Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kumpi ja kampi

[20:50 15.12.2007] P.H.
Heippa ja mukavaa Joulun odotusta, heittäisin kyssärillä, antakaa mielipiteitä.
Ohjelma Phtoshop Cs ja Corel Painter X, eroavatko toisistaan paljon ja onko tuohon Corol Painteriin saatavissa opasta kuten photariin on, siis suomenkileisiä.
Kiittelen ja kummarran jos joku vaivautuu vastaamaan:)


[14:57 16.12.2007] Johanna
Eroavat, jos kokeilet kumpaisenkin demoa niin varmasti heti huomaat. Niillä on erilaista piirtää/maalata piirtiksellä, ja sitten taas Painterissa on paljon monipuolisemmat sivellinominaisuudet kun taas kuvankäsittely, säädöt ynnä muut onnistuu paremmin fotarissa tai jossain vastaavassa. Ite rakastuin painteriin kun sain piirtopöydän, mut oonkin enempi maalailija kuin käpistelijä, eikä sillä kaikkea voi muutenkaan tehdä (varsinkaan essentials-versiolla).

Oppaista on paha sanoa, vanhemmat painter-versiot ovat olleet todella mystisiä käyttöliittymältään, mutta englanninkielisiä tutoriaaleja lukiessa esim alan lehdistä oppii pian perusteet ja ysin jälkeen kai ne siveltimetkin on järkevästi sijoiteltu ja helppo oppia kokeilemalla. Fotarissa nyt on muutenkin niin paljon enemmän opittavaa eli ominaisuuksia, etten tiiä miten noita kahta nyt ees vertais. Äh öh hölmö vastaus, sori.


[15:03 16.12.2007] P.H.
Vastaus ei ollut hölmö, vaan kiitos.
Olen sen jo havainnut että photari on ilmeisesti puhtaasti kuvankäsittelyyn enempi ja nyt kun haluan opetella käyttämään maalausta valokuvissa, niin todennäköisesti pitää opetella tuota Painteria, joten kiitos vastauksesetasi, se vahvisti tuota omaa käsitystäni, ehkä käytän molempia:)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty