Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ehdotus ylläpitotiimille

[10:55 15.11.2007] Perinteinen taide kunniaan
Ehdottaisin vakavasti että tekisitte vielä jaon perinteisen ja digi/muun atk:n avulla tehdyn taiteen välillä niinkuin esimerkiksi Toukokuussa. Nehän ovat kaksi täysin eri juttua.
Olen pannut merkille että aika moni perinteisen työn taitaja on jäänyt kokonaan pois tältä forumilta. Yksi syy on digimaalareiden ylimielinen ja ilkeäkin suhtautuminen periteisemmän taiteen tekijöihin, erottamatta nykytaidetta tai esittävämpää taidetta.
Tällaisenaan tästä on tullut äärimmäisen tylsä digimaalareiden keskinäiden kehumiskerho.

Toivoisin että tuo eriyttäminen olisi mahdollista sillä itse ainakaan en enää osallistu tähän näyttelytoimintaan tällaisenaan ja uskompa että moni muukin "perinteinen" on kanssani samaa mieltä.


[12:56 15.11.2007] vilkuilija
Juurihan tuossa etusivulla komeilee etunenässä rinta rinnan traditionaalinen ja digitaalinen työ? Mitä epätasa-arvoa se on?
Mitä on ilkeä suhtautuminen? Haluaisin kuulla tähän ihan oikeaa selvennystä..


[14:06 15.11.2007] Perinteinen taide kunniaan
Kyllä sinä tasan tarkkaan tiedät mitä mä tarkoitin. Jos et niin sekin jo kertoo jostakin.


[15:34 15.11.2007] K.S.
höh.. taasko tällaista.. :/


[17:38 15.11.2007] J.N.
Ei missään nimessä mitään keinotekoista jakoa. Mä en ole huomannut mitään "perinteisen työn taitajien poisjääntiä" enkä ylimielisyyttä enkä ilkeyttä. Aukean vahvuus on juuri mielestäni töiden monimuotoisuus, ja sallisin sen kukoistavan vielä enemmänkin.


[18:39 15.11.2007] J.N.
jaon kannalla.


[19:15 15.11.2007] dfsdf
"äärimmäisen tylsä digimaalareiden keskinäiden kehumiskerho"
Toi lause kertoo aika paljon sun suhtautumisesta digitaiteilijoita kohtaan. Miksi odotat muilta parempaa suhtautumista sitä sun juttua kohtaan?

Kukaan perinteinen taiteilija ei taatusti jää täältä pois siksi, että täällä on digitaidetta seassa. Sama ku poika jäis koulusta pois koska siellä on tyttöjä.


[22:21 15.11.2007] P.P.
Mitähän tuo jako auttaisi? Töistähän näkee nytkin onko ne digiä vai perinteistä (tai niiden yhdistelmä).


[22:29 15.11.2007] Mikko A.
En ole vielä kertaakaan huomannut, että joku digitaiteilija suhtautuisi täällä nuivasti perinteisiin maalareihin.
Sen sijaan olen nähnyt jo ainakin kaksi kertaa semmoista, että jonkun digimaalauksen alla olevissa kommenteissa sanotaan, että sama kuva olisi muka paljon parempi esimerkiksi öljyväreillä tehtynä. (Mitä väliä tekniikalla on jos lopputulos näyttää kuitenkin samalta?.)


[16:10 16.11.2007] K.S.
miksei samalla digitaiteilija voisi pyytää perinteistä maalaria tekemään saman koneella? sekös vasta kauheaa olisikin :D


[16:17 16.11.2007] T.I.
joo:D "näyttäis paljon paremmalta photaribrusheilla maalattuna, mä vihaan tota öljyvärien jälkeä. Muuten ihan hyvä duuni"


[18:52 16.11.2007] Perinteinen taide kunniaan
"miksei samalla digitaiteilija voisi pyytää perinteistä maalaria tekemään saman koneella? sekös vasta kauheaa olisikin"

Miksi käyttäisin konetta kun osaan ilman sitä Kirsi?


[19:49 16.11.2007] K.S.
öhöhöh.. ollaan sitä niin tosikkoja että itkettää


[11:39 17.11.2007] Anonyymi puskapeto
On noita digitaiteilijoiden halveksivia kommentteja perinteisiä menetelmiä kohtaan ollut havaittavissa, ja kuten juuri huomasimme niin digitaiteen kaikenlainen arvostelu saa välittömästi aikaan vastahyökkäyksen.

Jaon kannalla, ilman että olisin digitaidetta vastaan.


[13:37 17.11.2007] Perinteinen taide kunniaan
Oikeastaan osuit ´naulan kantaan´ "anonyymi puskapeto", sillä tuota juuri tarkoitin. Heitä kaikkia ei voi arvostella ´ohjaavalla asenteella´ poislukien Kirsi. Kirsi kuitenkin ärjähti nyt poikkeavalla tavalla, vaikkakaan se ei kysenalaista hänen taitojaan digitaiteilijana, hän on todella taitava myönnän minäkin.

Tahtoisin vain pois tuon ylimielisen asenteen mikä on havattavissa monellakin digitaiteilialla silloin kun on kysymyksessä omilla kätösillä konkreettisesti tehty taide... tai millä nimellä itse kukanenkin sitä tahtoo nimitellä. Enkä vedä tässä rajaa esittävälle tai abstraktille taiteelle.
Tuo "eriyttäminen" olisi ihan huippujuttu ylläpitotiimiltä. Jokaisella olisi mahdollisuus valita tahtooko mennä katsomaan digitaidetta tai perinteistä taidetta. Kyllä minuakin kiinnostaa silti muutamien digitaiteilijoiden uudemmat työt kuten Kirsin ja Tomin, mutta siinäpä se sitten valitettavasti onkin. Joku muu saattaa olla kiinnostunut muistakin digitaiteilijoista.[13:59 17.11.2007] Ylläpito
Ensinnäkin keskustelupalsta ei ole oikea tai tehokas tapa ottaa yhteyttä ylläpitoon. Palautelomake on sitä varten.

Puheena ollut eriyttäminen on jo ollut tämän uuden Aukean toimintona alusta lähtien. Jokainen töiden esillepanija joutuu määrittelemään työllensä kategorian perinteisen ja digitaalisen väliltä. Töiden katsojat puolestaan voivat sitten katsoa vain niiden kategorioiden työt jotka itseä kiinnostavat. Jos digitaalinen taide ei kiinnosta niin sitten vaan jättää klikkaamatta auki kaikki digitaalisiksi kategorioidut työt.

Arkistosta nyt vaan klikkailemaan auki kaikki ne näyttelyt joiden kategoriat kiinnostavat.


[16:00 17.11.2007] Perinteinen taide kunniaan
"Jos digitaalinen taide ei kiinnosta niin sitten vaan jättää klikkaamatta auki kaikki digitaalisiksi kategorioidut työt."

Kerrotko minulle ja varmaan monelle muullekin kuinka se näkyy noissa klikattavissa linkeissä?? tai sitten minä todella olen pihalla.[17:19 17.11.2007] P.P.
Kertokaa joku oikea esimerkki ylimielisestä asenteesta, nyt kun siitä on valitettu. Itse asiassa en ole nähnyt mitään ylimielistä asennetta kenelläkään täällä, poislukien tietysti itseni. Toisaalta tykkään tehdä perinteisillä välineillä, varsinkin kun piirtopöydät maksaa ihan älyttömiä summia..


[15:58 13.3.2008] P.H.
Olen kyllä huomannut seassa sellaisia kommentteja, missä on pidetty hyvänä juttuna sitä, ettei jokin näytä itse piirretyltä. Itse en ymmärrä tällaista asennetta ollenkaan. Vähän sama kuin radiohiteissä, mitä muokatumpaa ja steriilimpää, sen parempi, sellaista on nykyajan estetiikka.


[10:38 14.3.2008] T.J.
AVOIMMUUTTA elämään! Työt on töitä, on tekotapa mikä vain. Monipuolisuus on antoisaa ja rikastavaa, ja soisin kaikkien katsovan avoimesti ja objektiivisesti toisten tekijöiden töitä.
Ei luovuutta ja taidetta liikaa ole, kyllä kaikki mahtuu. Jos ei jostain pidä niin siellä omalla koneella on äkkiä klikattu ohi...


[22:24 14.3.2008] P.H.
Nimenomaan. Kuten Björkkin sanoo, on turha moittia, ettei konemusiikissa ole sielua. Kone on vain työväline. Sielu on siinä, jos sen itse siihen laittaa.


[22:54 14.3.2008] J.L.
Enpä oo vielä koskaan törmänny kuvausta vastaavaan dissailuun täällä, mut en oo nyt hirveästi seuraillukaan. Usein oon huomannu digikuvan alla just tuon "yhyy tää ois ihan hyvä jos ois perinteisesti sotkettu", että olis aika hauska nähdä päinvastaista. Kaikki ylimielisyys pitäis kyllä näiden kahden väliltä saada jollakin pois, tällanen keskustelu vain rakentaa muureja ja synkistää mieltä. Oon Tiinan kannalla, että monipuolisuus on rikkaus, ja ilo katsella avarasti maailmaa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty