Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Vanhat työt

[13:16 13.6.2007] J.S.
Mitenkä on, voisiko vanhat Aukean työt heittää könttänä esille? Olisi mukava pistää niitä takaisin, mutta ei viitsisi käyttää julkaisuaikaa siihen. Kaikkein paras juttu olisi tietysti pistää vanhojen käyttäjien työt näkymään automaattisesti heidän omalle sivulleen, josta voisi käydä ruksimassa vanhat tuotokset näytille jos niin haluaa. Ei niiden tarvitse listoille ilmestyä.

Jotta mitenkä on?


[17:54 13.6.2007] A.K.
ja entäs tämä. uusi aukea, uudet kujeet eli turha kait on ruveta laittamaan vanhoja töitä uudelleen esille, ne on nähty jo ja mitä järkeä siinä muutenkaa olis, on aika siirtyä eteenpäin eikä jäädä tuijottamaan vanhoja töitään. eli uutta kehiin ja vanhat roskiin.[22:02 13.6.2007] V.H.
Ei ehkä roskiin, mutta olen samaa mieltä siinä, ettei tänne mitää vanhoja kannata enää laittaa.. Tietysti joku muu saattaa olla eri mieltä..


[22:21 13.6.2007] Inkeri Korhonen
Minua taas harmittaa, kun ei näe vanhoja töitä. Oli tapana selailla suosikkitöitä usein uudestaan ja uudestaan eri ihmisiltä ja nyt on monia niitä ikävä. Tietysti voisi mennä ruinaamaan, että kyseiset henkilöt vaikka julkaisisivat uudelleen ko. töitä... :)

Mutta ei tämä ole suuri harmi.


[05:13 15.6.2007] M.K.
Minulla on myös aika kova kynnys lähteä uudelleen mukaan aukeaan, sillä (vanhan) aukean "suola" oli juuri ne ihmisten vuosien saatossa jättämät kommentit. Kymmeniä töitä, satoja kommentteja - ja nyt kaikki poissa, kaikilta, ja lopullisesti. Olo on kuin kovalevy olisi sanonut poks ja kaiken joutuisi aloittamaan alusta.. mutta ehkäpä vielä joskus.


[01:05 16.6.2007] V.A.
Joo, minulla myös omissa kirjanmerkeissä paljon ihmisiä ja töitä, joita aika ajaoin kävin katselemassa. Ikävöin niitä. Ja niitä ihmisiä, jotka eivät ole (ainakaan toistaiseksi) tulleet takaisin aukeaan. Tosin, on ikävä niitä omia vanhojkin töitä. Mielestäni oli mukavaa niistä seurailla myös omaa kehitystä (ja kommentoijia, samanlaisia huomautuksia tms.).


[22:55 16.6.2007] H.G.
tällä hetkellä Aukea on kuin syväjäästä heränyt ihminen ilman omaa persoonaa.

Monet edellisessä elämässä tärkeinä pidetyt asiat ovat poissa.


[10:16 18.6.2007] J.S.
Asko ja Ville.. Uuteen näyttelytilaanko ei saa pystyttää vanohjen mestareiden näyttelyitä?

Kuivaksi menee, sanoisin.


[10:31 18.6.2007] K.A.
Vanhojen näyttelyiden kertaaminen antaa asettajasta jotenkin nolon kuvan: "En ehdi tehdä mitään kunnollista mutta olen niiin malttamaton. Saiskohan näistä paremmat pisteet ja kommentit uudessa Aukeassa".

|D


[14:36 18.6.2007] timo
Minusta vanhojen näyttelyiden laittaminen esille on ihan ok. Aukean sivusta saa jonkilaisen portfolion omasta tekemisestään, jota voi sitten esitellä halukkaille.. niinku.


[21:53 18.6.2007] J.B.t.G.
Yhdyn täysin Veeran esittämiin ajatuksiin. Kommentteja oli mukava lukea ja muiden vanhoja töitä yhä uudelleen lukea.

Laitoin yhden vanhan työni esille. Olkoon noloa tai ei, en välitä. Tehkää samoin te, jotka haluatte joitakin vanhoista töistänne esille!


[10:04 25.6.2007] P.P.
Vanhat työt ärsyttää kun ne on jo nähnyt ja melkein kaikki tuuttaa niitä esille.[10:57 25.6.2007] M.H.
Keijo: "Vanhojen näyttelyiden kertaaminen antaa asettajasta jotenkin nolon kuvan: "En ehdi tehdä mitään kunnollista mutta olen niiin malttamaton. Saiskohan näistä paremmat pisteet ja kommentit uudessa Aukeassa"."

Vanhojen töiden uudelleen näytteille asettamisessa ei välttämättä motiivina ole pisteiden ja kommenttien kalasteleminen. Vaan kyseessä voi olla myös "oma taiteilijan identiteetti". Joillain on niin vahva oma tyyli että vanhat työt kertovat aukealaisesta enemmän kuin tuhat sanaa profiilissa.

Toiseksi tuli ajatus jonka Veera jo oikeastaan puki sanoiksi.... on harmi että ei enää pääse katselemaan/lueskelemaan niitä [muiden] töitä joista on pitänyt kovasti. Onneksi kyllä joillakin on olemassa kotisivut joissa näitäkin töitä vielä löytyy =)


[16:05 25.6.2007] T.R.
Vain yksi kommentti tähän aiheeseen.
Onko taide muka kertakäyttötavaraa?


[22:08 25.6.2007] P.V.
Olkoot hölmöä / typerää / mielikuvituksen puutetta / huomionhakua tais herra ties #!tun mitä, mutta aion jatkossa lykätä myös niitä wanhoja töitä esille, jos (ja kun) siltä tuntuu ja sopiva väli tulee.


[23:10 25.6.2007] Ylläpito
Täytyy katsoa jos joku saa tehtyä sellaisen systeemin että vanhoja töitä voi laittaa esille eikä ne ilmesty etusivujen listaan vaan jää käyttäjän sivuilta löydettäväksi. Juuri nyt siihen ei kuitenkaan ole resursseja. Heti kun sadepäivä tai muu vastaava yllättää paneudutaan "pelastamaan" vanhoja töitä sieltä vanhasta Aukeasta niin että varsinkin kirjallisuuspuolella joilla niitä ei ollut omalla koneella tallessa pääsevät ne tallettamaan itselleen. Periaatteessa se ei ole enään paljosta kiinni, mutta kun nyt iski tämä kesä niin ei ole ylläpitoakaan paljon koneen ääressä istumassa.


[11:06 12.7.2007] Musta humoristi
En näe mitään muuta motiivia laittaa tänne jo kerran pisteytettyjä ja artvosteltuja töitä kuin tavoite päästä parhaat-listalle, varsinkin kun ne kaikki vanhat uudelleenjulkaistut työt tuntuvat olevan niitä "menestyneitä".

Täten aionkin pisteyttää kaikki uudelleenjulkaisut ykkösellä.

Se, että tekee vanhoista töistään näyttelyn (tai jos tuo ylläpidon esitys toteutuu) ja laittaa sen esille on kuitenkin eri asia, hyväksyttävä ja hyvä juttu. Silloin motiivitkin ovat erit.


[11:19 12.7.2007] Huumorinkukkanen
samaa mieltä Mustan humoristin kanssa! Mitä mieltä on laittaa yksittäinen jo aiemmin julkaistu työ, ellei pisteiden takia?
Nytkin kuvataidepuolella eräs kuva, jota tekijä ei muka edes MUISTA laittaneensa vanhaan Aukeaan. Niinjoo juupajuu.


[23:58 12.7.2007] Valkoinen humoristi
"Täten aionkin pisteyttää kaikki uudelleenjulkaisut ykkösellä."

Siinäpä Mustalla humoristilla on todella asiallinen peruste arvostella töitä.
Alkaa lähennellä jo kiusantekoa. Miksi edes pisteytät, eihän sinun ole mikään pakko niitä vanhoja töitä katsoa tai pisteyttää.


[02:51 13.7.2007] anom
Koska taiteen tulisi olla uutta,tuoretta,mullistavaa ja ennenkaikkea ennen kokematonta!
ei mitään jo kertaalleen nähtyä :D
[07:28 13.7.2007] M.S.
Oli tapa mikä hyvänsä, niin ainakin minä toivoisin näkeväni myös niitä vanhoja töitä. Onneksi jotkut ovat julkaisseet niitä uudelleen.

Edellisen nimettömän kanssa olen eri mieltä: hyvä taideteos kestää katselua, vaikka se olisi vanhaa ja moneen kertaan koettua. Vanha ei välttämättä ole ummehtunutta ja kulahtanutta.


[09:13 13.7.2007] Musta humoristi
Valkoinen humoristi: "Miksi edes pisteytät, eihän sinun ole mikään pakko niitä vanhoja töitä katsoa tai pisteyttää."

Ihan vaan protestina - eihän TV:ssäkään aloiteta päivän ohjelmistoa uudestaan alusta lähetyskatkon sattuessa. Miksi Aukeassa pitäisi tehdä niin?
Minusta kiusantekoa on samojen töiden uudelleenjulkaisu. Jos itse julkaisisin saman, hyviä pisteitä saaneen työn kuukauden tai kahden viikon välein aina vain uudestaan pysyäkseni jatkuvasti parasta nyt -listalla, niin olisiko se asiallista? Arvostelisitko ja pisteyttäisit sen aina vain uudestaan samoin pistein ja samalla tavalla? Vai antaisitko jossain vaiheessa ykkösen ja käskisit painua v...uun? Vaikka sinunhan ei toki olisi pakko sitä katsoa tai pisteyttää ollenkaan.

anom taas liioittelee, sanoinhan, että vanhojen töiden näyttely, tai ylläpidon esitys on OK juttu.[22:05 13.7.2007] T.K.
Olen ehkä virheellisesti ymmärtänyt, että Aukea olisi eräänlainen virtuaaligalleria. Galleriaan eivät kuulu mitkään pisteet, joskin hyväksyn ne välttämättömänä pahana. Kirjoitetaanhan "oikeista" näyttelyistäkin lehtiarvostelut, mikäli ne herättävät arvostelijoiden mielenkiinnon.

Kannatan lämpimästi vanhojen teosten palauttamista, myös niiden, jotka poistettiin liian alhaisten keskiarvojen vuoksi muistaakseni vuonna 2004. Näin Aukeasta syntyisi vuosien mittaan uudistuvan gallerian lisäksi myös suomalaisen valokuvan kokoelma, joka toimivien hakuohjelmistojen avulla voisi olla toimiva ja hyvinkin merkittävä.

Toisaalta levytila on kallista näin suurien portaalien ollessa kyseessä. Ymmärrän hyvin, jos omistajat ja ylläpito haluavat rajata kokoelmat itse. Se maksaa, joka tilaa - ja päin vastoin.[00:29 14.7.2007] Valkoinen humoristi
Anom sanoi:

"Koska taiteen tulisi olla uutta,tuoretta,mullistavaa ja ennenkaikkea ennen kokematonta!
ei mitään jo kertaalleen nähtyä :D"

Ihan totta?
Mennään heti vaatimaan että Ateneum laittaa ne vanhat jo nähdyt maalaukset piiloon.


[01:36 14.7.2007] Anom
Olinko tosiaan noin huonosti sarkastinen, vai oletteko tekin myös jotenkin vitsikäs? Olen kuullut että sitä on liikkeellä.


[12:00 14.7.2007] Valkoinen humoristi
Täällä on turhaa olla sarkastinen, koska niin moni täällä on aidosti sitä mieltä minkä sinä kirjoitit. Sarkasmi ei erotu täällä kovin helposti aidoista mielipiteistä. Niin se vain on.


[12:21 15.7.2007] Oikea humoristi
Todella viihdyttävää luettavaa tähän saakka! Tässä nyt todella nähdään tyypillistä ja aitoa kateutta. Että pitää oikein kostoksi antaa ykkösiä taiteilijalle joka vanhoja töitään laittaa uudelleen näytteille.
Kyllä me sitten ollaan ihmeellisiä!!!!


[23:57 19.7.2007] J.S.
Miten olisi vanha Aukea eri nettisivulla? Jos admineilta löytyisi kaikki vanhat tiedot jostain niin heittäisivät ne jonain muuna sivuna jonnekin josta muut pääsevät niitä katselemaan..


[19:54 25.7.2007] J.H.
Hieno homma! Vanhat työt on ilmestyneet tuonne omille sivuille. Eli kun klikkaa auki nimen. Sieltä lytyykin vanhan aukean, vanhat työt.

Olipa hauska katsella omat jo unohdetutkin jutut.


[20:04 25.7.2007] K.G.
Jees, samaa mieltä Juha.
Harmi vaan ettei toisten vanhoja töitä pääse näkemään vai onko tähän tulossa muutoksia?


[22:05 25.7.2007] N.N.
Katos vaan, sinnehän olivat ilmestyneet! Tuhannet kiitokset ylläpidolle jo tästä! Olipas kumman virkistävää kattella vanhoja kuvia ja erityisesti kommentteja. Toisten vanhoja töitä olis tietenkin yhtä mukavaa kattella myös!


[18:22 28.7.2007] L.V.
No tuo linkki vain ei pelannut minulla, mutta eihän tuo haittaa. Minulla itselläni on nuo kyseiset työt tallella. Onhan kätevämpää laittaa sitten niitä udelleen tänne jos tuo uuden luovuus kokee "notkahduksen", eli suomeksi sanottuna laiskuus putkahtaa pintaan. Nou hätä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty