Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Pisteytyksestä...

[15:18 11.6.2007] P.K.
Olisin ihan noin mielenkiinnosta kysellyt vanhoilta aukealaisilta, että onko uuden Aukean pisteytyksen pisteiden "arvotukset" (3=Keskinkertainen, 4=Hyvä) muuttanut pisteytystänne? Entisessähän pisteet 1-5 kertoivat "säväyttikö" teos vai ei. Itse olen mm. huomannut painelevani nelosta huomattavasti tiheämmin kuin ennen.

Tietty pitäisi keskittyä enemmän kirjoittelemaan noita kommentteja pisteytyksen sijasta..


[16:51 11.6.2007] J.T.
Hirveästi en ole jaksanut pisteitä vielä painella. Tosi huonot on edelleen tosi huonoja (idea hukassa, tylsä, jne), mutta perstuntumalta sanoisin että tuolla nykyisellä asteikolla tulee varmasti annettua nelosia enemmän ja viitosiakin huomattavasti enemmän (kovinkaan moneen mestariteokseen en mielestäni vanhassa Aukeassa törmännyt, todella hyviin kylläkin).


[17:11 11.6.2007] Sobrero
Statistiikka kertoo omaa karua tarinaansa.

Yhteensä antanut 79 ääntä.

Niistä:

5p = 3
4p = 6
3p = 17
2p = 30
1p = 23

Korkeampia pisteitä olen antanut huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmassa aukeassa.[18:11 11.6.2007] S.H.
Minäkään en hirveän usein pisteitä jakele, mutta näiden nykyisten arvosanojen sanalliset kuvaukset ovat pysäyttäneet arvostellessa mietiskelemään, etteivät ne osu omien ajatusten kanssa yhteen kovin hyvin. Erityisesti nuo ykkösen ja kakkosen 'tosi huono' ja 'paljon parannettavaa' tokaisut tuntuvat vaihtoehtoja punnitessa välillä aika tylyiltä ja ylimielisiltä.


[00:43 12.6.2007] J.L.
Kyllä se ykköspalkki on edelleen se suurin meikän duuneissa. :)

Ite en ole vielä oikein pisteitä annellut, kommentit ovat arvokkaampia, muttei niitäkään ihan muutamalla sanalla kehtaisi postitella. Ainakin mulle toi pistehomma toimii samalla tavalla kuin aiemmassa, en ole edes huomannut että se asteikon kuvaus on vähän muuttunut. Vitonen on huipputulos, ykkönen on kakkaa, fiilikset sillä välillä on venyviä.


[01:15 12.6.2007] S.H.
Jussi: Bobbyä julkaistessa, olisinkin enemmän huolissani tylsistä kakkosista ja kolmosista. Jos niille joskus alkaa pudota kasvavassa määrin kannatusta, olet päässyt pehmenemään - päästä tai jostain alempaa, mutta kuitenkin.. :)

Äh, ensimmäisen näyttelysi histogrammi näyttääkin jo pahasti pyramidin muotoiselta - otan sanat samantien takaisin.. ehkäpä Uudessa Ihmeellisessä Aukeassa Bobby on lopullisesti ottanut yleisönsä!? ;)


[12:36 12.6.2007] J.L.
Sakari, heh. Pitääkin tutustua ja vertailla, ennen mielissään aina katselin sitä portaikkoa joka laski ykkösestä vitoseen. Tiesi että on oikeilla jäljillä. Ehkä uusi aukea on vain hieman hämmentynyt paluustaan. Heh.
Jumankeke tähän pitää saada muutos, no seuraavalla kerralla sitten jotain epäkorrektia ja paluu vanhaan! hehe. Pahoittelen offtopikkia.


[22:06 12.6.2007] L.H.
Minä jaksan edelleen nillittää tästä arvosteluasteikosta. Minusta sitä pitäisi muuttaa hieman! Nyt tuo 4 on jotenkin vaisu, ja on pakko antaa 5, mutta jotenkin haluaisi säästää sitä semmoisiin parhaimpiin kuviin. Ja kun katsoo noita tällä hetkellä parhaita -listaa niin huomaa että kaikki kuvat ovat keskiarvoisesti hyvää huonompia, siis vähän keskivertoa parempia. Parempi arvosteluasteikko olisi mielestäni jotakuinniin tällainen

5 pistetta: erinomainen
4 pistettä: kiitettävä.
3 pistettä: tyydyttävä, tai sitten tuo keskiverto
2 pistettä: paljon parannettavaa
1 pistettä: huono

Mutta minkäs sille voi, jos ylläpito on yhtä halukas muutoksiin kuin vanhassa aukeassa niin on turha nurista. Minusta vaan pitäsisi voida kehittää tuota pisteytystä käyttäjien yleisen mieltymysten mukaiseksi, eli ottakaa kantaa!

Tästä muuten näkee miten annan viitosia enemmän kuin nelosia, kosa tuo nelonen on "vaan" hyvä
ykkösia 7
kakkosia 6
kolmosia 3
nelosia 2
vitosia 6
yhteensä 24

Kylläkin yleensä pisteytän vaan ajatuksia herättäviä kuvia, muut jätän muiden riepoteltaviksi :D


[22:25 12.6.2007] J.H.
Lari:Pisteitähän ei ole pakko antaa.Itse pidän 10 potenssiin 6 mielekkäämpänä suusanallista palautetta.Itse pyrin antamaan sanallista palautetta parhaan kykyni ja ajankäytön sallimissa rajoissa.
Tällä foorumilla on valitettavasti edelleen(pisteiden valossa)ihmisiä jotka antavat teokselle yhden(1.)pisteen vaikka kuvaisit Loch-nessin hirviön hulppeassa auringon-nousussa ja taka-vasemmalla suoniitylle lasketuu lentävä lautanen.Se on vaan hyväksyttävä tälläisessä avoimessa foorumissa.(Enkä nimeä ihmisiä,jotka näin menettelee)


[22:31 12.6.2007] T.K.
Olen Holapan kanssa samaa mieltä. 4 pistettä todellakin tuntuu kuvauksen perusteella liian vaisulta monelle kuvalle, mutta toisaalta täydet pisteet olisivat monelle aivan liikaa. Täysien pisteiden kuuluisi olla varattu vain niille ehdottomille huippukuville.

Ja tietysti kirjallinen palaute on aina paras vaihtoehto, mutta antavat ne pisteetkin jotain osviittaa kuvan tasosta. Jokaiseen kuvaan kun ei kuitenkaan ehdi kirjoittaa kunnollista palautetta.


[09:28 13.6.2007] J.M.
Mun pisteytykset on jokseenki muuttunu, kyllä. Ennen tuntu mukavalta palkita kolmosella joku tosi kiva tai miellyttävä kuva. Jokin hyvä idea, jota ei oo sitte ihan loppuun asti mietitty. Kolmonen oli mun mielestä aika hyvä.

Nelonen oli sitte jo sellanen, että niitä tuli ehkä kerran pari viikossa eteen. Oli kiva antaa sellanen, jos tosiaan innostu kovasti. Nelonen oli jo tosi hyvä. Ja vitosia tuli kerran parissa viikossa. Niiden antaminen oli sairaan kivaa :)

Nyt meni uusiks, ku muka kolmonen onki "keskinkertainen". Nyt oon usein jättäny antamatta. En yleensä ees anna ykösiä tai kakosia.

Mistä muuten Sobrero löysi nuo tilastotiedot? Näkevätkö niitä muutkin? Olisko hyvä idea nähdä kaikilta näyttäjiltä niiden antamat pisteet samalla tavalla?


[10:10 13.6.2007] pöö
Omat sivut -> statistiikka


[10:26 13.6.2007] Ylläpito
Omilta sivuilta näkee tilastoja antamistaan pisteistä.
Vain ylläpito pystyy tarkastelemaan toisten käyttäjien antamia pisteitä.

Tällä hetkellä kuluneen kahden viikon aikana pisteitä on annettu 21000 kertaa. Kommentteja on annettu noin 5000 kappaletta.

Ykkösiä 16%
Kakkosia 25%
Kolmosia 26%
Nelosia 23%
Viitosia 10%


[12:03 13.6.2007] U.J.
Vanhassa aukeassa pohdiskelin tätä asteikkohommaa jonkun verran aktiivisestikin ja olen itse hyvin tyytyväinen muutokseen uudessa. Ylläoleva osoittaa, että tulos tässä vaiheessa on aika hyvä. Vertailun vuoksi ns. normaalijakauma näyttää suurin piirtein tältä:

ykkösiä 5 %
kakkosia 25 %
kolmosia 40 %
nelosia 25 %
viitosia 5 %

Sen ideana on se, että keskinkertaisia kuvia on eniten ja poikkeuksellisen huonoja tai hyviä vähiten. Viisiportaisella asteikolla jos tällaista käyttää ohjeena, sekä ykkösiä että viitosia pitäisi antaa keskimäärin joka 20 kuvalle, jonka arvioi. Miksi tällaista sitten pitäisi käyttää? Siksi, että kuvan ottaja voisi ymmärtää jotakin numeroarvioinnin antajien ajatuksista. Jos palautenumerot voivat tarkoittaa yksilöllisesti melkein mitä tahansa, ei niistä mitään tolkkua saa.[21:22 13.6.2007] L.H.
Olen huomannut itse luopuneeni pisteytyksen sanallisen selitteen lukemisesta ja huomioimisesta, jotta edes oma linja säilyisi (eli siis tykkäsin huomattavasti enemmän vanhan aukean sanallisista selitteistä). Kuva, jolle annan 1p ei mielestäni ole aina huono, vaan ainoastaan täällä aukeassa huonoimmasta päästä. 3p yleensä ei ole keskinkertainen, vaan jo varsin hyvä. 4p menee työt, joista todella tykkään ja 5p huipuille. Nimenomaan 1, 2 ja 3 pisteen kohdalla mielestäni selitteet ovat liian ankarat ja tylyt.


[10:40 14.6.2007] A.K.
Jonkin aikaa entistä Aukeaa käyttäneenä, on vaikea tottua uuteen pisteytykseen. Uudella tuntuisi oikealta antaa enemmän nelosta ja vitosta kuin ennen. Siksi olen lopettanut pisteytyksen toistaiseksi, jotta oppisin katsomaan "uudella rivillä" ja tämän myötä uusin silmin.


[22:05 14.6.2007] Jummi Jammi
Kerro mielipiteesi ja saat kuvallesi, joka pitää kaivaa arkistoista, ykkösen. Koittakaa nyt hyvät ihmiset pitää asiat asioina ja kuvat kuvina.


[20:36 15.6.2007] J.H.
Nyt tajusin vasta tuon peukku-logiikan:Olen pääsääntöisesti antanut vain suullista palautetta,mutta en ole juurikaan pisteyttänyt töitä.Tämä foorumi toimii mielestäni tässä kohtaa puutteellisesti kun en pysty näkemään komenttijieni pistetystä ennenkuin olen pisteyttänyt numerollisesti työn...plääh...


[20:48 15.6.2007] mh
eikös se Jari ole hyvä juuri noin, pysyy objektiivisuus


[21:02 15.6.2007] T.K.
Puhutko Jari nyt tuosta "Omien sivujen" kommenttisivun "Piste" -kohdasta? Sehän näyttää vain työlle antamasi pisteet, joita siis ei tietenkään ole ennen kuin olet pisteyttänyt työn. Vai ymmärsinkö nyt jotain pahasti väärin? Ei kai mistään näe miten mikäkin oma kommentti on saanut noita "peukku -ääniä"?


[21:17 15.6.2007] J.H.
Ok.Nyt vasta tajusin...
Timo olet aivan oikeassa.
Mulla meni kyllä peukut ja piste-logiikka sekaisin.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty