Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miksi ihmiset vihaavat toisia tietokoneiden välityksellä?

Edellinen sivu  [21:52 17.12.2007] K.S.
voi itku mikä tsägä.. valitettavasti en ollut humbalassa eilen enkä koskaan kirjoita "tavallisilla" nimimerkeillä :D

mut ehkäpä kaikki Kirsi/Kirsti/Krista/Kristiina-henkilöt jakavat ajatuksia keskenään.....


[22:32 1.1.2008] M.J.
Kun ei ole ketään muuta mitä vihata.[12:09 8.1.2008] Viivi Jalkanen
Täällä on vähän pahempi purkautua, koska suurin osa, melkeinpä jokainen esiintyy omalla nimellään. Netissä persoonallisuus vaihtuu nimimerkin myötä ja jos kukaan ei tiedä kuka on kukin nimimerkin takana niin voi hylätä "entisen persoonallisuuden" ja aloittaa toisella.


[15:59 8.1.2008] A.P.
En minä nyt ketään vihaa, mutta internetissä ihmiset helposti hakevat toisten ihmisten arvostelua ja arvostusta, ja he ovat valmiimpia myöskin ottamaan sitä vastaan. Siksi on helpompaa selittää mitä sattuu.
Lisäksi sitä ajattelee enemmän sitä mitä kirjoittaa, kun sitä mitä suunsa kautta puhuu, joten ehkä netissä kommunikoidessa suhtautuu omiin sanomisiinsa itsekritiikin turvin vähemmän varautuneesti.


[18:30 20.1.2008] Hemmetti
Eivät ihmiset vihaa toisiaan.
Tietokoneet vihaavat toisiaan.
Eiväthän aseetkaan tapa, ihmiset vain vihaavat aseitaan.
Ihmisillä vain sattuu olemaan liikaa tietokoneita.


[18:50 21.1.2008] E.P.
Minä en pidä vihaamisesta.
Minä vihaan sitä.


[21:31 23.1.2008] T.M.
Vastaus otsikkoon:

Koska ihmiset eivät ole kovin fiksuja?

Vihaan erityisesti mopoja.


[19:38 28.1.2008] S.P.
Niin. Eikös viha ole pakenemista tietyllä tavalla? Ja minusta internet on niin saatanan narsistinen paikka, että joskus tahtoisin tästä irti, sittenkin.

"Minne ihminen voisi kuvitella pakenevansa,
jos itse vankila on kaikki?" (Fernando Pessoa)

"Jos vihaamme jotakuta, niin vihaamme hänen hahmossaan sellaista, mikä asuu meissä itsessämme. Se, mikä ei ole meitä itseämme, ei liikuta meitä tippaakaan." (Hermann Hesse)


[13:55 3.3.2008] S.L.
Menetänkö kasvoni jos väitän että en ole koskaan vihannut ketään? Tai mitään?

Ei piru. Mun on niin vaikee ajatella koko asiaa. Lienen grhm ymmärtänyt käsitteen väärin.

Mikä voisi olla pahinta...pahuus?
Vihaan pahuutta? No ei vaan sitä mielestäni pelkään, pelkään niin etten luultavasti uskaltaisi vihata, jos sellainen vaihtoehto tulisi mieleen.
? ? ?


[14:04 3.3.2008] P.P.
Jos ei vihaa ketään niin onhan se arvostettavaa, vähän niinkuin olisi joku buddha. Toisaalta se voi myös kertoa yksinkertaisuudesta.. tai tunteettomuudesta jopa? Minulle viha on niin läheinen tunne, että tuntuu vaikealta ajatella elämää ilman vihaa. On niin paljon asioita ja ihmisiä, joita voi vihata täysin perustellusti.


[22:43 3.3.2008] Kirsti
Miksi vihata ihmisiä, joita ei ole ikinä nähnyt eikä siis tunne??!! En ymmärrä semmoista peliä. Ja vihata niitä, jotka tuntee ... energian haaskausta, jonka voi käyttää johonkin muuhun kivempaan.


[23:01 3.3.2008] S.L.
Paul, sanot että on niin paljon asioita ja ihmisiä, joita voi vihata täysin perustellusti...
Mulle tuo taas kuulostaa ihan hirveän pahalta, ikävältä, vieraalta.

Niinpä, tiedä häntä, jos kiellän tunteitani... Hm, mieluummin mukavasti oletan että olen vahingossa oppinut käsitteen viha eri tavalla kun muut. Musta viha on jokin todella vahva toive saada joku/jokin eliminoitua, kostettua, tuhottua, ja aina kun sitä ajattelee, alkaa jonkinlainen sisäinen raivo. ? Kuulostaa aika kovalta ja hedelmättömältä.

Voin toisinaan loukkaantua, ja anteeksi antaminen voi viedä aikaa. Mutta ei se merkitse mulle vihaa. Voin myös olla kiukkuinen ja ärsyyntynyt, melskata ja purkaa siten huonoa oloa... ei sekään ole mielestäni vihaa.


[00:01 4.3.2008] M.H.
“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

by master yoda

=)


[13:40 4.3.2008] P.P.
Yodan viisauksien jälkeen on hankala jatkaa ketjua, mutta viha syntyy ja kasvaa ehkä parhaiten tietynlaisissa olosuhteissa. Joillakin ihmisillä elämä on varmaan niin kivaa, ettei ole mitään syytä tuskailla. Miesten ja naistenkin välillä on varmaan eroja, koska naiset suhtautuvat aina kaikkeen niin passiivisesti.


[15:31 4.3.2008] S.L.
Yep.
Niin, en tosiaan voi väittää olenko vai enkö ole hakoteillä.Ei mun elämä siis kivaa ole suinkaan ollut aina. Tarkoitan siis että tuskaa piisaa.

Mutta haluat siis siirtyä jo uuteen aiheeseen, naisten suhtautumiseen kaikkeen niin passiivisesti? :) Siirrytään vain :) Korostan että naiset suhtautuvat kaikkiin asioihin passiivisesti, joihinkin asioihin jopa vähintään yhtä passiivisesti kuin miehet.


[19:56 4.3.2008] S.S.
"koska NAISET suhtautuvat AINA KAIKKEEN niin passiivisesti"

Buahaaaaaaa! Paul, onko maailmassa mitään mistä sinä et tiedä KAIKKEA?


[22:25 4.3.2008] K.S.
haluan passiivisia esimerkkejä naisten ja miesten välillä. Avaudutaan kerrankin kunnolla!

Juuri äsken tuli Nelosen hypetetty sarja Suojelijat ja täytyy myöntää, että siinä oli aika hyviä sampleja todellisen persoonan hämärtymisestä ja kummallisia käsityksiä ihmisistä, millainen kuuluisi olla ja miten käyttäytyä.
Tekisi mieli sanoa tähän voimasanoja, kun oli niin hyvä avausjakso ettei mitään järkee.

Ok.. ottavatko naiset esimerkiksi henkilökohtaisen arvostelun passiivisemmin kuin miehet? Mikä erottaa räikeimmin suhtautumista?
Ainakin näin naisihmisen näkökulmasta tuntuu, että miehen on helpompi sanoa suoremmin ja pelottomammin, mitä ajattelee. Ainakin NETISSÄ. Tosielämässä se voi jopa olla täysin toisinpäin... ainakin tuntuu, että naisista on tullut paljon röyhkeämpiä ja jopa ilkeitä miehille. Syytä en tiedä, ehkä johtuu tästä helvetin naistenkanavien tyrkyttämisestä, g-pisteestä, tasa-arvosonnasta ja tyttöpowerista, ihan sama, mutta musta se haisee.

Paul, olet mielestäni väärässä, kun tasapäistät passiivisuuden vain naisille. Mielestäni tuo 'passiivisuus' on vain tunne-elämän kuolettamista, molemmilla sukupuolilla. Ollaan koko ajan tavalla tai toisella etäällä, jotta mikään ei oikeasti vaikuttaisi, mitä muut sanovat.

No kuhan kirjoitin jotain, oli sellainen fiilis, älkää telottako.. no ette voiskaan, lol.


[22:35 4.3.2008] P.P.
Ei se ole tunne-elämän kuolettamista, vaan tapa suhtautua asioihin. Minusta tuntuu, että tavallinen nainen viis veisaa oikeastaan mistään, paitsi vaateostoksista ja meikkaamisesta. Naiset on sellaisia ihmeen patsastelijoita, mikään ei tunnu vaikuttavan niihin eikä ne kuluta aikaa mihinkään kehittävään, kuten roguelike-pelien tekemiseen.


[22:58 4.3.2008] K.S.
hmmm.. kehittävä tekeminen onkin sitten aivan toinen juttu, lol.

no joo, jos mennään tuolle linjalle, niin sitä pintaliitomenoa juuri tarkoitin aiemmassa jutussa.
Naiset on niiiiiiiin nätisti pistetty nykyisin tiettyyn muottiin. hassua on vain, kuinka hienosti se toimii. Miehet koittaa siinä ehkä vain.. sopeutua? en tiedä.

Mut uskon yhä lapsimaisen toiveikkaasti ja vakaasti, ettei ihmiset silti kaiken ton krääsän, Lacosin merkkipaitojen ja visalaskujen ja meikkien takana ole hirviöitä tai typeriä kanoja.
Pitäis vaan koittaa laskea varmaan niitä piikkejä alemmas ja koittaa tulitikulla, onko aina jääpuikko vain jääpuikko, vai onko se sittenkin mehujää.. voi ei mitä mä puhun. *pistää pään paperipussiin*

Silti porukka on onnettomampaa kuin koskaan tässä - ah- niin vapaassa ja hassunhauskassa osta/myy/vaihda - kulttuurissamme.


[01:05 5.3.2008] J.M.
No jos suoraan sanotaan, niin ei kaikki ihmiset oo laulun arvosia. Jotku on hirviötä ja jotku kanoja. Se on kiinni vaan näkökulmasta. Mun ja Kirsin mielestä krääsän ostajat ja Visa Electronin vinguttajat saattaa olla vähän typeriä tavoissaan.

Ja minä, Paul, Santtu ja Kirsi ja kaikki muut aukealaiset, eli taidehipit, saattaa olla höyrähtäneen näkösiä ja elämättömiä olmeja noiden hirviöiden ja kanojen mielestä. Ehkä sillä, että ihmisillä on erilaisia arvopohjia, on jokin tarkoitus...

Ratkaiskaapa se. Paul ei saa vastata, koska hän pilaisi muilta keksimisen ilon. Antaa muidenki yrittää.


[08:54 5.3.2008] P.P.
Naisille aktiivisuus merkitsee sitä, että harrastetaan potkunyrkkeilyä ja sitten hakataan tyttöporukalla joku miesnörtti. Naisten ei ehkä edes pitäisi yrittää olla aktiivisia, se vain johtaa johonkin feminismiin tai muuhun vääristymään. Olisi parempi jos kaikki naiset olisivat passiivisia sateenvarjonpitelijöitä.[12:18 5.3.2008] K.S.
Janne, en ole sanonut, etten itse olisi sellainen typerä krääsää rakastava Visan vinguttaja, *nolous*

Tykkään tosin ollakin höyrähtäneen näköinen aamuin illoin, enkä juuri välitä.[17:12 5.3.2008] J.M.
Nii, siks sanoinki, että saattaa olla. :) Pois se minusta, etten osais laittaa Visaa pöllyämään.

En mää ketään varsinaisesti henkilökohtasesti tarkottanu, sitäpaitsi, vaikka nimillä puhuinki. Halusin saaha vaan vähä lihaa retoristen luiden päälle. :)


[00:41 6.3.2008] P.P.
Vihaan myös itseäni, varsinkin saamattomuuttani ja sitä mitä olen tehnyt itselleni.


[22:17 6.3.2008] -
Ei olla vielä vainajia, Paul :) Kesää kohti mennään. Ehkei meistä enää voi tulla ihan mitä vain, mutta jotain uutta vielä saattaa :)

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty