Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Nanowrimo lähestyy!

[18:22 30.10.2007] P.K.
Nanowrimo-kirjoittamismarathon lähestyy kohisten, mikä tarkoittaa, että jokaisen potentiaalisen romaanikirjoittajan, jolla ei ole elämää marraskuussa, on aika säätää tuolinsa, verrytellä sormensa ja lukita ovet sekä ikkunat. On siis aika jälleen kirjoittaa romaani kuukaudessa.

Jotta kirjoittajilla kuitenkin säilyisi edes jonkinlainen yhteys ulkomaailmaan, järjestää Suomen Tieteiskirjoittajat tänäkin vuonna Turussa viikottaiset Nanowrimo-miitit Terrakodilla Varjomafia-tapaamisten yhteydessä.

Paikalle voi tulla puhumaan Nanowrimo-kirjoittajan tuskastaan, mutta myös kaikesta muusta mahdollisesta.

Nanowrimo-kickoff järjestetään tulevana tostaina. Paikkana toimii tuttuun tapaan Terrakoti Yo-talo A:ssa, osoitteessa Rehtorinpellonkatu 4 (toinen kerros eli portaat ylös ja ainejärjestökäytävää vasemmalle).

Lisätietoja:
http://koti.mbnet.fi/pasenka/varjomafia/

Tämän lisäksi on ollut puhetta myös Tampereen tapaamisista. Niistä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä STk:n Tampereen-asiamieheen Markku Soikkeliin, jonka osoite on csmaso@uta.fi

Mikä Nanowrimo? Tässä homma pähkinänluoressa. Mahdolliset kysymykset voi ohjata STk:n Nanowrimo-vastaavalle Laura Ahlstedtille, joka on tavoitettavissa osoitteesta taivastieto@hotmail.com.

Onnea matkaan!

--

Miksi marraskuussa ei lueta, syödä eikä nukuta?

Siksi että kaikki
KIRJOITTAVAT ROMAANIN KUUKAUDESSA


NaNoWriMo (National Novel Writing Month, Kansallinen romaaninkirjoituskuukausi) on joko äärimmäisen turhauttava tai äärimmäisen hauska haaste, näkökulmastasi riippuen. Ensimmäinen marraskuuta aletaan kirjoittaa, ja kuukauden loppuun menessä tulisi olla kasassa 50000 sanaa pitkä tarina.

Innostuneisuus ja sinnikkyys ovat NaNoWriMossa taitoa ja lahjakkutta arvostetumpia ominaisuuksia. Haaste on erityisesti niille, jotka ovat aina suunnitelleet
kirjoittavansa romaanin, mutteivät ikinä ole sitä tulleet tehneeksi.

Koska käytettävissä oleva aika on rajattu, on tarinan pituus ainoa asia, jolla on mitään merkitystä. Määrää, ei laatua. NaNoWriMo pakottaa jättämään pois suuruudenhullun täydellisyydentavoittelun ja tekstin jatkuvan hiomisen. Sanojen on tultava suoraan
sydämestä mikäli haluaa ehtiä.

Suurin osa tuotoksesta tulee olemaan täyttä roskaa. Mutta näin annetaan itselle oikeus virheiden tekoon. Oikeus unohtaa jatkuva korjailu ja vain kirjoittaa, niin ettei juututa parantelemaan yhtä ja samaa kappaletta vuoden päiviä.

Urakkaa suorittaessasi voit lohduttautua sillä, että ympäri maailmaa lukemattomat ihmiset kamppailevat juuri saman haasteen parissa. Kuukauden aikana voit hakea muista "wrimoista" tukea, jakaen luovan tuskasi.

Miten pääset mukaan? Käy ilmoittautumassa mukaan osoitteessa http://www.nanowrimo.org/. Valitse "Sign up!" ja seuraa ohjeita.

Voit myös liittyä suomalaiselle sähköpostilistalle. Se hoituu lähettämällä yksi maili.

To: majordomo@utu.fi
Subject: (saa jättää tyhjäksi, tällä ei ole väliä)

subscribe nanowrimo

Lista ei kuitenkaan korvaa foorumeja tai virallista NaNoWriMo-saittia, joten seuraa sivustoa tarkkaan.

Suomennettu FAQ NaNoWriMosta:

http://tieteiskirjoittajat.utu.fi/muutoiminta/nanofaq.shtml


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty