Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vuoden paras levy

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu  [11:32 11.1.2008] S.W.
Agua de Annique, Air


[01:19 12.1.2008] V.T.
FM 2000: Moskovan pasuunat.

Kovasti.


[18:15 20.1.2008] Hemmetti
2007 paras levy oli Jim Crocen LP "You Don't Mess Around With Jim" joka toki tehtiin jo vuonna 1972. 2007? Ei paljon naurata tämä vuosi. Rushin "Snakes And Arrows" on aika siinä, mutta siinäpä se.
Niin, juu... pengottuani levyhyllyä löytyi sieltä Herbie Hancockin "River -the joni letters"
Kai niitä muitakin vinyyleitä on tullu 2007 ostettua, mutta se on jo aivan jotain muuta.


[08:35 28.1.2008] A.M.
vladislav delay - whistleblower


[13:32 7.2.2008] J.M.
Jaa juu..
Kaippa se paras levy löyty
Swallow the Sun - Hope


[16:01 7.2.2008] A.N.
Sanoisin kyllä että
Scandinavian music group: Missä olet Laila?


[21:13 7.2.2008] T.H.
Vuoden paras,

lastulevy,

suklaalevy,

kovalevy,

DVD-levy?
[21:35 7.2.2008] K.K.
Eiköhän se ole Eugene.

Kun edellisestä ollaan toivottu, niin sanotaan että viime vuodelta en löytänyt oikein niitä kelkalle unohtuneita levyjä. Parhaimpia nyt Absojen Iiris, joka oli ehkä kuitenkin pieni pettymys, SMG:n Laila, varsinkin alkuosa, ja Sielun Veljien Tuomari-tribuutti. Radiopään uusin levy pitäisi tosin hankkia, on jäänyt kuuntelematta.

Kuluva vuosi on käynnistynyt erinomaisesti. Kauko Röyhkä & Riku Mattila -parivaljakon samaa nimeä kantava levy on huikea rokkijärkäle! Sopivasti vanhaa ja uutta, herkkää ja räyhähenkeä. Myös Herra Ylpön & Ihmisten Sata vuotta -levy on hyvä.


[22:19 14.2.2008] O.L.
The Arcade Fire - Neon Bible

- on ehdottomasti vuoden 2007 paras albumi. Siitä ei ole epäilystäkään. :)


[20:07 21.2.2008] J.M.
Aikasemmin tuolla mainitsin Nine Inch Nailsin Year Zeron, mutta sanoin, ettei loppulevy saavuta ekan biisin maailmaa.. No, levyn lopetus saattaa ympyrän niin loisteliaasti yhteen, että kyllä se on yks vuoden parhaita kokonaisuuksia. Radioheadin kans tiukka matsi. :)


Mutta mikähän on vuoden 2008 paras levy??


[20:35 21.2.2008] S.S.
Minulla on kovat odotukset Antony & The Johnsonille (syksyllä tulee lätty), Kings Of Conveniencelle ja Sufjan Stevenssille (toivottavasti tulee tänä vuonna kun on niin ahkerasti studiossa). Ainakin yksi hyvä indie levy ilmestyi heti nimittäin Bon Iver - For Emma, Forever Ago !


[21:19 21.2.2008] J.M.
Mmmmitä mitä? Kuulinko oikein, että Kings of Conveniencelta tulee uus levy?


[23:34 21.2.2008] O.O.
The Mars Voltan Bedlam In Goliath sai luvan olla vuoden ensimmäinen femman levy. Hyvänä kakkosena tullee olemaan Black Mountainin In The Future, joka iski ensikuuntelulla tänään kuin miljoona volttia. Led Zeppelin kohtaa progeilut ja Queens of the Stone Agen, parhautta.


[23:41 21.2.2008] S.S.
"we have started visiting the studio in bergen again. demo'ing some songs for a 3rd album. we are both living in bergen now, which obviously helps the chances that we might get somewhere" tuo teksti on ainakin ollut kauan aikaa myspacessa ja huhua on pyörinyt, että huhtikuussa jopa ilmestyisi levy, mutta sitä en ihan täysin sulata :D


[16:54 22.2.2008] L.K.
Odotan toukokuuta ja YUP:n uusinta. Parasta toivoen.


[22:13 22.2.2008] V.T.
Aiemmin kirjoitin osittain paskaa, sillä eihän vuodessa voi ilmestyä vain yhtä levyä yli muiden... Kuitenkin kaikki riippuu niin fiiliksestä. Viimekerroilla ollut ilmeisesti pieni agressio päällä.

Eli aivan toisesta genrestä: Björk, Volta. Siinä on jotain samaa syvyyttä ja repeilevää todellisuutta kuin "debut:lla".

Tämä vuosi on vielä niiin hakusessa (Britneykin julkas viime vuoden puolella).


[15:55 23.2.2008] S.S.
Ismo Alanko Teholla - Blanco Spirituals


[23:28 23.2.2008] A.N.
Justice Justice!
LA priest - Engine
Ismo salee sitku oon kuunnellu sen, ja listaan pitänee se bimbokin mainita, Amy Winehousen Back to black oli huippu kokonaisuus.


[02:34 24.2.2008] S.S.
seitsemän päivää -kappale ainakin kolahti häneltä heti. kannattaa kuunnella levyä ilmaiseksi herran maissipeissistä kun vielä aikaa on jäljellä (julkaisupäivään saakka 27.2) !

http://www.myspace.com/ismoalanko

ps: joose keskitalon uutta odotellaan innoissaan
[19:20 6.3.2008] A.N.
Vuoden 2007 huonoin levy on yksiselitteisesti "melkein vieraissa". Kuuntelin sen juuri.

Arvata saattoi, että puhtaimmin paperein rikoksesta ihmiskuntaa vastaan selvisi Maj Karma. Ylppö on kyennyt tekemään "muotitietoisesta" ikäänkuin oman biisinsä. Vähän samoilla linjoilla on Timo Rautiainen, jonka cover-valinta on onneksi jo valmiiksi keskinkertainen (Leevi-asteikolla) ja sana- ja sävelmaisemaltaan hyvin niskalaukausmainen. Kolmas mitalisti on 51koodia, joka on (tahattomasti?) eniten Leevi-henkinen.. Tarkkakorvainen pystyy nimittäin sekä alkuperäisen, että tämän kierrätysversion kohdalla toteamaan, että ei helvetti laulusolisti ainakaan mistään Pohjois-Karjalasta ole... Ja jälkimmäisessä se tulee kieltämättä vielä vahvemmin esiin.

Viikatteen Teuvosta taas syntyy jotenkin koomisen "todellinen" mielikuva, siinä missä originaali oli täyttä ironiaa. Levyn lievimpiä raiskauksia kuitenkin. Samat voi sanoa Niemisestä ja Litmasesta, joka on onneksi ymmärtänyt ottaa tuhottavakseen pelkän melodian (1000mk seteli).

Suurin osa levyn biiseistä on niin mitäänsanomattomia, ettei niistä kannata erikseen edes mainita, mutta kaikkein räikeimmät hirvitykset on syytä nostaa tapetille, että viaton kuulija ymmärtää välttää niitä, sulkea esim. radion, jos kyseinen pyhäinhäväistys on tulossa tms.

Pronssille selvisi Brightboy ja Kyllikki. Esitys itsessään ei ole oikeastaan edes hassumpi, mutta tässä tulee ehkä kaikkein kieroimmin esille se periaatteellinen vääryys, että lähdetään vääntämään legendoja vähän niinq omiksi tulkinnoiksi. Karman kohdalla sen ymmärtää, kun on jo pikkuisen sitä omaakin nimeä, niin homma menee vitsinä.. mutta.. Tehdä totisin naamoin Kyllikki uudestaan. En ala ääneen arvailla, olisiko alkuperäisartisti ilahtunut tämänkaltaisesta "huomiosta".. Mielessäni kylläkin.

Kärkikaksikko on yllättävänkin erottuva. Täysin alitse muiden. Viitsiikö näitä edes kommentoida? Ensinnäkään, Mariska ei ole poika (vaikka varmasti haluaisikin, niinkuin kaikki nykypäivän emansipoituneet tyttäret), eikä nimeltään Päivi. "Ymmärrän" kyllä hänen motiivejaan, mutta silti.. Sen nyt voisi vielä sulattaa, miten kappale on vieroitettu alkuperäisyhteydestään, mutta kun se on tehty niin sietämättömän huonosti, että Mariskan omatkin biisit kuulostavat tämän kammotuksen rinnalla historiallisilta klassikoilta.. Uskoisi nyt tuon tason artistilta löytyvän edes hitusen itsekritiikkiä, mutta kun ei...

Kilpailun ruunatulta kuninkaalta nyt en etukäteen mitään odottanutkaan, muistaen hyvin esim. nämä Katri Helena ja Kaseva-ällötykset, jotka olisivat ihan suomalaisten kollektiivisen mielenterveyden tähden saaneet jäädä tekemättä. Eli ihan täydessä ymmärryksessä ei Kiinalaista Pesulaakaan lie tehty. Vielä kun mukaan lisätään artistin ilmeinen halu kuulostaa samanaikaisesti myös Ismo Alangolta ("toiset on luotuja kulkemaan") ja Tehosekoittimen Otolta, niin vuosituhannen huonoin "taide"teos on eittämättä siinä, vaikka kilpailuaikaa onkin vielä 992 vuotta jäljellä. Tosin pieni "ylistyskin" on tälle persvakosamettihousuvallankumoukselliselle annettava, rehellisyydestä nimittäin. Sanathan mitä ilmeisimmin kertovat suoraan artistin omasta elämästä: "olen liian onneton, aivan toivoton ja heikkopäinen" ... Tyylitietoinen valinta siis. Ja tuollaista kamaa voi syntyä luultavasti vain, jos on ensin kirjaimellisesti pyörinyt pesukoneessa monta tuntia. Mutta loppuanekdoottina on kuitenkin todettava, että varsinaiset pohjat vetää sittenkin "melkein vieraissa" ekat sekunnin, by Happo Radio, en todellakaan halua tietää, mitä siinä tapahtuu, mutta erittäin hyvin platan kokonaishenkeen se soveltuu.. Että näin

*-, älkää ostako..

ps. Ei mulla Villeä vastaan sinänsä mitään ole. Ei vaan maalaisjärkeeni mahdu, miksi mies, joka tekee varsin hyviä omia biisejä, alkaa yhtäkkiä tehtailla paskoja covereita vanhoista klassikoista.. Ilmeisesti kuvitellen niiden olevan hyviä.. Uskon tai ainakin toivon, että tarkoitus on vilpitön, mutta ehkä toteutus olisi sittenkin pitänyt jättää jonkun muun huoleksi tai kenties kokonaan tekemättä.


[20:30 6.3.2008] J.P.
Sen verran täytyy mainita, että minusta Mariska taas onnistuu versiossaan ihan hienosti. Jos vertaisin Mariskan muuhun tuotantoon en asettaisi edes samalle linjalle. Maku asioita tietenkin, mutta naureskelin itsekseni kuinka subjektiivista (ylläri) onkaan musiikin diggailu ;) Tietty minua helpottaa ettei oma suhteeni Leevin and the leavingsiin ole juuri minkänlainen


[21:27 6.3.2008] A.N.
"Tietty minua helpottaa ettei oma suhteeni Leevin and the leavingsiin ole juuri minkänlainen"

Se on harmillista. Toisaalta, ikinä ei ole liian myöhäistä. Yleensä en kehoita ketään ihmistä mitään yhtyettä kuuntelemaan, koska musiikin diggailu tosiaan on subjektiivista, mutta tämä on nyt poikkeus.. :) Suosittelen aloittamaan Leevin varhaistuotannosta. Sieltä mistä yleensä ei. Stereogramofoni, Suuteleminen kielletty ja Mies joka toi rock'n rollin Suomeen ovat niitä levyjä. Seuraavaksi paneutuisin Musiikkiluokkaan, Perjantai 14. päivään, Rahaan ja rakkauteen, sekä Häntään koipien välissä, Kadonnutta laaksoa ja Varastelevaa joulupukkia unohtamatta. Kaiken, mitä on tapahtunut Rakkauden planeetan jälkeen voi jättää tuonnemmaksi, vaikka on Göstan viimeisten 7 vuoden tuotannossakin joitakin hyviä biisejä.


[21:37 6.3.2008] J.H.
Nyt on "pikkuisen oma lehmä ojassa"
Rehellisestä, aidosta ,juurimusiikista pitävälle
on oikeasti valittu vuoden blues-levy:
http://www.bluesnews.fi/images/bn108.jpg

Tuttuja soittajia silloin , ja myös nyt " viritys" tuon solistin kanssa.
Nyt veivataan vähän raskaampaa linjaa:
SRV(Stevie Ray Vaughn) ZZ Top, Jim Hendrix, Cream, Deep Purple jne...
Oppia ikä kaikki...
[22:40 6.3.2008] Äidin tyttönimeltä Salo
Eiköhän tuo "Poika nimeltä Päivi" biisi mahdu kuitenkin paremmin "tytön" suuhun kuin karvasen Göstan... Ainakin noin aiheensa puolesta.

Tai sitten ei kyllä enää puhuta transsukupuolisuudesta, vaan pinosta uupuu jo useampikin palikka.


[00:02 7.3.2008] A.N.
Gösta ei ollut biisin tekohetkellä (1985) naamasta karvainen - tämän voi todeta mm. musiikkivideolta - ja sitä paitsi kyseinen kappale ei ees taida kertoa siitä, mistä yleisesti luullaan ja mielletään, vaan on jonkinlainen kirjoittajansa nuoruuden omaelämänkerrallinen tilitys, ehkä aika paljon väritettynä ja lisäiltynä, niinkuin yleensäkin Leevin biisit oli paljon enemmän "göstalähtöisiä" kuin luultiin. Vaikka tämänhän tekijä itse julkisuudessa kielsi - aivan suotta tai tahallaan hämätäkseen. Poika nimeltä Päivissä transseksuaalisuus (tai homous) on pelkkä kulissi, niinkuin yleensäkin Leevi & the Leavingsin biiseissä, todellisuudessa nämä "marginaalitarinat" kertovat ihmisistä ylipäänsä. Taiteilija käyttää karikatyyrisiä hahmoja kiinnittääkseen paremmin yleisön huomion.


[23:50 13.3.2008] L.P.
Nine Inch Nails - Ghosts I-IV

NE TEKI SEN. TAAS.


[00:24 14.3.2008] O.O.
No taas on NINistä puhuttaessa väärä sana, kun tuotannosta löytyy edelleen With Teethin ja Year Zeron kaltaisia keskinkertaisuuksia (jotka silti molemmat hyllyssä)

Haamuista olen saanut selkeän tatsin vasta ekaan osaan, joten sikäli olen väärä henkilö kertomaan tuliko NINiltä ensimmäinen timanttilevy n. 10 vuoteen (paitsi Still oli loistava)


[14:46 14.3.2008] S.S.
Suosikkilevyjä tältä vuodelta:

Bon Iver - For Emma, Forever Ago
Ismo Alanko Teholla - Blanco Spirituals
Joose Keskitalo - Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo
Herra Ylppö & Ihmiset - Sata Vuotta


[19:58 16.3.2008] A.N.
Pientä vertailua:

http://www.youtube.com/watch?v=nR5SIgtcXY4

http://www.youtube.com/watch?v=Lmce5CYeaU0

Harvoin on näin päin, että alkuperäisessä on huumoria ja ironiaa ja coverissa ei juurikaan.


[20:42 16.3.2008] J.M.
Eihän Mariska saa tuossa ääntä suustaan. Tukkoisen nenän kautta laulaa. Ja musta tuntuu, ettei se ymmärrä tuota laulua ollenkaan...

Ja kuitenki kaikki Mariska-fanit hehkuttaa uutta tulkintaa vanhaa paremmaks. Niin tää maailma pyörii. :)


[13:16 10.6.2008] A.N.
Omat suosikit viime vuodelta:
Paramore -Riot!
Stalingrad Cowgirls - Somewhere High

Tältä vuodelta parhaimmistoon lukeutuu:
Chisu - Alkovi


[00:50 11.6.2008] J.J.
no tän vuoden hyviäisiä on ainaki ollu ville leinosen unilehto ja paavoharjun laulu laakson kukista, mutta supermestariteosta odotellessa..


[19:26 12.6.2008] P.V.
Moonspellin Night Eternal on kyllä tämän vuoden tähänastisista ehdottomasti paras. Ensikuuntelulla sellainen harmaa levy, ikään kuin sade hämärtyvässä kesäillassa. Ja sellainen se on vielä 30+ kuuntelukerrankin jälkeen, mutta sävyjä löytyy aina vaan lisää ja lisää, ja Tunnelmaa isolla T:llä. Moonspell ei petä.


[10:37 13.6.2008] K.K.
The Slip


[15:33 13.6.2008] Että näin
Aukean säännöistä:

"7. Keskustelupalsta ei ole tarkoitettu keskusteluun joka ei liity Aukean taidealueisiin.

Aukea.net on etupäässä julkaisukanava töille, joten keskustelualueen käyttö halutaan rajata keskusteluihin jotka jotenkin liittyvät taiteeseen ja eritoten Aukean kolmeen eri alueeseen taiteessa."


[15:36 13.6.2008][19:40 14.6.2008] K.K.
"Puisevaa natinaa."

Joo-o-joo-o. Musiikki on eräs muun taiteen tärkeä virike, ja sen sanataide lyriikkaa ja kansitaide valokuvausta tai kuvataidetta.


[19:57 14.6.2008] S.S.
ASA-Loppuasukas. Haastaa kuulijan monella tavalla!


[13:09 18.6.2008] K.K.
Parahin että näin:

ota se s******an sääntökirja ja tunge se p*****n äläkä tuu tänne enää!

"Asa haastaa kuulijan monella tapaa"

yllä mainitun kohdalla lajit ovat:

3 metrin aidat(sis. sohva, lapset, lemmikit yms. kotitalouden esteet) stereoiden OFF-nappulalle.

Paini (kaukosäätimen kanssa miten tämän kanssa tuo perkele sammutetaan!)

keihään heitto (keittiöstä kauhalla steroihin tavoitteena saada se sammumaan)

Moukari (kun kyseessä on jokin kannettava toistolaite)

Pituushyppy (sohvalta päin viihde elektroniikkaa jalat edellä)

maraton (kun mikään yllä ei toimi/onnistu)


[00:48 19.6.2008] K.K.
Ei ainakaan Maj Karman seuraava studioalbumi. Brutukselle terveisiä.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty