Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Olisiko liikaa pyydetty.

[12:18 23.8.2007] Kara
Kun laitatte teoksianne tänne näytteille niin olisiko mahdollista että ne eivät olisi kovin vanhoja. Ainakin minusta tuntuu hiukan turhauttavalta ja tylsältä nähdä täällä samoja töitä joita on jo tuhat kertaa nähnyt jos ei täällä niin jossain muualla. Jos itse olen vaikkapa aiemmin tykännyt ja antanut tunnustustakin jollekin taululle esimerkiksi ja sitten se ilmestyy tänne uudelleen niin tuntuisi vähän hölmöltä alkaa kommentoimaan sitä uudelleen.
Olisihan kivaa myös seurata tekijän kehittymistä taiteilijana ja tykkään kovasti yleensäkin tuoreimmista kirjoituksista.

Olen huomannut että monikin taiteilija onkin oivaltanut tuon varastotoiminnon. Mielestäni se onkin paras paikka laittaa noita vanhempia töitään ja siellähän niiden paikka mielestäni onkin. Sitä vain en ymmärrä miksi sen mainostaminen on ehdottomasti kielletty?!?


[12:55 23.8.2007] A.N.
Joo, vanhat työt varastoon, minusta se on hieno ja kenelle tahansa toteuttamiskelpoinen idea, jota moni tosiaan onkin jo testannut käytännössä.

Tietysti jos työ on suuresti muuttunut, niin voihan sen laittaa uudestaan ihan sinne varsinaistenkin töiden joukkoon ja joskus myös vanha yksittäinen työ voi toimia uudella tavalla uuden kokoelman osana. Ainakin kirjallisuudessa se on minusta toimiva idea, miksei myös muissa taiteen muodoissa.

Mutta eihän se nyt niin vakavaa ole.. Jotenkin tulee mieleen, että varaston mainostaminen olisi siksi ankarasti kielletty, ettei kukaan toisi itseään liikaa esiin, mutta tavallaan tämä syy on niin epälooginen, että todellinen syy lienee kuitenkin joku muu? Tämäkin tietysti lukee sivuston säännöissä (?), mitkä varmaan pitäisi lukea :)

Onhan se tavallaan myös aika kiehtovaa, ettei varastoa saa mainostaa.. Se lisää kyseisen ominaisuuden jännittävyyttä ja salaperäisyyttä.. Että mitähän kaikkea sieltä sitten löytyykään ;) Eli tavallaan kyse on vähän samasta kuin että joululahjoja ei kerrota lapselle etukäteen.


[13:50 23.8.2007] Niin...
..vaikka tuntuikin kivalta paistatella silloin, ei se välttämättä onnistu toista kertaa. Sovitaanko niin että vuotta vanhempaa teosta emme tänne laita? Vanhat joutaa tuonne varastoon.
Todella jännää seurata kuinka toiset kehittyy, polkee paikallaan tai jopa taantuu.


[13:55 23.8.2007] A.N.
"Todella jännää seurata kuinka toiset kehittyy, polkee paikallaan tai jopa taantuu"

Joo ja sitten on niitäkin, jotka ymmärtävät jättäytyä kaiken tällaisen ulkopuolelle :D

Ei sillä, etteikö taiteilijana kehittyminen olisi hyvä asia tai sen seuraaminen jännää. Minustakin on. Mutta kyse on myös oman linjansa etsimisestä ja löytämisestä ja kadottamisesta, jota ei voi oikein absoluuttisesti luokitella kukaan muu kuin taiteilija itse, josko hänkään. Yleisömenestys on sitten tietysti erikseen, se on yksi mittari, mutta eihän aukeassa sellaista ole, ellei nyt sitten pistekeskiarvoja ja kommenttien määrää ja laatua lasketa.

Enemmänkin kuvaisin taiteilijoiden kehityksen seuraamista kiehtovan tarinan tulkitsemisena kuin sen miettimisenä, miten "hyviä" tai "huonoja" he kulloinkin ovat. Siksi olisikin hienoa nähdä ihmisten vanhoja töitä aukeassa - siellä varastossa nimenomaan.


[21:24 23.8.2007] T.R.
Ainakaan minä en lähde nimimerkin "niin..." sopimukseen mukaan. Jos minulla on vanha työ jonka haluan julkaista, niin julkaisen. Taide ei ole kertakäyttötavaraa eikä siinä ole parasta ennen päiväystä. Kokonaan toinen asia on sitten se, että jos sitä julkaisee sellaisia töitä jotka ovat Aukeassa jo olleet. Siihen en ota kantaa, mutta näen järjettömänä ideana että yli vuoden vanhaa työtä ei saisi tuoda esiin.


[23:11 23.8.2007] Taide on viestintää ja sidoksissa viestintätilanteeseen
Kyllä taiteella on parasta ennen -päiväys. Taide liittyy luomishetkiin, sen jälkeen se ei enää ole taideteos vaan historiallinen dokumentti.


[00:54 24.8.2007] T.L.
Mihin se luomishetki tai viestin sanoma häviää ajan kuluessa? Viesti on edelleen luettavissa, tunnelma aistittavissa? Ei se viesti aukea välttämättä nykyteoksistakaan jos et tunne sitä kulttuuria jossa se on luotu, sama koskee aikaa.

Onnistuit provoamaan, mulle olis helpompi tulla väittämään että taidetta ei ole olemassa kuin että se lakkaisi olemasta. Näen että suhtautuminen taiteen ympärillä vaikuttaisi teokseen siten että se arvotettaisiin ja esitettäisiin muuna kuin taiteena, mut itse teos on edelleen taidetta.

Taide on ilmaisua, aika on suhteellista.


[02:02 24.8.2007] T.R.
Heh...

Elikä nimetöntä sankaria tulkiten:

Mona lisa ei ole taidetta.

Jan Vermeerin maalaukset eivät ole taidetta.

Hugo Simbergin työt eivät ole taidetta.

Kaikki nuo ovat vain historiallisia dokumentteja eivätkä siis kelpaisi aukeaan.
On tämä kova paikka...

Jeps, minäkin provosoiduin.


[08:48 24.8.2007] J.M.
mä samaa mieltä, ettei kovin mielekästä julkaista uudelleen töitä, jotka ovat olleet aiemmien täällä aukeassa. Varsinkin kun nyt on olemassa tuo varasto osuus.


[11:26 24.8.2007] Kara
Tuo ei kyllä ollut minun heittoni ja ymmärrän että provosoiduitte. Kyllähän se mikä on aikaisemminkin taiteeksi tunnustettu. on ja pysyykin taiteena, sitä ei voi kyseenalaistaa.
Jarmo tuossa puhuu sillä suulla jota itsekin tarkoitin.
Toivoin ehkäpä naivisti kannustavani tätä jengiä uuden luomiseen. Minua kiinnostaa ihan valtavasti yksilön kehittyminen ja muuntautuminen taiteessa ja varsinkin täällä aukeassa.
Täällä on kertakaikkiaan upeita "kertojia" kuvataidepuolella ja oikein malttamattomana odotan eräiden kohdalla noita kolmen viikon jaksoja että näen taas heiltä uutta kerrottavaa. Pettymys on kuitenkin suuri kun näen valmistumis ajankohdasta että työ onkin jo vanha ja jopa parikin kertaa täällä ollut.

Koska olen tuon realistisen taiteen suuri ystävä niin vierailen paljon muillakin taidesivuistoilla. Olen pannut merkille että samoja teoksia pyörii paljon myös niilläkin sivustoilla. Sen vuoksi tuntuu tylsältä jos tapaan niitä myös täältä. Jos niitä kerta kaikkiaan tykkää laittaa tänne uudelleen ja uudelleen niin tehkää se näyttelynä ja pistäkää edes sekaan muutama nuorempikin teos.

Anteeksi vain, mutta väistämättä saan tuollaisesta taiteilijasta vastenmielisen ja "kehujenkipeän" kuvan jotka eivät muunlaisia kommentteja kestäkkään, joka on vielä valitettavan usein jo nähtykin. Onneksi sentään kaikki eivät ole sellaisia.
Nyt uutta tekemään joka iikka!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty