Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Taikin pääsykokeet (valokuvaus)?

[20:09 26.11.2007] M.K.
Taikissa opiskelevat ja valmistuneet voisivat hieman valaista.
Mitä tehdään, kauan kestää, millainen taso?


[21:31 26.11.2007] Mää
http://www.taik.fi/images/stories/Opiskelu_OOP/valintaopas-2007-web.pdf
Tuolta löytyy kertomusta siitä mitä oppilaitos haluaa tehdä valintakokeissa. Tänä vuonnahan taitaa olla ekan kerran yhdistettynä Lahden ja taikin pääsykokeet.

Vanhoja tehtäviähän saa ainakin jossain välissä tilata Taikista tutustumista varten.

Tasosta lienee hankala sanoa, koska nykyään jopa taikkin taitaa tähdätä ammatin opettamiseen taiteen sijasta eli sielläkin taidetaan hakea ns. homogeenista massaa koulutusta varten.


[21:49 26.11.2007] muotsikan mies
"taitaa tähdätä ammatin opettamiseen taiteen sijasta eli sielläkin taidetaan hakea ns. homogeenista massaa koulutusta varten"

Mitä viduu? Eikö yliopistossa saisi oppia ammattiin? Entä mitä harmaata massaa sä tarkalleen meinaat? Laitahan nimiä.

Voit samalla myös nimetä sellaisen taikin vuosikurssillisen, joista 100% toimii ainoastaan taiteilijoina.

Taidat kirjoittaa ihan mutua, käyttäisit edes irviöitä..

t.muotsikan mies


[22:16 26.11.2007] Mää
Kuhan hiukan suoraviivaistin asiaa. Tarkoitin kait tätä:

1. Taidekorkeakoulut: Antaa työkalut taiteen tekemiseen, opettamiseen tai ymmärtämiseen.

2. Ammattikorkeakoulut: Kouluttaa ammatin harjoittamisessa tarvittavia taitoja.

Eli toisella tavalla sanottuna:

Uiah tai Taik: Keskeisenä tavoitteena koulutusohjelmassa on opiskelijan ilmaisullisten taitojen, taiteellisen näkemyksen sekä ammatillisen erikoisosaamisen vahvistaminen. Opinnoissa painotetaan valokuvausta itsenäisenä ilmaisuvälineenä sekä tutkimuksellisen ja käsitteellisen ajattelun kehittämistä.


Muotoiluintituutista: Tavoitteena on kouluttaa yhteiskunnan ja elinkeinoelämän palvelukseen ammattilaisia, jotka osaavat antaa silmin havaittavan ja käsin kosketeltavan muodon ja merkityksen ihmisen tarvitsemille tuotteille ja palveluille.

Eli alunperin lienee ollut aika selvä, että taidekorkeakoulussa keskitytään eri asioihin kuin ammatillisessa opetuksessa. Molemmissa varmasti opetetaan tekniikkaa ja teoroita. Mutta taidekorkeassa suunnataan opetus erilailla.

Tämä on hiukan sama juttu kuin se, että yliopistoissa keskitytään opettamaan ns. tutkijoita ja ammattikorkeassa suunnataan opetus valmistamaan ammattilliset perustaidot omaavia ihmisiä.

Ja yritin sanoa, että nykyään jopa taikissakin pyritään saamaan aikaiseksi taiteen kandeja tai maistereita, jotka voisivat elää taiteella.

Homogeenisuus tuli siitä, että ei haeta parhaimpia vaan kyseisen vuoden kriteerit sopivasti täyttäviä henkilöitä. Eli samankaltaista massaa, jonka erkoistaipumukset vaihtelee eri vuosina.

Ja keskustelu menee hienosti ohi alkuperäisen kysymyksen :)

Ja en ihan kirjoita mutua, mutta lähes ;)


[22:22 26.11.2007] muotsikan mies
"Ja yritin sanoa, että nykyään jopa taikissakin pyritään saamaan aikaiseksi taiteen kandeja tai maistereita, jotka voisivat elää taiteella.

Homogeenisuus tuli siitä, että ei haeta parhaimpia vaan kyseisen vuoden kriteerit sopivasti täyttäviä henkilöitä. Eli samankaltaista massaa, jonka erkoistaipumukset vaihtelee eri vuosina."

Selväks kävi tämä, kunhan tuhahdin :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty