Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Valokuvausta opiskelevat?

Edellinen sivu  [22:25 23.8.2007] S.S.
en jaksa lukea koko keskustelua vaan kysyn laiskasti minkälaiset pääsyvaatimukset vvi:hin on ?


[23:11 23.8.2007] R.M.
VVI:n pääsyvaatimukset oppisopimuspuolelle saat VVI:n toimistosta tarkasti, mutta minun käsitykseni käytänöstä se menee näin:

Kuvallisen ilmaisun perustutkintoon allalla jo olevilla on oppisopimuspaikka alalta( + ajoissa koulupaikan varaaminen joka onnistuu paikan varmistuttua oppisopimustoimiston kautta. Viime tipassa ei välttämättä enää mahdu ryhmään) Oppisopimuspaikan alalta etsit itse. Studiotila olisi tälläisessä työpaikassa syytä olla, tai joku sen kaltainen mahdollisuus, muuten koulussa hankala opiskella.

Valokuvaajan ammattitutkintoon pääseen tuon edellisen suoritettua hyväksytysti, tai toimittamalla vastaavat kuvat näytille (+ näiden hyväksyntä) + tähän oppisopimustyöpaikka. Lista on pitkä ja vaativa, kuvien pitää olla monipuolisia studio ja miljöötyön kuvia, ei ihan kivoja vaan VVI:n oppien mukaan ns. puhtaita virheistä.
-tässä oletaan että on jo alalla, käytännössä se ei aina mene niin mutta voi olla varma että kamerantoimitaa tms perusasioita kukaan ei sinulle opeta siellä, asia tarkistetaan kyllä tentillä alussa, mutta ryhmästä et reputtamalla tipu, joudut tentin palauttamaan vain oikein vastattuna takaisin.

Valokuvaajan erikoisammattitutkintoon voi hakea tämän valokuvaajan ammattitutkinnon jälkeen, tähän käsittääkseni jotain kriteerejä ketä ottavat, esimmäinen näyttö tms, mahdollisuus toki myös suorittaa erikseen -tähän tarvitaan taas näytöt työelämän kuvista. Oppisopimuspaikka edelleen edellityksenä.

Oppisopimus voi olla myös yrittäjän omaoppisopimus eli olla omassa yrityksessä töissä (tienata oma leipänsä).

Tuohon "allalle aikovien" kuvallisenilmaisun perustutkinto ryhmään on jonkinnäköiset ennakkatehtävät ja niiden perusteella valitsevat -tähän ei tarvita oppisopimsupaikkaa -ja tästä en tiedä enempää.


(voisi nipottaa santerille, että jos et jaksa lukea koko tätä tekstiä yllä, älä hankkiudu VVI:n -ihan oikeasti, siellä laiskuutta ei katsota hyveenä)


[00:53 24.8.2007] L.T.
Reetan tekstiä täydentäen tuon "alalle aikovien" ryhmän pääsykriteereistä: tosiaan sinne täytyy tehdä hakutehtävät. Ymmärtääkseni kuitenkin suurin syy, miksi joku ei pääse sisään on tarpeellisten tilojen / kaluston puute. Et pääse edes alkuun koulutuksessa, ellei sinulla ole tiloja/laitteita toteuttaa etätehtäviä etäjaksolla kotipaikkakunnallasi. Nämä syynätään koulun aloittavilta tarkemmin läpi kuin hakutehtävät, ja ymmärrettävästi karsii jonkin verran hakijoita.

Toisin sanoen se, että pääsee VVI:lle ei ole yhtään mitään. Mutta se että valmistuu sieltä jostakin, vaatii aika paljon määrätietoista harjoittelua ja hermoja repivää työtä.


[14:59 4.9.2007] S.K.
ohhoh, korjausta tuohon ekaan viestiin, taitaa sitä meidän luokalla ollakkin kuusi peruskoulun jälkeen tullutta =)

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty