Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kysymyksiä suodattimista

[17:52 18.8.2007] Camus
Olen jo jonkin aikaa katsellut noita Cokinin suodattimia, mutta ovatko ne kovinkin kömpelöitä käytettäviksi?

Entäpä kierrettävien suodattimien puhdistus? Minulla on todella vanha harmaasuodatin, mutta se on ihan järkyttävän likainen. Mihin suodattimiin uskaltaa koskea hieman järeämmin kuin mikrokuituliinalla ja mihin ei suotaisi koskettavan ollenkaan?


[18:53 18.8.2007] Antti
Kaippa niitä uskaltaa jollain objektiivienkin puhdistukseen tarkoitetuilla aineilla käsitellä, luulisin?

Itsellä oli Cokinia, mutta ei tullu oikeen käytettyä. Ne kun pitää aina ruuvailla melkeinpä irti, jos laittaa kameran laukkuun. Kierresuotimet voi olla paikallaan ja päälle vaan etutulppa.

Etuna Cokinissa on se, että voi käyttää montaa suodinta päällekkäin, mutta harvemmin on tarvinnut edes kahta.

Mv-puolella kyllä esim. punainen + polarisaattori on ihan ok yhdistelmä joskus. Mut ne melkeinpä menee kierresuotiminakin, 2 suodinta.. Jos ei kovin laaja objektiivi ole.


[12:38 24.8.2007] Camus
Pystyykö noissa Cokineissa sitten käyttää yhtä aikaa kierresuodatinta?


[21:21 24.8.2007] Antti
Pystyy.. mutta jossain kohti tulee se raja vastaan, että nurkat alkaa tummua, kun kierrefiltterissä on oma kehyksensä ja sen eteen lisätään cokinin pidike, jossa on ne mustat törröttimet reunoilla. Jotkut on kai viilanneet yhden pykälän pois siitä pidikkeestä jopa.
En osaa sanoa missä raja tulee, riippunee niin paljon yhdistelmästä.

Mulla oli A-sarjan cokin, eli pienempi ja kun sen laitto 28mm objektiiviin jossa oli 62mm kierteet, eli aika suuri etulinssi ja maksimi mitä A-cokineille oikeastaan on, niin vinjetoi jo aika pahasti tuolla combolla.. Ainakin jollain ilmeisesti suht suurilla aukoilla.. Ja polarisaatiofiltteri oli kyseessä, joka on pyöreä ja siinäkin on musta reunuksensa.


[09:57 25.8.2007] K.P.S.
Cokinilla on ainakin P-sarjassa pidike jossa on vain kaksi paikkaa. Toki silläkin tulee jollakin tietyllä laajalla kuvakulmalla vastaan vinjetointi ja ja vielä laajemmalla täysi nurkkien leikkaantuminen. Aika vähälle käytölle on tuo systeemi kyllä jäänyt.


[12:48 26.8.2007] T.L.
Cokin suotimet naarmuttuvat todella helposti.

"Jotkut on kai viilanneet yhden pykälän pois siitä pidikkeestä jopa.[21:21 24.08.2007] Antti"

Varmaksi juuri siksi ettei muovinen suodin naarmuunnu sitä asennettaessa "telineeseen".


[19:45 26.8.2007] Antti
kai se naarmuuntuu yhtä lailla, laittaa sen sit ekaan tai tokaan koloon? tuo viilaus oli siis käsittääkseni, jotta ei vinjetois niin helpolla, kun pidikkeen ulottuvuus eteenpäin on pienempi kun siitä otetaan puol senttiä pois.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty