Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

miksi

[01:43 28.9.2007] N.S.
Olen miettinyt että minkä vuoksi ihmiset kirjoittavat. Miksi juuri sinä kirjoitat? Mikä on se asia mille kirjoitat? Itse kirjoitan siksi että on pakko kirjoittaa. sisäinen pakkoo. Kiinnostaa tietää miksi muut ihmiset kirjoittavat.


[08:40 28.9.2007] P.P.
Siksi kun minulla ei ole elämää.


[10:04 28.9.2007] L.K.
Kirjoitan koska tekstiä tulee. En tiiä onko se sisänen pakko, mut elämää ei ole, se on varma.


[11:18 28.9.2007] S.T.
Tuntuu niin jännältä nähdä se teksti siinä. En tiedä sisäisestä pakosta. Kai se pitäisi olla, jotenkin.


[17:27 28.9.2007] H.R.
Se on osa minua. Minulla on tarve kirjoittaa. Vähän niinkuin on tarve syödä, juoda ja nukkua.

Minulla ei ole tarvetta liikkua, valitettavasti. Se näkyy ja tuntuu kunnossa.


[18:37 28.9.2007] J.T.
Kirjoittamisen kautta on niin helppo ja samalla vaikea nähdä todellisuutta. Teksti kiehtoo, pää hajoaa jos tulee päivä milloin ei mitään tule ulos.

Ei tietenkään ole elämää. Kenellä kirjoittajalla / kirjailijalla muka olisi?


[23:10 28.9.2007] P.P.
Minusta tuntuu, että naiskirjoittajilla on elämä, ne kirjoittaa vain huvikseen.[00:05 29.9.2007] S.T.
Musta tuntuu, että mieskirjoittajia ei jaksa niin paljon kiinnostaa. :D

Mistä toi sun ajatus tuli, Paul?


[00:10 29.9.2007] A.N.
riippuvainen olen ja pakkomiellekin se on ja neuroosi, mielenterveyden häiriö... alunperin oli varmaan syyt vähän erilaiset mut en jaksa nyt ruotia niitä tässä


[11:32 29.9.2007] P.P.
Taiteilijana oleminen ei ole miehelle valinta, se on se mikä jää jäljelle kun ajattelee itseään miehenä. Sillä sitten mennään eteenpäin, kun ei muutakaan ole. Minullakaan tuskin on koskaan mahdollisuutta viettää ns. normaalia elämää johon kuuluu vaimo, asuntovelka ja lapset. Jos se ei onnistu niin elämälle pitää löytää jotain muuta sisältöä. Joillekin se on taide. Tuntuu, ettei taide ole edes se minun valintani, vaan odotan yhä keksiväni kuka tai mikä minä olen.

Naisille taide sen sijaan on monesti pelkkä harrastus muun elämän ohella.[12:21 29.9.2007] J.T.
Taiteilijaksi kyllä synnytään. Kaikkea voi opiskella tiettyyn pisteeseen asti mutta luovuus on synnynnäistä ja taidehan on luovaa työskentelyä.

Tässä kyllä miehet ja naiset ovat minusta samalla viivalla.


[17:01 29.9.2007] M.A.
Se on peili. Siihen voi heijastaa kuvan mistä tahansa. Joskus peili on vino ja vääristää kuvan.


[22:31 29.9.2007] V.H.
Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja nyt on enempi aikaa kirjoittamiselle. Koska olen nainen minulla on tietysti perhe, eli mies ja lapset, eikö se niin mennyt se ajatus naisten maailmasta. Toisaalta se aika milloin en ole joutanut paljoa kirjoittamaan, on ollut aikaa miettiä ja haaveilla kirjoittamisesta. Onpahan nyt sitten mielessä enempi asioita mistä kirjoittaa ja miten kirjoitaa... Jospa se kokonainen eeposkin sieltä joskus syntyisi.


[15:57 30.9.2007] H.R.
Olen nainen ja kirjoitan. Onko minulla muuta elämää? No, onhan tässä menty naimisiin, lapsia on hankittu, on työkin. Mutta en minä huvikseni kirjoita. Kirjoittaminen on tärkeintä. Jos en saa kirjoittaa minusta tulee hyvin äkäinen ja onneton.

Tajusin vain luovuuteni ja tarpeeni hieman myöhään... Jos olisin tajunnut, että kaikkein luonnollisin tila minulle on luovana ja vapaana taiteilijana oleminen (ei välttämättä onnellisin, taiteilijako onnellinen?, pyh!), en olisi mennyt naimisiin ja hankkinut lapsia.

Mutta vastuunsa (ristinsä) on kannettava. Ei auta jossitella, nyt täytyy yrittää kirjoittaa ja hoitaa kaikki muukin siinä sivussa...

Ja yritän noudattaa tätä Risto Ahdin "oppia" RunoAapinen 2:sta:

"Peruskuviossa taiteilija (tai uskovainen) on se, joka tekee työtä pellolla, ansaitakseen leipänsä, noudattaa yhteisön sääntöjä, ja käyttää liikenevän aikansa luomisen oikkuihin.
Tämä vaikuttaa rasittavalta, mutta käy niin, että se joka löytää älyllisen vapauden, ideatodellisuuden, kykenee puolihuolimattomasti noudattamaan yhteisön lakeja ja tekee leipätyönsä miltei huomaamattaan."

Mistä sitä muuten kirjoittaisi kuin yksitoikkoisesta työstä, yksinäisestä äidin arjesta ja ahdistavasta syksystä parisuhteen kuvioineen? Seinistä?

Ja tuohan tuo puoliso, työ ja etenkin lapset usein iloisia asioita elämääni. Nyt taitaa vain olla syksy, kun näen maailman niin synkkänä...


[20:44 30.9.2007] Minna Tuukkanen
Minulle kirjoittaminen on elämän osa, jota ilman en voisi olla. Paljosta voisin luopua pakon edessä, mutta siitä en.


[23:31 30.9.2007] M.L.
pakko kirjottaa, tai hajoaa. nyt on jonkiasteinen runoummetus ja ahistus on jatkuvaa.
ja hei, paul, en miekään näe itteäni asuntolainojen ja aviomiesten ja lasten ja koirien keskellä. köyhinä synnyttiin, köyhinä kuollaan. kuhan kynä pysyy kädessä eikä paperi lopu maailmasta, nii meikä on ihan tyytyväinen. sukupuolella ei oo tämän kans mittään tekemistä.


[12:28 1.10.2007] L.K.
Yhdyn edelliseen. Käsitys siitä, että naisille perhe jne ois tärkeempää kun miehille, on harhakuva. Kyllä naisetkin keskittyy työhön jne, jos annetaan mahdollisuus.
Tajusin tämän luettuani kirjan "Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan".


[15:14 1.10.2007] A.N.
Sisäinen pakko se on. Jos ei kirjoita, tuntuu kuin tukehtuisi =)


[17:58 1.10.2007] Tom Pesch
Taide on elämälle samaa mitä masturbaatio seksille. Kun ei osaa elää kuten normaalit ihmiset niin pitää yrittää päteä jollain tällaisella korviketoiminnalla.


[14:29 2.10.2007] J.J.
Mulla tosiaan itseilmaisu ja sitä kautta luominen on elinehto. Meikä näivettyy täysin, jos en kirjoita, maalaa, valokuvaa tai veistä jotain jostakin. Niin se on ollut aina ja aina tulee olemaan. Meikä kans yhtyy tuohon Mariannan (tuntuu tyhmältä kirjoittaa "Marianna") kommenttiin. Tuo keskiluokkainen unelma ei oo meikää varten.


[15:21 10.2.2008] T.L.
Aloin kirjoittamaan poikasena tarinoita, koska se oli niin pirun kivaa, kun rajaton mielikuvitus löysi vihdoin paikkansa maailmasta. Kirjoittaminen on mainio itsetutkiskelun muoto. Kirjoittaminen vapauttaa olemaan tässä hetkessä tai sen avulla voi päästä "lomalle" elämästä. Jos en kirjoita, tunnen olevani joko oudon tyhjä tai liian täynnä sitä outoa. Voipi olla, että hullu(mma)ksi sitä tulisi, jos ei kynä aika ajoin saisi mielen lokeroita raapustaa näkyviksi. Onhan se niin lystiä, onhan se.


[01:49 11.2.2008] A.N.
"Taide on elämälle samaa mitä masturbaatio seksille. Kun ei osaa elää kuten normaalit ihmiset niin pitää yrittää päteä jollain tällaisella korviketoiminnalla."

Tom tarkoittaa, että taide on elämää suurempi asia, huomattavasti normaaliuden yläpuolella :)


[21:39 12.2.2008] T.M.
Kirjoitan huvikseni, enkä kovinkaan tosissani.. kai se sitten on kivaa kun kirjoiteltua tulee, tai sitten se vain on parempaa kuin tuijottaa seiniä :P

Mun mielestä ihmiseksi synnytään.


[01:49 13.2.2008] S.L.
Tarkoitus olisi saada vähän mainetta ja vähän rahaa.


[19:13 13.2.2008] A.N.
"vähän mainetta ja vähän rahaa"

Realistinen suhtautuminen harrastukseen :) Vaan mistäpä sitä tietää, jos joskus vielä koittaa aika, että runoilijat saavat paljon rahaa?


[21:50 13.2.2008] S.T.
Näkis vaan, että tästä saisi rahaa. :D Tekijänpalkkiotkin on juotu jo aikaa sitten. Eikun. Krhm. Siis tietysti sijoitettu kannattaviin rahastoihin.

"Mainetta ja rahhaa jos heti tästä tahot, työstämine on tuskaa just niinko sie sanot", kirjoitti Tulenkantajat. Tai ainakin jotain sinne päin. :)


[22:58 13.2.2008] J.S.
No enpä ole ennen kuullut Alkoa kutsuttavan "kannattavaksi rahastoksi". Tottahan se toki on, ainakin mitä kannattavuuteen tulee. Siellä se luovuus usein kuplii viinipullon korkin alla. Eihän me nyt sentään mitään juoppoja olla, mutta pitäähän muusaakin välillä ravita. Minun muusani kun sattuu vielä olemaan sangen ailahtelevaa sorttia. Mutta mitä kysymykseen tulee niin sanoisin, että kirjoitan, koska pidän siitä.


[20:36 25.2.2008] S.L.
Mä en pidä kirjoittamisesta eikä se ole yhtään pakko. Voi mennä kuukausia etten kirjoita mitään. Kirjoittaminen on myös suhteellisen usein ahdistavaa ja vaikeaa.

Hm, niin että minä en todellakaan tiedä miksi kirjoitan :)


[11:10 1.3.2008] N.K.
enpä usko että olisin syntynyt miksikään.
tuntuu että oon kasvanut kirjoittamaan - ei tarkoita, että olisin kasvanut kirjoittajaksi tai kirjoittajana.

mutta kirjoittamaan.
sillä, vaikka ei minulla mitään sisäistä pakkoa ole, mutta heräilen silti (oikein taiteellisesti) yöllä kirjoittamaan nenäliinoihin ja sanomalehtien marginaaleihin.

sanoisin että mulla se on pelkkä tapa.


[10:39 7.3.2008] V.B.
Kirjoitan, koska se on hauskaa.


[12:41 7.3.2008] T.T.
Veera. Olen koko sydämeni pohjasta saakka täysin samaa mieltä kanssasi. =) Kirjoitan itsekin vain hauskuuttaakseni elämääni. Se ei ole kovinkaan mielenkiintoinen, usein jopa ahdistava. En tiedä mitä tekisin jos en saisi purkaa omia tuskiani johonkin. Ehkä, koska olen lähes jatkuvasti ahdistunut, tekstini sisältävät paljon väkivaltaista menoa. Mutta parempi se on sinne tunkea kuin purkaa ulos jossain toisessa muodossa. On oikeastaan hyvin hauskaa pistää fiktiiviset hahmot tekemään kaikenlaista älyvapaata(kuten esimerkiksi pistämään toisensa päiviltä). Ehkä sitten kun ei enää tämä sisäinen yksinäisyys ja suru vaivaa mieltäni, voin saada itsestäni ulos jotain rauhaisampaa. Kenties.. Jonain päivänä.


[15:29 7.3.2008] S.P.
Pitäähän
mulla
keuhkot
olla
että
saa
happea![15:31 7.3.2008] S.P.
ja lisään vielä että sitten kun tästä saa rahaa niin mä lopetan saman tien
[19:31 10.3.2008] T.P.
Luomisen halusta, tai ehkä intohimosta - tai riippuvuudesta.
Joka tapauksessa kirjoittaminen edustaa puhtaimmillaan sitä, luomista, jonkun pysyvän luomista nimenomaan. Tekstini ovat aina parempia ja puhtaampia ajatuksina, ei niinkään tekstinä, mutta kun ne pitää jotenkin ilmaistakin.


[00:34 11.3.2008] A.N.
"ja lisään vielä että sitten kun tästä saa rahaa niin mä lopetan saman tien"

Mä taas aloitan vasta sitten. Rehellisesti sanottuna aika paljon korkeempi motivaatio ois kirjoittaa, jos siitä maksettais.


[18:25 11.3.2008] V.H.
Mutta eihän Suomessa ole kuin muutama kirjailija, joka elää kirjoittamisella. Kyllähän se tietysti motivois enempi jos tästä sais rahaa, mutta onhan tämä välillä myös hauskaa. Varsinkin jos sattuu inspis kohdalle ja itse tuntee onnistuneensa. Eikä aina ole väliä sillä, mitä muut ajattelee...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty