Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aika veitikoita!

[13:58 10.10.2007] A V
Tarkoitan tuolla näitä joitakin taiteilijoita täällä.
Kun porukka ei tahdo syttyä omiin sydädverellä luotuihin töihin niin katkeroidutaan ja aletaan vinoilemaan lapsellisesti vähän jokaiselle taiteilijalle täällä. Jos ei aina sanan säilällä niin ainakin ykkös/kakkosteluilla. Kuinkas muuten on selitettävissä ne äkilliset kuvan katoamiset tuolta "parasta juuri nyt" palstalta vaikka työ vasta oli ollut tulvillaan ylistäviä kommentteja. Kyseistä palstaa olen seuraillut suurella mielenkiinnolla.
Kyllähän se varmaankin vituttaa jos työhön on uhrannut aikaa helvetisti ja porukka täällä ei osaa sitä arvostaa. Haloo! ei niitä ole pakko tänne laittaa jos kaali ei kestä sitä että työstä annetaan oma mielipide.
Onneksi sentään me kaikki ei olla "huonoja häviäjiä".


[14:25 10.10.2007] K.S.
mikä työ se oli? rupesi kiinnostamaan ;P


[15:10 10.10.2007] A V
Niitä on ollut useampia.


[19:36 10.10.2007] K.K.
Aika vekkuleita teorioitahan näistä pisteytyksistä aina syntyy...

Yks syy havaitsemallesi ilmiölle lienee sekin, että moni varmaan lätkii ykkösiä "Parasta juuri nyt" listan töille jos omasta mielestä tuntuu että työ ei kuuluis listalle.. ykkösellä saa tiputettua enemmän keskiarvoa. Ja vitosella vastaavasti nostettua, jotta keskiarvo vastaisi enemmän "omaa mielipidettä" ... tai jotain. Mutta väliäkö näillä.

Pääasia lienee saada töitään esille ja jotain mielenkiintoista palautettakin siinä samalla. Jälkimmäinen ei tosin mun töiden kohdalla oo tuntunu liiemmin toteutuvan, kun työt kerää keskimäärin pari kommenttia, mutta tuleehan noita aina välillä tänne silti lykittyä, näkeepähän ainakin joku joka muuten ei näkisi.


[15:22 13.10.2007] Joopi
Nooh olen huomioinut ainakin yhden "huonon häviäjän" täällä. Hän on selvästi kyrpiintynyt muiden Aukean taiteilijoiden nuivaan suhtautumiseen omiin pilkuntarkkoihin/fotorealistisiin luomuksiinsa. Kuka tietää kuinka esimerkiksi hän käyttäytyy tuolla pisteytyksessä. Ehkäpä tyyliin: "kun en kerran minä niin et taatusti sinäkään".

Minun mielestäni tuolle kyseiselle palstalle pääsy on aivan toisarvoista. Aukea on minulle vain mukava samanhenkisten harrastajien kaveriporukka joka antaa ainakin allekirjoittaneelle lisää oppia kun seuraan noita muidenkin töiden kommentointeja. Minulle tämä ei ole mikään kilpailuareena niinkuin tämä muutamille täällä oleville näyttää olevan.

Joskus myös tulee paska fiilis kun jotkut paljastavat kateellisen luonteensa vetämällä lapsellisella tavalla taiteilijan henkilön mukaan kun arvostelevat hänen töitään ja varsinkin kun teoksen tyyli poikkeaa selvästi omasta tyylistä. Tuollaiset paskiaiset saisivat etsiä itselleen jonkun toisen forumin. Kun arvostellaan, niin arvostellaan taiteilijan töitä eikä taiteilijaa vaikkakin se tehtäisiin "kovalla kädellä".[17:58 13.10.2007] M.I.
Samanlaista näyttää olevan kaikkialla. Aina löytyy niitä, jotka eivät millään halua ottaa kritiikkiä vastaan ja suivaantuvat siitä aivan älyttömästi, joka johtaa sitten toisten töiden sekä kritiikin antaneen moittimiseen. Luulisi että sillä mielellä lähdetään laittamaan kuvia, että varaudutaan saamaan kaikenlaista palautetta sekä hyvää että huonoa. Ja ihmettelen myös sitä, miksi joistain todella hienoista töistä löytyy aina vähintään yksi ykkönen. Onko ne niitä kateellisia vai onko ne todella sitä mieltä että työ on huono!(?)


[09:46 14.10.2007] kohta entinen Aukelainen
Aloin miettiä, että mitä iloa Aukeasta on minulle? Ja tajusin, ettei yhtään mitään! Tämä paikka vie kaiken inspiraation ja on vain kateellisten kakaroiden mellestyskenttä. Jos ei sitä vertaa tiedä tekniikoista, että arvostaisi toisen taitoa ja käy läimimässä ykkösiä (koska ei ilmeisesti tykkää tyylistä.. vai mikä on tekosyy?) niin kannattaisi pysyä siellä hiekkalaatikolla rikkomassa muiden pentujen kakkuja. Täällä haukutaan Harhakuvaa ja Toukokuuta, mutta kyllä siellä on terveempi ja kannustavampi ilmapiiri.


[14:28 14.10.2007] Vankkumaton Aukealainen.
Sehän tässä onkin metkaa kun täällä ei tarvi pakosta olla. Taide vain on sellaista että jokaiselle tyylille on puolustajansa ja vihaajansa. Tartteeko noista nyt noin vetää hernettä nenäänsä.
Minä ainakin tykkään että täällä saa jokainen sanoa mielipiteensä silloin kun haluaa ja voi antaa pisteitä myös pelkästään työn antamien fiiliksien perusteella ilman että mustasukkaisesti vaaditaan sille perusteluja. Se on mielestäni ratkaiseva ero verrattaessa Aukeaa esim Toukokuuhun. Se myös selittää Aukean suuren suosion. Harhakuva taas on nuorempien mesta jolle on omat kannattajansa.
Itsekin olen Toukokuuhun rekisteröitynyt taiteilija mutta olen äärimmäisen kyllästynyt siihen kommentoitipakkoon ja kuitenkin siellä vallitsee haudanomainen hiljaisuus kun kukaan ei anna minkäänlaisia kommentteja jos ei oteta "osaston vastaavien" kohteliaita kehuja huomioon. Kun ei kommentoida niin en saa myöskään tietää uppoaako taiteeni milläkin tavalla sitä katsoneisiin.
Täällä ainakin tiedän millä tasolla menen.


[14:35 14.10.2007] P.P.
Jos nettisivu vie inspiraation niin vika on tuolin ja monitorin välissä. Suurin osa Aukean väestä on kaikkea muuta kuin kateellisia kakaroita. Täällähän näyttäisi olevan paljon vanhempaa porukkaa, kun taas Harhakuva esimerkiksi on minusta teini-ikäisten paikka. Täälläkin joukkoon mahtuu pari sellaista, joilta puuttuu kyky itsekritiikkiin, ja "ykköstelijöitä". Se ei kuitenkaan haittaa yleisesti ottaen.
Kommentointi on minusta selvästi tärkeämpää kuin pisteet ja sijoitus jossain listoilla.


[14:16 15.10.2007] J.L.
Mummielestä se parasta juuri nyt -lista on paremminkin paskalista, jolle ei mielellään menis kun lävähtää aina ne ykköskakkoset välittömästi. (Ja yhyy nyyh äiti ne kiusaa.) Tietty on kiitollinen kun sinne nousee, mut ne seuraukset kun tietää. Ottais just mieluummin niitä kommentteja, jotka täällä ovat usein rakentavampia kuin muualla.

Uhosin ettei randomykköset haittais mut oonkin yhä niin herkkä/lapsellinen/vainoharhainen, että saatan kadottaa sen inspiksen päiväkausiksi kun järkytyn niin. Mut en kyl tiiä miten niihin sit kostais, kun ei pisteyttäjiä kai voi selvittää, vai onko jollain kovasti vinkkiä Aukean kostokäytäntöihin? (No ei vaan.)


[15:53 15.10.2007] Itselläni on..
..tietty kaavio ja erehtymätön kikka selvittää ykköstelijä jos hän on joskus kommentoinut omaa työtäni joko anonyyminä tai nimellään, mutta pidän sen ehdottomasti omana ja kärsivällisesti itse kehittelemänä menetelmänä.
Vihjeeksi vain mainitsen että "lähdekoodista" se lähtee Johanna, mutta pitää toki osata muutakin.


[17:38 15.10.2007] John Smith
Näin on Paul, lähdekoodistapa hyvinkin.


[21:29 15.10.2007] J.L.
No hyi, tekeekö ihmiset oikeesti tollasta täällä??? :O :D


[23:23 15.10.2007] P.P.
Wuu. Hakkereita.


[09:19 16.10.2007] Ei se ole...
..laitonta Johanna. Lähdekoodi on kaikkien saatavilla. Niitä pitää osata vielä lukea ja käsitellä, se on laillisen opiskelun kautta saatu taito jonka voit tarvittaessa hallita itsekkin. En murtaudu kenenkään Nickiin. Jotkut asiat vain on nähtävillä.


[16:00 16.10.2007] John Smith
Onhan se mielenkiintoista seurata ihmisten tekopyhyyttä ja koston halua. Puhutaan suu vaahdossa toista ja kuitenkin ollaan itse pahimpia ykkösten jakajia.


[22:36 16.10.2007] P.P.
Minulla on vain 17% annetuista äänistä ykkösiä. Olen tulossa kai vanhaksi.. eiku olen jo!


[09:05 17.10.2007] J.L.
Mullon 5.1%, vaikken oletakaan paljon että tuolla mua tarkoitettiin. Anonyymille sanon että oon nörtti ja opiskelen tietotekniikkaa, mut ei mun järki saati tunteet sano että ois mitään järkeä vaklata ykkösten antajia, ja katon pahalla varsinkin jos teet tuota kostoykkösten jakamiseen edelleen. Se on ihan sama ku menis laittaan oman työnsä edellä listalla oleville ykkösiä. Ai niin mut sitäkin tehdään?

Lapsenmieleni kärsii. /o\


[10:27 17.10.2007] Johanna tyttöseni...
..minä en todellakaan kuulu niihin joka jakelee ykkösiä kevyin perustein jos ollenkaan. Minua vain vitutti suunnattomasti joidenkin tiettyjen taiteilijoiden säännöllinen ykkösten saanti vaikka työt eivät taatusti ole ykkösten arvoisia näin ulkopuolisenkaan silmissä. Niinpä ihan uteliaisuudesta ja nörttinä olin kiinnostunut ketkä niitä jakelee. Uskon että sinä itsekin jo pääsit perille kuinka tuo on mahdollista jos opiskelet ATK:ta ja näet kuka olen, mutta muistathan Velvoitteen.

"John Smith" Pystytkö todella heittämään ensimmäisen kiven? Nii'iin, se siitä tekopyhyydestä.


[09:34 18.10.2007] J.L.
Curiosity killed the Cat. Saa kai sitä utelias olla ja kieltämättä itekin, mutten halua mahdollisuutta saada kostoajatuksia kun ovat kerran valinneet pysytellä nimettöminä. Sorry vaan kanssanörtti, että mieleni kulkee tuohon suuntaan, mutta uskon nyt motiivisi. Alkaa vaan miettiä, kun yhtä aikaa paukahtavaa seittemän ala-arvoista muuten hitaassa pistevirrassa, että mikä mafia kimppuun hyökkää ja onko aukeassa reikiä.

Kaikki kuitenkin tietää, että ykkösiä tulee väärin tai oikein perustein, ja elleivät ääripäitten mielipiteet ilmesty selventävinä kommentteina niin minkäs teet. Mut kun näkee, että kaikille omasta mielestä tosi hyville käy samoin, niin ottaa paremmin vastaan omansakin. Selittämättömät ykköstelijät ovat ainakin mun näkökulmasta suht tasapuolisia.
Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty