Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea, tuo tavisten temmellyskenttä..

Edellinen sivu  [22:30 26.9.2008] A.N.
"tajuan kyllä, että viittaat Anssin virkkeeseen siitä"

Jos kerran tajuat, miksi sitten haluat kehitellä väittelyä täysin epäolennaisesta asiasta, kun jossain tapahtuu tragedia.

Et kai suinkaan halua olla omaperäinen..?

Eikä minun tarvitse keltään Pormalta kysellä, omatkin runoni ovat kaikki pohjimmiltaan plagiaatioita. Se on katsojan päätettävissä niiden omaperäisyysaste sitten..

On jo aikoihin eletty, kun aletaan aukean ylläpidon toimesta vihjailemaan sarjamurhiin yllyttäjäksi.

Mutta jos nyt jollekin tulee hyvä mieli siitä, niin olin väärässä, ei ollut Kauhajoen murhaaja yhtään omaperäinen. Ei ole kynnyskysymys myöntää tuota asiaa.

Sitä paitsi en usko niinkään, että kyseessä edes oli huomionhaku, vaan ennemminkin syvä kiintymys aseisiin ja niillä saavutettavaan valta-asemaan henkisen ahdingon hetkellä. Jokainen meistä hakee ensimmäiseksi turvaa siitä, mistä on parhaat kokemukset, jos menee huonosti. Ilmeisesti tällä ampujalla oli parhaat kokemukset pyssyleikeistä.

Enkä tosiaan pelkää, että kuka tahansa meistä alkaisi ammuskella. Kyllä sellaiseen tarvitaan ensin joku hyvinkin suuri auktoriteetti yllyttämään, kuten oli vaikkapa Hitler + monet muut pienemmät kihot.

Todennäköisesti pelko vain lisää kouluväkivaltaa.

Tämäkin joukkomurha olisi mitä luultavimmin saatu estettyä, jos edes joku olisi uskaltanut puuttua ajoissa tilanteisiin. Varmasti merkit ovat olleet nähtävissä. Ketään tietenkään syyllistämättä. Mutta pelastumisen mahdollisuus on aina olemassa.


[23:23 26.9.2008] M.A.
Ei kaikki mitä minä keskusteluissa posotan tapahdu "aukean ylläpidon toimesta", Nisonen. On minulla henkilökohtaisiakin mielipiteitä (mikä ei tietty tarkoita sitä, että ne olisivat välttämättä silti omaperäisiä...). :D

Jos sovitaan vaikka niin, että mikäli annan jonkinlaisen ylläpidollisen nootin kenelle-tahansa jollekulle jossakin (pätee niin keskusteluissa kuin kommenteissakin), niin allekirjoitan statementini jotta "Kirjallisuuden ylläpito". Helpottaisiko se?

Muutoin kaikki on vain omaa lätinääni ja yhdentekevää spekulointia, eikä vaikuta mitenkään mihinkään, paitsi ehkä omaan stressitasooni ja jos oikein yllyn, ehkä jonkun muunkin. ;)

Jotta saapi vappaasti olla eri mieltä, Nisonen, samoin kuin te muutkin. Kiitos.

Terveisin,
ei ylläpidollinen MA, vaan se toinen pösilö :)


[15:59 27.9.2008] A.N.
Haluan myös puoltaa ajatusta tällaisten - joskin verkkovaikutteisten - yhteisöjen tärkeydestä. Ollaan vaan taviksia temmellyskentällä, mutta jos se edes yhdelle ihmiselle antaa mahdollisuuden luovuuden löytymiseen, innostumiseen taiteen parissa ja yhteisöllisen kuuluvuuden tunteen, on se formaattina onnistunut ja tärkeä.


[16:35 27.9.2008] Tom Pesch
Olen edellisen kanssa samaa mieltä omaehtoisen kulttuurituotannon merkityksestä yhteisön mielenterveydelle (huh, kuulostan välillä ihan poliitikolta). Tällaisten palveluiden olemassaolo on tärkeää.

Loppujen lopuksi Kauhajoen ja Jokelan tapaukset johtuivat siitä että kukaan ei kuunnellut tekijöitä. Jotain asiaa niillä molemmilla oli mutta ketään ei vaan kiinnostanut kuunnella.


[17:52 27.9.2008] A.N.
"Jos sovitaan vaikka niin"

Sovitaan vaan. Se todellakin selkeyttäisi asioita.

"Jotta saapi vappaasti olla eri mieltä, Nisonen"

Ja olenkin siitä edelleenkin totaalisen eri mieltä, että olisin kommentillani yllyttänyt ketään Kauhajoen tai Jokelan tyyppisiin tekohin. Päinvastoin kommentissani tuli mielestäni täysin ilmi se, että samalla kun pidin tekoa varsin "poikkeavana" toimintana, kyseenalaistin sen kaltaisen omaperäisyyden järkevyyden/mielekkyyden. Asia on kumminkin oikeasti sen verran vakava, että haluan tuoda tämän esiin. Jos joku haluaisi tulkita nuo ylläolevat tai nämäkin sanani väärin, hän voisi tulkita minkä tahansa kenen tahansa kommentin aivan miten tahansa. Aukea ei tee kenestäkään surmaajaa. Tom saattaa osua siinä mielessä hyvinkin asian ytimeen, että surmaajilla todellakin olisi jossain vaiheessa elämää ollut jotakin oikeaa sanottavaa, ei ehkä niinkään suuria yhteiskunnallisia totuuksia, vaan pikemminkin jotain omaan itseensä liittyvää, mutta kukaan ei kuunnellut tai jos kuunteli, reagoi siihen "väärin". Asiat painettiin villaisella ja unohdettiin ja niitä kun painetaan riittävän pitkään villaisella, saattavat tilanteet huomaamatta lipua katastrofiin.

Tosin olen sitä mieltä, että yksistään syrjäytyminen ei johda veritekoihin, tarvitaan myös kiintymys väkivaltaan ja/tai aseisiin. Niiden kanssa ihmisellä napsahtaa elämän hallinnan tunne hetkeksi päälle, samalla tavalla kuin vaikkapa jollakin taiteilijalla runojen kanssa, mutta runojen avulla elämänsä hallinta ei ole vahingollista, aseiden kanssa on. Kannatan yleisesti ottaen kaikenlaista aseistariisuntaa nyky-yhteiskunnassa ja ehkäpä myös tähän liittyen tiukempia määräyksiä aselupien myöntämiseen, mutta toisaalta en kannata minkään massiivisten turvajärjestelmien rakentamista. Yhtä paljon kuin turvallisuuden tunnetta, ne lisäävät myös pelkoa, sekä halua horjuttaa näitä järjestelmiä ja siitä seuraa ikävyyksiä.

Mutta itse varsinaiseen keskustelunaiheeseen, tuo mitä alkukirjainkaimani totesi aukeasta, on mielestäni niin totta, ettei sitä enää paremmin voi sanoa. Yrittäminen ei tietenkään ole kiellettyä :D

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty