Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Teemajuttuja

[10:30 19.9.2007] K.t.
Piti nyt ihan avata uusi keskustelu tällaisista yleisistä kuvataiteen teemaan liittyvistä asioista.

Yhteisteemasta ei ole nyt päätetty vielä päivämääriä saati aiheita jne. Pitäisikö järjestää kuvataidepuolella teemanäyttely tässä välissä, vai odotellaanko vai jotain muuta?

Myös sellainen on mietityttänyt että pitäisikö kerralla päättää useamman teeman aiheet (äänestyksellä tietenkin) ja ilmestymiskuukaudet ja lyödä ne lukkoon, vai katsellaanko jokaista kertaa erikseen? Ilmestymistiheyttäkin voisi miettiä, joka kuukausi en tosin usko teeman vetävän tarpeeksi osallistujia... vanhassa aukeassa oli jokatoinen kuukausi, olisiko se hyvä vai kenties vain joka kolmas?

Aihe-ehdotuksia + muita kehitysehdotuksia ja ihan fiiliksiäkin + muita teemalöpinöitä voi ihan vapaasti tähän ketjuun heitellä... mielellään, kiitos! =)

-Minna-Maarit-


[22:51 22.9.2007] S.P.
Olisin iloinen siitä mikäli olisi mahdollista saada etukäteen ilmestymiskuukaudet ja aiheet. Ei tarvitsisi jahkata ja veivata joka kerta erikseen. Lisäksi tämä tuo kuukausiteemaan säännönmukaisuutta, mikä voi lisätä myös teeman osallistujien suosiota. Ihmiset voivat rauhassa miettiä kulloistakin tulevaa aihetta ja vaikka jos ei ehdi seuraavaan aiheeseen osallistua tai aihe ei miellytä, voi miettiä jo niitä seuraavia, tulevia teema-aiheita.

Itse käyn täällä nykyisin sen verran harvoin että on mennyt ohi nuo kuukausinäyttelyyn osallistumiset, viimeksi juuri jäi harmittamaan ettei tuohon alter egoon ehtinyt osallistua. Mikäli systeemi vakinaistettaisiin, niin ehtisin osallistuakin.. :)

Joka toinen kuukausi on mielestäni hyvä vaihtoehto koska: 1)joka kuukaudelle ei siis ilmeisesti ole tarpeeksi osallistujia? 2)teemanäyttelyyn tarvitaan kumminkin säännönmukaisuutta ja mikäli väli on aina kolme kuukautta, väli jää liian pitkäksi ja saattaa aiheuttaa sen, että väki pienenee tästä syystä myös liikaa.

Näyttelykuukausiksi voisi valita tietyt kuukauden vuodesta jotka pitävät aina paikkaansa, tämä olisi järkevä systeemi sen vuoksi, että näyttelyihin osallistuvat muistavat sitten pitemmän päälle mikä kuukausi se näyttely onkaan. Lisäksi mikäli joskus tätä asiaa ylläpitävä henkilö joskus vaihtuu, asia on yksinkertainen vaihtaa. Toisaalta 12 kk:n systeemi tekisi sen, että jossain vaiheessa kuukausinäyttely olisivat väkisin peräkkäisinä kuukausina (esim.joulukuu ja tammikuu)

Ainakin se, että aiheet valitaan etukäteen tietyksi ajaksi olisi siis tärkeää. Vaikkapa vuoden ideat ja mikäli siinä on liikaa, seuraavan puolen vuoden (eli 3 näyttelyä/6kk mikäli joka toinen kuukausi on se tahti)


[10:22 25.9.2007] Eikös olisi...
..aiheellista kokeilla tuota ehdotusta että teeman aihe vain määrättäis jonkun jäävin/nimettömän henkilön toimesta?

Perustelut: Piikittelyt hienostelijoista ja junteista jäisi ainakin aihe-ehdottelujen yhteydessä pois eikä kenellekkään tulisi mieleen että olisi "oma lehmä ojassa".

Näin tuosta teemanäyttelystä tulisi paljon haastavampaa ja mielenkiintoisempaa ja uskoisin että osallistujia olisi paljon enemmän kun aihe ei olisi korvamerkitty.
Itse ainakin malttamattomana odottelisin uutta teemaa.
Olisiko ajatusta?


[16:22 25.9.2007] M.H.
Miten näiden ilmestymiskuukausien näkisitte olevan? Itse ajattelin ensin tammikuu, maaliskuu, toukokuu, heinäkuu, syyskuu ja marraskuu. Mutta sitten tuli mieleen että heinäkuu tuskin vetäisi osallistujia kun kesällä on muutenkin hiljaisempaa... pitäisikö kesä skipata kokonaan ohi vai miltä kuulostaisi tammi, maalis, touko, elo, loka ja joulu?

Teeman aiheen määrääminen jonkun jäävin/nimettömän toimesta on sellainen asia johon suhtaudun hivenen epäillen.. En siis usko että se välttämättä toisi lisää osallistujia. Kirjallisuuspuolella on iät ja ajat ollut systeemi jossa teeman vetäjä määrää seuraavan teeman aiheen, mutta nyt sielläkin on kokeiltu äänestystä ja ilmeisen hyvin tuloksin. Kehityksen suunta on siis päinvastainen.

Alter ego on ensimmäinen vähän lennokaampi aihe kuvataiteen teemoissa. Vanhan aukean aikoihin teemat olivat: omakuva, punainen vaate, rajalla ja painajainen. Äänestyksessä elokuun teemaan tuli paljon lennokkaita ehdotuksia mutta uskoisin että suurin osa vain provosointitarkoituksisssa. Siitä siis ei kannata pelästyä.

Äänettömänä saa ihan vapaasti niitä aihe-ehdotuksia heitellä... Tosin näistäkin saa aivan vapaasti tuoda oman mielipiteensä esille... jos enemmistö on sitä mieltä että haluaa että aihe määrätään etukäteen ilman äänestyksiä niin se on ok, niin tapahtukoon.

Napinat hienostelijoista ja junteista saa aivan vapaasti osoittaa tämän teeman vetäjän niskoille... mun hartiat ei oo kovin isot mutta ne kyllä kestää! ;)


[19:26 25.9.2007] P.H.
Eikö ne kävisi ihan loogisesti mitkä sai sitten eniten ääniä, siinä äänestyksessä jossa tuo edellinen oli.
Syyskuulle vain aihe sieltä:)


[23:17 26.9.2007] kukkuu
Mieluummin tuo ensimmäinen vaihtoehto ilmestymiskuukausista.


[10:58 29.9.2007] T.O.
Teema parittomina kuukausina olisi selkeästi muistettavissa. Deadline vaikka 15. päivä. Siten saisimme 6 näyttelyä vuodessa, eli yhden joka sekstaali :). Olisi hyvä, jos aina olisi tiedossa sekä tuleva, että sitä seuraava aihe. Mieluummin vielä pidemmällekin. Sillä tavoin tulisi ehkä enemmän oikeasti teemaan tehtyjä töitä. Aukean yhteisteema voisi korvata oman teeman, jos niitäkin olisi säännöllisesti.


[12:34 29.9.2007] M.H.
Kuulostaa ihan hyvältä :)

Tosin... luulen että heinäkuussa istun mieluummin laiturilla ja nurmikolla kuin kotona tietokoneen äärillä. Mutta jos joku haluaa silloin teemailla niin löytyy varmaan sijaisvetäjäkin :) .. tosin luulen kyllä että jos aurinkoa riittää niin ei riitä teemaan osallistujia...

Ajattelin että voisi kolmeen teemaan valita aiheet kerrallaan. Miltä kuulostaisi?


[17:08 1.10.2007] S.P.
3 teemaa kuulostaa hyvältä. Mikset taiteilisi ulkona laiturilla, pakkoko se on sisällä taiteilla? Meneeko teeman päivitykseen loppujen lopuksi niin paljon aikaa? Saat kuulostamaan siltä että koko heinäkuu menisi hukkaan jos teema myös on silloin!??


[18:17 1.10.2007] K.t.
Suville: Ei kyse ole taiteiluista vaan tiedostojen vastaanottamisesta, sähköpostiviestinnästä sekä tarvittavien tietojen metsästämisestä. Ei käy niin helposti että 'naks' vain ja teema on julkaistu. Aikaa siis menee, valitettavasti ja paljon.

"Saat kuulostamaan siltä että koko heinäkuu menisi hukkaan jos teema myös on silloin!??"

Jos suunnitelmat pitävät paikkansa, olen heinäkuussa siellä minne netti ei kanna, joten ei ole kyse hukkaan menemisestä vaan silkasta mahdottomuudesta.

Muutenkin on kyllä vielä hivenen kysymysmerkillä yhtälö minä + kuvataiteen teema... joten ei kannata suunnitella vielä sitä vuoden päähän.

-Minna-Maarit-

ps. turha muutenkin tuosta heinäkuusta on tapella, jos vain saisi innostusta tarpeeksi seuraavaan teemaan niin ettei kuivuisi kokoon jo alkutaipaleella.


[21:40 2.10.2007] S.P.
Ei ollut tarkoitus loukata. Anteeksi. Ja totta on etten itse hommaa hoida niin en tiedä paljonko aikaa menee homman toteutukseen.

Totta kyllä on ettei kannata liian pitkälle suunnitella elämää ja asioita, aina kun on muutoksia kumminkin edessä!

Eikös meillä ole jo ihan hyviä ideoita tuossa toisessa keskustelussa? Sinne vielä lisääkin ideoita ja saadaan seuraavatkin kuukaudet päätettyä!

Muista että sinähän se viimekädessä päätät milloin kuukauden teemat järjestetään, mitkä ovat aikavälit ja kuukaudet ja miten jaksat olla teemaa päivittämässä. Sinun ansiota on että koko teema on olemassa eikä meikäläisten turhista nurinoista siksi kannata liikaa välittää. Luonnollisesti myös aiheet viimekädessä päätät sinä. On mukava että olet kysellyt mielipiteitä mutta jos niitä ei enenpää heru, tee päätökset nyt miltä itsestä tuntuu. Kaikkia ei kumminkaan aina voi miellyttää.


[22:13 2.10.2007] M.H.
Ei mua noin vähällä loukata :)

Marraskuun teeman kanssa tulee muuten kiirus... siihen täytyisi saada aihe. Vielä ei ole tullut aihe-ehdotuksia... en viitsisi itse päättää aihetta, kun en halua leikkiä diktaattoria ;) Mutta kattellaan....


[17:08 3.10.2007] S.P.
Hetkinen.. miten niin ei aihe-ehdotuksia? Mihin ne pitäisi ilmoittaa?? Tuon yhteisteema-otsikon alla ainakin näyttää aihe-ehdotuksia riittää vaikka muille jakaa!


[10:19 4.10.2007] M.H.
Yhteisteema on erikseen... niitä aihe-ehdotuksia käytetään sitten jos ja kun yhteisteema toteutuu.

Tän viestirimpsun ensimmäisessä viestissä (eikö näitä oikeesti lueta??!! ;)):
"Aihe-ehdotuksia + muita kehitysehdotuksia ja ihan fiiliksiäkin + muita teemalöpinöitä voi ihan vapaasti tähän ketjuun heitellä... mielellään, kiitos! =)"

Ja toinen vaihtoehto, mikä löytyy kuvataiteen teeman infosivulta: "Tuleviin teemoihin aihetta voi ehdottaa sähköpostitse osoitteeseen: kuvataiteen.teema@gmail.com
Tulleista ehdotuksista valitaan "äänestyksellä" kuvataiteen keskustelupalstalla mieleisin vaihtoehto."


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty