, joiden takuu toimii vain liikkeessä josta putket tilasin.

Kun tilaat EU:n ulkopuolelta, kannattaa ottaa huomioon, että tuotteesta joutuu maksamaan tullin (noin 7%) ja alv:n. Kannattaa myös seurailla valuuttakursseja. Dollarin kurssi euroon verrattuna on ollut aika huono lähiaikoina, joten nyt on hyvä hetki tilata jenkkilästä. Tuotteen hintaan voi tulla myös yllätys luottokorttiyritysten käyttämistä omista kursseista (vastaa aika lähelle myyntikurssia).

Olen ollut tyytyväinen hankintoihini ja voin suositella ulkomailta tilaamista omien kokemusteni pohjalta. Tässä vielä linkki kauppaan, jossa asioin: BH Photo


[18:51 17.8.2007] S.K.
Olen myös tilannut BH-Photosta tavaraa ilman mitään ongelmia.
Kuten Ollikin sanoi, kannattaa huomioida kuitenkin että kovin 'halpaa' tavaraa ei ehkä kannata EU:n ulkopuolelta tilata, kun verot+toimituskulut tulee hinnan päälle. Halvemmassa tavarassa (-1500e?) hinnanerot eivät ehkä ole niin suuret, joten esim BH:sta ostaminen ei välttämättä tule halvemmaksi..mutta kannattaa katsoa kuitenkin ja laskea moneen kertaan mitä maksaa..itse säästin vajaa tuhat euroa tilaamalla optiikat New Yorkista kuin Suomesta/Euroopasta.

Saksalainen Technikdirekt.de on erittäin luotettavassa maineessa oleva verkkokauppa. Olen tilannut sieltä tavaraa ja kaikki toiminut hyvin. Tosin niiden toimituskulupolitiikka taitaa olla muuttunut vuoden takaisesta kalliimpaan suuntaan..

Myös saksalainen AC-Foto on kuulemma hyvässä maineessa. Saattaa olla halvempikin..


[19:50 17.8.2007] J.H.
Palaan viel tuohon omaan aikaisempaan viestiin. Tuo obiska minkä tilasin saksalaisesta nettikaupasta, Oli aloittanut matkansa ämerikasta. Huomasin vaan erimoisista tullileimoista ja tarroista pakkauslaatikon kyljestä. Eli niksmannit tilas jekkilästä, sen jälkeen kun olin tehnyt tilauksen Saksaan.

Olisin tuossa ostoksessa voittanut parikymppiä jos olisin tilannut suoraan amerikasta. Yritinkin ekaks, mutta jostain syystä ei tilausvahvistusta tullut koskaan. Annoin luottokortin numerotkin kun tilauksessa niin vaaditaan. Pienenaikaa olikin mastercardin tiliotteet tarkassa seurannassa.

Kävin objektiivin saavuttua kysymässä paikallisessa valokuva/kameraliikkeessä samalle objektiiville hintaa. Sanoivat että olisivat myyneet samalla hinnalla, kun kerran on pakko kilpailla nettikaupan kanssa. En tiedä olisko pitänyt paikkaansa vai oliko pelkkää jälkipuhetta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty