Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Printattu vs. teetetty valokuva

[22:43 22.11.2007] J.K.
Olen tässä miettinyt, että mitä etuja on printatussa ja mitä teetetyssä valokuvassa? Käytössä olisi oppilaitoksen ilmeisen hyvä laserprintteri, ja paperina käyttäisin Xeroxin supergloss -paperia. Ilmeisesti kuvanlaatu ei tulisi olemaan ongelma, mutta lähinnä kuvan säilyvyys mietityttää. Säilyykö printti lyhyemmän aikaa kellastumatta, ja onko kenties jotain muita asioita joita pitäisi ottaa huomioon?


[03:18 24.11.2007] M.P.
Kuullostaisi sellaiselta yhdistelmältä jossa väri naarmuuntuu erittäin herkästi. Super Gloss paperi ei ota väriä vastaan, ns. ime väriä juurikaan, vaikka jauhosta puhutaankin, joten se jää kokonaan kerrokseksi paperin päälle. Riippuen tietysti tulostimesta, levittääkö se silikonin väripinnan päälle ja kuinka lämpö kuumentaa värin kiinni paperiin, lopputulos voi vaihdella.

Tavallisesti tulostusväreistä dye-värit ovat ehkä herkimpiä UV valolle jolloin värit haalistuvat. En ole ainakaan kuullut että laser tulostimen värit olisivat olleet arkoja haalistumaan.

Joku joka tietää varmemmin kommentoikoon ja korjatkoon..


[17:27 27.11.2007] P.K.
itse printatuissa mulla eduksi mieleen vain isojen A2/A3 vedosten teko, sekin tietysti riippuu pystyykö omalla tulostimella tekemään sen kokoisia.

Hintaa väittävät kotitulostimilla halvemmaksi, mutta mun mielestä laatu ei ole lähelläkään sitä mitä hyvistä labroista saa.

Sitten vielä tulostimen kunnossapito on asia erikseen, itse en ainakaan jaksa jatkuvasti tarkistella että tulostimen värit ovat kohillaan.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty