Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

raw ja dynamiikka

[13:52 10.6.2007] O.K.
Kuvasin tuossa yksi päivä varjoisa katu + kirkas taivas (kovat kontrastit) näkymää ihan testatakseni, että kuinka paljon lisää dynamiikkaa kuviin saa raw tiedostoina.

No eikö mitä, dynaaminen alue oli ihan tasan sama raw:lla ja jpeg:llä. Käytän EOS 350D järkkää ja paketin mukana tullutta Digital Photo Professional (versio 1.6.1) -raw konvertteria.

Eli siis, osaisiko joku kertoa, miten raw tiedostojen jpeg:iä laajemman dynaamisen alueen saa "käyttöön"?


[14:15 10.6.2007] J.M.
Riippuu ihan täysin raw-konvertterista, eli ohjelmasta. Canonin ohjelmaa en tunne tippaakaan, joten joku toinen voinee tarjota apua.

ACR:ssä (eli photoshopin raw-avaajassa) homma toimii parhaiten niin, että tiputtaa vaan exposure compensationia niin alas kunnes yksityiskohtia en enää paljastu vaaleimmista kohdista tai ne alkavat näyttää luonnottomilta. Sitten vaikkapa curve -kohdasta vääntää valotusta siten, että tummat alueet vaalenee. Oman mieltymyksen mukaan.

ACR ei tosin ole hirmu hyvä tässä... Parempiakin on, kuten RawMagick Lite. Mutta se on taas mastodonttisen hidas ja vaikeasti hallittava :)

Nikon Capture ohjelmassa homma toimii helpoiten laskemalla exposure compensationia ja kytkemällä D-lightingin käyttöön. Taas, oman maun mukaan.

Tuo on sitä laajempaa dynamic rangea. Ei se mikään taikatemppu oo :)


[14:42 10.6.2007] O.K.
Juu kiitoksia, jotenkin näin sen järkeilinkin. Vissiin pitää tuossa omalla ohjelmallani sitten vastaavasti säätää "brightness" asetusta alaspäin plus kontrastikäyrää sinne sun tänne.


[07:29 11.6.2007] M.P.
Säädä valotus kohdalleen, mutta vähennä reilusti kontrastia RAW-konversiossa ja lisää saturaatiota. Avaa TIFF:nä kuvankäsittelyyn ja tee loput säädöt, niin olet käyttänyt laajempaa dynamiikkaa mihin jpg:n säätövarat riittävät.

Voit myös kääntää kuvasta kaksi eri RAW-valotuksella tehtyä ja yhdistää ne kuvankäsittelyssä yhdeksi kuvaksi.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty