Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Turhauttavaa

[10:01 21.9.2007] Anonyymi opettaja
Ihmettelen noita joitakin taiteilijoita jotka kerrasta toiseen saavat vähemmän ja vähemmän kommentteja sekä pisteitä töistään. Kuitenkin he itsepintaisesti haluavat kommenttinsa vain nimellisiltä. Onhan nähty että heidän ylpeytensä ei juurikaan kestä minkäänlaista neuvontaa ainakaan ei-anonyymeiltä.

Harmittaa todella joskus kun huomaan ihan selkeitä ja helppoja korjaustapoja joissakin töissä mutta kun tiedän taiteilijan itse arvostavan taitojaan ja on sen vuoksi helposti "syttyvää sorttia" niin jätän mielelläni väliin nimellisenä. Olen nähnyt mitä se pahimmillaan saattaa saada aikaiseksi.

Jospa ne neuvot olisi helpompaa ottaa vastaan anonyymeiltä. Sitä kannattaisi miettiä.


[10:49 21.9.2007] M.H.
Tarvitseeko sitä toisten puolesta harmitella. Ei sitä kommenttia tule aina vaikka sallisikin anonyymit kommentit. Ja joillekin tulee anonyyminä sen verran epäasiallista kommenttia että mieluummin ottavat vähemmän kommenttia vain nimellä kommentoituna. Ja neuvot on ainakin minusta helpompi ottaa henkilöiltä jotka kommentoivat omalla nimellään.

Mutta.. vapaus valita. Ja vapaus kommentoida ja olla kommentoimatta.

Sitäkin voi miettiä että harmittaako se että joku saa vähän kommenttia vai onko harmitus oikeasti sitä että haluaisi itse päästä kommentoimaan anonyyminä...

Niin ja mikä se sellainen taiteilija on jolla ei isoa egoa olisi? ;) Eikä sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu sen tulistumisen jälkeen, ottaako ohjeista onkeensa vaiko ei, kun on saanut vähän aikaa rauhoittua ja miettiä. Ja jos ei ota onkeensa niin hänhän siinä vain menettää. Mutta toisaalta monet asiat ovat kyllä ihan makukysymyksiäkin, ja se ettei aina mukaudu toisten ohjeisiin, saattaa vain voimistaa omaa tyyliä ja kädenjälkeä.


[11:31 21.9.2007] Anonyymi opettaja
Olet tavallaan kyllä oikeassa Minna-Maarit. Sehän on oikeasti siitä taiteilijasta kiinni salliiko se hänen suuren suuri egonsa ottaa vastaan neuvoja hänen mielestään "alempiarvoiselta" taiteilijalta. Juuri tuon "lukon" vuoksi itse annan niitä käytännön neuvoja mieluummin juuri nimettömänä.
Kammoksun ajatusta että tuo suuriegoinen taiteilija ryhtyy minun julkiseen nöyryytykseen mielpiteeni tai hyväntahtoisten neuvojen vuoksi varsinkin kun hän tietää nimeni. Olen valitettavasti nähnyt että sellaista on tapahtunut ihan oikeestikin. Ihan sellaista myllytystä ei tämänkään tytön ego kestäisi.


[12:47 21.9.2007] S.K.
hehee, piti heti käyä kattoon että kai oon sallinut anonyymit kommentit omille duuneille. itse en näe mitään ongelmaa nimettömissä kommenteissa.
aukealaiset ovat niin raivostuttavan yltiöpäisen herkkänahkaisia. kun kommentteja ei osata ottaa vastaan, ihmiset kääntyvät katsomaan "arvostelijaa" mieluummin kuin tutkimaan ovatko kommentit ehkä paikkansapitäviä.
Iso ego saa olla ja pitääkin olla, mutta iso ego ei poissulje nöyryyttä jota jokaisen pitäisi omata jos haluaa kehittyä. Itse otan mieluummin vastaan kritisointia kun ei mitään. pahinta on jos jää ilman reaktioita.


[13:34 21.9.2007] Anonyymi opettaja
"kommentteja ei osata ottaa vastaan, ihmiset kääntyvät katsomaan "arvostelijaa" mieluummin kuin tutkimaan ovatko kommentit ehkä paikkansapitäviä."

Ihanaa että edes yksi on kanssani samaa mieltä! Juuri tota minä ajan takaa.


[13:50 21.9.2007] P.P.
Jos jotkut haluaa vain elää sellaisessa kuvitelmassa, että ovat tosi loistavia taiteilijoita.. näihin lukeutuu nekin jotka poistavat kaikki negatiiviset kommentit. Pari sellaista sankaria on täälläkin ja olen merkinnyt kaverit ylös. Kun niiltä tulee töitä en katso niitä tarkemmin enkä tietenkään myöskään kommentoi. Itsepähän pyysivät sitä.


[17:31 21.9.2007] Jeps
On myös niitä jotka eivät tykkää ollenkaan kommenteista jotka ovat "oikeaan osuneita" ja pisteet jäävät heikoiksi, vaan vetäytyvät jopa vittuuntuneena pois ennen aikojaan. Huomasin että sama ilmiö on myös tuolla valokuvauspuolellakin. Raukkamaista! Järkevä taiteilija ottaisi ne onkeensa fiksusti vaikkapa vain olemalla vaiti ja yrittää vain seuraavassa työssään petrata.
Se suuri ego muuttuu monenkin kohdalla naurettavuudeksi.


[12:22 23.9.2007] Taiteen ystävä.
Kehut ovat kehujan arvoiset, Niin myös moitteet. Siinä mielessä on erittäin olennaista kuka arvostelija on. Kyllä varmasti 10 vuotta aktiivisesti maalanneen kehut lämmitävät enemmän sydäntä kuin esim. 16 vuotiaan tikku-ukkoja maalaavan "amatöörin".
Muutaman työn tehneet ihmiset kokevat jo jostain kumman syystä olevansa jo sen verran hyviä että voivat arvostella ja antaa ohjeita toisille.

Olen myös huomannut täällä aukeassa vaarallista sisäsiitoisuutta. Ne henkilöt jotka kehuvat paljon muita ja ovat aktiivisia keskusteluissa saavat töilleen huomattavasti parempia pisteitä kuin ne jotka ovat esim. erehtyneet arvostelemaan toisten töitä. Välillä tuntuu että työt ovat vain sivuseikka täällä ja pisteytyksellä on vain merkitystä.
Toi antoi mulle hyvät kehut niin annan sille myös hyvät pisteet......
Olen myös huomannut että työt jotka ovat saaneet hyviä pisteitä ja ovat tämän hetken parhaat listalla tulevat saamaan sen jälkeen järjestäen 1 ja 2 pistettä jotta putoaisivat sieltä ja oma työ pysyisi siellä.
Sivuston taiteellinen laatu on laskenut kun lehmänhäntä. Tuntuu että täällä arvostetaan enemmän teknistä laatua kuin taiteen sisältöä, vaikka sisältöhän se on mikä tekee taiteesta taidetta hyvä tekniikka on vain plussaa.

Edellämainitut asiat vääristävät mielestäni taiteen itseisarvoa ja halventavat siten "oikean" taiteen tekijöitä(mitä se sitten onkin).
Kehittäkää mieluummin taiteelista silmäänne kuin sosiaalista pisteytys tekniikkaane.[20:20 25.9.2007] J.M.
En kyllä tajua miksi kukaan jättäisi kommenttinsa sanomatta vain siksi, että se pitää sanoa omalla nimellään. Jos ei ole mitään pahantahtoista tai julkaisukelvotonta sanottavaa siis. Nätisti sanottuna harva asia harmittaa kovasti, ainakin itselläni on näin. Mielestäni se, että on pakko esiintyä nimellään, saa ihmiset miettimään enemmän sitä, miten sanottavansa kirjoittaa. Go figure.

Itse en voisi kuvitella sensuroivani mitään palautetta, ja uskoisin, että muutkin aukealaiset osaavat erottaa ilkeämieliset henkilökohtaisuudet oikeista, hyödyllisistä korjausehdotuksista. Jotka voi muuten nekin jättää omaan arvoonsa, jos ei ole samaa mieltä. Ei kai tämä niin vakavaa ole.

Muakin ärsyttää valtavasti nuo pakkoykköset ja -kakkoset. Pistejakauma on tosi hyvä juttu: kyllä ne ala-arvostelut sieltä erottuu jollei niille ole perustetta.


[20:58 25.9.2007] J.M.
Niin, siis pointtina vielä, että itse haluan vain karsia pois anonymiteetin varjolla heiteltävät asiattomuudet, olen joskus nähnyt niitä ilmestyvän muille. Näin...


[12:10 26.9.2007] Jenni Jenni...
..jotkut vain eivät tahdo omien kommenttien vaikuttavan töidensä arvosteluun. Kun kehun joskus ansaitusti muutaman työn anonyyminä niin yritän näin olla vaikuttamatta omien töitteni arvosteluun ja kukaan ei pääse ainakaan vittuilemaan että "onpa läpinäkyvää".
Myöskin "ohjailevat" kommentit pyrin antamaan anonyyminä koska jotkut eivät yksinkertaisesti pidä tietylle tyylisunnalle leimautuneen ohjeista. Puhun tässä siis nyt todella kokemuksesta.

Sitten ne taiteilijat joiden töissä en henkilökohtaisesti näe mitään järkevää enkä muutenkaan ymmärrä, jätän ihan tyystin huomiotta koska niitä olisi epäreilua edes pisteyttää, syystä että sama epäjohdonmukaisuus hänen töissään on jatkunut vuodesta toiseen kaiken maailman ohjeistuksista huolimatta.

Myöskin minä olen kyllästynyt niihin itserakkaisiin omasta mielestään täydellisiin taiteilijoihin jotka eivät kestä minkäänlaista kysenalaistamista omissa töissään vaan on heti karvat pystyssä oikomassa "vääriä huomioita". Heidät jätän myös huomiotta ja vaille pisteytystä.
Taiteilijan mielestäni kannattaa olla nöyrä mutta ei kuitenkaan nöyristelijä.

Minä vain ihmettelen kovasti että kaikki eivät anna meille Anonyymeille kommentoijille mahdollisuutta kommentointiin. Vaikkakin siinä on mahdollisuus poistaa kommentti josta ei niin tykkää. Olen pannut merkille että varsinkin he jotka "rakastavat itseään" ja vähättelevät muiden taitoja eivätkä kestä minkäänlaista omiin taitoihin kohdistuvaa kritiikkiä, ovat niitä kaikkein pelkurimaisimpia ottamaan vastaan anonyymejä kommentteja.
Mielestäni ei niissä ole mitää pelättävää. Onhan se vahva osoitus että taiteilijalla on munaa pysyä tekemänsä takana.


[12:51 26.9.2007] J.L.
Mää joskus välillä kun muokkaan esim näyttelyn kuvausta myöhemmin niin vahingossa unohan klikata sitä "salli nimettömät" uudestaan, kun se menee itestään pois. Ei oo tullu erityisesti nimettömiä, ja arvostaisin kyllä niitäkin, kun sillon kaikki on yksinkertaisempaa. Eli suosittelisin kaikille anonyymin vaihtoehdon ylläpitämistä, mutten oikein voi kun ei niistä ole itsellä kokemusta (hyvää tai huonoa).

Ite en kyllä käsitä sitä, että pitää pitää omia töitään täällä Aukeassa niin tärkeinä, että kostoykköset pilaa elämän. Toki itekin seurailen ja huomaan tuollaista ja varsinkin sitä että tekijän nimi vaikuttaa saatuihin pisteisiin, mutta minkäs teet. Kukin tykkää erilaisesta. Mullon taas niin huono nimimuisti, ettei tarvi välittää.

Ja tietty Aukeaan laitetut työt jännittää kun täällä nyt vaan on niin murskaava ilmapiiri, mut et sit kun pari asiallista kommenttia on saanu, niin onko sillä niin väliä, mitä pisteitä joku anonyymi tai kostaja käy laittamassa. Näyttää kuvansa äitille jos haluaa puolueellisen vitosen korvaukseksi.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty