Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Uusi Aukea = arka Aukea

Edellinen sivu  [13:23 24.9.2007] S.S.
Jari, tuntuu että jostain syystä puolustelet omia karhukuviasi täällä. Moiseen ei ole mitään syytä,en ole hyökännyt ketään yksittäistä henkilöä tai kuvaa kohtaan. Kuvasi ovat hienoja ja eläviä.

Mutta koittaa nyt hyvät ihmiset tajuta, että mun pointtini on tämä RATALANGASTA väännettynä "koska Aukean ovat valloittaneet eritasoiset(loistavista täysin lahjattomiin) luonnon ja luonnonilmiöiden kuvaajat on filosofisempien ja vaikeammin avautuvien kuvien kuvaajat jääneet pois ja samalla on kuollut keskustelu valokuvauksen tarkoituksesta ja olemuksesta kokonaan. Aukeasta on tullut yksinkertainen ja arka koska itsestäänselviä ja yksiulotteisia kuvia ja kuvaajia on liikaa."

Olen myös havainnut kasvavaa inhoa/väheksymistä ihmiskuvausta ja ylipäätään kaikkea, jossa ei yhtenäkään elementtinä ole fauna/flora/luontomaisema kohtaan. 1+1=2 ???


[18:09 24.9.2007] J.M.
Kari V:
"Eli vaikka itse katson mieluusti luontokuvia jne. niin myöskin katsoisin valokuvapuolella raskaasti käsiteltyjä kuviakin. Ikävää vain, että välittömästi alkaa natina siitä että kyseessä on kuvataide."

Minä ainakin yleensä sanon jotain tuohon suuntaan, kun näen kuvan, jossa on enemmän käytetty photaria kuin kameraa.

Aina oikein laadukkaita manipulaatioita katsoessani unohdan koko kysymyksen siitä, miten se on tehty, sillä se ei enää ole kuvan vaikuttavin aspekti. En edes kysy itseltäni, onko tuo valokuva vaiko minkälaista taidetta. Ero on kuitenkin tosi häilyvä. Miksi edes pyrkisin lokeroimaan sellaista väkisin, jos se ei kumpaankaan tunnu soveltuvan?

Ja voisin kysyä kaikella tyyneydellä, ketä haittaa se, että minä tai naapurin tyttö sanoo jotain kuvaa kuvataiteeksi, jos kuvaaja pitää sitä valokuvana? Heikko on se valokuvaaja, jonka itsetunto ei sitä kestä.

Natinaa se tuskin on.


[20:25 24.9.2007] K.V.
Niinpä jos katsoessa unohtaa sen ja antaa kuvan olla sitä miksi tekijä sen luokittelee :)

Minua ei se haittaa jos joku ei pidä kaikkia kuviani valokuvia, mutta jotakuta toista se saattaa häiritä.

Oikestaan tuo kommentti lähtee siitä, että jos tuon tänne hiukan raskaammin käsitellyn kuvan, niin suurin osa kommenteista pyytää sen siirtoa kuvataiteen puolelle. Mutta unohdetaan kuitenkin arvioida kuvaa.
[21:42 24.9.2007] J.M.
Kari V:
"Oikestaan tuo kommentti lähtee siitä, että jos tuon tänne hiukan raskaammin käsitellyn kuvan, niin suurin osa kommenteista pyytää sen siirtoa kuvataiteen puolelle. Mutta unohdetaan kuitenkin arvioida kuvaa."

Niin, no joo, jos puhutaan tästä aukealaisten käyttäytymisestä... Hmm. Oot oikeessa, kyllä se muaki vähän risoo, että vaaditaan kuvia siirtään muualle. Joskus oon kyllä itekki saattanu sanoo moista.. Mutta sitä mukaa ku näkee maailmalta hyvin käsiteltyjä kuvamanipulaatioita, kaikki säännöt ja ennakkoluulot ikään ku unohtuu.

Täällä oli yks kerta sellanen vähän kökösti editoitu teollisuuspiippu ja iso kuu sen yläpuolelle. Pidin kuvan aiheuttamaa innostusta niin tärkeänä, etten ikinä ois halunnu sitä siirrettävän kuvataidepuolelle (koska en käy siellä koskaan ;)


Saaaantttuuuuu!!! Nyt kipaseppa kirjakauppaan ja hae Anders Geidemarkin luontokuvakirja "Allen — bilder av ljus och mörk ensamhet". Mulla ainaki väänty naama hymyyn ja (aiemmin toisinaan hieman nirsot) mielipiteeni luontokuvista muuttu kerralla. Niissä voi kun voikin olla filosofiaa.

Niin, ja nyt huomasin pointin siitä, että harva täällä pyrkii missään suhteessa samaan. Mieleeni tulee ainoastaan Kai Fagerström. Vesa Huttunen, ehkäpä vielä, jos siirrytään maisemakuviin, mutta hänkin on vissiin kadonnu täältä.

Tais olla Soininvaara, jonka suusta kuulin ekan kerran pensaistumisesta - siis metaforana. Se on sitä, kun havaitaan, että laajasta metsiköstä nouseekin jokin, joka pistää silmään, jokin, joka vie huomion, se katkaistaan. Lopputuloksena on tasainen pusikko. Kukaan ei enää uskalla nostaa päätään ja erottua joukosta.

PS: Paitsi että Osmo puhui Suomen poliittisesta kentästä.


[07:38 25.9.2007] K.P.S.
Siinä olen Santun kanssa täysin samaa mieltä että filosofisia ja hieman vaikeammin avautuvia kuvia olisi mukava nähdä täällä enemmän. Ja tähän tietysti heti huomiona että osaltaan oma vikani, kun en ole uudelle Aukealle vielä sellaisia pystynyt tuottamaan.

En ole oikein ikinä tajunnut sitä että miksi Aukealla ei ole jakoa erityyppisiin kuviin, siis sellaista jossa luontokuvia inhoava voisi täysin säästyä näkemästä moisia kauheuksia. Nythän täällä tavallaan vertaillaan appelsiineja omeniin, siis esim. taidekuvia joissa ihminen on pääosassa vertaillaan usvaisiin maisemiin, ainakin pisteytyksen mielessä. Tuo pisteytys tosin on yksi hailee, merkittävämpää olisi että kuvamassasta olisi helpompaa löytää itseä eniten kiinnostavat kuvat. Ja kenenkään "santun" ei tarvitsisi kahlata läpi omasta mielestään jonninjoutavia munattomia luontopläjäyksiä. (Aiheesta lienee käyty pitkät keskustelut joskus aiemmin.)


[09:02 25.9.2007] P.T.
Aiheesta on keskusteltu niin kauan kun muistan.
Eikä koskaan ole päästy alkua pidemmälle:)
Kuten ei nytkän vaikka kirjoituksia onkin jo parin sivun verran.

Karin kanssa täysin samaa mieltä siitä kuinka tärkeä tänne olis saada eri kategoriat ainakin luontokuville. Koska ne on niitä jotka eniten ärsyttävät muita kuvaajia. Ehdotin palstajakoa jo tuolla keskustelun alkupäässä mutta taisin saada vaan murinoita vastaukseksi..

Olis ihan kiva katsella kuvia kun tietäisi mitä katselee, jos on luontokuvafiilis vois katsella niitä ja jos haluaa jotain järeempää tavaraa niiin sitten niihin muihin kuviin.

Tää jako palvelis palstan tarpeita paljon paremmin kun nykyinen systeemi, ei tarvis kenenkään pelätä uskaltaako laittaa esiin auringonlaskukuvan vai pitäskö vetästä palstalle kuva jossa on enemmän sanomaa.

Joten koittaikaas ylläpito ottaa asia käsiteltäväksenne, muuten tää palsta muuttuu tosiaankin luontokuvaajien palstaksi jos nää nuoret radikaalit lähtevät muille maisemille!
Se ei missään tapauksessa ole hyvä asia, että mennään pelkkiin luontokuviin vaikka niistä paljon pidänkin.

Kyllä tän palstan vahvuus on aina ollu juuri hyvin sekalainen tarjonta!
Ei ajettas palstalta ketään pois vaan yritettäs tehä tästä mahdollisimman hyvä jokaiselle, kuvaa sitten ötiäisiä tai vaikka niitä munia ja perseitä....

Mä kaipaan myös niitä dokumentaalisia ajatuksia herättäviä kuvia joita täällä on joskus ollut.


[09:09 25.9.2007] M.Y.
Vaikken alakaan kirkumaan kategorioita vastaan, niin toivon että jos moisia tulee, olisi kuitenkin edelleen olemassa mahdollisuus selata myös nykyisentyylistä sekametelisoppaa, jossa auringonlaskut, munat, dramaattisessa valaistuksessa olevat syrjäytyneet ihmiset ja kissat ovat peräkkäin. Tuo siksi, kun en henkilökohtaisesti ole kovin innostunut pläräämään uusia kuvia läpi eri kategorioiden välillä hyppien .


[10:25 25.9.2007]
"olisi kuitenkin edelleen olemassa mahdollisuus selata myös nykyisentyylistä sekametelisoppaa"

Samaa mieltä täällä. Ainut tarve olisi eri osastolle manipuloituja kuvia varten, niille jotka on tehty pfotarilla eikä niinkään kameralla. Manipuloituja kuvia on paha mennä arvostelemaan valokuvauksen mittapuilla, koska ne yksinkertaisesti eivät ole valokuvia edes fyysisessä mielessä.


[11:16 25.9.2007] N.N.
En ymmärrä intoa laittaa kuville lokeroita, koska tässä teknisesti uudessa aukeassa on jo yksittäiskuvista thumbnailit ja näyttelyissä näkee ekana yhteenvedon josta on helppo palata etusivulle jos ei yhtään kiinnosta. Minä olen ainakin käyttänyt ko. toimintoa menestyksellisesti niin etten ole vasten tahtoani joutunut katselemaan enkä pisteyttämään bändi- tahi rallikuvia joista en itse välitä.

Sitäpaitsi väittäisin että luontokuvista täällä nimenomaan ei ärsyynnytä - eikös tämän keskustelun pointti ollut se että "valitettavasti" luontokuvista, eikä jostain "kuvista joissa on munaa" pidetään eniten ainakin pisteiden mukaan?

Lisäksi Janne taisi tuolla aiemmin ihmetellä että eikö ihmisillä tulee mieleen kokeilla kaikenlaista luovaa uusilla laitteilla? Noh, tulee, mutta olemmehan nähneet millaisen vastaanoton digikameralla leikkimiset ovat saaneet aukealla. ;)


[12:07 25.9.2007] Hyvä: Lisää lokeroita
Minä kannatan "lokerointia" siksi että uuden alueen tai lokeron perustaminen voisi rohkaista tuottamaan ja laittamaan esille sellaisia kuvia, joita sinne toivotaan. Ei tarvitse sitte lueskella palautteissa sitä ikänikuista ja hyvin vähän rohkaisevaa natinaa että "kauheaa, tätä on manipuloitu". Koko sama manipulaatio antaa kuvan joskain filunkipelistä tai epäaidosta. Se voi olla tottakin, jos puhutaan lehtikuvasta, jossa kai jokainen roskis on tarkasti dokumentoitava.

Olisi parempi puhua vaikka näkemyksellisestä kuvasta, sellainen on aito ja totta silloin kun se "dokumentoi" kuvaajan sisäistä näkemystä. Menkääpä vaikka kirjastoon ja katsokaa valokuvataidekirjoja, joita on hyvin laidasta laitaan. Aukea ei nykyään ole enää aukea vaan kapea, koska täällä arvotetaan yli kaiken dokumentaarista valokuvaa, kaikki muu näyttää saavan vähintään epäilyksiä osakseen ellei sitten jopa kehoteta siirtymään muualle.


[20:09 26.9.2007] T.R.
Aika pitkälti Santun kanssa samoilla linjoilla. Vanhaan Aukeaan laitoin varsin aktiivisesti omia kuviani, mutta nyt en ole enää jaksanut. Syy lienee siinä, että Aukea ei enää kiinnosta kuvatarjonnan lässähtämisen takia. Yli puolet parhaita pisteitä saaneiden listoilla on lintuja, maisemia, ötököitä, kukkia...

Sinänsä tuossa nyt ei ole mitään moitittavaa. Tuollaisen kuvan harrastajia on paljon ja ne ovat katsojille helppoja. Foorumi muodostuu kävijöidensä kaltaiseksi ja tässä mennään nyt ja muutos tapahtui tauon aikana. Kommentitkin ovat ympäripyöreää eikä järin rakentavaa.

Haluaisin vain tietää, minne ne vanhassa Aukeassa ihastuttaneet kuvaajat ja kommentoijat ovat menneet? Minäkin haluan sinne...


[20:16 26.9.2007] K.V.
Toisaalta jos haluaa muutosta, niin sitä on itse tehtävä.

Itse tyytynyt vain katselemaan sivusta kuvia, ehkä joskus suunnittelut jotain julkaisevani jotain hiukan valtavirrasta poikkeavaa :)

Eikös ne vanhata hyvät jat tule, kun itse tekee sen eteen töitä.

P.S. Joku vanhoista mennyt kouluun, toinen ammattilaiseksi, kolmas passivoitunut jne.


[23:07 26.9.2007] M.Y.
Tuli tänään mieleen, että mahtaneeko aika kullata muistot alkuperäisen Aukean osalta. Kyllä silloinkin kuvat tuntuivat ajoittain pyörivän tällä hetkellä suosittujen aihepiirien ympärillä, välillä pitkiäkin aikoja kerrallaan...


[09:09 27.9.2007] P.T.
Mikäli oikein muistan niin vanhassa aukeassa oli ihan samantapainen keskustelu:)

Munkin mielestäni kesät oli lapsena pidempiä ja aina paisto aurinko...


[19:30 27.9.2007] Tom Pesch
Ei pidä paikkaansa, kyllä lapsena oli pidemmät talvet ja aina oli kylmä!


[21:18 28.9.2007] K.P.S.
Sen verran palailen vielä alkuperäistä aihetta kohti, että totean olevani siinä mielessä samoilla linjoilla Santun kanssa, että kyllähän tuonne kuvatulvan sekaan näyttää pukkaavan melkoisen kehnoa kuvamateriaalia, perusnäpsyjä puiden oksistosta, järvimaisemista yms. (ei mitään sinänsä noita kuva-aiheita vastaan, jos tuloksen tekee omaperäisesti ja taiten)

Taisi tosin olla vanhan Aukean kanssa ihan samoin juuri ennen kun vanha Aukea katosi.[09:50 29.9.2007] P.T.
Joo- myönnän että luontoa kuvaavien pitäis vähän enemmän paneutua siihen mitä kuvaavat ja ottaa paljon tiukempi kritiikki omia kuviaan kohtaan. Joten (glump) nielaisen tässä omia sanojani koska ei tilanne ennen tätä keskustelua ollut tuollainen.

Jostain syystä nyt on palstalle tullut aivan mielettömästi luontokuvia, joista ei kaikki kyllä täytä palstan kriteerejä mutta näyttävät saavan hurjan hyviä pisteitä verrattuna moniin muihin todella mielenkiintoisiin ja hyviin kuviin... johtuneeko tästä keskustelusta?
Vaikuttaako se todella näin paljon?
Onko se mielenosoitus?????

Te jotka kuvaatte muitakin aiheita..älkää nyt hyvät ihmiset lähtekö minnekään, kyllä tää palsta sillisalaattina on paljon parempi kun näin yksipuolisena!


[20:50 29.9.2007] A.A.
No, miekii aattelin aikoinaan kun rekisteröin itteni tänne, että tässäpä hyvä sivusto julkaista omia kuvia noin ikäänkuin näytille. Noh... aikani seurattua olen huomannut, että tämä foorumi on muutamien ihmisten egonkohotustaistelua. Idea on hyvä, mutta minulla ei ole tarvetta sekaantua tähän touhuun. Jatkan kuvieni julkaisua kansainvälisillä sivustoilla, joissa on muutenkin mukavampaa, sanoi entinenkin kala.


[14:18 12.10.2007] Teppo vaan ei Matti
"Allekirjoitan" täysin Arton tekstin.
Itsekkin olen unohtanut nämä kotimaiset foorumit ja galleriat yms. juuri näistä syistä mitä Arto yllä kirjoitti.
Jostain syystä kansainvälisillä sivustoilla saa huomattavasti mielenkiintoisempaa ja parempaa kritiikkiä, kuin esim. aukeasta.
Aukeassa pyörii muutama sisäpiirin kuvaaja jotka kehuvat kilpaa toistensa kuvia ja hyökkäävät kaikkia vastaan jotka uskaltavat sanoa jotain negatiivista heidän kuvistaan.[12:09 13.10.2007] J.M.
Nimetön kun olet, niin voisitko mainita nimiä? :) Ei se epäkohteliasta olisi, niinkään kuin herättävää.

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty