Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Runolöytöjä

[15:25 4.10.2007] H.H.
Löysin äsken Oulun Tuiran itäisestä äärilaidasta ruskaisten koivunlehtien päältä hiljaiseloa viettämässä voimakkaan tunteen omaavia runoja. Olen nähnyt ne samalla paikalla pyöräilessä aiempinakin päivinä, mutta nyt vasta uskaltauduin tarttua niihin käsilläni. TV-maksuhallinnon kirjekuori sisälsi useamman runon, kirjekuori oli syksyn johdosta varsin kostea. Kaikesta huolimatta näky oli kaunis, joka sai miettimään sitä - mistä eri paikoista toisten runoja voimmekaan löytää? Olisin voinut hyvin kuvitella jonkun niistä kyseisen kuoren runoista löytäväni myös täältä Aukeasta.

Kysynkin teiltä muilta mielipiteitänne siitä, kannattaako nämä runot palauttaa poliisin löytötavaratoimistoon, kaupungin kulttuuritoimeen, Kansanrunousarkistoon vai jonnekin muualle? Onhan toki sekin vaihtoehto, että kirjoittaja on halunnut jättää ne ruskaisten lehtien päälle myös siksi, että ne ovat siinä kaikkien luettavana. Se tuntuu itsestäni ainakin vaihtoehdolta, joka saattaa olla oikea vaihtoehto eli niiden seuraava oikea paikka olisi palauttaa ne takaisin sinne syventyneesti luettuani. Siellä voi joku toinen lukea ja saada omia ajatuksia virtaamaan niistä.

Mistä paikoista te muut aukealaiset olette löytäneet toisten runoja tämän sivuston ja eri paikkojen kirjahyllyjen tai verkkosivujen lisäksi? Otetaanko porukalla haasteeksi, että jätetään vaikkapa yksi runomme jonnekin muille ja kerrotaan täällä mistä voisi toisen runoa etsiä. Olisiko siinä ideaa?


[20:36 4.10.2007] Minna Tuukkanen
Olisi! Kannatan täysin rinnoin ja hartiavoimin!


[21:38 4.10.2007] T.L.
Hei hauskaa, taidankin heti huomenna käydä jättämässä pari runoa löydettäväksi!


[09:03 5.10.2007] L.K.
Minä jätin joskus jotain tekstinpätkää linja-autoon. Jos ei kukaan muu löytänyt niin siivooja.


[10:01 5.10.2007] P.P.
Vois jättää kolme uusinta runoa jonnekin kun en kehtaa laittaa niitä tännekään.


[20:42 5.10.2007] M.H.
kiva kiva.. oon harrastellu runojeni piilottelua paikkoihin joskus muinoin. Mm. silloin kun muutin pois lapsuudenkodistani, jossa asuin 14 vuotta, piilotin runojani mm. oman huoneeni listojen väliin sekä puutarhaan omenapuun ja maan alle tyhjiöpakattuna (ettei mene paperi pilalle) ja joskus laitoin limupulloon ja pullopostiksi :D

Muiden runoja en kyllä ikinä ole löytänyt. Mutta olisi kyllä kiva... luulisin että sellaisessa tekstissä tunnelataus olisi suurempi kun rupeaisi miettimään missä tilanteessa runo on kirjoitettu ja minkälainen mahtaa olla kirjoittaja.


[22:22 5.10.2007] K.K.
Olen löytänyt lähes täydellisiä runoja unistani, vielä itse kirjoittamanani. Konkreettisesti olen kirjoittanut joskus jokusen runon iltaravintoloissa tytöille minne vaan paperille, luultavasti ne päätyivät lähimpään roskikseen.


[13:37 7.10.2007] M.L.
miehelle toi runolla iskeminen voi toimiakin, mutta menepä naisena tyrkyttämään runojas jollekki hehkeälle urokselle. no dice, miss!
ei oo kyllä tullu kenenkään runoja mistään löydettyä, mutta ajatuksena tommonen tilanne on erittäin kiehtova. itte varmaan kirjottasin vastinerunon ja jättäisin siihen alkuperäiseen liitteeksi ja kävisin myöhemmin kyyläämässä, oisko joku toinen jatkanu juttua. tiä sitte miten toimis käytännössä, julkisissa tiloissa pitäis aika hyvin piilottaa ettei siivojat korjais tekstejä roskiin, ja piilottaminen puolestaan vähentäis mahdollisten löytäjien määrää aika ronskilla kädellä. ulkona taas, noh, syyskelit tekis varmaan aika nopeaa tehtävänsä, jos ei alkais pelleilemään kontaktimuovin kanssa.


[14:33 7.10.2007] P.P.
Kokeile antaa runo runopojalle. Se toimii!


[14:45 8.10.2007] M.L.
mutta sitte väliin tulis meikän kilpailuvietti, joka estää muiden runoilijoiksi itteään tituleeraavien henkilöiden vakavasti ottamisen ja luultavasti joutuisin toteamaan, että runopoika kirjoittaa huonoja runoja, semmosia uniklubi-nyyh-juttuja. turn-off x 1000. on se vaikeaa..


[11:05 9.10.2007] R.R.
Itse tietysti pelkäisin että jos runon piilottaisin, se olisikin menestysteos ja joku muu voisi ratsastaa maineeseen ja kunniaan minun merkkiteoksellani! ( äskeinen siis toiveunta )


[14:56 10.10.2007] Minna Tuukkanen
Aion tänään jättää runon Tampereen keskustaan. Jos löydätte sen,

1) älkää MISSÄÄN NIMESSÄ pitäkö runoa itsellänne vaan vain lukekaa se,
2) kopioikaa se talteen jos se kosketti ja tahdotte säilyttää sen, ja
3) jättäkää alkuperäinen jonnekin, mistä joku muu voi sen löytää.

Tekstin kopiointi tarkoituksena esilletuonti muka omana on tietenkin kiellettyä, ja pystyn sitä paitsi todistamaan, että olen kirjoittanut sen.


[16:34 10.10.2007] M.L.
tampereen keskustaan, vähän laaja alue lähteä hakemaan :D


[18:58 10.10.2007] Minna Tuukkanen
No Keskustorille jätin, tarkkaa paikkaa en aiemmin sanonut kun en tiennyt mihin päin keskustaa jätän, joten oli vaikea sanoa:)


[11:28 11.10.2007] M.L.
jahas jahas meikäpä käy tännään vaklaamassa!


[14:06 11.10.2007] Minna Tuukkanen
Pudotan toisen Tammelantorin lähettyville tänään.


[10:11 14.10.2007] Minna Tuukkanen
Johonkin ovat hävinneet, molemmat. Liekö liian virkaintoinen siivooja vienyt roskapussin mustaan uumeneen vai joku runoja rakastava - joka toki voi olla samainen siivooja - napannut mukaansa ja lukenut, malttanut/ei malttanut päästää sitä pois käsistään ja vienyt muualle/kotiinsa muiden/itsensä luettavaksi. Olisi ikävää jos ovat joutuneet roskikseen, kuten kävi ilmeisen nopeasti ympäri Tamperetta kiinnitetyille valkoisille vaahteranlehdille joissa luki "Kuvittele, jos maailma olisi yksivärinen. Tämä lehti vastustaa rasismia." Ehdin nähdä vain yhden repimättömän, ja ne, hyvät ihmiset, olivat sentään teipillä kiinni metallikaiteissa ym.


[13:27 14.10.2007] M.L.
muutenki tuontyylisiä kannanottoja pitäis saada enemmän kaduille. erilaisia, uusia tapoja. katutaidetta, ylipäätään.. katusanataidetta!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty