Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Edullisia kamera nettikauppoja ulkomailla?

[21:08 26.12.2007] J.P.
Eli ajatus ostaa edullinen mutta laadukas digikamera. Onko kenelläkään tietoa hyvästä nettikaupasta? Nyt kun dollarin arvo aika heikko , niin jenkeistä voisi saada halvalla? Jopa digijärkkäreitä.

Itse tilannut RC harrastus tarvikkeita hong kongista, saksasta, Usasta ja huomattavasti edullisemmaksi tullut rahdinkin kanssa.


[01:36 27.12.2007] T.M.
Aiankin seuraavat paikat on kuulemma hyviä:

USA:
http://www.bhphotovideo.com/
http://www.adorama.com/

Saksa:
http://www.ac-foto.com/ac/shop/shop.php


[10:35 27.12.2007] S.T.
KEH on rapakon takana ja hyväksi havaittu:

http://www.keh.com/onlinestore/home.aspx


[18:50 27.12.2007] sp
"Edullinen mutta laadukas digikamera". Kannattaa muistaa, että edulliseen hintaan on yleensä jokin syy. Säästä rahaa ja osta paikallisesta alan liikeestä, sillä aikaa voit funstailla vaikkapa sitä, millä kaikilla tavoin se on järkevä ratkaisu.


[23:39 27.12.2007] T.M.
Ai niin ja kannattaa muistaa että välttämättä Jenkkilän takuu ei toimi täällä (Digikameroissa)


[11:34 28.12.2007] j
Harkitsin objektiivin tilaamista usasta ja hinta tuntui houkuttelevalta 450$, suomessa samainen linssi 760e. Mutta kun hintaan lisätään alv 22% + tulli + rahti hinta ero jäi kuitenkin niin pieneksi että ostin kuitenkin suomesta. Ja jos vielä sattuisi niin huono tuuri että tulisi ongelmia takuu aikana niin voi olla vaikea saada myyjältä apua.


[18:16 28.12.2007] m
Eikös tuossa edellisessä tapauksessa olisi vähintään 200 euroa jäänyt voitolle tilaamalla se jenkeistä. Takuuhan noissa objektiiveissa on kansainvälinen, joten sekään ei tuota ongelmia. Tietysti joillekkin 200 euroa on vähän...


[08:40 31.12.2007] minä vaan
Ihan samalla lailla kun haluan ostaa lähiruokaa, haluan myös ostaa kameran ja tarvikkeet paikallisesta pienliikkeestä. Tiedän kyllä että se ei paljon valmistukseen ym vaikuta, mutta haluan säilyttää sen pienliikkeen olemassaolon, ja toisaalta jos tulee ostamani vempeleen kanssa ongelmia, kävelen vaan kauppaan sisälle ja asia hoituu. Lisäksi saan hyvää palvelua, hyvän mielen ja usein muutakin kuvaukseen/kuvankäsittelyyn yms liittyvää vinkkiä.

En ole koskaan laskenut voisinko säästää tilaamalla netistä tms, sellaiseen käytetty aika menisi kumminkin hukkaan. Itse säästän mieluummin muissa asioissa.


[09:24 31.12.2007] K.P.S.
minä vaan: "En ole koskaan laskenut voisinko säästää tilaamalla netistä tms, sellaiseen käytetty aika menisi kumminkin hukkaan."

Mielestäni Saksasta tilaamiseen käyttämäni noin puoli tuntia ei mennyt hukkaan esim. sillä kerralla, kun pixxass:n ja Rajala Pro shopin (erillisen tarjouksen) hintaero oli n. 1400 EUR n. 6500 EUR ostoksessa saksalaisen eduksi. Ei tarvinnut kauan harkita kummasta ostaa!

Tilanne on tuon jälkeen muuttunut ja nykyisin Saksasta tilaaminen ei ole enää niin edullista.

Itselläni on sellainen periaate että jos saan suomalaisesta kivijalkaliikeestä hyviä neuvoja ja rehellisiä vinkkejä kaluston suhteen, niin sitten maksan mieluusti hitusen enemmän sille suomalaiselle kauppiaalle kuin tilaisin esim. saksalaisesta nettikaupasta. Mutta sitten kun aletaan puhua useiden satasten hintaeroista, niin sitten tilaan mieluummin netistä.

Dollari on halpa, joten USA:sta tilaaminen voi nyt kannattaa, kunhan huomioi ALV+tullin ja takuuasiat.

Käyttämiäni ulkolaisia nettikauppoja joiden kanssa minulla ei ole ollut ongelmia (tosin ei ole ongelmia muidenkaan kauppojen kanssa):

www.pixxass.de
www.ac-foto.com
www.eg-electronics.de
www.Essential-Systems.de
www.warehouseexpress.com
www.bhphotovideo.com

digicamera.net forumilta kannattanee katsella löytyykö tietystä kaupasta varoituksen sanoja.[11:25 1.1.2008] T.R.
Jos ei tarvitse palvelua, neuvoja tai opastusta, niin ei siitä minusta tarvitse sille kivijalkaliikkeelle maksaa. Härskiä on sen sijaan käydä kivijalkaliikkeessä viemässä myyjän aikaa, käpistelemässä kameroita ja hakemassa neuvoa ja sen jälkeen tilata kamera Saksasta. Itselleni ainoa negatiivinen ero paikallisesta kaupasta ja nettikaupasta ostamisen välillä on se muutaman päivän viive tavaran saamisessa.


[23:56 7.1.2008] J.M.
Veljeni lähti kolmeksi kuukaudeksi Kiinaan ja halusi reissulle kameran mukaan. Canon EOS 300D + kittilasi irtosi käytettynä 250¤:llä netistä. En tullut kysyneeksi mistä, koska sain juuri itsekin käytetyn digijärkkärin, joten ei ollut henk.koht intressiä.

250¤ on kuitenkin sen verran halpa hinta, etten missään nimessä harkitsisi hetkeäkään edes laadukasta harrastelija-digipokkaria enkä hevin edes uutta digijärkkäriä (Suomessa hinta alk n. 450-500¤ kittilasilla).

Näin veljeni kameran ja testailin sitä hieman, oli uuden veroisessa kunnossa, ei naarmuja, kolhuja tai vikoja. Kannattaa siis pitää silmät auki ja seurata käytettyjä digijärkkäreitä!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty