Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Pisteresepti

[10:57 5.11.2007]
Kuinka saada kuvansa pistemäärä tehokkaaseen laskusuuntaan:

-Otetaan hyvä valokuva
-Pistetään se nähtäville aukeaan
-Hyvästä kuvasta johtuen ensipisteet ovat korkeita, ja nousujohdanne ansaitusti jatkuu
-Robotti laittaa pfoton Parasta juuri nyt -listan kärkeen
-Ja hups - kuin ihmeen kautta tässä vaiheessa pistemäärä alkaa laskea kuin epäonnistunut kakkupohja, ja voit olla varma, ettei se enää nouse

Hyväksi haukuttu metodi - kokeile sinäkin!


[12:07 5.11.2007] tai sitten...
Kuva saa muutamalta hyvät pisteet jonka jälkeen perskärpäset, varsinkin jos joku "nimekäs" on kuvan hyväksi kehunut, jatkavat vitosten naputtelua. Sen jälkeen kuva menee parasta juuri nyt listalle ja sen katsoo moni muukin, ja kun katsojia tulee paljon niin myös mielipiteet alkavat jakaantua koska ihmisiä on erilaisia ja kas.. kuvan pisteet putoavat.

Toki on totta että niitäkin löytyy jotka naputtelevat ykkösiä ilkeyksissään.

Resepti jolla saat alusta asti huonot pisteet:

- ota hyvä kuva, mutta aiheesta joka ei ole aukealaisten suosiossa.

- ota huono kuva

- kommentoi kriittisesti ja kärkevällä tyylillä useita kuvia ja laita sitte esille hyvä kuva.


[14:57 6.11.2007] S.S.
Tuo viimeinen pätkä osuu hyvin omiin kokemuksiin, vaikka kuvieni hyvyydestä voikin olla montaa mieltä. Olen huomannut, että oikeastaan aina kun pistää pari hieman kärkevää ja kriittistä kommenttia varsinkin Aukean rakastamiin mitäänsanomattomiin luontoräpsyihin, niin melko pian paukkuu omiin kuviin muutama ykkönen. No sinänsä turhaa paukutella niitä, ainakin jos tarkoitus on loukata tai peloitella koska ne vaan huvittavattavalla tavalla osoittavat jotain antajastaan eivätkä merkitse minulle yhtään mitään.

Juuri tänään huomasin että joku sankari oli palkinnut minut muutamalla ykkösellä ja Booring kommentilla ja muuten raskas ja vittumainen päiväni oli pelastettu. Kiitti!:)


[15:11 6.11.2007] J.M.
Santtu:
"Juuri tänään huomasin että joku sankari oli palkinnut minut muutamalla ykkösellä ja Booring kommentilla ja muuten raskas ja vittumainen päiväni oli pelastettu. Kiitti!:)"

Joo, luulen tietäväni, mistä puhut. Mun kuville ei ollu puoleentoista viikkoon tullu yhtään kommenttia, kunnes sitten menin kommentoimaan harvinaisen kriittisesti yhtä nimeltä mainitsematonta kuvaa, joka esitti aamu usvaa. Parin tunnin päästä tuli yhtäkkiä aika hauskaa kommenttia munki kuvalle. Niin hauskaa, että päiväni oikeasti pelastui. :D

Suomi on täynnä, siis ihan täynnä kateellisia, katkeroituneita (tai helposti katkeroituvia) ja epävarmoja ihmisiä. Mikseipä siis aukeakin.


[09:17 7.11.2007] P.H.
Santtu ja Janne, ilmiö on tuttu itsellekkin.
Mitä noista piittaamaan,pöh:)
Kieltämättä se kirjoittaessani kommenttia johonkin kuvaan, hymyilyttää hetken, että mitenkäs tässä taas, mutta olen itse sitä mieltä, että näiden ns.kriitikin kestämättömien henkilöiden ongelma se on, ei minun.
Tiedän itse mitä teen ja heidän kommenttinsa tai ykköstelynsä ei minuun vaikuta:)


[10:01 7.11.2007] P.T.
Olen huomanut saman, kun kirjoitan kommentteja jotka ei ole kuvaajan mieleen, niin hupsista sentään - omien kuvia pisteet laskevat välittömästi:)
Siitä huolimatta kirjoitan asian niinkuin sen itse näen, jos se jotain ärsyttää, niin siitä vaan vetelemään ykkösiä, kyllä mulla täälä pari kuvaa on:)

Sama on kun ensin alkaa tulla hyviä pisteitä niin ihan varmasti pian tulee niitä ykkösiä perään.
[11:19 7.11.2007] E.B.
Pisteet on vain keino katsoa omat työt uudella tavalla, ei mikään päämäärä. Todellisuudessa niillä on hyötyä vielä vähemmän kun plussakortin pisteellä.
Hyvät (ei siinä mielessä että kehutaan vaan ajatellaan kun puhutaan, jä on pyrkimys lukijalle selittää oman näkemyksen) kommentin on se pääasia.


[12:16 7.11.2007] J.L.
Aukean huumoriarvo kohoaa entisestään kun muistaa sallia näyttelyihinsä nimettömän kommentoinnin!

Piristää päivää ja hymy nousee huulille kun menet aukeaan ja huomaat että sinulla on muutama uusi kommentti vaikket ole kuukauteen laittanut uusia kuvia sivuille.

Joku oman elämänsä arjen sankari jaksaa käydä vanhatkin työt läpi ja vihata sinne meikän kuvia ihan sanallisesti. Arvostan! :D


[12:55 7.11.2007] A.H.
Eikös voisi laittaa sellaisen eston että pisteitä voi antaa vaan kommentoinnin yhteydessä jos kerran pisteillä ilman kommenttia ei ole juuri merkitystä. Tai ehkä sen voisi myös valita omien töidensä kohdalla samoin kuin tuon nimettömänä kommentoinnin.

Sanallinen palautehan on paljon antoisampaa kuin nuo pisteet ja asiallinen kritiikki erittäin hyödyllistä ja tarpeellista. Tottakai pisteilläkin on merkitystä että saa käsitystä kuinka paljon teos miellyttää tai ei miellytä, se ei aina ilmene niin hyvin sanallisesta arviosta. Samalla poistuisi tai ainakin vähenisi noi kostoykköset kun selviäisi kuka niitä antaa.


[11:43 8.11.2007] L.H.
Minusta on toisaalta hyvä, että nuo listalle päässet kuvat, jotka siis oikeasti ovat sen ansainneet, vähitellen tippuvat listalta pois ja antavat muille tilaa. Listahan on "parasta juuri nyt" -lista, ei kaikkien aikojen parhaat kuvat. Jos joitakin listalle päässeitä harmittaa se että omat kuvat sieltä aikanaan häviävät ja pisteetkin oikeasti merkkaavat jotain, niin laittakaa muistiin se pistemäärä millä kuvat listalle pääsivät ja unohtakaa se lopullinen pistemäärä. Ei siis tarvitse vaipua epätoivoon tämän takia.. :)

nimim. kuvieni pääsy listalle mahdoton


[11:57 8.11.2007]
"Minusta on toisaalta hyvä, että nuo listalle päässet kuvat, jotka siis oikeasti ovat sen ansainneet, vähitellen tippuvat listalta pois ja antavat muille tilaa. Listahan on "parasta juuri nyt" -lista, ei kaikkien aikojen parhaat kuvat."

Vaikka kuvan pistemäärä olisi 5, niin se kyllä tipahtaa pois listalta tietyn ajan kuluttua, koska se homma hoituu automaattisesti robotin avulla.

Ei voi olla sattumaa, että listan kärjessä oleville kuville alkaa tulla lähes pelkästään huonoja numeroita. kun ennen sitä tulee enimmäkseen hyviä.


[21:38 17.11.2007] J.L.
STD:tä edelleenkin liikkeellä. (= Sore Toes Disorder)


[17:02 3.12.2007] Vitoset ansaitaan ja ykköset ovat vain kostamista.
Täällä taas eräät tietyt henkilöt itkevät saamiaan ykkösiä ja toisaalla taas kehuvat, kuinka pisteet eivät ole heille tärkeitä.

Yrittäkää ymmärtää, että eivät kaikki juuri teidän kuvistanne pidä.

Ymmärrän hyvin, että haluatte itsellenne selittää kaikki ykköset vain kostona mutta voisiko olla todellisuudessa niin, että kuvanne eivät olekkaan ihan niin hienoja, kuin itse kuvittelette?

Tietysti jos on tottunut kuulumaan siihen sisäpiirin joka kehuu toistensa kuvia niin negatiivinen kritiikki tai ykköset voivat ottaa koville.


[18:21 3.12.2007] S.S.
Vooooi hitsin pimpula ja kyynel perään.


[23:28 3.12.2007] Helena Sydänmetsä
Asiasta kymmenenteen. Aukean pitäisi automaattisesti poistaa aukeasta kuvat joiden k.a. on alle 2.5 (siis sen jälkeen kun ne ovat olleet tarpeeksi kauan näytillä ja ovat saaneet pisteytyksiä tarpeeksi):D


[09:58 4.12.2007] T.R.
Minusta sen rajan pitäisi olla 3.3


[20:56 4.12.2007] P.T.
tai 3.25


[23:47 4.12.2007] J.M.
Ottaen huomioon, että usein tehokkaimmat ja aikaansaavimmat kuvat herättää katkeria vastalauseita, voitais antaa joku yläraja keskiarvolle, jonka ylitettyään lentäis kuva tai näyttely bittitaivaan tuuliin?

Eihän tästä saa ees vitsiä väännettyä. Miks kukaan tästä puhuu? Puhuttais jostain muusta... Vaikka upeimmasta kuvasta, jonka olette viimeisen viikon aikana nähneet? Tai paras kahvikuppi - missä sen nautitte, kuka sen keitti, mitä laatua se oli?

Ja keksikää toki itse parempia kysymyksiä.


[00:17 6.12.2007] SN
Janne on oikeassa. "Parhaimmat" kuvat ovat täällä sellaisia, jotka keskimäärin vähiten ärsyttävät katselijoita. Tuttu tai muuten hyvä tyyppi saa hieman boonuksia vielä sen päälle, koska ärsytyskynnys on matalampi. Jotenka ne puhuttelevimmat kuvat eivät usein saa parhaita pistemääriä. Johtuu tietysti myös siitä, että eri kuvat puhuttelevat eri ihmisiä. Kommenttien määrä saattaisi olla parempi kriteeri kuvien säilyttämiselle, mutta tosin helpommin boostattavissa kuin pisteet... ;)


[07:10 6.12.2007] M.H.
Olisiko hyvä systeemi sellainen, että ykkösen tahi viitosen antaminen edellyttäisi aina myös kommenttia ?


[19:39 6.12.2007] Tom Pesch
Eiku hei! Poistetaan ykkösten antamismahdollisuus kokonaan, niin kenenkään ei tarvitse pahoittaa mieltään niistä. Saman tien voitaisiin poistaa vitoset, neloset ja kakkoset. Kaikki saisivat aina vaan kolmosia, eikä kukaan olisi toista parempi tai huonompi eikä ketään kismittäisi yhtään. Se olisi tasa-arvoa Suomen malliin se!

Tai sitten ylläpito vois etsiä käsiinsä kaikki ykkösten antajat ja leikata niiltä putkipihdeillä aina yhden sormen irti jokaista annettua ykköstä kohden. Siinä olis ykköstelijällä yhdeksän konkreettista varoitusta ja sitten ei enää ykkösiä paineltais. Varmasti loppuisi ykkösillä kostaminen.

Kannatan myös Sydänmetsän ehdotusta että alle 2.5 keskiarvon kuvat tippuisivat automaattisesti pois. Siinä karsiutuis Aukean laatufoorumilta kaiken maailman tekotaiteilijat, sosiaalipummit, hipit, lökäpöksyt, neekerit, mustalaiset, uima-altaisiin kuseskelijat, seinien töhrijät, raiskaajat, koulukiusaajat, heroinistit, sukurutsaajat, mummojenpotkijat, tupakan polttajat, konsultit ja liimanhaistelijat. Näin etusivulla olisi vain toinen toistaan upeampia valokuvataiteellisia sommitelmia mitä moninaisemmista luonnon ihmetyksistä makrona ja muuten.[21:30 6.12.2007] J.M.
Tom, joskus me tavikset vaan unohdetaan, että elämässä on kyse kivusta, ikävästä, ahdistuksesta, ahdistuksesta nousemisesta tuskaan, jne... Hyvä, että meille joskus sanotaan, ettei meidän kuuluis juoda maitoa ja nauttia siitä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty