Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vuoden luontokuva

[23:25 24.10.2007] P.R.
Ei häävi 2p.


[00:51 25.10.2007] J.M.
Umm.. Mun mielestä on hienoo, että tällä tavalla nousee erikoisempiaki kuvia esiin. Ehkä ihmiset ikään ku kattoo kuvaa yrittäen etsiä hienouksia siitä, vaikka se olisikin liikkeestä sumuinen.

Mää oikeestaan näin tään ekaa kertaa nyt vasta. Ja mun mielestä se näytti tosi mielenkiintoselta, sykähdyttävältä, maalaukselliselta... Näkemättä ensimmäistäkään kilpailevaa kuvaa, sanoisin, että ansaitsi se voittonsa, vähintään. :)


[07:47 25.10.2007] J.K.
Kyllähän tämä on tosi tosi harvinanen tilanne joka on saatu tallennettua. Eiköhän se riitä.


[08:33 25.10.2007] M.S.
Veikkaisimpa että aukeassa sellainen kuva olisi helposti leimattu surkeaksi ja epätarkaksi kuvaksi, eikä useakaan olisi varmaan antanut sille taiteellista arvoa. Hyvä sinänsä että juuri se kuva voitti, sillä kuvana se antaa toisen käsityksen hienosta luontokuvasta. :D


[10:16 25.10.2007] T.H.
Pidän ehdottomasti siitä että kuva on erilainen ja näin vähemmän tylsä. Liian monta tylsää kuvaa ollut vuosien saatossa.

Tämä on hyvä juttu.


[11:58 25.10.2007] K.P.S.
Parashan tuossa voitti. Kuva oli suosikkini, kuten tuli itse asiassa kerrottua toisella palstalla jo etukäteen, joten eipähän päästä jälkiviisaudesta syyttelemään... :) Äänestin sitä yleisöäänestyksessä.

Tuon tyyppinen kuva jakaa mielipiteet varmaan melko tehokkaasti. Kuvastahan ei voi pitää jos saa välittömästi ihoon nyppyjä kohinasta tai epäterävyydestä!


[14:35 25.10.2007] P.T.
Kyl se rotta oli paras...


[14:55 25.10.2007] Tom Pesch
Kyllähän noista jokainen vaatii aika paljon työtä, osaamista ja tuuria. Eli hyviä valokuvia ovat kaikki. Mä tykkäsin kanssa kurvaavasta rotasta.
Utelias oli myös hyvä, mutta siihen sopisi paremmin nimeksi Uteliaat.


[15:55 25.10.2007] M.A.
Kisaamassa on näemmä ollu aukealainenkin, onnee sarjavoiton takia!
Kyllä toi voittajakuva on komee, sitä paitsi jos Frans Lanting tykkää siitä, ni määki tykkään. ;)


[21:25 25.10.2007] A.P.
Aika helppo arvata, että jos tuo voittokuva olisi ollut Aukealla, se olisi kerännyt reilun määrän ykkösiä, ehkä jopa yhtä paljon tai enemmän kuin viitosia. Sillä vaikka tilanne itsessään on poikkeuksellisen ainutlaatuinen, eihän sellainen kuva, jossa ei ole yhtään terävää kohtaa ja joka vieläpä kohisee rankasti, voisi menestyä täällä.

Kohtalaisen helppo on myös arvata, mikä kuva olisi kerännyt täällä huippupisteet: Sieppari kenties jopa Aikojen parhaiden kärkisijoille singahtaen, vaikkei se voittanut edes omaa sarjaansa (ainakin minä olisin painanut sille viitosen ilman muuta). Tilannehan on pysäytetty täydellisellä hetkellä, linnun asento on täydellinen, kuva muutenkin huippu ja vieläpä kuvaajakin tosikova!! Tosin tuo viimemainittu ei täällä olisi painanut, hän kun on useimmille varmastikin tuntematon suuruus eikä lintukuvaajien ehdottomiin kärkinimiin kuuluvana varmaan kuuna päivänä vaivaudu tällaiselle saitille.

Yleisöllä näyttää kyllä olleen silmää kauneudelle, onhan Jäiset helmiäispallot hyvin kaunis ja miellyttävä.

Tavallaan kyllä ymmärrän tuomarin valintaa, eihän tuollaista suden ja karhun kohtaamisesta otettua vauhdikasta kuvaa kenties tule toista kertaa mahdollisuutta valita Vuoden Luontokuvaksi, ja erottuuhan se aikaisemmista voittajista. Öisen tilanteen harvinaisuus antaa aika paljon anteeksi teknisen tason puutteiden suhteen, ja voihan kuvaa tosiaan pitää maalauksellisena (olen kylläkin nähnyt toisaalla ihan viime aikoina monta paljon maalauksellisempaa ja teknisesti hyvää luontokuvaa). Mutta jos toisaalta joku onnistuu joskus kuvaamaan samanlaisen tilanteen teknisesti laadukkaasti, aika noloahan se on, ettei sitä varmaan enää voitaisi valita voittajaksi, vaikka parempi kuva olisikin...


[20:32 26.10.2007] K.L.
Kuvan ottajan kommentit kuvasta olivat,
että täysin epäonnistunut kuva, jonka aioin
pistää roskikseen, mutta kuva-aihe oli senverran
erikoinen, että lähetin sen luontokuvakisaan.
Tuloksen julkaisun jälkeen ajattelin että kukaan
järjissään oleva tuomari ei olisi valinnut sitä edes palkintosijoille!


[14:18 28.10.2007] P.V.
Tunnelmaltaanhan se on pirun hieno, mutta jos mietit että olisit sellaisen kuvan iskenyt näytille vaikka tänne niin... Jotenkin tuntuu että olis voinu pistesaldo jäädä aika pieneks. :D

Siinähän on oikeastaan kaikki se mistä ainakin itse sain kuvausta alotellessani jatkuvasti paskaa niskaan, eli sommittelu (liikkeen etupuolella vähemmän tilaa kuin takana), tarkkuus (yhtä suttua) ja kuvanlaatu (kohinaa enemmän kuin lakikaan sallii).

Jotenkin hupaisaa että valintaa perustellaan vielä harvinaisella tilanteella - onhan se varmaan sitä mutta harvinaiseksi lasken myös sianruhon metsässä.

Tyyppihän oli muuten saanut paperivedoksenkin ilmaiseksi, kun olivat kehittämössä luulleet tehneensä sutta ja sekundaa, toisin sanoen epäonnistuneen kuvan. :)

Mutta niin kuin jo totesin, niin tunnelmaahan siitä löytyy kyllä.

Toisekseen nostan hattua ihmisille jotka kykenevät näkemään niin eri tavalla, uudella tavalla. Itte sitä on niin kaavoihinsa kangistunut... Harmi kyllä.


[13:53 29.10.2007] T.L.
Joo... Mielestäni ihan loistava otos todella uniikista tilanteesta... joskus sitä vahingossakin tulee hienoja "räpsyjä". Kiva kun joku erilainenkin otos pääsi esiin! ettei vaan perussettiä vuodesta toiseen :)


[16:27 29.10.2007] J.T.
tilanne on hienoin > kuva näyttää kännykkäkuvalta


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty