Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Musa-aihe

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[13:55 8.6.2007] J.S.
Tulihan mieleen tässä. Josko musiikista vaihtelisi tuntoja ja ehkä kehuisi yhtyeitä, suosittelisi keikkoja tai levyjä tai muuten vaan pätisi, heh ;)

Mulla on ollut pitkään allergia Arcade fire -nimistä yhtyettä kohtaan. Pari kuukautta sitten lainasin kaverilta niiden levyt ja ihastuin siihen vanhempaan, nimeltään Funeral, aika tavalla. Lätty on jokseenkin täynnä hittipoppiskaalan taskusinfonioita. Muttaettä paremmaksi äityypi.

Tässä pari tuntia sitten laitoin bändin uudemman levyn, Neon biblen, soimaan. Viimeksi olen saanut samanmoisia fiiliksiä kun kuulin Joy divisionia ekaa kertaa, poppiäänitekokemuksena vertaisin Catharsiksen Passioniin, joka on taatusti sekä nimensä veroinen että oma kestosuosikkini.

Asiaan: Arcade fire on _hämmentävän_ hyvä bändi. Laulusta tulee vähän mieleen Silver mt. Zion ja Echo & the Bunnymen, mutta ensisijaisesti Arcade fire. Tällä Neon biblella myös kokonaisuus on härskin hyvin hallussa, genremusaksi bändiä en oikein viitsi niputtaa. Maneerisuutta tuntuvat polkevan kaikilla ulokkeilla, laulajakin vetää välillä ns. 'nikkeivit' ja välillä 'fätbobit' silmäniskun tuntuisesti, toisaalta tällainen(kin) laskelmointi tuntuu loistavan poissaolollaan. Ihan niinkuin vetäisivät suoraan kurkiaisesta ja selkäytimestä kaik'!

Summasummarum: luulotautisuuteni sai taas kolauksen ja musasyrämein uuden bestiksen. Jee![16:43 8.6.2007] T.I.
HIMin Uneasy listening vol2 levyltä biisit:
Rendezvous with anus
I love you
Endless dark

Jumaliste, että tulee hyvä fiilis noista.. En oo ennen pahemmin kuunnellu himiä, mutta toi levy on kyl kova sana.


[16:48 8.6.2007] S.S.
Rendezvous on alunperin Turbonegron biisi. Ilmestynyt yhdellä maailman kovimmista rokkilevyistä ikinä nimeltä Apocalypse dudes. :)


[17:35 8.6.2007] T.I.
Joo ajattelinki, ettei oo varmaan niitten oma piisi. Kiitti levyvinkistä =)


[00:56 9.6.2007] Juha Saransalmi
No, tässä on ainakin hauska "bändi"

http://www.youtube.com/watch?v=EaPlRJ9EySI


[18:25 9.6.2007] O.O.
Itse diggaan Arcaden ensimmäisestä enemmän, mutta siinä mennäänkin jo asteikosta yli.

Mutta voisin sitten suositella:

Logh: Ruotsalainen vaikeasti luokiteltava bändi, itse pistäisin tuon ehkä post-rock-lokeroon. Kauniita biisejä, hyvää rentoutumis/yömusiikkia. http://myspace.com/logh

Viime aikoina on ehkä eniten kuitenkin paukkunut populaariyleissivistykseen kuuluva Manchesteriläisporukka The Smiths. 80-luvun harvoja helmiä, Morrisseyn vonkuva ääni ja ehkä ironisenkin angstiset lyriikat onnistuvat luomaan monenmonituista helmeä. Levypuolelta Queen Is Dead on ehdoton, biiseistä vaikkapas: Queen is dead, Meat is murder (joka on muuten levynkin nimi), Light that never goes out ja I know it's over. Kylmiä väreitä piisaa.


[21:22 9.6.2007] J.M.
Arcade Firen molemmat levyt tullu kuunneltua, ja joo'o, ihan kivoja ne oli ;) Nautintohan niitä oli kuunnella, mutta hirveitä tunteenpurkauksia ei herättäny. Neon Bible -biisi kuulosti ihan Kraftverkin materiaalilta - hauska.

Ite hehkutan nyt Genesistä!! Lamb Lies Down on Broadway on ihan mieletön levy, samoin Trick of the Tail. Seitkytluvun ihanuuksia...

Gabriel teki hienot ensilevyt, ykkösestä kolmoseen...

David Bowie nyt on se kaikkein ehdottomin suosikki. Tuntuu siltä, että sen biiseissä on enemmän mystiikkaa kuin tarinaa. Sellanen on parasta.

PS: Voisinko enää pinnallisemmin omia heeroksiani luetella?! Tämän siitä saa kun kirjoittaa työpaikalla ja kiireessä :)


[23:25 9.6.2007] E.P.
Kaikki katsomaan Sydän, sydäntä Provinssiin lauantaina. Syksyllä muistaakseni myös Rytmikorjaamolla Seinäjoella. Edellämainitulla festivaalilla kannattaa pysähtyä myös kuuntelemaan Ristoa sekä Stalingrad Cowgirlsiä. Cowgirlsit myös Välipuistorockissa Lapualla.


[03:39 10.6.2007] J.S.
Sydänsydän on kyllä yksi tän maan siisteimmistä musabändeistä. Toinen voisi tässä yhteydessä olla se Riston taustabändi tai Vauhtihirmu.

Genesis on kaikesta selittelystä huolimatta täysin peräreiästä, kuten Jannekin hyvin tietää. Esim. Kansas on valovuoden parempi, tai Yölintu.

Hehkutusta: Jos vapaamuotoinen jassi ja punkki kiinnostaa niin pikapuoliin Suomeen tulee semmoinen bändi kuin J'm'en fous. Soittavat pikkupikkupaikoissa ja ihan aivot solmuun ja sydämen kohtaukseen. Huumoriakin löytyy :) Jos esim. Nomeansno tai Deep turtle tai Fun tippuu niin aikas varmaan tämäkin.

http://www.jmenfous.ch.vu/
[12:08 10.6.2007] M.A.
Kyllä tuo Petär Gabrielssonin aikainen Genesis itse asiassa on aikas hyvää. Makuasioista voi kiistellä. ;)

Lisää hyvää:
Kaikkihan tietää Ville Leinosen ja bändinsä Valumon? Ville on mun ehdoton suosikkilaulunikkari Valumolla tai ilman. Aina kun kuuntelen, tulee Tampere ja kesä mieleen. (ja tippa linssiin)
Lisää loistavaa kotimaista: Reverend Bizarre, entisen koulun doom metallia. Joku sanoi joskus hienosti, ”It ain’t too slow, you just listen too fast.”
Kunnellessa vaivun syvään mietteeseen. Uusin vielä julkaisematon levy on jo tilauksessa – en meinaa pysyä housuissani.
Mainiota musiikkia tyyneen suvi-iltaan: Liekki. Varsinkin albumi Rajan piirsin taa – no miksei myös Korppi.
Hienoa musiikkialan ammattilaisten työtä arvostavalle on hyvä hankinta Maaritin Siivet saan –albumi. Ja halvalla lähtee!

Heilahdetaan Brittein saarille: Anathema…soittaako kelloja? Jos ei, niin suosittelen tutustumaan.
Yrmymmän menon ystäville on ehdoton valinta Akercocke. Jos on rahaa vain yhteen levyyn, niin olkoon se The Goat of Mendes.
Blast-beat diggareille suosittelen Lockup:in Hate Breeds Suffering pyöriäistä.
-Miten Nicholas Barker sanoo?
-Tatatatatatatata drrrrrrrrrr!

Käväistään naapurissa Irlannissa; Primordial ja heidän uusin The Gathering Wilderness on pakkohankinta jokaiselle hyvästä musiikista pitävälle.

Nyt heilahdetaan Atlantin toiselle puolelle: Jos vähänkään tykkää säröisestä sähkökitaran äänestä, niin Down-niminen kokoonpano ja heidän Nola-albuminsa on lähes pakkohankinta. Tähän levyyn ei vaan kyllästy koskaan!

Kanadaan! Strapping Young Lad niminen pumppu tekee aivan loistavaa kaahausta ja joskus jopa pilke silmäkulmassa. Vasta-alkajille suosittelen ryhmän uusinta The New Black –albumia. Biisi Far Beyond Metal koukuttaa pahasti. :) Myös nokkamiehen, Devin Townsendin, nimikkobändiin The Devin Townsend Band kannattaa tutustua. Hullu mies!

Takaisin kotimaahan.
Vanhan koulukunnan black-metallia on aina kiva kuunnella. Sitä lajia edustavasti edustaa Urn. Heidän sahaustaan ja kolisteluaan kuulee Dawn of the Devastation ja vanhemmalla 666 Megatons levytyksillään.
Jos kesä ei ole vuoden parasta aikaa ja muutenkin harmittaa, niin mainioksi synkistelyn taustakankaaksi sopii Shape of Despair:in uskomattoman hieno levy Angels of Distress. …ja taas asiat tuntuu olevan vähän huonommin. ;)

Eiköhän noilla vähän aikaa pärjää. Niin paljon ois hyviä bändejä festareita koluamassa: Viikate, Kotiteollisuus, Mokoma, Stam1na… Ois vaan rahaa lippuihin ja matkoihin. :(

Ai niin, huone hämäräksi, mukava asento sohvalla ja stereoihin soimaan Arvo Pärtin tuotantoa, vaikkapa Te Deum tai Arbos.[16:59 10.6.2007] J.M.
Joo'o, I Can't Dance ei enää uppoa ees kirveellä allekirjoittaneellekkaan :)

Mutta onhan ne alkupään levyt ihan eri maailmasta. Tosta makuasiasta ei voi ees kiistellä.

Heitän tällasen puolalais-ruotsalais-israelilaisen jassitriion ku Mozdzer Trio. Siitä ei jassi parane. Varsinkin ekan levyn (The Time) Smells like teen spirit -coveri on poppimusan kuuntelijoillekki kokemisen arvonen. Between Us and the Light on tää uudempi, ja siinäki on sellasia tunnelmia että järki pois! Ex Ego, Psalmen ja varsinki Pub 700... Hrr!


[17:28 10.6.2007] J.S.
Olen sattunut kuulemaan sen nirvana-coverin. Aikas jees kyllä :)

Phil Collins on lähes yhtä epäinhimillinen avaruudentäyte kuin Olli Lindholm. Joku matemaattisemmin suuntautunut on varmasti piirtänyt tälle asiaintilalle kuvaajan sekä kirjoittanut aukottoman lausekkeen. Kysehän on faktasta, ei makuasiasta.

Kahvi on hyvää, mutta paskalla höystetty kahvi maistuu paskalta. Myös pannu, jossa on valmistettu paskakahvia, menettää suurimman osan aiemmasta hohdostaan ulosteplörön kuplauttamisen jälkeen.

Olen valmis todistamaan kantani eittämättömän oikeellisuuden esim. merimiespainilla tahi merivedenjuontikisalla.

Italialainen Ephel duath on myös aika hyvä. Yhdistelevät jatsia ja rankempaa menoa välillä vähän turhankin rakenteetta.

http://www.myspace.com/ephelduath
[13:19 11.6.2007] A.R.

No eiköhän ne vanhat hyvät toimi parhaiten, kuten Led Zeppi tai Doors, Rollarit, Black Sabbath, The Who... Verve! New Order, Hendrix, Barrett, Crosby, Beach Boys, Velvet Underground, Pink Floyd, The Byrds, The Kinks ja Beatlesit, hehe. Sitten vaiks Black Label Society, NIN, White Stripes jne. jne.. Onhan noita joista saa ihan uskomattomat kiksit. En mä levyjä osaa sanoa tai muuta, koska jokaisella nyt on oma makunsa. Jokainen kuitenkin lienee kuunnellut noista suurinta osaa.. Eri asia on, onko paneutunut kunnolla ja onko alkanut diggailemaan. Mulle osa bändeistä aukeni vasta vähän myöhemmin, heh, vaikka aika nuori vieläkin olen. Jees poxx.[15:57 11.6.2007] O.O.
Ala-Kapee: Kumpi noista Devinin bändeistä oli sitä rauhallisempaa menoa? DT Band?


[22:19 11.6.2007] M.A.
Juu just se. Tänään tosin törmäsin Devinin ufojuttuun - Ziltoid the Omniscient. Se oli kummallista.
http://www.myspace.com/ziltoidtheomniscient
Täytynee harkita sen ostamista...? :)


[11:37 12.6.2007] M.P.
Ja tossa Ziltoidillahan on tosiaan käyetty Meshuggahin Thomas Haaken kehittämää Drumkit from helliä, et sen mukasta naputusta on siinä. melekoinen on se levy. sanoituksille saa nauraa.

Tällä hetkellä soitintani valloittaa: Disillusion, Opeth, Porcupine Tree, Kingston Wall, The Mars Volta jne. Paljon kaikkea.


[13:57 12.6.2007] V.H.
http://www.youtube.com/watch?v=-wc1c4R7kIw Tossa on sitä jotain :)


[22:45 12.6.2007] J.H.
http://www.youtube.com/watch?v=NlnolJyMHc0&mode=related&search=


[23:31 12.6.2007] Juha Saransalmi
Uskaltaako joku kuunnella ja katsoa, kuinka nero eläytyy asialleen kotonaankin =)

http://www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ&mode=related&search=


[23:40 12.6.2007] J.M.
Mutta Jussi... Phil Collins oli eilen ihan äijä lavalla! Mutta kommentin Olli Lindholmista allekirjoitan täysin.

Jos Genesiksen kiehtovuutta edes epäilee, sopii kokeilla sellasia biisejä ku Back in NYC (jatkis, heti perään tulee Hairless Heart), Musical Box, Can-Utility and the Coastliners, In the Cage (Gabrielin ja Collinsin versiot on tosi erilaisia ja molemmat kullan arvosia), Dance on a Volcano, Blood on the Rooftops, Duke-levyn nimikkobiisit...

Ja onhan Philkin säveltäny ainaki yhen aika hyvän Genesis-biisin: The Man on the Corner. Ja onhan ukko ollu kaikissa noissa aiemmissa levyissä biisien teossa mukana. Ei se hirveen paha voi olla?


[15:56 13.6.2007] S.S.
Elliott Smith,Nick Drake,Sufjan Stevens,Tom Waits,Iron & Wine, John Mcgregor,Jose Gonzalez ja Antony & the Johnsons.

en jaksa kertoa kaikista mutta tiedätte varmaan että hyviä ja kuuntelun arvoisia. musiikkimakuni painottuu akustiseen/folkkiin, mutta se ei tarkoita etteikö muut kelpaisi. tunne ratkaisee


[16:27 13.6.2007] J.M.
Santeri, tää on ihan ihme juttu.. Olin just kattomassa Coffee & Cigarettes -leffaa ja kohtausta, jossa Tom Waits ja Iggy Pop rupattelee :D

You can never hold back spring on aika huisia kuulla kevätaikaan.


[17:49 13.6.2007] S.S.
haha huisia :D onko se muuten katsomisen arvoinen ? tullut suuri mielenkiinto katsoa se. joo kannattaa muutenkin tutustua orphans triplalevy pakettiin. bawlers munkin lemppari.
mule variations myös lemppareita herralta.


[18:12 13.6.2007] Tom Pesch
Joo, kaikki mihin Tom Waits koskee muuttuu timantiksi. Kuuntelin joskus Franks Wild Yearsin kolme kertaa läpi putkeen ja tulin aika vakuuttuneeseen tilaan. En oikeastaan tiedä yhtäkään huonoa Waitsin biisiä, vaikka kaikkihan tietävät että Waits löysi sen todellisen juttunsa vasta Swordfishtrombonesilla.

Chris Isaak tekee pirun hienoja levyjä, vaikka ei kovin katu-uskottava kaveri olekaan ;).

70-luvun progehörhöilyistä jaksan nykyään kuunnella vain King Crimsonia ja Pekka Pohjolaa. Kaikki muu kuulostaa kaikelta muulta kuin progressiiviselta.

Bob Dylanin Subterranean Homesick Blues. Siouxsie and the Bansheen The Rapture. Pink Floydin Animals. Talk Talkin Laughing Stock ja Spirit of Eden ovat ehkä kauneinta musiikkia mitä tiedän.

Future Sound of Londonin Lifeforms kuulostaa tuoreelta vielä 1000 kuuntelun jälkeenkin.

Jos mieli on iltasella rauhatonna, laita levylautaselle Brian Enon Ambient 2: Plateaux of Mirror. Viimeistään Failing Light vie aatokset unten maille. Toiminut jo kolmatta vuotta. Myös Ambient 4 käy, tai Harold Buddin kanssa tehty the Pearl.

Suomalaisia:
Turkulainen Transkaakko vie meikäläiseltä järjen. Vanhoja levyjä et saa kai mistään mutta lähiaikoina pitäisi tulla uusi levy. Livenä herättää kuolleetkin.

Kesällä Hidria Spacefolkia kuulokkeisiin ja metsään maastopyörällä!

Syksymmällä rantakaislikkoon kävelemään ja Tenhiä soimaan.

Tammikuussa lumihankeen rämpimään ja aipodiin CMX:ää.

Tänä keväänä löysin Circlen uudestaan. Tulikoira onnistuu kuulostamaan raivostuttavan apaattiselta ja pirullisen ovelalta yhtä aikaa. Harvinainen kokemus.[19:49 13.6.2007] S.S.
Hei Circle! Nyt on pakko kaivaa Meronia-lätty jostain arkistojen syövereistä. :)


[21:04 13.6.2007] H.H.
Paljon on hyvää musiikkia mainittu tässä ketjussa. Omia viime aikojen suosikkeja voisi olla vaikkapa The Coralin eka levy, törkeän tarttuvaa retropoppia, sekä Oi Va Voi, hauskaa klezmer-vaikutteista trip-hoppia.

Jos last.fm on tuttu, pyöräytin sinne tämän ketjun innoittamana aukea-yhteisön http://www.last.fm/group/aukea.net , tervetuloa liittymään. Statistiikkaa ja suosituksia. Olen itse löytänyt tuon sivuston kautta kymmeniä loistobändejä. Olisi hauska vakoilla muidenkin soittolistoja... :)


[21:59 13.6.2007] R.M.
Taidan olla jo vanha tähän keskusteluun, mutta laitampa omatkin suosikkini... Eli Simply Red, The Hooters ja Herber Grönemeyer, vanha Bon Jovi ja listaan vähän sopimaton Ray Charles. Nämä nyt tuli ekana mieleen.


[22:52 13.6.2007] M.A.
Kyllähän Chris Isaak katu-uskottavaa on, kunhan ei mies laula sitä hirvittävää Wicked Gamea. :) No ei, HIMin takia en niin kovasti välitä laulusta - kyllä sitä alkuperäisenä kerran vuodessa kuuntelee. Jos joku kysyis multa Isaakin parasta levyä, niin vastaisin sen olevan Baja Sessions – jonkunlainen kokoelma mukavalla fiiliksellä.
HIMillä on muuten yksi oikein hyvä biisi: I’ve Crossed Oceans of Wine to Find You. Löytyy ainakin Right Here in My Arms sinkulta. On siinä myös mukava Sigillum Diaboli –ralli.
En oo kuullu vielä biisiäkään tuolta Uneasy Listening vol2:lta. Täytyy tutustua!

Ex Reverend Bizarren jamppojen Orne-yhtyeen ensimmäinen ja ainoa The Conjuration by the Fire on erittäinkin kokeilemisen arvoinen. Ei löydy pirteää kesähittiä tältäkään levyltä, mutta ei se doomiakaan ole.

Paikallinen levykauppias sai mut ylipuhuttua ostamaan Bruce Springsteenin We Shall Overcome The Seeger Sessions kansanlaulumikälien. Täytyy sanoa, että olen kyllä tykännyt levystä, vaikkakin raha ehkä haisee hiukan enemmän kun J. Karjalaisen vastaavalla Lännen Jukka levyllä.
Samahkoa tyylisuuntaa on T Bone Burnett:in The True False Identity. Tullut pyöritettyä soittimessa muutamiakin kertoja.

Lamb of God:in tietänee useammat, mutta ryhmän New American Gospel on piristävä soundien demomaisuudessaan. Pojat valittelee kansilehellä ettäkun oli rahat vähissä ja oli studioaika tiukilla ja kalsarit liian pienet… Perskutarallaa!#*%&”£ Jos bändeiltä vietäis rahat ja annettais hyvin niukasti stu-stu-stu-studioaikaa, niin johan tulis aitoa ja rouheeta tavaraa! Tuntuu että isot rahat ja sen mukana tuoma ylituottaminen kuihduttaa yllätyksellisyyden! (Lamb of God on nykyään Sony:llä..)

Huh…rauhoituin.

Jos on kova teiniangstin kaipuu (!?), niin oiva lääke siihen on Bitch Alert:in ..rriot! Siinä on oikeesti hyvii biisei, aikuisten oikeesti.
Myös Easpa Measa on rämäryhmä johon tutustua punkin kaipuussaan.

Mukavaa ruotsalaista rokkia tarjoaa Mustasch. Kannattaa kokeilla![23:12 13.6.2007] M.W.
Kävin kuuntelemassa Juno Reactoria niiden Suomen keikalla. Oli uskomattoman visuaalinen show. Lähdin kuuntelemaan ja nauttimaan esityksestä joten jätin kaikki valokuvausvermeet kotiin, ehkäpä seuraavassa elämässä pääsen Junon keikkaa kuvaamaankin.
Uusin levy Conquistador on tällä hetkellä bändiltä ehdoton suosikkini. Kannattaa aluun kuunnella se best of, jos ei ole tuttu.

Youtubesta keikkapätkiä.
[11:26 14.6.2007] S.L.
Paneudun myohemmin tahan pitkaan listaan musiikkia, mutta suosittelen nyt ensi hataan lampimasti www.emirate-music.com. Pankaas kuunnellen.

Morrissey on mainio, Elvis kuningas. Taytyy kuitenkin sanoa etta The Alan Parsons Project ja Wigwam ne rauhoittavat mieleni.

Tšekkilaista punkkia kaipaaville tarjoan Jaksitaksia :)


[01:55 15.6.2007] M.K.
Viime päivinä on parhaiten toiminut VNV Nationin Judgement levy, joka on mukavan jumauttavaa eletro musaa. Sen lisäksi olen kuunnellut John-5:sen levyä. Hän on tämä Mansonin entinen kitaristi.

Dir En Grey on ihan kivan kuuloista. Japanilaista menoa.

Luettelen nyt vain muutaman koska muuten tulee turhan pitkä lista..

Sirrah on ehkä monelle tuntematon puolalainen deathmetal taidepläjäys.
Ja sitten vaikka Killing Joke ja Bad Brains.

Strappin Young Lad toimii kyllä aina.

Niin ja The Spooky Candy Theater joka on myös japanilainen.


[11:43 15.6.2007] J.M.
Santeri, on se :)

Markus, Dir en Grey ei oo kivan kuulosta ;) Tää uusin levy on ihan silkkaa skeidaa. Pari huippubiisiä ja loppu skeidaa - vähän outo maku jää. Clever Sleazoid on ainoo hyvä rankempi biisi.


[12:46 15.6.2007] M.K.
No joo, mulla on vielä vähän uutuudenviehätystäkin mukana tässä kivailussa, mutta toisaalta mun mielestä Berzerkerkin on ihan kivan kuuloista..


[13:21 15.6.2007] M.A.
juu ja Necrophagist ja Psycroptic. ;)


[14:34 15.6.2007] J.S.
Star control 2 -pelin musat. Aika ylittämätöntä :)

Roger that jr. Tanssipauketta ja kymppitonnia.

Frank Zappa. Tässä pätkä Titties & Beer -biisin sanoja:

..

"Blow it out your ass, motorcycle man! I am fhe Devil,
Do you understand?

Just what will you give me for your titties and beer?

I suppose you noticed this little contract here"

YER GODDAM RIGHT, YOU SON-OF-A-WHORE,

THAT'S ABOUT THE ONLY REASON
I LEARNED WRITIN' FOR

GIMME THAT PAPER
BET YER ASS I'LL SIGN

'CAUSE I NEED A BEER, 'N IT'S TITTY-SQUEEZIN' TIME!


[16:22 15.6.2007] L.K.
En voi olla ihmettelemättä, minkä tähden nykyään kaikki musa tuntuu olevan englanniks. Alkaa hiljalleen rasittaa.
...Vaikka eipä itsellänikään ole suomen- ja enkunkielisen musan lisäks kun venäläistä, ja sitäkin peräti vähän.
Voivoi. Kirottu globalisaatio.


[04:56 16.6.2007] J.S.
Aiheeseen ja aiheesta.

"Elämä on reiässä rattoisaa
Reiässä jonka ympärillä on vain
Oma perse"

Tämä siis laina Hassisen koneen Rajat -kappaleesta.

..

Deep turtlen monet biisit on vissiin Puolaksi(?). Suosikkikini Turkele-ep:llä hoilataan kait epsanjaa. Turkuporilainen bändi, siisen.

Mike Patton oletettavasti vain örisee useammallakin (eri orkesterin) levyllä, kuten myös Mike Oldfield Tubular Belssissä. Ns. "susikurina" on kehissä.

Frank Zappakin muuten veti esim. saxaa:

"Fick mich, du miserabler hurensohn" (Stick it out -F.Zappa)

Globalisaatiosta en tiedä, mutta tuossa klassiskeskustelussa puidaan jotain musiikkijuttujakin. Sävelet on aika selvät, paitsi silloin kun ne ei ole. Tai jotain.

..
muoks ja p.s. Otinhan sit henkilökohtaisesti, paljon on ulkokielisiä levyjä hyllyssä :)


[11:15 17.6.2007] L.K.
Hienoa kerta on noin... :)

Tarkotin ylipäätään, en yksittäisiä ihmisiä.. Valtavirtamusa, se mitä radiosta tunkee, on lähinnä englanniks. Enpä muista millon olisin viimeks kuullu laulua muulla kielellä ku suomeks tai enkuks.
Ja esmes omista tutuistani ei taida juuri kukaan kuunnella muunkielistä musaa.
Joten voivoi, globalisaatio...

On muuten hyvä biisi tuo. Itekin oon tainnu just tuota kohtaa johonki joskus lainata.

Toki otin henkilökohtasesti :)


[01:09 18.6.2007] J.M.
Liisa Ketoharjulta on pakko kysyä, että oletko koskaan kuullu Eros Ramazottin laulua? Jos oot, tiiät miks italiaks ei lauleta tämän enempää. Sama juttu ranskalaisella ja saksalaisella räpillä. ;~)


Pari päivää sitten kävin kuuntelemassa japanilaista MUCC:ua. Okei, soitetut biisit oli bändin huonoimpia, mutta silti oli uskomatonta nähdä jotain sellaista omalla maaperällä. Japani on kaunis kielikin..


Jos jotakuta normaali länsimainen musiikki tympii ja mieli tekee muille maille, suosittelen seuraavia biisejä:

Dir en Grey: Namamekashiki Ansoku, Tamerai ni Hohoemi
(huom. tuo on tosiaan vaan yks biisi)

Malice Mizer: Bel Air
(laulajana itse legendaarinen Gackt!)

Gacktilta onki sitte muutama legendaarinen biisi:
- Ares ja Asrun Dream (ovat jatkiksia)
- Rankai
- Mizerable

Huhhuh, hiki tulee...

Youtubesta voi bongata tällasia biisejä:
Home Made Kazoku - Thank You
(tuo on mulle henk.kohtasesti aika merkittävä biisi, video on vaan vähä nolo)

MUCC - Ryuusei
(tään ne soitti provinssissa, ja olin ihan myyty)


[13:07 27.6.2007] Piia Bloigu
http://www.youtube.com/watch?v=l0s5UOVsMDg

En jaksa ryhtyä listaamaan miljoonaa bändiä. Nyt annan vain tämän biisin, joka on vienyt mieleni mukanaan...


[12:10 1.7.2007] L.K.
Enpä ole mielestäni Erosta kuullut.. jos oonkin, en oo kuunnellut.
Tuntuisi kyllä siltä, että kieli on vaan tottumuskysymys. Mitähän ulkomaalaiset, suomea ymmärtämättömät, miettii suomenkielisestä musasta?

On se niin epäreilua kun on modeemi. Pysty missään youtubessa hillumaan...

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty