Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mikä SINUA vituttaa?

Edellinen sivu  [21:17 27.12.2007] ari arvo
Vastenmielisen otsikon alta löytyi mielenkiintoisia juttuja.

Tuo pätemisetarve pisti muhun pahiten, sitten tuo, että kommentoijat etsii vaan pikkuvirheitä eikä jaksa keskittyä kuvaan. Mun kommentit sattuu olemaan niitä aloittelijan laukomisia, aina mitä ekana mieleen tulee ja jotkut varmasti tulkitsee ne jonkinasteiseksi turhaksi pätemiseksi. En suinkaan tarkota sitä, haluan vain sanoa mielipiteeni, koska muut eivät tee sitä puolestani.

Toisinaan sorrun etsimään niitä pikkuvikoja ja mahdutan kommettiini vain ne. Enkä kyllä aina jaksa/pysty katsomaan sitten kuvaa enää kokonaisuutena sen virheen takia. Pahoittelen ja yritän korjata tilannetta omalta osaltani.

Tähän visii piti kirjottaa mikä ketuttaa... Sanotaanko että ei mikään täällä aukeassa tällä hetkellä..Tämä on suhteessa mahtava paikka, paremmasta kun ei ole tietoa.

Ykköstykkejä ei siis oikeasti ole olemassa! Se on vaihtelevaa sakkia, joka rätkii ykkösiä niille kuville, joissa joku muu kuvaaja on astunut ns. ykköstykin varaille, eli esim. ottanut paremman kuvan "ykköstykille" merkityksellisestä aiheesta ja sekös vihastuttaa.
[18:36 28.12.2007] S.S.
Ootkos Paul huomannut, että minä oon täällä melkoisessa vähemmistössä!? Ja käsittääkseni tämän pitäisi olla edes jotenkin vakavasti otettava valokuvausfoorumi, eikä tällainen räpsygalleria, josta hyvät erikoisemmat kuvaajat ovat jo ajettu pois ja minkäänlainen taiteellinen vuorovaikutus on hävinnyt.


[14:27 29.12.2007] P.P.
Minusta Aukea ei ole räpsygalleria, mutta jokaisella on tietysti oma mielipiteensä siitä. Jos oletat, että Aukea ei ole tasollesi sopiva paikka, niin eiköhän netistä löydy sitten ihan ammattikuvaajien yms. sivustoja joilla mm. kamarunkkaus on ihan omalla tasollaan. Näin ainakin uskoisin.


[17:06 29.12.2007] I.H.
niin.. kamarunkkauksestahan tässä ei ole kyse. vaan kuvien sisällöstä, toteutuksesta ja laadusta.


[17:26 29.12.2007] P.T.
Mä en oikeestaan ymmärrä koko asiaa siitä että paremmat kuvaajat olis ajettu pois.

Eiköhän he ole ihan itse katsoneet etteivät halua olla meidän tavallisten tallaajien kanssa tekemisissä.

Kyllä täällä edelleenkin on mielestäni tosi tasokkaitakin kuvia, mutta tietenkin joukossa on näitä meikäläisen tasoisia.
Anteeksi nyt vaan kamalasti jos meikäläisten kuvat rasittaa kohtuuttomasti näköhermoja.

Kun nyt oli vitutuksesta kyse niin rohkenin tänkin vitutuksen aiheen tänne heittää..eli mua vituttaa se että täällä sais olla vain ja ainoastaan ammattimaisten huippukuvaajien kuvia.

Kyllä mä ainakin tykkään katsella monenlaisia ja monentasoisia kuvia.
Sitten jos haen sitä vahvaa ammattilaistasoa niin ostan jonkin hyvän lehden jossa voi ihailla todellisten mestarikuvaajien töitä.

Jotta että nyt mua vituttaa ja hyvää uutta vuotta vaan kaikille!


[18:05 29.12.2007] K.G.
Minusta Päivi-Marita kirjoitti niin hyvän puheenvuoron, että haluan yhtyä siihen.
Lisäksi minusta tuntuu, että tämäkin vuosi loppuu kesken ja rupean pikkuhiljaa tajuamaan, että olen jo aikuisiässä mikä sinänsä vituttaa. Vanhuutta en niinkään kammoksu, mutta että aikuinen. (tylsää)


[19:00 29.12.2007] R.M.
Kimmo, älä anna periks... Pidä ittes poikasena.


[19:15 29.12.2007] P.H.
Päivi Marita sanoi niinkuin asia on, se on hyvä se:)
Ja Kimmo sanoi olevansa kohta aikuisiässä, liekö sekin hyvä asia?
No itse tipahdan kakaraksi aina silloin tällöin, eli Kimmolle ei se aikuisuus niin kamalaa ole;)
Mikä nyt hatuttaa- ai vaikka se ettei ole lunta, eikä saa kuvattua juttuja jotka pyörii päässä p.....e


[19:58 29.12.2007] J.H.
Pirkitta taas sanoi juuri sen mikä on hatuttanut tuo lumettomuus. Valmiit kohteet katsottuna jo kesällä, mielikuvina ja asetuksina. Eipä oo lunta...


[22:26 29.12.2007] J.L.
Minua vähän vituttaa se ettei nähdä sitä keskiharmaata tässä tasoasiassa, vaan pelkät ääripäät.

Jos joku valittaa että onpa huonoja kuvia (ja on oikeassa mielestäni), niin heti joku löytää itsensä avautumassa siitä että "yhyy kun täällä saisi olla vain ammattilaisten kuvia yhyy".
Ei paremmilla kuvilla haeta ammattilaatua, vaan mielenkiintoista katsottavaa harrastajan tasoon katsomatta. Kuka tahansa voi saada loistavan idean ja onnistua toteuttamaan sen, ehkä kantapään kautta, mutta silti.

Orava oksalla ei ole loistava idea, pitkän valotuksen puro aamukasteessa ei ole loistava idea, kottarainen oksalla ei ole loistava idea. Nämä ovat kaikki vain sisältöjä kuviin, ja kuvat itse jäävät vain todisteiksi ja jäljennöksiksi näistä aiheista. Kaikista näistä saa hienoja kuvia, mutta hyvin usein se hienokin kuva on täälläkin nähty jo tuhottoman monta kertaa. Yksikään näistä ei ilahduta tai tuo katsojalle tunnetta että "oho, ompa keksitty hieno kulma tähän samaan juttuun."

Tämä löysyys ja saamattomuus vituttaa, mutta ymmärrettävää on se, että suurelle osalle se valokuvausharrastus on juuri sen tietyn monistettavan kuvanlaadun ja sisällön tavoittelua.

Tästä tulee jälleen mieleeni paljon toitottamani lausahdus: "kaikki on jo tehty, mutta kukaan ei ole nähnyt juuri sinun tekevän sitä."

Älä monista, tee ommaa, jätä se oma kädenjälki siihen mitä teet!

Pus pus.


[12:38 30.12.2007] P.T.
Hei Jussi ei mua itketä--mua vaan vituttaa:))
hmm..ja oikeesti ihan vähän naurattaakin..

Mutta toi ilma ulkona ei kyllä naurata yhtään.

Ja Kimmo- ei se aikuisikä ihan niin kamala asia ole, eletyssä elämässä on paljon kaikkee hauskaa jolle on helppo nauraa näin jälkikäteen:)

Nuorena olo olis aika rasittavaa, en mä enää jaksais olla 20 vuotias...vaikka mun ikäni heitteleekin 15 ja 80 välillä, aina fiiliksistä riippuen.
Aika on suhteellista, kuten ikäkin.


[03:48 31.12.2007] V.M.
Kyllä lapsenmielisyys on aina hyvästä... tylsät aikuset o liian vakavia ;)


[09:27 31.12.2007] K.P.S.
No nykyisessä infantiilissa kulttuurissa on helppo pysyä lapsenmielisenä.


[20:29 14.1.2008] minä
Miksi pittää kommentisa ilimottaa, paljonko o antanu pisteitä? Ketä se kiinnostaa? Nih.


[12:16 16.1.2008] J.M.
Nimimerkki 'minä':
"Miksi pittää kommentisa ilimottaa, paljonko o antanu pisteitä?"

Siksi, että jos kommentissaan ei pysty (tai ehdi) kattavasti kertomaan kaikkia mielenkiintoisia kohtia ja samalla ilmaisemaan mahdollisimman selkeästi, mitä oikeasti kuvasta pitää tällä aukean miellyttävyysasteikolla, on se noin tuplasti selkeämpää näyttää se numero perään. Aika harva täällä jaksaa, osaa tai haluaa käyttää äidinkielentaitojaan niin, että oikea viesti menis perille.

"Ketä se kiinnostaa?"

Kuvaajaa? Eikö ne kommentit aina kuvaajaa varten oo, noin yleensä?


Kari P. Saarinen:
"No nykyisessä infantiilissa kulttuurissa on helppo pysyä lapsenmielisenä."

Joo, se tulee ihan itsestään, ellei halua pistää vastaan.


Jussi ja Santtu heitti muuten äsken niin älyttömän karskia totuutta, että tekee mieli myöntää suoraan, että ellei heijän kaltasia aukeassa enää ois, olisin lähteny itekki aikapäivää sitten. Jalkapallokenttävertaus osui naulaan, ja naula uppos ku voihin.


Päivi-Marita:
"Mä en oikeestaan ymmärrä koko asiaa siitä että paremmat kuvaajat olis ajettu pois. ... Eiköhän he ole ihan itse katsoneet etteivät halua olla meidän tavallisten tallaajien kanssa tekemisissä."

Jälkimmäiseen olettamukseen sanon, että ei. Tunnen (jollain tasolla) monta aukeasta lähtenyttä, enkä usko yhdenkään alentuneen moiseen ylimielisyyteen. Veikkaan, että oon lähellä totuutta, ku sanon, että he eivät yksinkertaisesti enää saaneet tarvittavaa vastakaikua täältä - aukean käyttäjiltä. Heidän kuvat ei saanu paljon palautetta, ja se vähä, mitä tuli, paljasti, ettei heidän töitään hyväksytty/ymmärretty.

Se on meijän oma vika, ku ei arvostettu niitä. Kyllä me ne heitettiin täältä pois. Vähä itsekritiikkiä peliin, kommentoijat, ja otetaanhan seuraavalla kerralla itseämme niskasta kii?!


[15:51 18.1.2008] P.T.
Voihan se noinkin olla.

Oon aina ehdottanut että olis kaksi osiota tavallisille tallaajille ja sitten niille kuvaajille jolla on erilaisia kuvia, joissa on näkemystä ja joiden arvostelu on vaikeampaa.

On todella sääli jos hyviä kuvaajia lähtee pois sen takia että me tavikset ei ymmärretä heidän taidettaan.

Kyllä mä olen ihan mielelläni katsellut hyvin erityyppisiä kuvia. Mutta kun ei aina riitä tietämys kommentoida.
Kyllä parempien kuvaajien kuvista on usein vaikea sanoa mitään juuri sen takia kun on aina kirjoitettu että ei saa kommentoida että "On hieno" Tykkään kovasti" ym. tuollasta mitäänsanomatonta kommentointia.
Uskon että moni ei kertakaikkiaan osaa sanoa kuvasta mitään ammattimaista tai järkevää jota heidän kuvistaan pitäis sanoa.

Sen takia heidän kuvansa varmaan ovat saaneet vähemmän kommentteja.

Toivottavasti kaikki mahtuisivat tänne ilman että tulee erimielisyyksiä todella hyvien kuvaajien ja tavallisten sunnuntaikuvaajien kanssa.

[16:53 18.1.2008]
sinun kysymyksesi!


[19:54 18.1.2008] minä
"Oon aina ehdottanut että olis kaksi osiota tavallisille tallaajille ja sitten niille kuvaajille jolla on erilaisia kuvia, joissa on näkemystä ja joiden arvostelu on vaikeampaa."

Kuka päättää kenen kuvassa on näkemystä? ;)


[23:13 18.1.2008] J.M.
Nimimerkki minä:
"Kuka päättää kenen kuvassa on näkemystä? ;)"

Noppa tai kuvaaja itse? :)

Hankalahan tuollanen erottelu ois. Eikä välttämättä yhtään tarpeellista. Jossain määrin itse kannatan sellasta vapaamuotoista ja hällä-väliä -karsinointia... Siis sellasta, että esim. kuvaaja sais ite määrittää kategorian omalle kuvalleen. Tämä kategoria vois näkyä vaikka pääsivulla eri värikoodina.

Kiva-kiva-fiilis -kuvat ois keltasella merkitty. Dokumenttikuvat mustavalkosella. Tykkään-luonnosta-tosi-paljon -kuvat vihreällä. Yms... Tällä tavoin kaikki voitais olla saman katon alla, mutta vähä eri karsinoissa. Piipahtelu muissa naapurustoissa ois luontevaa ja helppoa.

En kyllä ihan heti keksi parempaakaan ideaa tuohon ongelmaan...


[17:24 20.1.2008] Hemmetti
Hmm.. eniten ehkä vituttaa nämä kateelliset kommentit kuvasta kuin kuvasta. Täällä on jokin ryttäämisen mentaliteetti, huonot kuvaajat keksivät kuorossa jotain moitittavaa kuvasta kuin kuvasta. Aika hauskaa seurattavaa, ehkä vähän säälittävää touhua, itse en vaivaudu kuviani tänne laittamaan, on tässä muutakin tekemistä.


[23:42 20.1.2008] samaa mieltä
Juuri näin. Mutta tuollon aivan eri meininki ja laatu:
http://www.onexposure.net/[00:31 21.1.2008] J.M.
Kiitti linkistä! Kaikille muillekki, suosittelen sivuston vilkaisemista.

Nimimerkki Hemmetin kans oon samaa mieltä siitä, että joskus tuntuu, että kriittinen kommentti on annettu vaan siks, että kuvan aihe ärsyttää tai kolahtaa liianki kovaa, mutta väärällä tavalla. Sillon harmittaa kyllä, mutta ei varmaan oo montaa aukealaista, jotka ei sellasia kommentteja erottais muiden joukosta?

En kyllä ymmärrä, mitä hauskaakaan siinä on... :)

Ja mua jää vähä hämmästyttään, miks sanoit toisessa ketjussa, että yli 99% prosenttia kuvista on kuraa, jos et kuitenkaan hyväksy kritiikkiä?

Tympeetähän on seurata ku ihmiset näyttää kuviaan dpreviewin foorumeilla, eikä kukaan arvostele mitään - ainoastaan kehut on sallittuja. Ootko kokeillu sellasen saitin selaamista? Yöks. Oisko kiva, jos aukea menis siihen suuntaan? Just.


[00:38 21.1.2008] minä
Kritiikki on aina tervetullutta, jos se on aiheellista ja asiallista. Ja ainahan "parannusehdotuksia" ja mielipiteitä saa antaa, jolloin olisi mukavaa, jos kuvaaja harkintansa mukaan myös perustelisi valintojaan. "Tyhmiin" kommentteihin voi rehellisesti sanoa, jos ne ovat tyhmiä...

Jannen kans samaa mieltä, että sellainen "Upea kuva" - "Kiitos, kiitos" -tyyppinen dialogi on kyllä ihan turhaa. Mieluummin lukee vaikka kitinää vinosta horisontista tai valotusvirheistä :D

Joo, tuo onexposure.net näytti nopeasti vilkaistuna sisältävän hienoja kuvia. Kiitos linkistä!


[00:43 21.1.2008] minä
Vielä piti jatkaa, että tuo onexposure.net on kuitenkin vähän hankala vertailukohde, koska se poikkeaa muutenkin Aukean konseptista. Siellä esimerkiksi kuvat on näköjään jaettu genren mukaan tarkasti lokeroihin, mikä varmasti helpottaa sekä katsomista että arviointia. Todennäköisesti myös käyttäjäkunta on kansainvälisempää, populaatio on suurempi, mikä kasvattaa hyvien kuvaajien todennäköisyyttä.


[13:30 23.1.2008] Matias
Minua raav*tuttavat tälläiset jutut:
"Ja sitten hieman ketuttaa (ja tässä kohtaa huomautan, että mua harmittaa suuresti, että näin tunnen) ihmiset, jotka ei jaksa tai välitä katsoa kuvaa sitä kuvaustekniikkaa syvemmälle."

Aina löytyy joku jonka pitää yrittää selittää, kuinka hän katsoo kuvia ns. oikein ja useat muut väärin.

Antakaa te "minä minä" ihmiset kaikkien katsoa kuvia juuri niin, kuin he katsovat ja olla niistä juuri sitä mieltä mitä he ovat.
Tietysti teillä on tapana kuitata kaikki ykköset "kostoykkösinä" ja negatiiviset kommentit kateutena.
[16:48 23.1.2008] J.M.
Matias:
"Tietysti teillä on tapana kuitata kaikki ykköset "kostoykkösinä" ja negatiiviset kommentit kateutena."

Aika härski olettamus.


[22:44 23.1.2008] S.A.
Minua VITUTTAA ne aukealaiset, jotka laittavat tänne töitään esille, ja mahdollisesti vielä pyytävät kommentteja, mutta eivät sitten kestäkään kritiikkiä. Voiko olla typerämpää, kuin selitellä että mut kun ja kun mää olin ajatellu ja seliseli! En ole lukenut kirjallisuuspuolta lähiaikoina, tämä koskee lähinnä kuvataide- ja valokuvausosiota. Kommenttia ei kyllä minulta nykyään heru, jos teoksen esille laittanut henkilö kirjoittaa kommentointiosioon mitään muuta kuin tiukkaa faktaa tai vastaa YSTÄVÄLLISEEN sävyyn kysymyksiin. Pahimpia ovat ne, jotka kirjoittelevat omien töidensä kommentointiin useita kertoja peräkkäin, selittelyä selittelyn perään. Pitäisikö harjoitella vähän kritiikin vastaanottamista? Ihan turha täällä on itkeä ykkösiä tai väärinymmärretyksi tulemista, antaa vain itsestään melko ääliön kuvan. jättäkää ne ykkösten antajat ja mitäänsanomattomuuksien laukojat omaan arvoonsa ja kasvakaa aikuisiksi!
Saattaa hyvinkin olla, että tästä on jo keskusteltu täällä useaan otteeseen, mutta tämän ketjun tarkoitus kai on olla näitä "purkauksia" varten?


[23:46 23.1.2008] J.M.
Matias:
"Aina löytyy joku jonka pitää yrittää selittää, kuinka hän katsoo kuvia ns. oikein ja useat muut väärin."

Totta kai löytyy! :) Jokainenhan katsoo kuviaan sillä tavoin, ku itse näkee sen parhaaksi. Ja jos yhtään on silmät auki, huomaa viimeistään vahingossa, että muilla on omat tapansa.

Aina löytyy joku jonka pitää yrittää selittää, kuinka hän kritisoi toisten ihmisien tapoja ns. oikein ja useat muut väärin. Eikö?


[14:29 28.1.2008] T.L.
Parkourin käyttö musavideoissa.


[16:04 28.1.2008] P.T.
Nyt mua vituttaa se että mua ei tänään vituta vaikka oikeestaan olis paljon aihetta vituttaa juuri tänään.
Voi v***u!


[19:25 28.1.2008]
Tavallisin ja suosituin sana aukeassa on vittu, eikä täällä muita sanoja juuri näykään tai tarvita. Surkea foorumi! Kielen ja mielen rappiota täynnä koko paikka.


[14:23 29.1.2008] T.L.
Nuuskankäyttäjien ihastuttava pikku tapa heitellä käytetyt knöllit seiniin, ikkunoihin, kattoihin ja OVENKAHVOIHIN.


[11:03 30.1.2008] P.T.
No mutta, sana se on sanojen joukossa.
Oikeassa puheessani hyvin harvoin noita voimasanoja käytän, mutta jos pudotan kukkaruukun varpailleni niin en taatusti sano että " voi hyvänen aika sentään kun sattuu niin kovasti"

Tätä palstaa voi väliin verrata kukkaruukun varpaille pudottamiseen.

Rappiota tai ei - vittu on suomenkielen sana jota kuulee nykyään joka paikassa. Ei siihen enää jaksa kiinnittää huomiota.

Turhaa jeesustelua jos kirosanoja pelkää.


[14:02 30.1.2008] A.T.
Eniten vituttaa ihmiset, jotka kuvittelevat itsestään liikoja:

-Eivät näe vikaa itsessään, muissa sitäkin herkemmin.
-Uskovat olevansa oikeassa, eivät kuuntele vasta-argumentteja, saati kykene asiallisesti perustelemaan kantaansa.
-Manipulointi ja aivopesu.
-Uhrien syyllistäminen.
-Yhteiskunnan syyllistäminen omasta saamattomuudesta (en tarkoita esim. sairauden takia kyvyttömiä).

Peiliinkin saa katsoa, joskus se on jopa suotavaa ;)

Argh. Olihan tuossakin jotain mistä voisi pihistä ja puhista aikansa jos pitäisin vaivan arvoisena. Onneksi sataa lunta, ettei tartte kirota Suomen talvea tänäänkin :)

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty