Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentointi teoksissa

Edellinen sivu  [22:44 29.6.2007] T.R.
En ymmärrä tuota ongelmaa. Eikös tekijä voi itse päättää salliiko nimettömät kommentit. Jos sallii, niin aika outoa nostaa siitä meteliä, jos ei salli niin silloinhan ongelmaa ei ole omien kuvien kohdalla. Jos nimettömät kommentit taas haittaavat jonkun toisen kuvan alle laitettuna, niin ensisijaisesti kai se on kuvan ottajan asia välittääkö niistä vaiko ei.


[22:51 29.6.2007] J.M.
Timo, veikkaan että useimmat täällä vastustaa nimettömänä kirjottelua just näillä keskustelupalstoilla.

Nimettömyydessä on tosin sellanen iso ongelma, että kohta porukka rekisteröityy väärennetyillä nimillä ja sitten on taas enemmän ongelmia ku ollaan ratkaistu.


[10:42 30.6.2007] BLLE
Voihan ne rekisteröityä nytkin väärillä nimillä.. Ja on niin tehnykin.

Nimettömänä raivoaminen on naurettavaa, kun ei uskalla omalla nimellä laittaa.. Voi silti asiallisestikin kirjoittaa, enkä näe siinä mitään väärää. Kaikki ei halua filosofoida omalla nimellään "nörttipalstoilla"


[13:26 30.6.2007] J.M.
BLLE:
"Kaikki ei halua filosofoida omalla nimellään "nörttipalstoilla""

Tuo meni navan alle.. :(


[16:25 30.6.2007] R.L.
Osan meistä ilmaisutavassa olisi paljon parantamista. Ollaan ehkä kuin 'lloose cannons', sanotaan äkkiä mitä sillä sekunnilla tajutaan, ajatellaan, tunnetaan.

Mutta se että kenenkään, varsinkin Jore Puusan, kommentteja ottavat pois näyttelyn asettajat, on mielestäni ihmeellistä. Jos laitat kuvasi tänne, anna kommenttejen olla. Voit kai hyväksyä kriiittisetkin?

Hurraa Jari Huotari ja Jussi Leinonen, olen samaa mieltä. En aina ole samaa mieltä Jore Puusan kanssa, mutta olen todella kiitollinen että hän on kirjoittanut tänne, ja olen oppinut paljon häneltä. Lainatakseni Jussi Leinosta:

"Älkää nyt jumalauta savustako ulos miestä jolla on teille kaikille paljon annettavaa. Ilmaiseksi. Oppikaa vaikka suodattamaan se juttu jotenkin jos tuntuu liian rujolta, ehkä se onkin. Mutta pitää yrittää lukea asiat oikein ja sisäistää hyödylliset jutut. Jos ne iskee vähän hermoon niin meneepä perille ja jää muistiin."

Ja onneksi meitä on mooneen junaan (kiitos kommentista, Jari Huotari). Itse tykkään katsella ihania maisemakuvia ja auringonlaskuja, unelmallisia usvia ja korien tassuja, kukkakuvia yms. Mutta tottakai ne alkavat kyllästyttämään. En silti halua sanotella mitä täällä pitäisi laittaa esille ja mitä ei. Itse en aio laittaa tänne maisemakuvia joista tuskin saan rakentavaa palautetta (tiedän jo itse ovatko ne reproja vai eivät, ja mitä parantamista olisi) mutta suon kai muille sen että harkitsevat mistä haluavat palautetta. Ja kun se on harkittu, KAIKKI palaute pitäisi olla hyvää palautetta, vaikka olisikin negatiivistä.

Kiitos Jore Puusalle siitä että olen oppinut häneltä paljon enemmän kuin suurimmalata osalta Aukean kommentoijilta.

Pisteytyksestä sen verran että useimmiten kun katson kuvia, muut ovat jo sanoneet samat mitä itse sanoisin. Ja en ole vielä niin kehittynyt että alkaisin juttelemaan symboliikasta yms., itseään panemista kuviinsa, jne. Kehityn kyllä, mutta en varmaankaan taiteilijaksi. Ei ole mitään mieltä minulle sanoa samaa kuin muut, eikä edes sanoa 'ihana kuva' tai 'huono kuva' kun en osaa niitä valintoja hyvin selittää. Eli, ihan intuitiviisisesti, olen kyllä huomannut että en anna tarpeeksi aikaa monille kuville. Ehkä sitten vain visuaalisesti?

Nimettömänä kirjoittamisesta: olen samaa mieltä heidän kanssaan jotka kokee sen raukkamaisena. Vaikka tulisi hyvä kommentti, miksi joku ei voi kirjoittaa nimellään?

Mutta siinäkin, meitä on moneen laivaan. Joku kokee ehkä itsensä liian 'julkkikseksi' jos antaa nimensä kommentteihinsa.

Viimeiseksi kysymys: Onko Aukea paikka jossa jokainen saa itse harkita mistä haluaa palautetta (toivon niin)? Jos näin on, palautteet pitäisi olla pysyviä (vaikka Ylläpito ottaisikin joitain näyttelyitä ja/tai palauteitta pois) eli: näyttelyn laittaja ei saisi poistaa palauteita.

Ja nyt tuli itsellenikin tenkkapoo - olen aina ollut vastaan väärinkäytettyä auktoreteettiä. Monesti (muualla) kutsunut poistajia natseiksi. Miten voidaan varmistaa että Ylläpito 'osaa' tehdä tehtävänsä?

Hyvää viikonloppua kaikille,

Riia
[17:21 30.6.2007] M.S.
Ratkaisu kaikkeen olisi se, että Aukea.net muutettaisiin puusa.netiksi. Kun tätä lässytystä katsoo, niin ette te muusta osaa puhua kuin Puusasta. Menkää vaikka välillä kuvaamaan, muuten teistä tulee samanlaisia kuin Puusasta.


[11:18 1.7.2007] Musta Humoristi
Tää on huikeeta! Kiitokset kaikille teille, jotka kehtaatte nolata itsenne julkisesti :)


[11:26 1.7.2007] I.S.
Ihan Spede-touhua täällä jo..


[10:48 2.7.2007] P.T.
Mua suututtaa suunnattomasti että yhtä kommentoijaa vastaan tulee näin paljon negatiivista palautetta.

Olenhan itekin vastaillut Puusalle miten sattuu, mutta lähinnä mua on huvittaneet hänen kommenttiensa suoruus. Onhan hän ammattilainen ja kuvaa hyvin erilaisia asioita kun moni täällä, ei pitäis olla niin herkkänahkainen että ottaa itseensä jos kuvaa haukutaan.

Oon itekin myyny muutaman kuvan mutta en pidä itseäni läheskään edes hyvänä kuvaajana saatikka sitten todella hyvänä:)

Olisin toki onnellinen jos kuviani kehuttais, mutta en tykkää siitä että saisin kunniaa sellasesta mitä en edes ansaitse. Kyllä rehellinen kommentointi on parempi kun ylenmääräinen kehuminen.

Varmaan jokainen yrittää täällä parhaansa omien kykyjensä mukaan, ja kuten on sanottu makuasioista ei voi kiistellä.
Kyllä meillä jotka laittaa tänne kuviaan pitää olla niin kova itsetunto että emme hetkahda kovastakaan kritiikistä...miten ihmeessä me muuten opittas mitään?

Tää ei koske pelkästään Puusaa vaan monia muitakin jotka kommentoi mun mielestäni kovaa ja nuolematta.
Mä katson sen enemmän rehelliseksi mielipiteeksi. Tietenkin sen voi sanoa kauniimminkin, mutta jos on suora luonne niin sillon sen voi myös sanoa suoraan.

Yritettään nyt herran tähden elää sovussa täällä ja kommentoida juuri niin kun itse kuvan näemme.
Hyväkaveri-kommentointi on PEESTÄ!

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty