Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

kieltoa uhmaten

[01:25 8.11.2007] A.N.
Näinhän ei saisi tehdä:

http://aukea.net/nayta.php?teos=13068

Teen sen kuitenkin poikkeuksellisista motiiveista, en itseäni mainostaakseni. En tunne ketään Jokelan ampumavälikohtauksessa kuolleista, mutta halusin jotenkin kunnioittaa heidän muistoaan. Olin joskus kuluneen vuoden sisällä aikeissa lähettää työnhakupapereita sinne, mutta laiskuuttani en sitten tehnyt niin.

Toivottavasti ylläpito suhtautuu sen verran myötämielisesti tähän, että korkeintaan poistaa linkin eikä minua kokonaan aukeasta, vaikka rikonkin sääntöjä. Toivoisin myös, että jos muilla on tarjota taidetta samasta ihmisyyden teemasta, laittaisivat tähän linkin näkyville.


[08:56 8.11.2007] P.T.
Omasta puolestani toivon jaksamista heille kaikille joita asia läheisesti koskettaa.
[19:32 8.11.2007] H.H.
Sääntöjen rikkominen on joskus luvallista. Näen, että nyt olet tehnyt todella hienon asian ja 'kansalaistottelemattomuus' ei ole tässä tapauksessa paha asia.

Voimia kaikille teille, jotka ovat surun keskellä.


[20:42 8.11.2007] J.M.
Toivottavasti surevat saavat surra rauhassa. Ja toivottavasti uutisointi ja Ö-luokan median "herkuttelu" loppuu pian, ettei edesmennyt tappaja saa sitä, mitä halusi.

Niin kylmältä kuin tämä nyt ehkä kuulostaakin, toivon tosissani, että koko maamme ei lamautuisi tällaisen tapahtuman edessä. Shokin laannuttua olisi hyvä, jos ymmärtäisimme nyt edes vähän paremmin sitä, mitä maamme nuorten mielissä liikkuu. Mun mielestä Jokelassa kuolleille nuorille voidaan antaa suurin merkitys sillä, että yritettäisiin yhdessä korjata niitä ongelmia, jotka rikkovat nuoria ja herkkiä mieliä.

Jenkeissä 9/11:n jälkipuinnissa tehtiin monta käsittämättömän suurta virhettä. Toivottavasti suomalaiset ovat asteen verran viisaampia.


[21:19 8.11.2007] K.S.
samaa mieltä Jannen kanssa 110%:sti. Kyllähän nuorten mielenterveysongelmista on ollut vaikka kuinka paljon puhetta, toivottamasti tämä saa valtionpuolella ison herätyskellon soimaan. Jotenkin tuntuu, ettei virheistä tosiaan opita eikä asioita saada parannettua millään, ennen kuin tällainen tragedia tapahtuu.. surullista.


[17:55 13.11.2007] A.R.

Ei tappaja saa sitä mitä halusi kuitenkaan.
Ei tuollainen kauhean pitkälle historian kirjoihin jää, vaikka olikin karseaa.
Ei tuollaiset asiat vain jää mieliin pitkän päälle. Sitten olisi jäänyt, jos tyyppi olisi jäänyt henkiin!

[18:37 13.11.2007] L.K.
Ninpä nin, järkyttävän asiasta tekee vaan se, että tapahtumapaikka oli Suomi. Muuallahan tällasta on nähty... Tavallaan isku hyvinvointivaltion sydämeen.
Kai mä sitten vaan oon kyyninen.


[22:11 14.11.2007] K.S.
yhtä typerää se hoitsujen työseisaus. Leikkivät ihmisten hengillä kun eivät saaneet sitä 24 % palkankorotusta, hömelöt. Eikö kellekään tullut näistä vaatijoista mieleen, että Suomessa on progressiivinen verotus? Joten jos tuo sairas vaatimus menisi läpi he saisivat lähes samaa palkkaa kuin ennenkin XD

no joo, asian vierestä, mutta silti oli sanottava jotain kun kiukuttaa.

Onko oikein, että porukkaa pitää viedä Ranskaan saakka, että saisivat oikeaa hoitoa? hyvinvointivaltio Suomi, pah.


[10:50 15.11.2007] Piia Bloigu
Kirsi, Tuohon asiaan liittyen sanoisin vain, että minusta he tietävät mitä tekevät. Se on palkanmaksaja, joka leikkii ihmishengillä, koska ei sinustakaan vissiin olisi kiva tehdä duunia, missä olet huonosti palkattu ja itse duuni on paljon vaativampaa ja rankempaa, kuin mitä palkka korvaa. Mietippä vähän heidän kannalta, äläkä tuijota asiaa laput silmillä :)


[10:54 15.11.2007] S.M.
Jaa, että Auviseen jo verrataan. Kuinkahan monta rapajuoppoa vetäytyis narun jatkeeksi jos Alkon kaikki liikkeet lakon takia sulkeutuis?? Murhaajiahan tässä kaikki ollaan...
Omalla hengellään hoitotyäläinen lähinnä leikkii paahtaessaan 3-vuoroduunia, kokien väkivaltaa ja sen uhkaa sekä alituista vittuilua ja purnausta hoidettavien ja/tai näiden omaisten taholta ollen silti itse aina ylen ystävällinen, ymmärtäväinen kaikkeen venyvä ja kaiken nielevä. Pitäisi siis onnellisena tyytyä mitättömään liksaan kiitollisena lempeästä verotuksesta? Håhhåijjaa.
Sitä rahaa löytyy potilaiden lennättämiseen ulkomaille laastaroitavaksi, mutta ei hoitotyöläisten palkkojen korottamiseen. Kummallista on tämä touhu.


[12:37 15.11.2007] Tom Pesch
On tainnu Kirsiltä vähän hämärtyä progressiivisen verotuksen käsite...

Suomessa on monta alipalkattua ja monta ylipalkattua ja yliarvostettua ammattia. Edellämainittuihin kuuluu hoitajat ja jälkimmäisiin esimerkiksi lääkärit.


[12:53 15.11.2007] K.S.
ei ole hämärtynyt, Tom. mut se on hämärää, että suomessakin tosiaan joillain voi olla lähes 70% veroprosentti. Palkoilla on kohtuuttoman vaikeaa täällä yrittää rikastua.


[14:33 15.11.2007] A.N.
Hoitajilla on oikeus käydä työtaisteluaan. Lienee ratkaisematon filosofinen kysymys, nähdäänkö se turhana purnaamisena vai asiallisena kiinni pitämisenä omista oikeuksista. En ota siihen kantaa tässä keskustelussa.

Palkka-asiaa voi myös tarkastella monesta eri näkökulmasta. Hoitajan palkka on huono esim. monen turhan ja/tai yhteiskunnallisesti vahingollisen työn tekijän palkkaan verrattuna (jätetään toimenkuvat tarkentamatta), mutta todellisuudessa on paljon "aloja", joiden ihmiset ansaitsevat huomattavasti vähemmän kuin hoitajat, käyvät päivittäistä selviytymistaisteluaan senttejä venyttäen, niin että jo ajatukset esim. uudelleenkoulutuksesta sammuvat ja hämärtyvät tuohon eloonjäämiskamppailun tuskaan. Kenenkään hoitajan ei tarvitse nykypäivänä kärsiä sellaisesta köyhyydestä.

Tämänkin voi tietysti nähdä niin päin, että mitäs eivät ole ne muut ottaneet itseään niskasta kiinni, alkaneet "luonnollisiksi valitsijoiksi". Mutta kouluttautuminenkin on varsin monimutkainen asia maailmassa, jonka arvostukset ja sitä kautta työmarkkinat ja koulutusjärjestelmät muuttuvat niin nopeasti, ettei ihminen ehdi enää mukana. Jos putkesta putoaa, ei kukaan enää siihen takaisin auta.

Arvelisin, että hoitajien lakkoilu liittyy pääosin (yli?)vahvaan ammatilliseen identiteettiin. Tunnetaan, että tehdään korvaamatonta työtä kutsumuksesta ja tämä antaa energiaa, joka on sitten helppo purkaa esim. vaatimalla lisää palkkaa, suhde työhön on selkeämpi kuin vaikkapa nykypäivän opettajilla, joista osa alkaa pikkuhiljaa kyseenalaistaa toimintansa järkevyyttä.. Hoitoalan ihminen tuskin koskaan työtään kyseenalaistaa, onhan se ajattomastikin tarkasteltuna ainakin jossain määrin tärkeää, oikeastikin.

Lääkärin ammatissa kannattaa muistaa, että siinä on äärimmäisen suuri vastuu. Se on kokonaan erilainen kysymys, miten lääkärit ammattiaan harjoittavat. Tuntuu, että vaihtelu eri lääkäriyksilöiden välillä saattaa olla kuin yöllä ja päivällä, vaikka koulutus ja erikoistuminenkin olisi sama. Kertooko se koulutuksesta, lääkäreiden persoonallisuuseroista vai asiakkaiden senhetkisestä tilanteesta?


[14:43 15.11.2007] S.M.
No tuota nuin.. Ainakin vielä tämän vuosituhannen alussa, jolloin itse hoituriksi valmistuin, toitottivat viisaat opettajamme suurta ihmettä: Hoitajiksi janoavat joutuvat jos jonkinlaisiin soveltuvuus- ja persoonallisuustesteihin ennen opinahjoon kelpuuttamistaan. Lääkäriksi voi valmistua mikä rajatilatapaus tahansa... ;)


[16:37 15.11.2007] T.L.
Mä en tykkää ku Hiroshimaan pudotettiin Atomipommi! :(


[17:41 15.11.2007] Tom Pesch
Se vasta Kirsi on hämärää, että Suomessa voi rikastua aivan järjettömästi olemalla valtionyhtiön optioportaassa samalla kun yhtiö potkii työntekijöitään ulos.

Korkeasta verotuksesta purnaavat usein unohtavat että niillä veroilla myös kustannetaan peruspalveluja. Hyvin harvalla korkeasta veroasteesta valittavalla olisi esimerkiksi varaa kustantaa täysin yksityisellä omaa terveydenhuoltoaan. Minä ainakin maksaisin mielelläni enemmänkin veroja jos sillä saataisiin tämä maa toimimaan vähän paremmin ja oikeudenmukaisemmin.

"Palkoilla on kohtuuttoman vaikeaa täällä yrittää rikastua."
-Pitäisikö jonkun yksittäisen ihmisen sitten olla rikkaampi kuin toisen? Rikkaus voi joko jakaantua tai keskittyä, on olemassa joko yhteisön rikkautta tai yksilön rikkautta. Ensinmainittu tuottaa hyvinvointia ja tasa-arvoa, jälkimmäinen johtaa yhteisön sisäiseen eriarvoistumiseen.

Mä näkisin että tossa Tehyn lakossa on kysymys vaan niistä Kokoomuksen vaalilupauksista. Sen takiahan meillä on porvari(?)hallitus kun ne lupasivat mahdottomat palkankorotukset jos jollekin ryhmälle.


[18:17 15.11.2007] P.P.
Tehyn työtaistelu on niin turha ja vahingoittaa kaikkia osapuolia. Hoitajan ammatti on kuitenkin sellainen, että siinä on mukana tietynlainen yhteiskuntavastuu eli irtisanoutumisten käyttäminen aseena työtaistelussa on väärin. Jos tuota vastuuta ei ole valmis ottamaan niin kannattaa yrittää hankkia sitä rahaa jossain muussa ammatissa, jossa kyseistä vastuuta ei ole.[00:59 16.11.2007] S.M.
Noi hyvä luoja, Paul. Sitähän tällä juuri koetetaan saada aikaan, että hoitajat ei loppuis jo lähitulevaisuuden Suomesta. Alalle ei hakeudu enää ihmisiä, koska palkka on naurettava. Luuletko, että kaltaisiamme äiti-teresoija vielä piisais jatkossakin? E-ei, kutsumus on nykypäivänä unohdettu käsite. Pian meitä hoitavat tuonti-kipusiskot ja -veljet, joilla ei ole kanssamme yhteistä kieltä eikä kulttuuritaustaa. Ihme juttu kun muut saa lakkoilla rauhassa saaden kansan tuen ja myötätunnon osakseen. Aaaargh!


[01:57 16.11.2007] J.M.
Sari, en usko että monikaan suomalainen sympatiseeraa paperiliittolaisia lakkoilun alla... Aika ihmeellisen ahneita me ollaan (oon tosin vaan kesätöissä, mutta palkat on naurettavia) jos suhteutetaan esim. sairaan- ja lastentarhanhoitajiin.

On vähän eri asia, onko vastuualueena joku ihmeen reaktori tai hoitoa kaipaava tai kasvuiässä oleva ihminen.


[09:38 16.11.2007] P.P.
Muutetaan koko sairaanhoitojärjestelmä yksityiseksi. Sairaat saavat parempaa hoitoa (tai ylipäätään pääsevät hoitoon) ja hoitajatkin enemmän palkkaa.


[09:54 16.11.2007] L.K.
Paul ystäväiseni, katsotaan ensin se Mooren Sicko ja pohditaan vasta sitten yksityistä terveydenhuoltoa.


[10:40 16.11.2007] M.H.
Pienoinen paradoksi... on pohdittu (hallituksen taholta) miten saisi nuoria kiinnostumaan terveydenhuollosta, kun niin harvat lähtevät opiskelemaan sairaanhoitajaksi, kun ei kamalasti kiinnosta suuntautua alalle jossa työ on rankkaa ja palkka pieni. Ja sairaanhoitajaksi valmistuneistakin osa lähtee esim. Norjaan tai Ruotsiin töihin. Samalla halutaan pitää sairaanhoitajien palkat pieninä.

Kun eduskunta korotti omia palkkojaan se oli vain nuijalla naps ja kops ja asia oli sillä selvä. Mutta kyllähän jokainen ihminen kuitenkin loppupelissä itsensä asettaa muiden edelle.

Ja itse kun olen tässä tarkkaillut psykiatrian toimintaa, niin silmään on pistänyt se että kun esim. sairaanhoitajat, psykologit hankkivat oman työnsä parantamiseksi lisäkoulutusta... monien vuosien psykoterapia, perheterapia koulutuksia niin he ensinnäkin maksavat koulutuksen omasta pussistaan ja valmistuessaan eivät saa yhtään sen enempää palkkaa kuin ennenkään. Tämä ikävä kyllä vaikuttaa niin että kunnalliselta puolelta häviää koulutetuin ja ammattitaitoisin väki yksityisvastaanottoja pitämään.


[13:09 16.11.2007] H.N.
Hieman huolestuneena ultraäänitutkimusta, tai sen ajanvarauksen aukeamista, odotellessa on tämä kiista tullut jotenkin vielä konkreettisemmaksi. Sympatiseeraan toki hoitajia, mutta ymmärrän myös toista osapuolta eli kuntasektoria, joka on varmasti oikeassa siinä, että kuntatalous ylikuumenee tulevina vuosina jo pelkästään tällaisen ylimitoitetun korotuksen toteutuessa, puhumattakaan siitä, kun muut kunta-alan alipalkatut (eli lähes kaikki) työalat alkavat esittää samansuuntaisia vaatimuksia.

Tokihan lääkäreillä kuuluu olla suurempi palkka, heillä kuitenkin taitaa olla vielä suurempi, lopullinen vastuu potilaista. On kuitenkin älytöntä ja tolkutonta, että heidän jo valmiiksi (hoitajiin nähden) ylisuuria palkkojaan korotetaan, "kun kaikkia pitää tasapuolisesti kohteleman".

Valtion, pääasiassa kokoomuksen ja valtiovarainministerin pitäisi kantaa vastuunsa luvatuista rahoista, eikä vain jankuttaa siitä 150 miljoonasta, joka ei hirveän suurta muutosta tuo. Toisaalta se on loputon suo, jos yhdelle annetaan. Miettikääpä, jos siivoojat menisivät lakkoon, alan palkat kun lähtevät jostain 7 euron nurkilta. Ei siinä ehkä nirri keltään lähtisi, mutta paskassa tarpominen saattaisi alkaa kiristää jossain vaiheessa. Tai jos tiehallinnon auramiehet aloittaisivat lakon, ja seuraavana päivänä sataisi metri lunta. Siinä saataisiin aikaan kunnon yleislakko, kun ei kukaan pääsisi töihin. Nojoo, tämä menee ihan maalailuksi, mutta hankalat paikat on joka tapauksessa, ja lopputulos ei kenties tule olemaan pelkästään positiivinen, kävi miten tahansa.[21:41 16.11.2007] P.P.
Moore on pelle. Minua asia koskettaa tällä hetkellä siten, että nivustyrä on vaivannut 2 kuukautta ja kun menin lääkäriin niin tuli vastaus, että leikkausjonoon ei oteta tulevan irtosanomisuhan vuoksi. Nyt tässä sitten ihmetellään, että mitä tapahtuu. Tuntuu vain niin tolkuttomalta, että verovaroilla ylläpidetään järjestelmää ja sitten ei ihmiset pääse hoitoon. Yksityistämällä kaikki saataisiin hintatasoa varmasti laskemaan. Ilmeisesti tässä käy niin, että on pakko mennä yksityiselle ja lompakko kevenee tuollaisella noin tonnilla. Kiitos vaan hoitajat.[00:28 17.11.2007] A.M.
Jokelan ampumatragediasta saavumme aasinsillankautta leikkaamattoman nivustyrän tuomiin ongelmiin?
Miten se tapahtuu?
Siten että osallistumme tänne Aukean keskustelut palstalle.


[00:58 17.11.2007] S.M.
:D Niinpä, Asseri hyvä. Tuota sopii kummastella...
Paulille vielä: Jos tyrä on vaivannut jo 2 kuukautta, miksi et hakeutunut hoitoon ennen tätä ruljanssia? Leikkausjonot on muutenkin niin pitkiä, etten usko tämän lakkotouhun juurikaan viivästyttävän leikkauspöydälle pääsyäsi (velipoika, rauha hänen muistolleen, odotteli aikoinaan apua samaan vaivaan yli 8kk). Hyvällä tuurilla pääset tilanteen rauhoituttua peruutuspaikalle hyvinkin nopeasti. Sitä ennen kuitenkin voisit kipaista vaikka Instruun ostamaan tyrävyön.


[02:02 17.11.2007] A.R.
Lakko olisi musta niin kovin oikeutettu.
Jos kerran työtä niin arvostetaan, niin voisihan siitä nyt paremmin maksaa, varsinkin kun palkankorotusta on lupailtu jo ikuisuus ja työ on vain vaikeutunut ja muuttunut vaarallisemmaksi koko ajan. Niih!
Rahaa ei pitäisi otta akunnilta, vaan valtion pussista, vähennettäisiin jostain kulttuurista tai muusta epäolennaisesta, kuten urheilusta, koska kyllähän nyt tuollainen on huomattavasti tärkeämpää.[15:00 17.11.2007] Tiedoton
Kaikkihan pohjautuu siihen että haluamme vain enemmän mitä joku toinen. Ahneus on suhteellista.
Epäreiluuden tunne on kamala asia. yhyy..[16:00 17.11.2007] A.M.
Koska tämän triidin aihe on muuttunut surullisesta ja ahdistavasta Jokelan tapahtumasta Tehyn työtaistelun puolesta ja vastaan väittelyksi. Otetaan nyt sitten tähän nykyiseen aiheeseen kantaa.
Kysymyshän on hoitajien ylitsepursuavasta työtaakasta, vai mitä? Yritin googlettaa hoitajien palkkataulukkoja mutta eihän niitä löytynyt? Sen verran olen kuitenkin noita palkkalistoja televisiossa nähnyt että, mielestäni hoitajien palkkataso vuorolisineen ei ole mitenkään huono. Kysymys on enemmänkin siitä että työläisiä on liian vähän. Eli lisää hoitajia osastoille, ehdottomasti. Mikäli palkkaa aletaan nostamaan suuria summia tarkoittaa se sitä että henkilökuntaa supistetaan entuudestaan. Se joka tämän maksaa on se potilas joka yöllä yksin hädissään ja kuolemanpelossa painaa hälytysnappia vuoteessaan eikä kukaan ehdi auttaa.[17:31 17.11.2007] Stragarin prakkis
Frendin mutsi o sdena ja se skittaa et splaidu pjudaa. Mut ehämmä o mikää skada vetelee spadduu vaa skruidari platskaa nubskin. Pätäkkää heruu mut duunareit ei o tarpeeks. Lisäpätäkkä ni duunareit o viä snadimmi. Heräkkää ny tenat.


[20:18 17.11.2007] P.T.
Eihän läheskään kaikki hoitajat saa mitään vuorolisiä, se ei näytä olevan kaikilla selvillä.
Esimerkiksi polikliknikkahoitajat tekevät normaalia työpäivää kohtalaisen huonolla palkalla.

Osastoilla ja ensiavussa hoitajat tekevät vuorotyötä joka on todella raskasta, vaativaa, jopa vaarallista.

Suomessa on kumma juttu että ollaan kateellisia heti jos joku yrittää saada parempaa palkkaa.
Monessa muussa maassa kannustettas ihan eritavalla. Täällä vaan halutaan itselle kaikkee, mutta ei muille..

Saamarin tyhjäntoimittaja-kansanedustajat nostavat palkkaansa miten itse tahtovat ja sitten naukuvat siitä jos joku muukin joka tekee paljon tärkeämpää työtä haluaa kunnon palkan kunnolla tehdystä raskaasta työstä.

On helppo ennen vaaleja puhua ja luvata..missäs ne lupaukset nyt ovat?

Olen ehdottomasti hoitajien puolella.


[19:31 21.11.2007] ...
Olen Asserin kanssa täysin samoilla linjoilla.

"Joka kolmas sairaanhoitaja ansaitsee yli 2 600 euroa kuukaudessa. Lokakuussa 2006 joka kolmannen sairaanhoitajan kokonaisansiot olivat yli 2 600 euroa kuukaudessa. Alle 2 000 euroa kuukaudessa ansaitsevia oli noin 6 prosenttia hoitajista."

http://www.kuntatyonantajat.fi/modules/page/show_page~id~7BA0E13FDCD8450BA87935CB51457E0B~itemtype~00308B787886459385F296A5AFD4FA74~tabletarget~data_1~pid~F2B32AF071AC4F7090DCE4F131A9684F~layout~kt2006.asp

Tieto siis kunnallisen työmarkkinalaitoksen sivuilta. On hieman harhaanjohtavaa uutisoida palkoista, joiden kanssa suurin osa hoitajista ei joudu elämään muuten kuin uransa alkuvaiheessa (ilman ikälisiä, ilman mahdollisia vaativammasta toimenkuvasta johtuvia korotuksia, ilman iltalisiä). Tuo keskiarvo on oleellinen, en ymmärrä miksei olisi.

Sitten toisekseen, miksei myös muille kuntien ja kaupunkien palkkakuopassa eläville työntekijöille makseta enemmän? On ylipäätään typerää antaa vaalilupauksia yksittäiselle ammattiryhmälle.

Ja korotuksista hyötyvät vain tehyläiset, eri reilua. No, Päivi-Marita mistä sinä repisit rahat? Varmaankin omasta pussistasi ja kuntasi muista toiminnoista, mikä on jäänyt monilta korotuksien kannattajilta huomaamatta kun hoitajat ovat niin ihkuja ja tienaavat vain jotain 1200 euroa/kk.


[22:36 21.11.2007] P.P.
Muistakaa sitten, että jos satun kuolemaan niin sehän on käytännössä hoitajien ja tehyn vika.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty