Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea boikottiin ikuisesti!

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[20:17 17.8.2007] P.P.
Poistivat aika väärän työn, siis tuon uusimman piirrokseni. Samaan aikaan täällä näkee totaalisia söhellyksiä. Pitää varmaan itsekin alkaa sotkemaan satunnaisesti väriä kankaalle niin tulee vitosia. "Aukea ei ole tarkoitettu aloittelijoille blaa blaa.." helvetti! Minä näytän teille aloittelijan vielä!


[20:49 17.8.2007] Mordorin isokala
"Samaan aikaan täällä näkee totaalisia söhellyksiä" joista yksi on sinun. oot vaan tavis pauli. pus pus


[21:33 17.8.2007] A.H.
Niin ja miten siihen negatiiviseen kommentointiin piti suhtautua.


[21:46 17.8.2007] P.P.
Poistakaa sitten ne muutkin (iso osa kaikista tänne laitetuista töistä), tai antakaa meidän olla keskinkertaisia tai huonoja! Jos töitä aletaan poistamaan niin siinä pitää olla yhtenäinen logiikka sitten. Sitä paitsi se oli taiteellinen kannanotto digitaidetta vastaan. Siinä missä digitaide tehdään isoon kokoon ja kutistetaan pieneksi ettei näy virheet niin minä tein päinvastoin. Piirsin pientä ja karkeaa jälkeä jonka sitten skannasin isoksi että näkyy kynän ja tekemisen jäljet. HP:n skanneri teki vielä oman kunniakkaan osansa tehdessään työstä erittäin rakeisen.[22:06 17.8.2007] A.H.
Ymmärrän kantasi, enkä nyt näe selkeää syytä miksi työsi on poistettu. Ehkä siihen on vaikuttanut työn (jos kyseessä varastossa oleva työ) harjoitelman tyylisyys.

Tämän tyylisiä (harjoitelmia) on kuitenkin edelleen täällä esillä, joten en ymmärrä miksi juuri tämä poistettu.

Näitä ei kuitenkaan ole suuri osa, kuten sanoit, tänne laitetuista töistä vaan pieni osa. Sitten on näitä tyylisuuntia, jotka saa hyviä arvosteluja, vaikka näyttääkin sutaisuilta. Mutta ne ovatkin oma taiteenlajinsa..

Digitaide voisi kyllä saada oman osionsa, koska perinteisesti tehdyn työn asettaminen esille internettiin edustavasti on haastavampaa kuin digitaidekuvan. Laatu kärsii aina.


[09:59 18.8.2007] Epäreilua!
Arvelin ensin että Paul itse olisi poistanut tuon työnsä. Helvetti, ei se sentään noin huono ollut. Laadunvalvonta vain suuressa viisaudessaan päätti Paulia näpäyttää ilmeisesti.
Juuri nyt tuossa etusivullakin on paljonkin tyhjänpäiväisempiä "virityksiä" jotka tuolla logiigalla olisi joutanut samaan säkkiin jos nyt kerran laadunvalvonnan piti tuohonkin puuttua. Paulin huonot pisteethän on aina selviö, hänhän on yksi ainoista kommentaattoreista täällä joka sanoo asiat suoraan. Kuitenkaan hänen asiantuntemustaan tuskin kukaan Aukealainen pystyy kiistämään.
Tuleeko nyt tästä Aukeastakin paskantärkeiden ja sievistelijöiden paratiisi? Jos linjasta muodostuu tällainen niin hyppään ajoissa kyydistä.
Saisiko perusteluja tuohon poistoon?[10:51 18.8.2007] Anonyymisti sinun :)
Tuon edellisen on takuulla kirjoittanut Paul itse :))))))))) Kukaan muu se ei voi olla.


[11:21 18.8.2007] M.P.
onnea vaan tällekin keskustelulle.


[11:43 18.8.2007] K.S.
"Jos töitä aletaan poistamaan niin siinä pitää olla yhtenäinen logiikka sitten. Sitä paitsi se oli taiteellinen kannanotto digitaidetta vastaan. Siinä missä digitaide tehdään isoon kokoon ja kutistetaan pieneksi ettei näy virheet niin minä tein päinvastoin. Piirsin pientä ja karkeaa jälkeä jonka sitten skannasin isoksi että näkyy kynän ja tekemisen jäljet. HP:n skanneri teki vielä oman kunniakkaan osansa tehdessään työstä erittäin rakeisen."

Eikös se ollut se sun Nelli-kuvas? katsoin sen, enkä nähnyt siinä mitään kannanottoa edes kuvatekstissä, se oli karkea piirros naisen päästä.
Tuollainen ajattelutapa, että no laitampas nyt oikein paskasti skannatun ja ruman työn tänne ihan vaan siksi kun täällä on digitaalisia niin paljon, on aivan käsittämätön.

"Paulin huonot pisteethän on aina selviö, hänhän on yksi ainoista kommentaattoreista täällä joka sanoo asiat suoraan. Kuitenkaan hänen asiantuntemustaan tuskin kukaan Aukealainen pystyy kiistämään."

Toinen käsittämätön lausahdus! Asiantuntemus! Hän on itse Mustatuntuu-asiantuntija. Sillä ei ole mitään tekemistä taiteentuntemisen kanssa.

Ylläpito poistaa kuvan jos näkee sen aiheelliseksi. Niin simppeliä se on.[11:43 18.8.2007] nyyh
hahahahhaa!! Paul, joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.


[12:21 18.8.2007] K.A.
Olisi kernaasti voinut jäädä poistamatta. Olin aikonut ehdottaa että hiuksiin lisäisi hieman valoa :D.

Mutta se ei ollutkaan "oikeesti" tuotu työ? Minusta kuvataidegalleria ei ole paikka protestoida digitaidetta vastaan. Sen voi tehdä keskusteluissa.

Sitä paitsi taiteesta tulee digitaidetta kun sen tuo tänne.

P.P. on kyllä arvokas kommentoija ja keskustelija, että kyllä tämäkin aiheenavaus piti nähdä. Myötäsukaisuus on tylsää.


[13:00 18.8.2007] J.M.
nooh, täällä on palkki jossa voi erota Aukeasta ikiajoiksi, sitä vaan napsauttaa.


[13:03 18.8.2007] Juksaako siis historia!
Voiko joku oikeasti väittää saaneensa Paulilta ykkösten selitykseksi mitään sen analyyttisempää kuin vaikka "huono", "surkee" tai jotain vastaavaa. Jos joku on joskus lukenut häneltä hiukan tarkemmin eriteltyä palautetta, niin kiinnostaisi kovasti nähdä missä se kommentti oikein täällä luuraa. Kävisin hämmästelemässä sitä kuin jotain pyramidia keskellä etelänapaa :)


[13:11 18.8.2007] :O :D :)
Voiko tämän keskustelun avauksesi muuten ottaa jonkinlaisena lupauksena Paul ja voitaisiinko sille vielä keksiä myös jokin velvoittava ehto?


[13:42 18.8.2007] N.K.
mua säännöllisesti huvittaa nämä keskustelut. jatkakaa toki!


[14:00 18.8.2007] A.R.

Onko tämä vitsi?
[14:00 18.8.2007] J.P.
"Minusta kuvataidegalleria ei ole paikka protestoida digitaidetta vastaan."
Miksei mitä tahansa vastaan vois protestoida kuvataiteen keinoin?
"Pitää varmaan itsekin alkaa sotkemaan satunnaisesti väriä kankaalle niin tulee vitosia. "
Tee niin, oikeesti!


[18:45 18.8.2007] T.O.
Töiden poistaminen on erittäin arveluttavaa. Minusta Aukean jäsenillä pitäisi olla oikeus tietää asiasta ennakkoon ja mahdollisuus keskustella. Ei siis pelkästään oman työn poistosta, vaan muidenkin. Minusta olisi surullista, jos kaikki pusat ja pekkariset poistuisivat täältä.


[19:06 18.8.2007] P.P.
Maalaan seuraavaksi kuvan Kirsistä.


[19:19 18.8.2007] K.S.
OUJEA! odotan sitä!! bring it on Paul!


[21:08 18.8.2007] L.M.
Jos teokset, joiden tekijä jatkuvasti kuvittelee työnsä laadun olevan hyperrealistista, kun tositilanteessa kyse on ala-aste -tason kurasta (paitsi mielikuvituksettomammasta, mitä penikat tuppaavat tuottamaan), töiden esittämiselle ei voida edes pitää perusteena sitä, että palautteen myötä tekijä voisi oppia jotain. En näe tässä Paulin työn poissiivoamisessa mitään väärää, vitun paskahan se oli.


[23:14 18.8.2007] P.P.
Missä vaiheessa kuvittelin yhtään mitään? Kuka sanoi mitään "hyperrealistisesta"? Älä hölmöile Laura.


[23:50 18.8.2007] .
Kuvittelit siinä vaiheessa olevasi jokin suurikin taiteen tuntija, kun lykkäsit meidän muiden töille ykkösiä sarjatuotantona haukkujen kera tajuamatta taiteesta oikeasti p*#*kaan


[01:34 19.8.2007] J.M.
Kyllä täällä saa paukutella ykkösiä, vaikkei tietäisi taiteesta mitään. :)

Ei hyödytä mitään, ei ketään, eikä koskaan katkeroitua liikaa.

Paul ja häntä kritisoineet henkilöt vois kaikki kysyä sitä itseltään...

PS: En muuten oo tässä kellekään sanomassa, mitä saa tehä ja mitä ei. Heitin vaan lauseen, jota voi miettiä jos haluaa. Harmittaa laittaa näitä disklaimereita just katkerien ihmisten takia. ;)


[02:25 19.8.2007] S.K.
Käsitinkö nyt oikein?

Pauli Julkaisi paskaa kritisoidakseen digitaidetta -> Tämä tarkoitusperä teki työstä (hänen mielestään) taidetta -> jonka jälkeen hän kitisee siitä että nyt kukaan ei jostain syystä osaakaan pitää taiteellisena hänen synnyttämäänsä paskaa.

?

OK. Toki sitä voidaan sanoa että taidetta ei tarvitse selittää, mutta väitän että tämän teoksen kohdalla olisi siitä voinut olla apua.

Paska näyttää paskalta jos kukaan ei kerro että se on jotain muuta. Eikö?

Paskaan harvoin tekee muutenkaan mieli sen kummemmin mieli syventyä joten harva kai on senkään vuoksi osannut pitää tuota pökälettä mestariteoksena.

Yhtenäinen logiikka? Mitä kitiset. Teoksesihan näytti juuri niin paskalta kuin halusitkin sen näyttävän. Paskaa alta riman. Ihan turha valittaa.


[04:49 19.8.2007] T.R.
Vaan jos pointti onkin siinä tunnetussa tosiasiassa että jos tekijä on tarpeeksi nimekäs niin mikä tahansa paska menee läpi taiteena ja siitä vielä jopa tapellaan. Koska tuo työ ei mennyt läpi niin se kertoo että tekijä ei ole tarpeeksi nimekäs ja siinä voisi olla syy närkästymiseen.

Sinänsä en ota mitään kantaa siihen oliko teoksen poistaminen oikein. Tiedän miten se kirpaisee itsetuntoa, sillä minultakin on kerran poistettu valokuvauksen puolelta yksi kuva ja ainakin silloin saatekirjeen teksti oli aika töykeä.

En kuitenkaan tehnyt asiasta ketjua. Tyydyin laittamaan mailin ylläpidolle jossa kerroin oman kantani asiaan...


[10:28 19.8.2007] Mielestäni...
...käsin tehdyille töille pitäisi eriyttää aivan oma kategoriansa. Saisivat nuo tietokonetaiteilijat olla omiensa parissa ja loppuisi kokonaan tämä alituinen kitinä. Heistä muutamat vähättelevät täällä aukeassa jokaisen "käsityöläisen" töitä ja kommentteja niinkuin olisivat suuriakin guruja. Vaikka itse saakin aukeassa kasapäin kehuja kavereiltaan niin ei se tee heistä vielä kaiken kattavaa taideasiantuntijaa.

Näkisinpä mielelläni heiltäkin täällä muutaman ihan oikeasti aivan vasta omilla käsillään tehtyjä töitä ja varsinkin heiltä jotka täällä ovat aina suuna ja päänä todistelemassa omaa erinomaisuuttaan. Niin aivan oikein, eihän se onnistu.


[11:08 19.8.2007] .
Janne Mankila kirjoitti:

"Kyllä täällä saa paukutella ykkösiä, vaikkei tietäisi taiteesta mitään. :)"

Ehdotan, että pisteet ilman perusteluja kuitenkin kiellettäisiin, sillä joku saattaa arvioida kaikki työt sen mukaan mitä tykkää kyseisestä päivästä taideteoksen sijaan.

Taidankin tässä muuten aloittaa sellaisen herra Mankilan katkeroitusoperaation, teet mitä tahansa tulet saamaan työllesi aina tuhdin kasan ykkösiä ankkuriksi, ettet pääse siitä ihan taivaalle liitelemään sinäkään. Juuri tälläistä harrastaa herra P.P. Ja kun ei näy ylläpito vielä heittäneen ulos häntäkään, niin mitäs huolta minulla on. Mankila! Olet merkitty mies, ykkösillä merkitty mies :) Katsotaan sitä katkeroitumisprosenttiasi sitten puolen vuoden päästä.

Paitsi, että tämä on vitsi. Herra P.P:n tasolle en alennu.


[11:26 19.8.2007] P.P.
Näyttäisi siltä, että olen antanut kolmosia ja nelosia enemmän kuin ykkösiä ja kakkosia. Vitosia tietysti vähiten. Oikeastaan aika yllättävää, eikö olekin?

Muuten, kylläpäs täällä nyt "paskatellaan" sitä minun piirrostani. Pikku sudenpennut hyppii nenille heti kun haistavat veren.


[11:51 19.8.2007] J.H.
Aukea tarvitsee just tämän kaltaisia keskusteluja. Jaksaa aina palata lukemaan kun on kunnon vääntö menossa.

Tuohon työn poistamiseen ei oo oikeen omaa kantaa, ehkä kuiteski oon sen kannalla että turha niitä töitä on poistella. Ei ne mua ainakaan haittaa, vaikka oliski esillä.


[11:58 19.8.2007] J.M.
sammaa mieltä ylläolevan kanssa, ketä ne paskat työt sitten lopulta häiritsee?


[12:56 19.8.2007] Tom Pesch
En pysty hyväksymään tollasia töiden poistoja mitenkään. Tuskin siinä Paulin työssä oli mitään rikollista kuitenkaan? Itseltäni poistettiin Harhakuvasta joskus töitä sillä selityksellä että ne olivat liian huonoja ja epäonnistuneita, ja se sapetti AIKA PALJON. 'Laadunvalvonta' pois.


[15:59 19.8.2007] P.P.
Toisaalta ehkä ylläpito arveli, että se oli huono minun tasolleni. Siinä mielessä ihan ymmärrettävää, ja olihan se aika huono, pakko myöntää. Pystyn niin paljon parempaankin. Jos on hyvä kuten minä niin tasonkin pitää pysyä korkealla.


[17:53 19.8.2007] T.O.
Voi Paul, sinun huumorintajusi on liian vaikeaa useimmille. Nakkila-maalauksesi omilla sivuillasi kyllä antaa näyttöä taidoistasi enemmän, kuin mitä täällä olet esittänyt.


[18:17 19.8.2007] arskan_laskut (koggeli)
Kyl se nakkila on täälläkin ollut, eiks? Millaisen onnenpyörän kanssa muuten pitäis nettioksennuksia noin ylipäänsä lukea, vaihtaako esim A ja I paikkaa silleen et vattu..

Vai pitäiskö käyttää koneella kypärää ja jousikenkiä ni ylettyis ja pystyis nupittelemaan niitä yli pään lenteleviä paskanmarjoja?

p.s. Nämä keskustelut on mun mielestä aukean parhaimmistoa. 5p.


[18:20 19.8.2007] J.M.
Ainakaan Paulilta ei itseluottamusta puutu. Tuon tarmon johdosta meillä on syytä odottaa häneltä tulevaisuudessa veretseisauttavan mielenkiintoisia taidepläjäyksiä, jotka taivuttavat erinomaisuudellaan aika-avaruus-jatkumonkin kuin kuivan oksan.


[19:01 19.8.2007] J.M.
Piste kirjotti:
"Paitsi, että tämä on vitsi. Herra P.P:n tasolle en alennu."

Noh, mun mielestä tuo ei hirveesti pelasta.. Musta tuntuu vähä oudolta ku jollain ihmisellä on noin negatiivinen käsitys minusta ihmisenä. Ihan vaan kysysin, että tunnetko mua? :)

Liitelemään taivaalle? Ehh.. Mun kuvat ei oo koskaan hirveen hyvin menestyny täällä. Vai onko sun mielestä? En ainakaan itse nää syytä hirveesti mihkään juhlimiseen. Se jos kommentoin kärkkäästi kuvia, ei meinaa sitä, että haluan sanoo muille, että mun omat kuvat on parempia. Hoks hoks. :)


[22:55 19.8.2007] .
Älä huolestu Janne :) Mösjöör Pisteellä ei ole sinusta minkäänlaista käsitystä. Siinä hän juuri eroaakin herra P.P:stä, ettei hän heti pyyhi takalistoaan sillä, mitä ei tunne tai ymmärrä. Joten jos saat joskus ykkösiä, voit olla varma, ettei niitä lähetä ainakaan herra Piste, vaan pikemminkin joku sellainen kuin P.P.

Olen kanssasi eri mieltä siitä, saako ihmisten töitä ykköstellä vailla käsitystä taiteesta. Sehän on sama kuin päästäisi vandaalit kultasepäntaidon museoon. Jos ei ymmärrä jotakin, kannattaa minusta olla mieluummin kokonaan hiljaa. Kyllä tekijä sitten yleisestä hiljaisuudesta voi päätellä, ettei nyt ihan saavuttanut yleisöään. Joku ykkösellä ryyditetty "ihan perseestä" -tyylinen kommentti vain paljastaa kirjoittajan sivistymättömyyden.


[23:04 19.8.2007] J.M.
Njoo, sitten ku saa tarpeeks ykkösiä ilman, että niitä perustellaan, niille turtuu nopsaa. Muutama vuosi aukeassa saa sellasen helposti aikaan. :)

Älä siis vöri! Ole iloinen! Ei niitä pisteitä kuitenkaan tule vain kirjanoppineilta saati taiteilijoilta. Pitää hyväksyä se, että jotku ihmiset ei ymmärrä joitaki kuvia, vaikka toisille ne aukeaa. Sillon paukutellaan ykkösiä, sillä se on paras tapa vaikuttaa kuvan keskiarvoon. Keskiarvoa saa rukattua sitä tehokkaammin, mitä kauemmas kolmosesta meet. Mieti, mitä tapahtuisi, jos äänestäjä saiskin ens vaaleissa kolme ääntä menemällä kauemmas Kes.. sori.. keskustasta. :D

Ykköstelijät, schmykköstelijät. Ihan sama. Ei anneta pisteille liikaa painoarvoa.

PS: Kiitos ku vastasit reilusti. Kuitenki aika harvoja ne kerrat, ku rääväsuiset nimettömät rauhottuu ja alkaa puhua asiaa. :)


[23:07 19.8.2007] ..
Todellisia ja aitoja taiteilijoita! On mukavaa ja helpottavaa todeta että tuollaisia sivistyneitä ja fiksujakin on täällä. Pyyhkiä voi tosiaan paperillakin.[14:53 20.8.2007] J.M.
Umm.. Tarkottanet, nimimerkki 'pistepiste' ketjun avaajaa? Vai? Joku vois kuvitella, toisaalta, että viittasit tohon munki kirjotukseen.. Tai heh, ei kai nyt sentään. :D


PS: Peffaa voi pyyhkiä mun puolesta ihan rauhassa sellasilla ihmisillä, jotka pyrkii vain ja ainoastaan tarkoituksella käsittämään toisten ihmisten sanoja ja ajatuksia väärin, vain ja ainoastaan negatiivisen ilmapiirin luomiseksi. Voiko joku väittää muuta?

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty