Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Valokuvauslehtiä?

[09:17 13.12.2007] I.S.
Antakaapas, ihmiset, vinkkiä, jos olette törmänneet laadukkaisiin valokuvalehtiin! En nyt tarkoita niksipirkkalehtiä vaan mahdollisimman korkeatasoisia valokuva(taide)julkaisuja. Haikailen vieläkin vanhaa kunnon Valokuva-lehteä. Itse tilaan Focusta ja ostan silloin tällöin Black&White-lehden irtonumeroita. Nämä ovat laatukamaa, joskin taitoltaan oudon säpäleisiä. Muita?


[12:45 13.12.2007] S.S.
Kannattaa tukea kotimaista uutta hyvää RAW-lehteä!


[12:47 13.12.2007] J.M.
B&W -lehti kuuluu mun suosikkeihin. Ehkä vois jopa sanoo, että jollain tapaa mielenkiintoisin kaikista.

PhotoIcon on toinen kiva opus, josta oon ostanu joskus irtonumeroita.

Camera Natura on laadukasta jälkeä kans, vaikken yleensä ymmärrä ku puolet lauseista (ruotsia ja norjaa tekstit).

National Geographic ei ehkä oo valokuvauslehti, mutta siellä löytää sellasia tarinoita ja kuvia, että eipä taida kilpailijoita enää ees huvittaa. Jos lehteä tilaa, kannattaa se ehottomasti tehä englanninkielellä, mieluiten alennuskupongista, joita löytyy usein kaksin kappalein irtonumeron välistä. Säästö on jotain 60% suomenkielisen tilaukseen verrattuna. Hassua!

Silvershotz on kans tullu luettua pari kertaa, mutta jääköön fanitus hivenen lievemmäks. Taitto jättää vähän kylmäksi, enkä ole löytänyt montaa mielenkiintoista artikkelia. Kylmää, brrr.Photography Monthlya fanitin yhteen väliin oikein urakalla, mutta kymmenen irtonumeron jälkeen maku väljähtyy tosi pahasti. Ei jaksa enää, kun samat aiheet tulee eteen kerta toisensa jälkeen, ja taiteelliset ansiot mitataan kaavalla: "laajakulmamaisemakuvan etualalla on mielenkiinnon kohde - hyvä kuva".

Digital Photographer on aika kliinisen oloinen, ja tarjoaa yhden mielenkiintoisen ja muhevan artikkelin aina yhdeksää höttöjuttua kohden.

Erimaalaiset kameralehdet oon unohtanut kauan aikaa sitten. Ne. On. Tylsiä. Parempaa. Löytää. Dpreviewistä. Pari vuotta sitten ne oli kivoja, ku asiat ja tekniikat oli uusia, tosin.

RAW -lehdestä en ole kuullut, enkä ikinä ostaisi sitä vain siksi, että se on kotimainen. :) Kerrotko Santtu hieman lisää makasiinista?

Minäki haluisin kuulla vinkkejä! Kiitos!


[13:19 13.12.2007] K.V.
raw- lehti
http://www.rawlehti.com/

Joku söi pitkän viestin pois :( Kirjoitetaan uudestaan.

Eli omassa matkalukemistossa on aika usein mukana mm. Professional Phtographer (www.ppmag.com) tai B&W- lehti.

Practical Photograher ja Photography Monthly tuntuvat kierrättävän sekä aiheita että myös toimittajia keskenään (mm. Danien Lezano / Will Cheung). Kerran vuodesssa hämäräkuvausta, mustavalkoista, makroja jne.

Valokuvauksen maailmaa saa myös mukavasti avarrettua kirjojenkin avulla. Itse lueskelen usein vanhoja kirjoa. Viimeksi selailin vanhaa Werner Wurstin Exakta ja pienkamerakuvaus- kirjaa vuodelta -57 (?) ja kiinnostaisi nähdä myös Nils Bouvengin Valokuvauksen Neuvonantaja jostain vuosisadan alusta.

Meni hiukan ohi asian, mutta koittakaa kestää :)[16:59 13.12.2007] Helena Sydänmetsä
Janne Mankila, luettelit monta lehteä. Mistä niiden irtonumeroita voi ostaa? Suomestako?


[17:21 13.12.2007] K.V.
Helenalle. Osan lehdistä saa lehtipisteen myyntipisteistä. Lehtipisteellä on omat sivut: www.lehtipiste.fi josta saa etsittyä onko lehti heidän valikoimassa. Ainakin meidän paikallis ärrä tilaa yleensä minulle oman kappaleen jostain lehdestä jos pyydän. Pk- seudulla suomalaisessa kirjakaupassa ja akateemisessa on parhaat valikoimat. Vailtettavasti en oikein tiedä sinun asuinpaikkasi lehdistä :)

Ai juu en ole Janne :)


[21:54 13.12.2007] J.M.
Heip, Helena. Kaikkia luettelemiani lehtiä löytää Akateemisesta kirjakaupasta, Stockmannilta ja ainakin joitakin noista Suomalaisesta kirjakaupasta. Mulla on onni asua suuren metropolin kupeessa, ja ymmärrän kyllä, ettei joka paikkakunnalla Akateemisia ole..

Kirjastoista voi käydä ainakin katsomassa ja kysymässä, ja miksei vaikka tilatakin. En tosin tiedä, onko tilauksilla vaikutusta. Itse en ole sellasta huomannu. :)

Aika monella tuntuu tuo B&W -makasiini olevan lukemistossa. Mahtava lehti.

Kiitos Raw-lehen vinkistäkin. Toivottavasti joku päivä sellanen tupsahtais mun käsiin.


[22:20 13.12.2007] HK
Professional Photographer tulee mulle tilattuna , neljäs vuosi alkaa nyt. Oli pakko tilata kun lakkasvat irtonumeroja ärrällä myymästä, niitä ostelin muutaman vuoden.


[09:16 15.12.2007] K.P.S.
BW ja PhotoLife ovat ulkolaisista minua eniten miellyttäneet, niissä on nimenomaan valokuvauksesta ja kuvista kyse. Jälkimmäisessä, itselle tulevassa PhotoLifessä myös "kovaa" tekniikkaa, mutta joka numerossa jokin melko syvälle valokuvaamiseen menevä artikkeli.

Professional Photographer ym. lehtiä tulee lueskeltua myös. Aika monissa lehdissä, kuten esim. Practical Photography, pyörivät samat vakioaiheet toistuvasti ("How to make BW images", "How to shoot stunning portraits, jne.)


[14:07 15.12.2007] P.S.
Hamburger Eyesista olen tykännyt kovasti.

Lisää siitä tämän linkin kautta:
http://www.burgerworldchronicles.com/


[14:52 15.12.2007] I.S.
Kuinkas englanninkielisten maiden ulkopuolella? Saksa? Ranska? Italia? ...? Kun kerran Suomeenkin on mahtunut niin tasokas lehti kuin `Valokuva´ aikoinaan, niin pakkohan isommissakin maissa on jotain hyvää olla. Jos vaikka matkoillanne tai netissä olette törmänneet, kertokaa. Eniten kiinnostavat julkaisut, joissa esitellään mahdollisimman korkeatasoista valokuvataidetta. Kamerauutiset ja -testit voi lukea muualtakin.


[14:57 15.12.2007] J.M.
Iso kiitos tuosta PhotoLifen vinkistä... Kanadalainen, hmm, eipä ois tullu ekana mieleen etsiä sieltä. Niillä ois kolmen vuoden tilaus Suomeen toimitettuna 117 dollaria, eli noin 5 euroa, vai mitä se nykypäivän kurssi onkaan. :)

Pitää ottaa selvää lehdestä. Voisitko Kari kertoa ihan vähän enemmän, että minkä tyyppisiä artikkelit on? Kuvaajiin ja valokuviin perehtyviä, vaiko kuvaukseen, vaiko ihan kameratekniikkaan liittyviä? Kiitos vastauksista!


[17:09 17.12.2007] P.H.
mä suosittelisin foamia, amsterdamilainen pläjäys - löytyy tosin ihan akateemisesta.

foammagazine.nl


[18:37 17.12.2007] K.P.S.
Janne, Photo Life on sellainen sekoitus valokuvaa ja tekniikkaa, painotus on kuvissa ja valokuvauksen filosofiassa. Lehti on aika ohut, taitaa olla tyypillisesti 65-75 sivua, mutta mielestäni sisältää kuitenkin tyypillisesti enemmän mielenkiintoista asiaa kuin moni muu lehti. Aivan erilainen kuitenkin kuin tuo toinen mainitsemani suosikkilehteni eli BW. Sehän on selkeästi Taidetta isolla teellä, Photo Life taas sisältää reportaasi-, luonto- ja muuta käyttökuvaa. Ja jonkin verran kameroita, tulostimia ym. Mutta on osansa "taiteellakin", mutta ei siis siinä samaa sarjaa kuin esim. BW. Joten ehkä kyseessä ei ole aivan sellainen lehti kuin mitä ketjun aloittaja itse asiassa haki.

Esimerkkejä artikkeleista viimeisimmistä numeroista:
"Portraits - Beyond the traditional approach"
"Wabi-Sabi: The art of finding magic in the ordinary"
"Hockey Shots"
"Subjectivity in photography"[19:46 17.12.2007] J.M.
Kiitos kiitos!

Vastauksesi, Kari, taisi olla vähän ku joululahja mulle. :) Oon kipeästi kaivannut jotain lehteä, joka sompailisi edes jonku verran taide- ja tekniikkapuolen välillä. Kuvailemasi artikkelit kuulosti ainakin ihan erilaiselta, mihin oon tottunut. Mielenkiintoista. Sitäpaitsi, kaikki mitä kanadalaiset tekee, on mun mielestä taidetta jo itsessään.

Kävin katsomassa lehden nettisivut, ja taitaapi olla niin, että laitan kolmen vuoden tilauksen menemään. Siis jahka nään, riittääkö rahnat jouluostoksien jälkeen. :)


[07:39 5.2.2008] Kuvaaja
Outdoor Photographystä tykkäsin mutta kyseinen lehti näyttää kadonneen jonnekkin.
Nykyään innostaa vain Luontokuva ja toivottavasti myös RAW josta tosin en ole lukenut vasta, kuin yhden numeron.


[13:40 5.2.2008] J.L.
https://www.neodata.com/hfmus/apht/print_subs.shtml

tuolta lähtee aika edulliseen hintaan american photo ja popular photography! Ite tilasin American photon ihan vain kokeeksi, saa nähä koska tipahtaa eka numero.


[21:31 5.2.2008] M.K.
Ranskalaista Photo-lehteä tulee selailtua. Kun en niiden kielestä ymmärrä mitään. Muuten hienoja kuvia.

Zoom lehti on myös hyvä. Kaikki jutut on italian lisäks käännetty myös enklanniks.

Sitten on semmonen vähän eroottisempi lehti kuin
S-magazine. Ilmestyy aika harvakseltaan. Oiskohan Tanskalainen? Taitavia kuvaajia ja paljon kuvia. Taitaa näiltäkin löytyä jonkinmoinen nettisaitti.

Kaikkia näitä kolmea saa akateemisesta.
[21:51 8.2.2008] A.V.
Indie on ehkä yks siisteimpii lehtii, mitä oon lukenu. Se ei oo pelkästään valokuvauslehti. Mut jos tykkää hienoist kuvist ja hullust muodist, ni se on kyl paras. Sitä ei tosin kai saa Suomesta. Mut ainaki Berliinist. Kannattaa kattoo, jos koskaan osuu eteen.


[17:51 9.2.2008] K.P.
Kertokaas ihmiset onko tuo kotimainen Digikuva-lehti ihan niksipirkkaa ja alta arvostelun? Ainuttakaan numeroa en ole lukenut, mutta kiinnostaisi tietää teidän mielipiteenne.

Niin, ja minä kuulun NG:n tilaajiin, vaikkei varsinainen valokuvauslehti olekaan, mutta siinä tulee hyvien kuvien sivutuotteena roppakaupalla elämäntietoutta.


[19:59 9.2.2008] V.V.
PDN - www.pdnonline.com
lüerzers archive - www.luerzersarchive.net
eyemazing - www.eyemazing.com

vogue italia
numero
S magazineKaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty