Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Misi yhteenveto ei ole enää ensimmäinen sivu?

[12:03 12.6.2007] M.P.
Muutama päivä sitten useamman kuvan näyttelyn avatessa näki yhteenvedon heti, joka oli minusta hyvä asia. Nyt se pitää valita erikseen tai kahlata kaikki läpi.

Miksi?


[12:15 12.6.2007] K.G.
Aukea kehittyy ja tämä oli yksi kehitysaskel. Minun mielestäni hyvä.


[12:31 12.6.2007] M.P.
Pikemminkin taantuma :)

Hypermedian aika ei pitäisi kovin paljon pakottaa kronologiseen katsomisjärjestykseen, eikä muutenkaan tuputtaa kahlaamaan kaikkea lävitse.


[13:10 12.6.2007] K.G.
Monella näyttelyn asettelijalla on syynsä järjestykseen, jota olisi syytä kunnioittaa.


[13:12 12.6.2007] MH
Häh? Voihan siellä valita kuvat missä järjestyksessä tahansa nyttenkin. vain arvostelut ja kommentit puuttuu, mikä on hyvä näyttelyn katsomisen objektiivisuuden kannalta


[14:13 12.6.2007] M.P.
No eihän näitä mihinkään järjestykseen ole tarkoitus asetella, eli mitään objektiivisuutta tuskin tarvitaan, ei tämä mikään kilpailu pitäisi olla.

Keskustelut kuvien ympärillä ovat pääsääntöisesti kuvia kiinnostavampia :) poikkeus vahvistaa sen, että välillä on asia toisin päin, yleensä ei.


[14:22 12.6.2007] MH
Objektiivisuutta tarvitaan kuvien arviointiin ja siitä syntyviin mielikuviin.


[14:37 12.6.2007] T.K.
Minä kyllä edelleenkin toivoisin vanhan tyylistä mallia, jossa kuvat näki yksi kerrallaan "kahlatessaan" näyttelyn läpi. Nyt koko näyttely lähes pilataan heti, kun mahdollisen tarinan lopetuskin rävähtää heti silmille. (Tai sitten täytyy vaikka kädellä peittää muut kuvat...)

Jos entistä tapaa ei haluta takaisin, niin toimisiko edes, että näyttelyyn mentäessä avautuisi suoraan sen ensimmäinen kuva? Näin näkisi kyllä minkälaista tyylisuuntaa näyttely edustaa ja vaikuttaako siten mielenkiintoiselta. Se kai on nykyisenkin käytännön tarkoitus?


[14:43 12.6.2007] MH
Ei nuo pikkukuvat mielestäni kovin paljon näyttelyn kuvista kerro. Isona kuva on kuitenkin ihan erilainen, harvemmin sen tarkemmin ratkaisukaan näkyy pikkukuvasta.


[15:23 12.6.2007] T.P.
mua ärsyttää ihan suunnattomasti tämä systeemi nyt. vielä enemmän, jos se nyt ylipäätään on mahdollista, kuin se että yhteenveto sivu tuli ensimmäisenä. Tälleen tämä systeemi on kummankin puolen mielestä tappio. siis niiden, joiden mielestä on kiva nähä yhteenvetosivu ekana, ja niiden, joiden mielestä oli hyvä että näyttelyn etusivulla ei ollut kuvia lainkaan. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Et pliis, saisko sen vaikka valita tuleeko näyttelyn etusivulle noi pikkukuvat.


[16:54 12.6.2007] P.P.
Vanhan Aukean malli oli selkämpi ja toimivampi. Uusi on kovin sekava tekstien asettelua myöten. Työn nimi, linkit ja teoksen tekijän nimi sekä kommentit ovat levällään kuvan alla. Näyttelyn pikkukuvissa linkin merkkinä oleva sininen kehys on kammottava (samanlainen kehys on myös etusivulle pomittujen teosten ympärillä).


[21:17 12.6.2007] Tom Pesch
Mua ärsyttää myös että kuvat näkyvät pieninä ennen kuin ne katsotaan isoina. Nyt näyttelyjä ei voi suunnitella niin pitkälle kuin ennen.
Ajatelkaa nyt, eihän ennen elokuvaakaan tule parin minuutin tiivistelmää, josta kiireinen näkee juonenkäänteet!
Ja ne kehykset vois ottaa myös pois.


[21:29 12.6.2007] TH
Halutessaan voi näyttelyt katsoa kuin ennenkin vaikka etusivuna tuleekin pikkukuvat. Ei ne pikkukuvat niin isoja ole että ne mitään paljastaisivat. Sillä sivulla kuitenkin saa sellaisen silmäyksen näyttelyyn että voi tulkita kannattaako alkaa kahlaamaan läpi.

Mikäli näyttely on silmäyksellä kiinnostanut niin silloin olen ihan alusta asti lähtenyt käymään läpi ajan kanssa.


[22:24 12.6.2007] T.K.
Kyllä minun mielestäni ne pikkukuvat kyllä kertovat aivan liikaa. Eiväthän ne nyt tietenkään koko kuvan katsomista vastaa, mutta kyllä ne jotain (=liikaa) suuntaa antavat kuvan sisällöstä.

En tiedä, ehkä minun silmäni sitten ovat tarkemmat tai näyttöni suurempi... ;)

Ja siis juuri niiden kiinnostavien näyttelyiden kanssahan tuo on ongelma. Menee hieno elämys pilalle, kun vähänkin tietää mitä on tulossa. (Näissä näyttelyissä kun ei onneksi voi aina olettaa olevan sitä onnellista loppua, joka Hollywood -leffoissa aina on...)


[10:04 13.6.2007] TK
Ja muutenkin koko nykyinen Aukea on huomattavasti sekavampi kuin vanha versio. Ainot parannukset vanhaan verrattuna ovat suurempi kuvakoko ja se, että kommentoijien nimet näkyvät vain rekisteröityneille käyttäjille. Miksei palattaisi vanhaan, toimivampaan malliin säilyttäen vain nuo edellä mainitut parannukset? Ainakin minä tykkäsin vanhan version selkeydestä.


[11:14 13.6.2007] plöö
Muutosvastarinta on ehkä normaalein tunne mitä ihminen kokee.

Se näkyy myös kuvaamisessa ja hyväksynnän saamisen tavoitteissa. Tekee myös tarjonnan varsin tylsäksi ja monesti ala-arvoiseksi, kun luullaan näkyvillä olevan olevan se mitä tavoitellaan.


[14:30 13.6.2007] -_
Mutta silti ikävää on se, kun satunnainen vierailija saapuu aukeaan ja ryhtyy etsimään tuttua nimeä, niin ei ole sallittu


[17:49 7.7.2007] T.P.
Juu, tuokin on IHAN PERSEESTÄ, että kirjautumattomana ei saa etsiä nimellä tekijöitä. Jos omalla nimellään julkaistaan, niin kai se voisi olla julkista, myös muille kuin aukean pinehkölle sisäpiirille.
Ja jos ei halua omaa nimeään löytyvän, työnantajan tai jonkin muun pelossa, niin voisi käyttää sitä salanimi mahdollisuutta joka on annettu.


[18:15 17.7.2007] L.B.
Meinasin juuri julkaista yhden sarjan, mutta sitten tajusin, että ei oo totta, nämähän läsähtää kaikki näkyville heti etusivulla. Olisi todella, todella tarpeellinen uudistus, että tekijä saisi itse päättää, näkyvätkö pikkukuvat heti alkuun. Luultavasti vain pieni osa käyttäisi tätä mahdollisuutta, joten Aukean yleisilme tuskin tulisi kuitenkaan "kärsimään". Joskus vain sattuu olemaan niin, että näyttelyn juonen kannalta on hyvin oleellista, että kuvat edetään tietyssä järjestyksessä. Eihän kukaan halua nähdä elokuvankaan loppuratkaisua etukäteen. Toivottavasti huomioitte nämä toiveet kun Aukeaa seuraavan kerran päivitetään. Kiitos.


[13:06 18.7.2007] T.M.
Minusta näyttelyn pitäisi ensisijaisesti palvella katsojaa eikä kuvaajaa. Katsoja on kingi, jonka aikaa me kuvaajat pyydämme voida saada käyttää. Kuvaaja on palveluammatissa, jossa asiakkaalta ei voi pakosti vaatia mitään. Jopa ne kuvaajat, jotka pitävät itseään suurina taiteilijoina, tai jotka kuvaavat vain harrastuksekseen, joutuvat elämään sen kylmän tosiasian kanssa. Jos siis jollakulla pitää olla mahdollisuus päättää, katsooko näyttelyn aluksi pikkukuvat vai ei, niin sitten kullakin katsojalla.

Niille jotka haluavat nähdä pikkukuvat annettakoon siihen mahdollisuus. Jos pikkukuvia ei halua nähdä, niin niitä ei ole mikään pakko katsoa. Nykyinen käytäntö siis palvelee kumpaakin ryhmää.

Museo-, galleria- tms. näyttelyyn mennessä on yleensä jonkinlainen käsitys siitä, mitä on luvassa. Viimeistään huoneeseen astuessa voi vilkaista seinille yleiskuvan luomiseksi. Vilkaisu seinille pilaa näyttelyn "juonen" yhtä vähän, kuin vilkaisu Aukean näyttelyn pikkukuviin. Jos yleiskuvaa ei siltikään halua, niin ensimmäisen kuvan luokse tallatessa voi tuijottaa varpaisiinsa.

Mitä tulee elokuvavertauksiin, niin kyllähän leffaankin mennessä on yleensä jonkinlainen ennakkoaavistus tulevasta. Ei kai kukaan ole vaatimassa, että esim. elokuva-arvostelut, DVD-koteloiden kansilehdet, tai leffamainokset pitää kieltää, koska niistä voi saada ennakkokäsityksen elokuvasta? Voihan nekin halutessaan jättää katsomatta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty