Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukeaako kirja?

[14:21 12.6.2007] Ylläpito
Jo tuossa uuden Aukean kehitysvaiheessa oli puhetta siitä että mahtaisiko täältä löytyä tarpeeksi innokas ihminen kirjoittamaan kirjaa. Kirjalla tässä yhteydessä tarkoitetaan romaania.

En vielä ala tarkemmin kertomaan kaikkea mitä on suunniteltu, mutta uuden Aukean on tarkoitus edistää harrastajien touhuja uusilla tavoilla ja yksi niistä olisi että kustannettaisiin kirja.

Vaikka tarkoitus olisi etsiä yksi kirjailija niin silti tarkoitus olisi tehdä kirja yhteistyössä eli oikoluku, kansi, yms tekemiseen löytyisi varmasti myös apua.

Vapaata keskustelua aiheesta tämän keskustelun alle niin voidaan sitten arvioida kannattaako urakkaa aloittaa.


[18:33 12.6.2007] V.A.
Vau. Mahtavaa. Joo. Tehdään.


[18:43 12.6.2007] N.N.
Jos resursseja kirjan julkaisuun todella löytyy, voisi olla mielenkiintoinen ajatus koota aukean kirjoittajista antologia. Tuo pitäisi sisällään useammilta kirjoittajilta esim. aina muutaman työn. Kirja toimisi samalla myös mainoksena itse sivustolle. Tietynlaisena erikoisuutena ja pienellä mainostuksella tuo saattaisi yltää vaikkapa ylen kulttuuriuutisiin ja ehkäpä pienenä juttuna hesariin... Jos antologiasta tulisi onnistunut, sen voisi sitten yrittää julkaista säännöllisesti, esim. joka toinen vuosi. Kirjastojen valikoimiin sen saisi luultavasti ängettyä helpostikin. Tuollaisella antologialla olisi siis ylipäänsä "julkisuusarvoa" enemmän kuin yhden kirjoittajan teoksella. Lähinnä ongelmaksi kai muodostuisi se, kuinka kirjassa esiintyvät kirjoittajat valittaisiin.


[22:10 12.6.2007] V.H.
JOO! Antologia olis mahtava saada aikaan, varmasti potentiaalia riittäis.. Kunhan tämä nyt ei mene sit siihen, että aukeasta tulee maksullinen...

Mutta millä perusteella siihen antologiaan sakkia otettais? Kilpailtaisko vai?


[11:00 13.6.2007] A.N.
Hei joo ! Tuo antologia kuulostaisi todella hyvältä. Joku kuvataiteen tai valokuvauksen puolen ihminen voisi suunnitella siihen kannet.


[12:02 13.6.2007] H.H.
Olen Nirhamon kanssa samaa mieltä.


[14:20 13.6.2007] V.A.
Joo, antologia tosi kiva. Jännää vaan se, että just mitenkä kirjoitukset valittaisiin, tai mitä antologialla ylipänsä haluttaisiin sanoa; olisiko se kuvaus tämänhetkisestä aukeasta, sen käyttäjistä ja heidän teksteistään, vai joku aukean luetuimmat/pidetyimmät kautta aikojen, vai mitä. Joo, jännää on.


[18:02 13.6.2007] J.R.
Omia töitä en halua siihen tuoda, muta hyvä idea ja autan kyllä jos jotenkin voi!


[23:16 13.6.2007] M.L.
hmm, joo, tosiaan aika mairean olonen juttu, mutta askarruttaa myös tuo, miten kirjoittajat ja tekstit valittaisiin.


[00:14 15.6.2007] T.O.
Runoantologia, kyllä kiitos. Valinta voitaisiin tehdä vaikka kuukauden teema -osallistujista, joiden arviointipisteet ylittävät jonkin rajan. Teemoja voisi olla useita. Ja jos olisi kaikkien taiteenalojen yhteiset teemat, saataisiin kuvituskin.


[01:53 15.6.2007] A.N.
En ole toistaiseksi syttynyt tarjoamaan töitäni mihinkään runoantologioihin tai osallistumaan sellaisiin kilpailuihin, joiden kautta työn saa antologiaan, mutta aukean runoantologiaan voisinkin tyrkyttää omia töitäni, koska se tuntuisi jotenkin kaikkein eniten "omalta". Tuohon en halua ottaa mitään kantaa, miten ne työt pitäisi valita, mutta varmasti joku fiksu ja tasapuolinen "karsintajärjestelmä" löytyy.

Tuo alkuperäinen ehdotus eli aukealaisromaani tuntuu ajatuksena vähän "pimeältä" ja suuruudenhullulta, sinänsä kuitenkin hauskalta ja ehkä toteuttamiskelpoiseltakin :D En siis tyrmää ideaa, mutta minusta tuntuu, että jos haluttaisiin saada aikaan sellainen nide, joka otettaisiin vakavasti aukean ulkopuolellakin, niin silloin kyseeseen tulisi joko runo- tai novelliantologia tai kenties niiden yhdistelmä.

Toivoisin, että kirjan mahdollinen kuvittaja olisi sellainen, jolla on myös läheinen suhde aukean kirjallisuuspuoleen, mahdollisesti omia runoja esillä tms., mutta tämä nyt on vain henkilökohtainen näkemys.


[11:05 15.6.2007] S.T.
Tarttis tietää, minkä kokoisesta antologiasta olisi "isoimmillaan" kyse niin voisi vähän laskeskella, moneltako kirjoittajalta voisi tekstejä ottaa ja monestako tekstistä olisi kyse. Tavallaan vähän pelottaa, tuleeko tästä taas jokin elitismikeskustelu tai tasokysymys.

Minusta olisi hienoa jos toimitettaisiin se kimpassa ja jos saataisiin mukaan myös aiemmin täällä aktiivisia ihmisiä. :)


[20:41 15.6.2007] L.K.
Ööh... Mitenkäs tästä kieltämättä yllättävästä romaaniajatuksesta nyt lässähti vähän liiankin ennalta-arvattavasti runoantologia? Minusta Aukean pitää tuntea vastuunsa ja olla suoltamatta yhtään uutta runoantologiaa tähän maailmaan, niitä on jo liikaakin.


[20:47 15.6.2007] J.T.
Kaava mahdolliselle runoantologialle:

1. Nisosen runo
2. jonkun muun runo
3. Nisosen runo
4. jonkun muun runo
5. Nisosen runo jne.

Jonkun muun runot arvotaan tasapuolisesti. Loppuun vielä pari novellia, jotka kirjoitetaan periaatteella "jokainen keksii yhden lauseen".


[22:45 15.6.2007] T.O.
Joo joo. Aina voi yrittää lytätä. Kuukauden teema -äänestyksessä ei nimi ja maine Aukeassa vaikuta, joten se estäisi sisäpiirisuosikkien kunnarit.

Aukean kuvataidepuolella on loistavia tekijöitä, joiden töitä näkisin mielelläni painettuna. Itse asiassa kuva voisi olla kirjoitusten teema.


[11:17 16.6.2007] K.K.
Olen sitä mieltä, että antologian pitäisi sisältää mahdollisimman paljon loistavan kirjailijan Keijo Kuuttion teoksia. Siinä vasta mahtava mies.

Ps. Ei kai tässä näy lähettäjän nimi?


[16:56 16.6.2007] M.A.
Aivan totta, Kei... anteeksi anonyymi. Mahtava mies.

PS: Ei näy.


[16:50 26.6.2007] J.S.
Kaunistolta hyvä kumautus vasaralla ohimoon. Oli puhe romaanista.

Tosin en tiedä miten romaanin voisi tehdä yhteistyönä itse tekstin osalta (lukuunottamatta mekaanista oikoluentaa tai toimittamista). Kyllä se tarina ehyimpänä tulee yhdeltä ihmiseltä. Vai pystyykö kukaan näkemään itsensä projektiryhmän viikkopalaverissa, jossa pohditaan romaanin seuraavan iteraation juonenkäännettä eri asiakassegmenttien näkökulmista?


[16:03 17.9.2007] L.P.
(Toivottavasti näin vanhaan aiheeseen saa vastata vielä. Rohkaistuin lausumaan asiani vasta nyt, joskin edelleenkin arastellen.)

Romaanin tekeminen yhteistyönä tekstin osalta onnistuu kyllä, kunhan kaikilla kirjoittajilla on yhteinen visio tapahtumista, sekä tietysti myös mahdollisimman yhtenevä tyyli jos on tarkoitus etteivät eri kirjoittajien osuudet erotu toisistaan - tietysti tyylit voivat erotakin, jos kirjassa on tarkoitus seurata tapahtumia eri näkökulmista, joiden tyylit saattavat poiketa toisistaan reilustikin. Tai sitten niin, että yksi kirjoittaa raakaversion, toinen hioo eteenpäin, ja niin pitkälle kuin vain tahdotaan tätä jatkaa.

Alkuperäiseen kysymykseen piti sanomani, että minulla periaatteessa olisi yksi varttia vaille valmis romaanikäsikirjoitus jonka olen kaavaillut omakustanteena jossain vaiheessa julkaisevani (tai ainakin siitä pienellä rukkauksella saisi romaanin, tällaisenaan se on lähinnä viiden pitkän novellin, vai lyhytromaanejako ne lievät, muodostama tarina) mutta se tuskin olisi tähän tarkoitukseen soveltuva, koska ainakin vanhan Aukean kuvataidepuolella aihepiiri oli muistaakseni aika vihattu. (Niistä kolmesta muusta työn alla olevasta käsikirjoituksesta ei kannata puhuakaan, kolmen eri sarjan avausjaksoina toimivat he, jos sitten ikänäni saan niitä edes valmiiksi.)

Eikö täällä joskus ollut joku, joka oli kirjoittanut jo valmiin romaanin, mutta kustantajat eivät vain olleet huolineet sitä?


[16:19 17.9.2007] Ylläpito
Ylläpidon osalta keskustelunavaus on edelleen validi. Etsinnässä on siis yksi kirjoittaja ja tarkoituksena aikaansaada romaani, jonka tekemisessä Aukealaiset auttavat.

Tämä ei estä etteikö runokokoelmaakin jne voisi Aukeassa viedä eteenpäin. Kokoelmassa ja useamman kirjoittajan teoksessa on vaikeutena mm. tekijänoikeuksien valvonta.

Kirjan kirjoittaminen on joka tapauksessa niin pitkäprosessi että tällä ei mitään hirveää kiirettä ole, eli saa vastailla vaikka vuosienkin päästä kun ei niitä kirjoja välttämättä tarvitse yhteen rajoittaa, jos vaan saadaan kasattua tarvittava määrä porukkaa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty