Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Heijastava maalaus pinta

[13:15 4.11.2007] A.K.
Kertokaapas miten saisin parhaimman kuvan maalauksesta, jonka pinta tuntuu heijastavan valoa melkein joka suunnasta :( ..tekee kuvan joko pahasti harmaaksi ja haalistaa värejä taikka vain reilusti ylivaloittuu.
Omistan Olympus 550UZ
[14:05 4.11.2007] matti peräpuikko
kuvaa ilman salamaa, jalustalta, ja laita kaksi, noin samantehoista valolähdettä esim. piirtoheitin, diaprojektori, raksalamppu tai jokin muu lamppu, noin 45 asteen kulmaan kuvasta, ja annapalaa, väri virheet voi korjata kuvankäsittelyllä.


[18:26 4.11.2007] J.P.
Matti peräpuikko kertoi jo pääasian, että valaise 45 kulmassa sivuilta ja kamera täsmälleen suorassa kuvaan nähden.

Tärkeää: Vie valot lähelle kohdetta ja peitä valolähteet jollakin läpinäkyvällä, mikä levittää eli diffusoi valoa ja pehmentää sitä. Varjot kovenevat jos valolähde on kauempana ja pehmenee kun ne tuodaan lähelle.

Jos ei vieläkään toimi, ripusta valkoinen lakana tms. (paras olisi jokin palamaton kalvo) kuvan molemmin puolin ja kiinnitä keskeltä kuvan päältä yhteen, kamera sisään telttaan keskelle ja sitten valaise tuo teltta ulkopuolelta, niin muut heijastukset eivät pääse kuvaan. Yleensä heijastuksia tulee kiusaksi muualtakin kuin valolähteistä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty