Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea boikottiin ikuisesti!

Edellinen sivu   Seuraava sivu  [16:40 20.8.2007] J.P.
A)
"
PS: Peffaa voi pyyhkiä mun puolesta ihan rauhassa sellasilla ihmisillä, jotka pyrkii vain ja ainoastaan tarkoituksella käsittämään toisten ihmisten sanoja ja ajatuksia väärin, vain ja ainoastaan negatiivisen ilmapiirin luomiseksi. Voiko joku väittää muuta?"

'In his essay, Barthes criticizes the reader's tendency to consider aspects of the author’s identity—his political views, historical context, religion, ethnicity, psychology, or other biographical or personal attributes—to distill meaning from his work. In this critical schematic, the experiences and biases of the author serve as its definitive “explanation.” For Barthes, this is a tidy, convenient method of reading and is sloppy and flawed: “To give a text an Author” and assign a single, corresponding interpretation to it “is to impose a limit on that text.” Readers must separate a literary work from its creator in order to liberate it from interpretive tyranny (a notion similar to Erich Auerbach’s discussion of narrative tyranny in Biblical parables), for each piece of writing contains multiple layers and meanings.'
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_the_Author

B) Pidän Paulin töistä, kuvista ja kirjoituksista. Toivoisin, että niitä ei ylläpidon toimesta sensuroitaisi.


[17:53 20.8.2007] .
Täytyy myöntää, että jos Paulin kaltaiset saavat täällä vapaasti mellastaa, harkitsen itse vakavasti lähtemistä. Uskon monen muunkin tekevän samoin. Täällä on nyt jo ollut vähän aikaa pahaenteisen hiljaista tätä keskustelua lukuunottamatta. Vallatkoon tämänkin palstan sitten hänen kaltaisensa rääväsuiset töhertelijät. Saavat ne eräät taideblogeista esitetyt väitteetkin lisää lihaa luidensa ympärille.

Täytyy alkaa pikkuhiljaa keräillä täältä kamoja omalle kiintolevylle. Piste lähtee, Paul jää - pitäköön tunkionsa!

Sayonara.


[19:09 20.8.2007] .
Toivottavasti Paul ottaa tästä keskustelusta jotain opikseen ja muuttaa hiukan käyttäytymistään tällä palstalla. Minua se tosin ei enää jaksa kiinnostaa, sillä seurattuani tätä keskustelua minulle on alkanut käydä yhä selvemmäksi, että Aukea oikeastaan ansaitsee Paulinsa - vähän niin kuin Suomi ansaitsee Masa Hiiren.

Niin että en ole enää oikeastaan kiinnostunut julkaisemaan täällä muutenkaan yhtään mitään.


[19:09 20.8.2007] J.M.
TÄÄ MENEE MUUTEN IHAN TÄYSIN KETJUN AIHEEN OHI, ELI KEHOTAN HYPPÄÄMÄÄN HETNYT SEURAAVAAN VIESTIIN, MUUT KU JAAKKO JA NIMIMERKKI PISTEPISTE...


Jaakko, en oo varma, kehen viittaat "authorina" tässä keskustelussa. Heihinkö, jotka mustamaalaa Paulia ja muita (myös minua)? Ja heidän kirjotuksensako ovat 'teoksia'?

Ei kuulosta hirveen loogiselta, joten yks mahollisuus on se, että viittasit minuun, ja siihen kuinka jotku ilkeämieliset ihmiset täällä lukee mun viestejä vihaisten aurinkolasien läpi... Niin, oonhan joskus kirjotellu tosi typeriä juttuja täällä. Aika usein, vieläpä. Oon kuitenki koittanu korjata tapojani siihen suuntaan, että oisin vähemmän pettynyt itseeni kun sitten jälkeenpäin luen kirjotuksiani. Eli koitan parantaa koko ajan tapojani, mutta jos silti jotku saa iloa mua haukkumalla, siitä vaan. Koitan olla provosoitumatta, parhaani mukaan.

Tai sitte molemmat veikkaukset meni metsään.


PS: Oon muuten Barthesin kans ihan tismalleen samoilla linjoilla - vaikka myönnän samalla itsekin katsovani esmes sinun töitä just siks, että ne on sinun töitä. Jos ne ois joku nimetön julkassu, mun vois olla hankala saaha kosketuspintaa. Oon varma, että kuvien katselutapani on useinkin 'sloppy and flawed'. Mutta sellasta sattuu. :)


[19:30 20.8.2007] P.P.
Muistan elävästi ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) elävän mallin kurssin, josta sain 5/5 eli parhaimman arvosanan. Opettajana toimi oikea taiteilija ja ammattimainen kuvittaja. Unohdan usein, että olen viestintäalan ja kuvantekemisen ammattilainen. Tästä lähtien taidankin pitää todistusta valmiina ja näytän sitä niille, jotka sanovat minua töhertelijäksi. Näytän vitosrivin jonka sain, animaatiosta, väriopista, taidehistoriasta jne.. Hieron todistustani niiden peonien naamaa vasten.[19:59 20.8.2007] Mikäs siinä..
..ei voi mitään jos poistut piste. Tuskin siinä mitään suurta vahinkoa tapahtuu mutta turhaan yrität viedä mennessäsi muita. Kuvispuolelle tämän ketjun keskustelut ei ole tippaakaan vaikuttaneet...ja miksi vaikuttaisi. Eihän täällä ole tehty muuta kuin haukuttu Paulia koko ajan. Totta helvetissä hänelläkin on oikeus puolustautua.
Aukea on kaikille vapaaehtoinen kuten myös nämä keskustelut, sinullekkin. "Kun metsään huudetaan, se vastaa" niin se vain on.


[20:51 20.8.2007] S.S.

paul häikäisee meidät kyvyilläänNOT!


[20:56 20.8.2007] H.L.
Ois kyllä ollut ihan kiva nähdä kyseinen työ. En oikeestaan pidä ajatuksesta, että kaikki työt eivät kelpaa aukeaan. Musta on ihan kiva katsella välillä alottelevienki töitä, vanhassa aukeassa ainakin aloittelijoita oli muutamia, ja heidän kehitystään oli kiva seurata.

Kuinka paljon töitä on oikeen poistettu?


[21:32 20.8.2007] H.T.
En tiedä mitään kyseisestä kuvasta, mutta ainakin tämä keskustelu jo on moninkertaisesti kiinnostavampi kun useimmat kuvataidepuolen työt, puhumattakaan materiaalista(kirjallisesta) Paulin kotisivuilla...

Mutta on myös ihan selvää, että ihmiset närkästyy ja pelästyy kun sitä yksinkertaista roolia yhteisössä arvostella silmin nähtävää tuotosta vähän ravistellaan ja lisätään tasoja (enkä nyt tod tarkoita sitä, mitä paul itse selitti tähän kuvaan liittyen). Paul käyttää tätä joko hyvin tiedostaen hyväkseen ja nauraa päälle (ja on siten yhteisöllisestä näkökulmasta itsekäs) tai on aidosti kadottanut keskusteluyhteytensä siihen todellisuuden tasoon, jossa paremmuudet täällä jaetaan.

Joka tapauksessa olisi yhteisön kannalta vaarallista, jos se suvaitsisi liikaa Paulin kaltaisia muuttujia, joita ei pysty määrittäämään asteikolla 1-5.

Minäkin jään odottamaan niitä Paulin rehellisiä ekspressioita...


[21:40 20.8.2007] M.H.
Hei joo, tehdään aukeasta irc-galleria! Unohdetaan itsekritiikki vaikka kritisoidaan kärkevästi muiden töitä, julkaistaan kaikkea mihin kätemme osuu, mukaanluettuna ne hassut kuviot joita piirrellään samalla kun puhutaan puhelimessa. Ja katsotaan sen jälkeen kuinka moni taiteilijanalku enää täällä jaksaisi viihtyä.

Paul: "..Siinä mielessä ihan ymmärrettävää, ja olihan se aika huono, pakko myöntää."

Jee, Paul itsekritiikki toimii! ja jos itsekin olet tuota mieltä niin pitääkö asiaa itkeä ja ihmetellä?

Hennalle ja muille tiedoksi että aukeassahan on uusi ominaisuus: varasto. Sinne voi laittaa sellaisia töitä joiden julkaisusta ei ole niin varma. Ja töistä joita poistetaan, saattaa siirtyä myös juuri tuonne varastoon. Sopii siis pitää silmät auki ja tarkkana ja korvat höröllä ja käydä katselemassa mitä juuri noista varastoista löytyykään. Niin joo, ja varastossa olevien töiden mainostaminen oli kiellettyä keskusteluissa jne... tosin sitäkin voi tietysti sitten miettiä mikä on mainostamista ja mikä ei ;)


[21:49 20.8.2007] R.L.
Paulille:

kommenttisi "Näyttäisi siltä, että olen antanut kolmosia ja nelosia enemmän kuin ykkösiä ja kakkosia. Vitosia tietysti vähiten. Oikeastaan aika yllättävää, eikö olekin?"
ja sen jatke:
"Muuten, kylläpäs täällä nyt "paskatellaan" sitä minun piirrostani. Pikku sudenpennut hyppii nenille heti kun haistavat veren."

Sai mut mukaan - hyvä hyvä! ja katsoin kotisivusi sen verran että luin 'Tuhlaajapoika' jutun...Niinpä! :)

En tiedä näinkö sitä teosta joka kai oli poistettu täältä, mutta laitappa kotisivuillesi ja lähetä linkki, ehkä me voidaan arvostella muuallakin?
[23:10 20.8.2007] P.P.
En laita, se oli huono.


[23:21 20.8.2007] M.H.
:DDD


[23:43 20.8.2007] .
Kun vielä ehdin, sanon, että on tämä Aukea kuitenkin valtaosin ihan siisti paikka ja valtaosin täällä on myös ihan nastaa väkeä :)

Pitäkää lippu korkealla
Lähden tästä netti-vieroitukseen :)


[23:44 20.8.2007] R.L.
Paul! Mitä, miksi laitoit jos oli huono?


[01:17 21.8.2007] :F
se provoo


[02:07 21.8.2007] R.L.
Provoo...hyvä...ja mikä toi :F oli, oi kommentoija?


[02:22 21.8.2007] R.S.
kiitos keskustelijat sain iloa irti tästä kaikesta.


[02:45 21.8.2007] R.L.
Kai me jaksetaan jos siitä tulee iloa :) Turha alkaa tehdä surua, ja heille jotka tarvitsevat (no joo, ette tarvitse jos ette halua myöntää) voimia, antakaa tulla, vastaamme kyllä (ainakin minä).[08:02 21.8.2007] V.K.E.
Mitäs jos Paul ja jokunen muukin kasvaisi aikuiseksi...

Ja se ei tietenkään tarkoita sitä että ollaan vakavia, ei osata leikkiä, hullutella ja kokeilla, tutkia maailmaa ja asioita...joskus vaikka ylösalaisin käsillään seisten ! Vaan sitä että katsotaan aina joskus ja usein peiliin, oikein hartaasti ja tarkkaan. Kannetaan vastuu tekosistaan ja osataan olla kriittisiä itsensä suhteen...ihan samalla tavalla kuin kritisoidaan toisten työtä ja osoitetaan sormella...

Ja sitten taas toisaalta...onhan tämänkin ´keskustelun´ seuraaminen kohtalaisen viihdyttävää...

By the way - Se Paulin työ, verraten moneen muuhun oli todellakin aika ruma tuherrus...ja siinä ei auta rautainen ammattitaito eikä viitosen arvosanat. Tämä on minun mielipiteeni ! Liekö luomisen tai luomattomuuden tuskassa laitettu esille. Kun ei synny mitään uutta ja laadukasta niin laitetaan esille keskeneräistä...ja kärsitään sitten kun kansa näkee valheesi läpi... Voisin kuvitella näin, syystä että olen siihen itsekin joskus langennut valokuviani toisaalla esitellessä.

Tässä kaikki minulta, tähän aiheeseen ja keskusteluun.


[08:14 21.8.2007] P.P.
Kyllä kansa tietää!


[08:45 21.8.2007] R.L.
Kansa tietää että Vesa on vaan kateellinen.


[08:55 21.8.2007] M.M.L.
Jaa olikos täällä hulluja


[09:09 21.8.2007] R.L.
Ainakin minä, mutta ei ole hyvää hullujebhuonetta minne mut panna.


[14:17 21.8.2007] J.L.
huh, joku on kyllä pissinyt lastentarhan ainoaan muovailuvahakippoon :)


[16:50 21.8.2007] Joo kyllähän..
..jotkut näyttävät ihan provoilevan. Mukavaahan se on ettei kaikki ihan vakavissaan ota näitä heittoja jotka kieltämättä ovat joskus typeriä. Pääasia kuitenkin on että Aukea on taas olemassa ja tällaisetkin keskustelut ovat mahdollisia. Joitakin tämä viihdyttää ja joitakin vituttaa, mutta näiden keskustelujen seuraaminen on ihan vapaaehtoista ja jos ei homma miellytä niin siellä näytön oikeassa ylälaidassa on punainen pikku nappula jota voi painaa ja ahdistus on poissa... eikö vain.
Eiköhän olisi syytä antaa tunnustusta Paulille. Hän saa täällä ihmiset varpailleen mitättömimmälläkin kommentoinnillaan. Itse ainakin olen nyt vakuuttunut muutamien pikkusielujen kypsymättömyydestä täällä. Miksi helvetissä pitää ottaa aina kantaa ilmiselvään provoiluun jos se teke niin jumalattoman kipeää.


[19:01 21.8.2007] J.P.
Janne: toi "jotka pyrkii vain ja ainoastaan tarkoituksella käsittämään toisten ihmisten sanoja ja ajatuksia väärin, vain ja ainoastaan negatiivisen ilmapiirin luomiseksi" -juttu vaan toi mieleen sen kun ehkä feministisessä ja queer-kirjallisuus- tai vaikka elokuvatutkimuksessa luetaan tarkoituksellakin ns. toisin jotain tekstejä, etsitään sellasiakin merkityksiä mitä tekijä ei oo tietoisesti laittanu. ja henk. koht. kans vierastan sellasta että joku tekstintekijä sais kans sanoa tekstistä viimesen sanan. oli vaan tollanen assiosiaatio, ei viitannut oikeestaan aukeen tapahtumiin vaan niinku, universumiin.


[20:06 21.8.2007] J.M.
Huh, pelkäsin jo pahinta. :)

En tiiä, liittyykö aiheeseesi ollenkaan, mutta minua riipaisee kans se, että jotku ihmiset (jotka henkilökohtasesti tunnen ja joita kyllä muuten suuresti kunnioitan) etsii asioista aina jotain, jota vihata ja josta valittaa. Feministejä ja ammattiliittojen edustajia... Huoh, ehkä niille maltti on heikkoutta ja se vihaaminen elämän paras tarkoitus.

No, ehkä se on hyvä asia, että sellasiaki on.


PS: Termi feministi on huono. Piste. Sen pitäis olla tasa-arvo. Ei muttia.


[20:47 21.8.2007] T.R.
Niin...
Vastaavia löytyy myös työnantajaliitoista. Ja minä en sitten ole ammattiliittoaktivisti, ärsyttää vain tuollainen yhden suunnan esiin tuonti.


[23:03 21.8.2007] J.P.
"En tiiä, liittyykö aiheeseesi ollenkaan, mutta minua riipaisee kans se, että jotku ihmiset (jotka henkilökohtasesti tunnen ja joita kyllä muuten suuresti kunnioitan) etsii asioista aina jotain, jota vihata ja josta valittaa. Feministejä ja ammattiliittojen edustajia... Huoh, ehkä niille maltti on heikkoutta ja se vihaaminen elämän paras tarkoitus.

No, ehkä se on hyvä asia, että sellasiaki on.


PS: Termi feministi on huono. Piste. Sen pitäis olla tasa-arvo. Ei muttia.

"
Eiku tarkotin ton toisin lukemisen positiivisena asiana. Eikä siinä oo ehkä kyse mistään vihaamisesta vaan jostain uusien merkitysten avaamisesta analysoimalla. En oikein tajunnu tota P.S:ää, feminismi on kuitenkin aika spesifi aate tietyssä ajassa ja paikassa, ei sitä varmaan ainakaan tasa-arvon synonyyminä kannattaiskaan käyttää tai käytetäkään, vaikka se yksi ainakin feministisen poliittisen toiminnan tavoitteista oiskin.


[04:14 22.8.2007] J.M.
Korjauksia...

Timo, tiedän että niitä löytyy työnantajaliitoista ja vaikka mistä muualta. Puhuin vaan niistä, jotka ite henkilökohtasesti tunnen. Jos luettelisin kaikki maholliset osapuolet, loppuis multa päivät kesken! :)

Taisit muuten kapsahtaa just siihen, mistä Jaakon kans (ristiin) puhuttiin. Etit mun kirjotuksista just ne kohat, joista voit omalla tulkinnallasi ärsyyntyä. Oliko se mun tarkotus - ei.


Jaakko, minä en tosiaankaan nää asiaa ihan noin positiivisesti - vaikka ehkä salaa haluaisin. "Uusien merkitysten etsintä" kuulostaa vähän eriltä ku "äärimmäinen asennoituminen ja ennakkoluulot".

Tapauskohtasta, ihan varmasti, eikä munkaan kantsis mennä yleistään. Sori, jos loukkasin jotakuta.


[09:18 22.8.2007] Piia Bloigu
Anteeksi, myönnän suoraan, etten jaksanut lukea enää puolesta välistä loppuja noista kommenteista.
Hämmästyin, kun huomasin minun työtäni kommentoineen ihmisen aloittaneen täällä tämän keskustelun ja jopa närkästyin, kun tajusin, että hän (Paul) oli omassa kiukunpuuskassa käynyt tekemässä tämän arvostelunsa.

Ei näin.

Paul hyvä, anna olla, mene vaikka www.deviantart.com, sinne saa laittaa rauhassa töitänsä, ilman että niitä viskotaan pois ymmärtämättömyyden takia. Minä en edes nähnyt kyseistä työtäsi, joten en voi sanoa asiasta juuta enkä jaata.
Ensikerralla, ole kiltti ja ota yhteyttä ylläpitoon - hauku heidät, älä sivullisten töitä. Oman harmin purkaminen toisiin on väärin ja jopa lapsellista :)


[13:46 22.8.2007] Epätietoinen
Jaa, että mistähän työstäsi oli kysymys? ja miten hän sitä haukkui? En kirveelläkään löydä sellaista kohtaa. Tämä kiinnostaa kyllä nyt jo minuakin.
Vai oliko taas tarkoitus pelkästään sohaista Paulia.
Alkaa jo muistuttaa "koulukiusaamista" ja muuta paskamaista.


[13:59 22.8.2007] Epätietoinen
Oikeastaan Sorry Piia! Nyt käsitän että mainoshan se olikin. Pahoillani!


[15:55 22.8.2007] I.S.
Paul ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulz


[08:32 23.8.2007] Piia Bloigu
Epätietoinen: http://aukea.net/nayta.php?teos=5007 Katsoppas tuosta ensimmäinen kommentti :) (Minun piti laittaa linkki tuonne, mutta unohdin ja ajattelin sitten asian tajuttuani, että eiköhän Paul itse tiedä, minne on käynyt kommentoimassa.)
Ja ei, tarkoitus ei ollut missään nimessä mainostaa, annoin vain vinkin O.o Mitä sohimiseen ja kiusaamiseen tulee, en todellakaan ole tarkoittanut niin! *huokaa hieman* Se on harmillista, ettei teksti pysty kertomaan äänensävyistä ja -painoista; Tulee helposti väärinymmärretyksi :(


[12:59 23.8.2007] A.N.
"Se on harmillista, ettei teksti pysty kertomaan äänensävyistä ja -painoista"

Mielestäni pystyy. Ei niin hyvin kuin puhe, mutta pystyy kuitenkin. Paljon se vaatii. Muuten en ota keskusteluun tai sen varsinaiseen aiheeseen mitään kantaa. Olen tehnyt sen toisaalla.


[16:56 4.9.2007] V.V.
Valtaosa tästä touhusta siis tosiaan on mätää.

Laadunvalvonta toimii. Hieno homma. Pitäkää hauskaa.


[14:28 5.9.2007] P.P.
Tylsää. Ei saa antaa periksi.


[15:49 5.9.2007] I.T.
Paul on käsittääkseni saanut aikojen saatossa "ystäviä" myös ainakin eräällä kotimaisella pelilehden foorumilla suorasukaisilla kommenteillaan aiheeseen kuin aiheeseen.

Jos tekstin laskee näpeistään ulos siinä ensimmäisessä muodossa jossa aivot käskevät, niin se on lähinnä ajattelematonta tai sitten yksinkertaisesti taitamatonta. Periaatteessa, eihän maalarin tarvitse osata kirjoittaa ja tavallaan häntä ei pitäisi siitä puutteestaan rangaista.

(No, Paulin tapauksessa tuntuu se sanan säilä olevan taidollisesti kohtuu hyvässä kuosissa, joten kyse lienee vain yksinkertaisesti VIITSIMISESTÄ.)

Kun kyse on netistä ja kaikelle kansalle näkyvistä kirjoituksista, niin jos ei osaa kirjoittaa lyhyesti olematta tyly niin pitää kirjoittaa pidemmin, tai sitten olla kirjoittamatta. Kyllä hälytyskellojen pitäisi soida jos joka paikassa joutuu tukkanuottasille sanoistaan.

Edellinen sivu   Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty