Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

kuva ja sana

[22:50 8.12.2007] P.K.

Tässä kuva ja sana …miten te näette tasapainon?
Mielleyhtymiä ja sellaista…
Tämä tähän siksi että huomioisitte linkin tuonne muu kuvataide puolellekin…
http://aukea.net/nayta.php?teos=14889

Muutenkin kuvan ja sanan yhdistelmistä voi sanella, en varaa tätä aloitusta itselleni.[14:32 17.12.2007] J.S.
Tartutaanpa vihdoin tähänkin aiheeseen. Ensinnäkin tuo kuva on runon kanssa valloittavan hieno kokonaisuus. Piirrustustyyli on yksinkertainen ja sympaattinen ja toimii mainiosti runon mielenkiintoisen asetelman kanssa (jostain jännästä syystä kuva nosti mieleeni Arthur Hamiltonin kappaleen Cry Me a River). Kuva myös tarjosi jonkinlaista tukea runon tulkinnalle ja mielestäni onnistui vahvistamaan runon tunnelmaa. Juuri näinhän kuvan tulisikin toimia; yhteistyössä runon kanssa muodostaen kokonaisuuden, jonka osat tukevat toisiaan. En tosin voi vieläkään väittää, että runo olisi täydellisesti avautunut minulle, mutta kuvan kanssa kokemus oli antoisampi.

Vien samantien aiheen toiseen suuntaan, sillä tämä herätti mielenkiintoisia ajatuksia sanan ja äänen yhteistyöstä. Kuinka te, hyvät ystävät, näkisitte musiikin ja runon yhdistelmän? En nyt puhu laulun sanoituksista, joita täälläkin harrastetaan, vaan tarkoitan runon elävöittämistä musiikilla (tai miksei muillakin äänillä). Itse näkisin kuvan tarjoavan, paitsi esteettistä nautintoa, pääasiassa temaattista tukea runolle, kun taas musiikki korostaa erityisesti tunnelmaa. Itse kiinnitän runossa eniten huomiota juuri sen herättämiin mielikuviin ja tunnelmiin ja vasta toissijaisesti itse sanomaan. Musiikki voi parhaimmillaan elävöittää runon "henkeä" (jos sallitte ilmaisun) ja luoda lukukokemuksesta antoisamman. Lisäksi voisi olla mielenkiintoista silkkaa uteliaisuutta kokeilla, kuinka eri tyylinen musiikki vaikuttaa samaan runoon. Onko joku muu ehtinyt kiinnittää tähän aiheeseen jakamatonta huomiotaan?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty