Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Pisteytys pois aukeasta?

[12:06 24.11.2007] Nimetön
Mitä mietteitä asiasta. Mielestäni pisteytys on aika turha ja monesti koston väylä, kuten useissa keskusteluissa ilmennyt. Muutenkin tulee vain paha mieli jos ykkösiä satelee ja valokuvaajan mielestä kuva onnistunut. Toki täytyy ottaa realistisesti palaute vastaan mutta sanallisena se toimii parhaiten ja kehittävimmin.


[12:27 24.11.2007] Huoh...
Ei nyt aleta taas tästä. Pisteitä vastaan ja puolesta on sanailtu vanhallakin saitilla kyllästymiseen asti.

Niille, joita ykköspalkkien katselu ärsyttää, on uutena mahdollisuutena laittaa omilla sivuilla valinta kohtaan "Piilota kaikki pisteet ja arvosteluasteikko", niin homma on hoidossa ja voi rauhassa keskittyä siihen kehittävään sanalliseen palautteeseen.


[17:19 24.11.2007] S N
Aukealle vastikään rekisteröityneenä haluaisin oman mielipiteeni heittää tästä kuvien pisteytyksestä ja arvoistelusta (vai pitäisikö sanoa arvioinnista).

Pisteytyksestä ei mielestäni kannata kovin paljoa välittää, vaikka se ehkä hieman suuntaa antaakin. Ymmärtääkseni valokuvan kuten muunkin ilmaisutaiteen "hyvyyteen" vaikuttaa paljolti sen tarkoitus, ajateltu julkaisukanava ja "kohderyhmä". Tuskinpa kuitenkaan kukaan täällä kuviaan esittelevä kuvaa juuri Aukeaa varten. Niinpä täällä kuvat ovat käytännössä irti "kontekstistaan", jolloin arvostelukriteerit pohjautunevat pääosin omiin mieltymyksiin. Sitä paitsi kaikkien mahdollisten kuvien asettaminen samalle "lähtöviivalle" pisteytyksen suhteen on täysin mahdotonta.

Pisteytyksen sijaan voisi keskittyä enemmän rakentavan, sanallisen palautteen antamiseen, ja kuvaaja mahdollisesti myös omien ratkaisujen kommentointiin ja perusteluun. Näin sekä kuvaaja että "yleisö" saisivat Aukeasta paljon enemmän irti.


[09:26 25.11.2007] j
YKSI KEINO

on olla laittamatta kuviaan esille jos pelkää niin kovin niitä ykkösiä, mutta mikäli tuo kuviaan esille ja saa pisteytyksessä myös ykkösiä ei pidä aloittaa marisemista, sitä on ollut jo aivan tarpeeksi.
Aukeaan kuuluu myös pisteytys ja se on hyväksyttävä, ei sääntöjä voi laatia jokaiselle erikseen.


[12:31 25.11.2007] TOINEN KEINO CAPS LOCK PÄÄLLÄ
on hiukan miettiä ennen kuin napsaisee sen ykkösen. Sen määritelmä on "tosi huono" ja silti sitä ykköstä näkee töillä ja kuvilla joista ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa että ne olisivat tosi huonoja vaikka itse ei sinänsä sen tyylisistä töistä pitäisikään. Jos pisteyttäjä ei osaa erottaa kuvan laatua siitä että sattuuko itse pitämään aiheesta toisistaan, niin ehkä on parempi olla pisteyttämättä. Sama koskee sitä jos pisteyttää kuvaajan, ei kuvan mukaan. Molempia näkee täällä riittävästi.


[13:03 25.11.2007] T.P.
tai sit voi klikata siit "omat sivut" linkin takaa sen "Piilota kaikki pisteet ja arvosteluasteikko" kohtaa, niin ei tarvii enää pisteistä välittää.

eiks nii?


[13:26 25.11.2007] YHÄ SE PENTELEEN CAPS LOCK
Toki Tiitus. Kyllä se vika on tietty kuvan laittajassa jos ykkösnapsauttelija jakaa niitä pärstäkertoimen mukaan. Pisteyttäjässä vikaa ei ole koskaan. Sama toki pätee myös pärstäkertoimen perusteella viitosnapsauttelijoihin. Jostain syystä niistä vain valitetaan harvemmin.


[14:24 26.11.2007] N.J.
Kannattaisi myös muistaa, että arvosana 2,5 sijoittuu asteikolla tasan keskelle, eikä esim päälle kakkosen saavat työt jää paljoakaan sen alle. Alle kolmosen työt eivät siis suinkaan ole huonoja, vaan keskitasoa. Kolmosen ja sen päälle pääsevät työt ovatkin useimmiten jo oikein hyviä.


[21:04 26.11.2007] Tuli vaan mieleen
Entäs jos uudistettais pisteytystä siten, että poistetaan ykkönen ja vitonen. Eli asteikko olis 2,3,4,6,7. Silloin kukaan ei vois antaa kostoykkösiä eikä kaverivitosia ja maailma parantuis.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty