Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Musa-aihe

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  [15:59 19.8.2007] M.M.
Eric Berman (http://www.myspace.com/bermaneric) on nams.


[22:01 20.8.2007] R.L.
Ainoa jota olen jotenkuten 'fanittanut' on eminem (Marshall Mathers). Sisältöä ihan pintapuoleisen kuuntelunkin jälkeen, ja se sisältö ei itseasiassa ole mikään seksismi, homofobia yms. Ja tietysti hyvät rytmit auttaa (kiitos yleensä Dr. Dre'ille - Andre King).

Toisiksi jäävät Leevi & the Leavings (nasevaa myös!), Juice, Elton John (romantikko minussa elää), ja jopa Em's omat suosikit kuten 50Cent.[22:05 20.8.2007] R.L.
Ville Turkia: joo, JC Superstar on todella elämys, melkein minkä vaan yhteyeen ja laulajien tulkitsemana. Tulee olemaan yks mun feivoriteistä aina.


[09:01 21.8.2007] L.K.
Se on yllättävän yleistä, että vihataan jotain musatyyliä, vaikkei ees tunneta.
Kuten kansanmusafobia.


[09:06 21.8.2007] R.L.
Liisa: tai räppifobia. Kansanmusiikki mulle kuulölostaa ihan vain noin nimeltä, pitkästyttävältä. mutta nyt tiedän ettei se ole :)[09:31 21.8.2007] J.M.
en voi väittää että vihaisin jotain musiikkisuuntaa. Tietty musiikki ei vain kolahda. Mutta ajattelen kuitenkin, että kaikki musiikki on hedelmällistä


[11:04 21.8.2007] R.L.
'sanot että oot sitä...aina pitää ...hioo sit' Mik' Vitun hiphop_ ja mitk' vitun keyboard _[09:12 22.8.2007] L.K.
Fobia kun fobia. Mulla on pop-fobia... :)


[11:26 22.8.2007] H.N.
Kertosäkeen hyvät stemmat tekevät usein hyvästä biisistä huikean. Tässä esimerkkejä:

Neil Young - Old Man
Steely Dan - Rose Darling
Beach Boysilla on useampiakin, mainitaan nyt In My Room. Monet tuntevat BB:lta vain surffipoppiletkeilyt, mutta Brian Wilson oli paljon monipuolisempi, loistava säveltäjä. Onhan mies elossa edelleen vaikka imperfektissä puhunkin, muttei taida paljon sävellyksiä enää irrota.

Vielä hyvästä stemmalaulannasta: jos saatte käsiinne Alison Krauss & Union Stationia livenä, keskittykää laulusuorituksiin. Käsittämätöntä taituruutta.


[13:43 22.8.2007] Tom Pesch
Parhaat stemmat oli Gentle Giantilla!


[14:03 22.8.2007] H.N.
Kiitokset tuosta tuttavuudesta! En ole mikään suuri progen ystävä (Rushia lukuun ottamatta), mutta GG vaikuttaa perin mielenkiintoiselta. Täytyy tutustua.


[17:09 22.8.2007] Minna Tuukkanen
Liisa, minulla myös (ja räppikammo). Tosin ne perustuvat ennen kaikkea kokemukseen, eivät niinkään ennakkoluuloihin. Eminem on toistaiseksi ainoa, jolla on edes kohtuulliset sanoitukset ja oikeasti vähän - mutta aivan inasen vain, voin vakuuttaa! - runollistakin lahjakkuutta. Mutta niinpä moni ei pidä Marshallia oikeana räppärinäkään, valkoinen ja kaupallistunut kun on. Eikä hänkään mikään nero varsinaisesti ole.

Nisonen puhui, että: "Rock on levotonta, ei sitä jaksa koko elämäänsä kuunnella."

Voi kunpa tietäisit. Kyllä kyllä, olen vielä nuori ja niin päin pois, mutta rockissa (ja ei sillä, myös rankemmassakin musassa, you know me) on puolia, joista ei - enemmän - kuuntelematta voi olla tietoinen.


[18:32 22.8.2007] A.N.
Niin, puhuin omasta puolestani.. :) Onhan niitä esimerkkejä, että jaksaa kuunnella ja soittaa rokkia vielä vanhainkodissakin..

Mielipide oli myös tahallisen kärjistetty ja silloin ajankohtainen. Joskus jaksaa kuunnella ja toisinaan sitten taas ei. Mutta kyllä käyrä on ollut vahvasti alaspäin allekirjoittaneella.. Ja levotonta se on, sitä ei voi kiistää..

Mitä räppiin tulee, niin Steen1:llä on aika hyviä sanoituksia. Itse asiassa "Sinisiä rappuja ja punaisia hintalappuja" on paras RUNO mikä on Suomessa tällä vuosituhannella tehty. Tarkoitan koko Suomessa ja myös kaikki ns. runoilijat mukaanlukien.

Ulkomaalaisista sen genren artisteista en ymmärrä mitään, paitsi suunnilleen joka toisen f**king sanan :D Älykästä kuin mikä.. No, eihän musiikin tarvitsekaan olla.. Eikä muunkaan taiteen, edes runouden ;) No kai niissä sanomaakin on, siinä missä Stenkalla, ei vaan jaksa syventyä niihin lyriikoihin, kun on niin huono tuo "bronxin murre"


[20:53 22.8.2007] M.Y.
en vihaa pelkästään musatyylejä, vaan ylipäätään kaikkea! :>


[21:34 22.8.2007] A.N.
En tiedä miten tuli ylläolevasta kommentista mieleen, mutta punkkiin ei kyllästy yhtä pahasti kuin rokkiin keskimäärin. Metalli taas on rokin muodoista nopeimmin loppuun kuluvaa.. Varsinkin sellainen ylituotettu metalli. Se on jopa perus grungea tai brittirokkia puuduttavampaa.


[23:55 22.8.2007] M.Y.
Pistetään nyt huvin vuoksi oma korsikin kekoon. Eniten levyhyllystä löytyy tuollaisia tapauksia:

- Mike Oldfield (joskin Songs Of Distant Earthin jälkeisistä kiekoista suurin osa on ollut jossain määrin pettymyksiä). Vaihtelevaa tuotantoa, niin kokeellista kuin omaperäisempääkin (vaikkapa Amarok).

- Vangelis. Yksi ensimmäisistä artisteista joiden tuotanto jaksoi kiinnostaa. Ja kyllähän herra on syntikkapuolen klassikkoihmisiä, niin hyvässä kuin pahassakin. Konepuolelta tietty myös vanhempi Jarre, Tangerine Dream ja N+monta Avaruusromusta aikanaan nauhoitettua yksittäistä eri artistien kappaletta ovat kivoja.

-Pekka Pohjola. Proge/jazz - välimaaston suomalaissuosikkini.

- Krautrock - bändeistä ainakin Eloy ja Amon Düül II. Muusta 60/70-luvun psykedeliasta/progesta sitten tietty nämä klassiset Pink Floydit, King Crimsonit ym.

- Yksittäisiä mukavia bändejä/artisteja joiden kiekkoja on vähemmän tai menevät muuten vain sekametelisopaksi: Black Velvet Band, Loreena McKennitt, Arena, Marillion, Mostly Autumn, IQ, Clannad, Kate Bush, Alan Parsons Project, Blackmore's Night, Tir Na Nog, Queensr’che, Rush.


[09:00 23.8.2007] L.K.
Asa tekee oikkee kantaaottavaa räppiä, sitä jaksan kuunnella. Steen1, siihen pitäisi tutustua vaan ei levyjään löydä.

Pekka Pohjola on muuten kova ukko. Pidän kovasti biisistä The Red Porche...

Viimeisimpiä tuttavuuksia musan saralla (veljeni tutustuttaa) ovat Von Hertzen Brothers, Ville Kangas ja Eternal Erection. Suosittelen!


[10:03 23.8.2007] H.N.
http://youtube.com/watch?v=lCgrG35-3js Tutun näköinen basisti...

Pekka Pohjolan Changing Waters on hieno levy, kuten myös Space Walts ja Keesojen Lehto. Muut albumit ovat jääneet vähemmälle tuttavuudelle.

Mika mainitsi Clannadin. Minäkin mainitsen. Ne wanhukset, jotka muistavat 80-luvun Robin Hood -tv-sarjan (pääosassa ah! niin ihana suklaasilmä Michael Praed), muistavat varmasti myös sen tunnarin Robin (The Hooded Man). Loistokas biisi on myös In a Lifetime, jossa Clannad-solisti Mįire Brennanin kanssa duetoi Bono.


[10:16 23.8.2007] H.N.
Edelliseen:
In a Lifetime

Robin[11:34 23.8.2007] K.R.
Steen1 (meillä on tuolla hyllyssä varmaan kaikki tai ainakin lähes kaikki Stenkan levyt, Valkoinen jänis on todella hyvä. Steen siis myy joitain levyjään suoraan omasta repustaan, ja niitä on tehty vain muutamia satoja kappaleita ja siksi vaikeita löytää.)
Jontti & Shaka
Hannibal & Soppa
Paleface
Juhani
Julma-Henri ja Syrjäytyneet (Al-qaida Finland)
Looptroop
Asa
Stepa
Brandon
Notkea Rotta
jne.

Taidan olla melkein kummajainen Aukeassa, sillä sydämeni on sulanut suomalaiselle rap-musiikille. :) (Looptroop tuossa listassa on ruotsalainen, räppää englanniks) Itse en perusta näistä räppäreistä, jotka räppää naisista, naisen puutteesta, itsestään jne. Esimerkiksi Steenin lyriikka herättää oikeasti ajattelemaan.

Muista musiikkityyleistä odotan eniten Raapanan levyä (reggae-laulaja). Pari kertaa olen hänen keikallaan ollut ja ei voi muuta kuin tykätä!

Suomirock on myös lähellä sydäntäni (Yö, jne.)

Iskelmäpuolelta Simo Silmu on jostain syystä mieleeni, vaikka muuten en iskelmämusiikista pidä.

Sonata Arctica power metallin? puolelta on ollut "tykkäämislistani" kärjessä jo vuosia, viisi levyä omistan heiltä ja unelmana olisi joskus päästä näkemään sekin bändi livenä.[14:48 23.8.2007] P.P.
Simo Silmun pitäisi alkaa Sonata Arctican laulajaksi ja ne soittaisivat Yön kappaleita covereina. Mukana voisi olla fiittaamassa Steen1. Se olisi "parasta" ikinä.


[15:11 23.8.2007] T.A.
Eniten tulee kuunneltua progea ja jazzia, mutta en vierasta punkiakaan. Viime aikoina olen kuunnellut aika paljon seuraavia yhtyeitä:

Porcupine Tree
Radiohead
...And You Will Know US by the Trail of Dead

Vanhoja kestosuosikkejani ovat mm:

David Bowie
Lou Reed (+ Velvet Underground)
Iggy Pop (+ Stooges)
Patti Smith
Pink Floyd
King Crimson
Wigwam.

Ja vähän uudempia:

Kingston Wall
Circle

Uudemmasta suomijazzista olen viimeksi kuunnellut ja tykännyt seuraavista levyistä:

Ilmiliekki Quartet: Take It With Me
Delirium: Eclexistence
Innanen, Sooäär, Bennink: Spring Odyssey (oikeastaan yhteispohjoismaista)

Lisäksi:

KTU: 8 Armed Monkey
Jonas Hellborg: Kali's Son
Raoul Björkenheim & Lukas Ligeti: Shadowglow.


[17:59 23.8.2007] K.R.
Paul! :D Tuo kattauksesi voisi toimiakin, mutta minusta ne on hienompia ihan itsekseen. :D

Iik, kirjoitusvirhe! Tarkoitin Raapanalla Raappanaa. :) YouTubessa pitäisi olla jotain pätkiä hänen keikoistaan... Suosittelen lämpimästi!


[22:29 26.8.2007] H.H.
Philip Glassin tuotanto sopii hyvin kirjoittelun taustalle.

Tori Amosta aika paljon tullut kuunneltua kesän aikana. Bändeistä Genesis, Porcupine Tree ja Opeth saavat paljon soittoaikaa.

Nyt viimeisimpinä YUP:tä ja Ultra Brata jotenkin piristämään loppukesän tyhjää oloa.


[15:55 4.9.2007] T.M.
Jos on pakko jotain kehua niin kyllä se lienee nämä herrat x) (oma bändi):
www.freewebs.com/esombandfin/tuotanto.htm


[22:39 5.9.2007] O.O.
CMX:n uutukainen Talvikuningas muistutti minua siitä, miksi arvostan ko. yhtyeen korkeimmalle. ja vähän ylikin.


[10:59 6.9.2007] L.K.
CMX:llä on tosiaan kiehtova projekti, täytynee joskus tuo levy hankkia. Ehkä kuitenkin sen myöhemmän halvemman version.


[14:18 16.9.2007] A.N.
Pistetään tähän nyt meikäläisen kaikkien aikojen top 10 biisit just tällä hetkellä, niin eipähän jää kenellekään enää ikinä mitään epäselvää:

1) Paniikki on ekstaasin veli
(Mana Mana)

2) Pelko
(Hassisen Kone)

3) Koottava lasinen muurahaispesä
(Kari Peitsamo)

4) Hannu ja Kerttu
(Leevi & Leavings)

5) Joka kymmenes vuosi
(M.A. Numminen)

6) Pieni Vietnam-laulu
(Kiti Neuvonen)

7) Waste of Time
(Kingston Wall)

8) Varjo seuraa onneain
(Pelle Miljoona)

9) Kuka kertoisi minulle?
(Pepe Willberg)

10) Oh Shit
(Paska)

Myönnetään, että onhan tuolla jonkun verran rokkiakin joukossa. Mutta siinä on semmoista settiä, että ei oikeastaan enempää tarvitsisi musiikkia kuunnellakaan, kaikki muu on turhaa.


[22:27 28.2.2008] A.U.
Vois ittekki tän hetken Top 5 piisit pistää :) ja vähä muutaki...

1. Tool - Parabola
2. Pineapple Thief - Snowdrop
3. Porcupine Tree - Glass Arm Shattering
4 Riverside - Through the Other Side
5. Riverside - Parasomnia

Ja pistetääs vielä suosikki bändit

Tool, Porcupine Tree, Blackfield, Pineapple Tief, Sylvan, Radiohead ja Riverside

Pääosin kuuntelen Progea kuten kuvasta näkyykin

Parhaat sanottajat mitä tiiän

Maynard James Keenan
Steven Wilson

Kyllä nuo ukot osaa.


[19:37 22.3.2008] T.L.
Jes. Suosikkikeskustelunaiheeni! Maailma on niin täynnä huikeaa musiikkia, että loppuelämä menee siihen tutustuessa ja tutkaillessa. Jos tässä joitain erikoisen hyviä, ehkä vähän tuntemattomampia levyjä mainitsisi..hmm:
Arcturuksen koko tuotanto
Ulver: Bergtatt ja William Blake´s marriage of heaven and hell.
White noisen eka levy, jonka nimeä en muista on huikea. Ite kutsun sitä 60-luvun Mr. Bungleksi.

Mulla oli pitkään black/doom- metal vaihe, mutta viime aikoina on tullut kuunneltua aika kaikenlaista musaa. Viimeksi kuuntelin pitkästä aikaa CMX:n Auraa. On se vaan kova levy. Varsinkin Nainen tanssii tangoa sytyttää aina.

Lyriikoista olen runonrustaukseen kipinän saanut, joten rustaanpa tähän muutaman tekstittelijäsuosikkini:

Jarkko Martikainen
Garm Rygg
Mikael Åkerfeldt
A.W. Yrjänä
Jouni Mömmö
Jello Biafra
Pink Floydin kynäniekat[10:44 28.3.2008] J.T.
http://rateyourmusic.com/list/visio/my_last_purchases

http://rateyourmusic.com/list/visio/2007_part_2
http://rateyourmusic.com/list/visio/2007
http://rateyourmusic.com/list/visio/2006
http://rateyourmusic.com/list/visio/2005


tässä listoja joista voit lähteä kahlaamaan jos et ole jokaista vielä kuullut..

visio olen siis minä:)
[23:00 28.3.2008] H.H.
Minulla on niin outo musiikkimaku, etten ole tähän pinoon aiemmin viitsinyt lusikkaani pistää - varsinkin kun osa suosikeistani tuppaa vaihtumaan. Olen kuitenkin aina tykännyt Bob Dylanista, Beatleseistä ja Jefferson Airplanesta. 60-luvun musiikki yleensäkin on sydäntäni lähellä.

Ysärinuorena myös brittipop on säilynyt minulle läheisenä, vaikka sitä ehkä nykyään tuleekin kuunneltua vähän harvemmin: suosikkejani olivat ja ovat Blur ja Oasis muitakaan vähättelemättä.

Klassisesta musiikista pidän myös. Suosikkeihini kuuluvat mm. Stravinsky, Dvorak, Smetana, Wagner ja Händel sekä italialainen ooppera kautta linjan.

Tykkään myös vanhasta jazzista ja bluesista niiltä ajoilta, kun se oli muutakin kuin vain uuden maailman klassista musiikkia.

Kansanmusiikki vetoaa minuun suuresti. Erityisesti pidän välimeren ja alppiseutujen kansanmusiikista.

Välimeren alueen musiikki on muutenkin vetänyt minua vahvasti puoleensa viime aikoina. Viimeisimpiä löytöjäni sieltä päin ovat mm. Gabriella Ferri, Gianna Nannini, Giorgio Gaber, Massimo Ranieri, Joaquin Sabina, Kiko Veneno, el Sueńo de Morfeo, Mariza, Amalia Rodriguez, Fafa Belem, Georgios Ntalaras, Dimitris Mitropanos, Melina Aslanidou, Despina Vandi, Nino Eilikrinis, Anna Vissi ja Mehmer Badan to name but a few - sekä tietysti Magazin kroatiasta. Balkan on upeaa seutua musiikillisesti muutenkin.


[14:17 31.3.2008] M.M.
Omat suosikkini ovat CMX, Siouxsie and the Banshees, Amorphis, Evanescence, Emilie Autumn, Tool, Hereä, Opeth, Paradise Lost, Disturbed ja Katatonia. Myös useiden elokuvien (Chicago, Pirates of the Caribbean, LotRit, Henkien kätkemä, Prinsessa Mononoke (kuulostaapa häröltä suomeksi) etc.) soundtrackit ovat ahkerassa kuuntelussa.

Pitäisi laajentaa musiikkimakuani, mutta olen vaan niin pirun nirso. D:


[15:10 31.3.2008] S.S.
minun rymi: http://rateyourmusic.com/~tenteri


[20:03 23.4.2008] vuoden 2008 uusi tulokas
Murjaani feat. Kotpoeka "Ehtaa pesää"

boltsin paskinta hoppia since 2008


[22:19 6.5.2008] M.J.
ROKY ERICKSON & THE ALIENS!!!
PATTI SMITH
MORCHEEBA
RAMONES
CMX
IGGY & THE STOOGES
VELVET UNDERGROUND/LOU REED
DANZIG
JOY DIVISION

Nyt...MOBY-Last night


[02:40 11.5.2008] H.H.
"Semo romani"/"Fiori trasteverini" = Trasteveren kukkasia - roomalainen kansanlaulu, joka pitää ihmisiä hengissä :) Kannattaa kuunnella kaikki versiot vaikka kerran päivässä.


[00:23 23.5.2008] musiikin täydellinen asiantuntija
kestosuosikki: Uffa Hintman

uutena tulokkaana Kreisiraadio. Kesävalobiisin kohta 1:40-2:00 jää ikimuistoisena euroviisuhistoriaan


[15:21 23.5.2008] J.K.
Suurimmat suosikkini:

Godspeed You! Black Emperor
The Cinematic Orchestra
Ulver
Bohren & der Club of Gore
A Silver Mt. Zion
Massive Attack
Four Tet

...ja paljon muita. Viime aikoina olen kuunnellut erityisen paljon Jethro Tullia, Sly & the Family Stonea ja MGMT:n biisiä Electric Feel.

Suomalaisista suosikeista mainittakoon Magyar Posse, Risto, Joose Keskitalo, Kuusumun Profeetta, Eleanoora Rosenholm, Sydän, Sydän ja The Five Corners Quintet.


[18:29 1.6.2008] O.H.
Suurin osa omista lemppareista on jo mainittu, mutta lisäksi heittäisin tämmösiä:

Deerhoof
Isis
A Perfect Circle
Paradise Lostin uusin levy on rok.

Ja parhaisiin tekstittäjiin lisäisin vielä Juicen.

Tällä hetkellä ei tuu mieleen muuta.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty