Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

kehittämisideoita vieläkin kohteeseen aukea.net?

[05:59 2.1.2008] R.K.

Tietämättömille informoinniksi, että Aukea.net on uudistunut, olin testiryhmässäkin, mutta aika nopeasti uusi versio julkaistiin - ja hyvä vain.

Tässä joitakin ideoita, ja toivoisin, että muutkin niitä pistäisivät ja keskustelisivat.

- Aukean omassa kuvassani huomaa selvää pikselisotkeutumista verrattuna tuollaiseen alkuperäiseen avaruusalus merellä, .png-kuva , ja asia johtuu siitä että aukea.net ei hyväksy GIF- tai PNG-muotoisia kuvia, niitä jotka näyttäisivät kuvan tarkempana (GIF on paras formaatti mustavalkoiseen kuvaan - esim sarjakuvat (ja ne voivat olla isompkokoisiakin), PNG taas säilyttää kuvan informaation oikeastaan alkuperäisenlaisena), eikä tälle ole mitään esimerkiksi tietoturvaan liittyvää syytä.

- Kuvarunojen julkaisemisesta kysyisin, että miksei kirjallisuuspuolelle voi sellaisia laittaa? (Ideahan tässä valittamisessa on se, että muutenhan kirjallisuuspuolen ihmiset eivät välttämättä katso koko teosta).

- Olisi kiva jos viestejä voisi lähettää käyttäjille yksityisenäkin. Yksityisviestiä voi tietenkin laittaa sähköpostiosoitteeseen, jos se on laitettu esille, mutta eikös olisi muutenkin parempi, että jokaisessa aukea.net:in kautta tulleessa viestissä on vaikka sama otsikko (ennen se oli "[aukea.net] Palautetta"), ja lähettäjän nimenä aukeassa oleva nimi (tai palaute anonyymistikin kai sallitaan). Näin saataisiin selkeyttä, eikä palaute hukkuisi niin helposti roskapostiinkaan. Toisaalta se on myös nopeampi tapa, eikä viestin lähettäjän osoite tule suoraan esille. Eikä osoitetta tarvitsisi pitää esillä omalla sivulla (ties mitkä botit niitä keräilevät...) Ilmeisesti olisitte samaa mieltä kanssani, mutta on joitakin syitä miksei tätä ole tehty tai ei tehdä.

- Ulkoasussa on ehkä vielä jotakin hienosäätöä, esim. pisteytyspalkin solun reunat eivät ole oikealta ja vasemmelta samanlevyiset (tarkotuksellako?), ja kommenttien arvostelua varten olevat peukut ovat hieman rajuja (ja huomasin vasta painettuani, että peukku alaspäin tarkoittaa jopa ylläpidolle valittamista kyseisestä kommentista (häiriköintiä tai asiatonta kommentointia))

- Myös edelleen esim. teosten lisäämisen selkeydessä ja informoinnissa on puutteita, tai ainakin työnsä saa helposti vahingossa häviämään vielä muokkausvaiheessa, kun esim. kuvataidepuolella kategorian valitsemiset näyttävät aina häipyvän ja kokoelman kuvauskin pitää erikseen tallentaa, mutta jos on samalla ollut lisäämässä kuvaa, muttei painanut "lisää kuva", se katoaa.Mitäköhän vielä... en jaksa muistaa... PS kiitos kuitenkin vaikka mistä :)

-Vielä ainakin näissä keskusteluissa kommentin perään tulee heti "Sinun viestisi on uusin joten voit muokata sitä.", ilman minkäänlaista erottavaa tekijää, esim rivinvaihtoa tai erilaista fonttia. Samoin teksti alkaa heti otsikon alta rumasti (toisaalta siihen voi onneksi laittaa oman rivinvaihdon - ja keskustelua mahtuu tietenkin tiiviimmin, jos sitä haluaa.)[08:09 3.1.2008] R.R.
Hyvä idea on ainakin tuo käyttäjille lähetettävät yksityisviestit, mutta en menisi siihen, että niitä saa laittaa toiselle anonyymisti, jos siis sitä tarkoitit. Tai ainakaan itse en suostuisi, että minulle saa ilman nimeä laittaa viestiä. Jos jotakin sanomista on, sanokoot omalla nimellään.

Asia, johon itse toivoisin muutosta, on pisteytys. Aukeassa on liian helppoa antaa töille niitä kostoykkösiä. Minusta olisi parempi, jos pisteyttää saisi vasta kommentoituaan tai sitten pisteyttäjät jäisivät näkyviin. Tähän ei käy nyt selitykseksi että "jos kaikki hyvät kommentit on jo kirjoitettu", koska omat työni ovat ainakin niitä ykkösiä saaneet, vaikka työ muuten on arvosteltu 4-5 pisteellä. Tässä nyt pointtina se, ettei kukaan voisi kateuttaan laskea töiden keskiarvoa. Ja kysymys toki kuuluu, että mitenkäs siitä sitten oppii, kun ei tiedä, miksi työ jonkun mielestä oli ykkösen arvoinen.


[09:09 3.1.2008] P.P.
Privaviestit olisi ihan hyvä juttu, koska täällä on paljon naisia.


[15:16 3.1.2008] Tom Pesch
Paul on naistenmies!

.png olisi hyvä juttu. Alkuperäinen .jpg -formaatti joka nyt on käytössä, on 90-luvun alun teknologiaa. PNG kasvattaisi vähän tiedostokokoja, mutta parantaisi kuvanlaatua ja toisi uusia keinoja kuvan työstämiseen (esim. aito läpinäkyvyys). GIF on myös vanhentunutta teknologiaa, mun mielestä siihen ei kannata enää päivittää.

Olen edelleen sitä mieltä että näyttelyt pitäisi näyttää kuten vanhassa Aukeassa. Eli ensin aloitussivu, sitten työt, ja vasta lopussa voisi nähdä kaikki työt pieninä. Se oli hyvä tehokeino, jolla pystyi ohjaamaan katsojaa.

Muuten on aika hyvä näin. Älkää liian monimutkaista tehkö, arvon ylläpitäjät.


[16:30 3.1.2008] Ylläpito
Luemme mielellämme kehitysideoita, mutta jotta ette kokisi tekevänne turhaa työtä niin tässä muutama vinkki:
-Huonot tai käyttökelvottomat ideat ovat yleensä mielipiteitä. Eli jos ideasi alkaa että "Mielestäni..." niin kannattaa harkita onko se oikeasti parannus koko käyttäjäkunnalle vai ainoastaan sinulle.
-Vanhan muuttaminen toisenlaiseksi ei ole yleensä hyvä idea. Kaikelle nykyiselle toiminnalle on yleensä ottaen jokin perusteltu syy. Esimerkiksi pistejako 1-5 on käytössä eikä sitä tulla muuttamaan.
-Ongelman toteaminen ei ole kehitysidea. Se että vaan toteaa että joku ei toimi tai on liian hidas tai vaikea käyttää ei ole kehitysidea. Siitä on hyvä työstää kehitysidea, mutta pelkästään jos kertoo että joku on huonosti ei vielä anna mitään.
-Parhaat ideat on yksinkertaisia. Oikeasti. Nykyiseen Aukeaan ei käyttäjille olet tehty oikeastaan mitään hirveän monimutkaista lisäystä. Ainoat monimutkaiset jutut on tehty ylläpidon käyttöön.

P.S. Ylläpidolla on lista tekemättömistä töistä ja se on pitkä eli uusia toimintoja on tulossa myös joulukuun jälkeen, kunhan vaan tekijät löytyy ja motivaatio sekä aika tekijöille.


[17:07 3.1.2008] A.M.
Kannatan pikaviestitoimintaa jolla kirjautuneet voisivat omalla nimellään lähettää viestiä jokaiselle aukean käyttäjälle. Usein arvostelupalstoilla herätetään kysymyksiä mutta mikäli kysymyksien tekijät eivät ole halunneet antaa maili osoitettaan jää vastaukset saamatta.

Pisteytyksestä sen verran että nämä pelkät ykköstenpainajat ovat omaa luokkaansa ja heidän elämänsä kohokohta näillä sivuilla on saada teosten esille laittajat huonolle mielelle/tuulelle. Siksi nimeämättömiin pisteisiin ei kannata/tarvitse ottaa koskaan minkäänlaista kantaa. Jos alkaa huutelee että: Ykkösten antajat esiin! Niin se vaan saa napin painajat hyvälle tuulelle.[18:24 3.1.2008] Juha Saransalmi

Pari kehitysideaa: Pitkissä keskustelupalstoissa (monisivuisiksi kasvaneissa) olisi niiden aloitussivulla hyvä olla myös sivun yläreunassa linkki "Seuraavalle sivulle" ja linkki myös "Keskustelun loppuun". Nyt linkki näkyy vain alareunassa (ainakin Safarilla), joten aina kun alkaa palstaa seurata, joutuu aluksi ensimmäiselle sivulle, jonka jälkeen täytyy rullata sivun alareunaan päästäkseen seuraavalle sivulle vievään linkkiin. Sellainen on turhan hidasta ja työlästä.

Toinen vinkki, joka koskee lähinnä kuvataidetta ja valokuvausta: Olisi mukava, jos tekijän nimeä klikkaamalla pääsisi hänen "tietosivulleen", jossa teosluetteloiden sijasta tai sen lisäksi aukeaisivat esimerkiksi hänen kaikki teoksensa - kuten valokuvat - pikkukuvina. Siellä voisi olla teksti: "Kuvaesitys", jota klikkaamalla kaikki tekijän Aukeassa julkaistut otokset näkyisivät tyylikkäänä kuvaesityksenä - vaikka mustalla tai tumman harmaalla pohjalla.
[20:12 3.1.2008] L.B.
Olen kaipaillut tuota palaute-mahdollisuutta, joka oli vanhassa Aukeassa. Kannatan sen takaisinottoa.

Tomin kanssa olen myös samoilla linjoilla tuon suhteen, että näyttelyt pitäisi näyttää kuten ennen, tai ainakin niin, että tekijä saisi valita kuinka asettaa työnsä näytille. Tuskinpa kovin moni käyttäisi tätä mahdollisuutta (jolloin yleislinja tuskin tulisi muuttumaan), mutta joidenkin näyttelyiden kohdalla on välttämätöntä, ettei koko sarja pamahda ruutuun pikkukuvina paljastamaan mistä hommassa on kyse. Ja jos katsoja on kiireinen, voihan hän aina klikata suoraan yhteenvetoon, jolloin pikkukuvat ilmestyvät näkyviin ja niistä voi sitten klikkailla kuvia esiin jos kiinnostaa. Miten olisi?


[05:39 4.1.2008] S.S.
Satunnainen työ-linkki olisi hyvä taas laittaa paikallensa kun niitä töitäkin on jo kohta lähemmäs tuhat. kannatan myöskin tuota yksityisviestien tekemistä mikä vanhassa aukeassa oli tavallaan käytössä.


[14:56 5.1.2008] Juha Saransalmi

Uuden Aukean tullessa ylläpito ilmoitti, että tällä kertaa palvelintilaa on todella runsaasti. Miksi sitä pitää säästellä? Tiedän, että jotkut osaavat tehdä teknisesti upean kuvan pienelläkin tiedostokoolla, mutta on niitäkin, jotka eivät sitä osaa - allekirjoittanut mukaan lukien. Aukean kuvien tekninen taso varmasti paranisi, jos tiedostokoon yläraja olisi puolesta kokonaiseen megatavuun. Tällä tavalla useimpia kuvia ei tarvitsisi pakata - ja juuri pakkaaminen on eräs niitä ongelmallisimpia kynnyskysymyksiä.
[18:42 7.1.2008] H.H.
Minusta voisi olla kiva vanhasta aukeasta myös se, että hakea saattoi ihmisiä myös paikkakunnan mukaan. Se antaa erilaisia mahdollisuuksia muutenkin verkostoitumaan kirjoittajana tai muutenkin miettimään asioita alueellisen näkökulman kautta.


[01:43 8.1.2008] P.P.
Verkostoitumaan kirjoittajana, mitä se tarkoittaa? Privaviestit yhdistettynä paikkakuntahakuun sen sijaan mahdollistaisivat naisten etsimisen...


[13:51 8.1.2008] sinkkumies
"Privaviestit yhdistettynä paikkakuntahakuun sen sijaan mahdollistaisivat naisten etsimisen..."

Loistoidea! Paul puhut täyttä asiaa. Tuo puute on minuakin uudessa aukeassa suuresti kismittänyt. Tai niinkuin Harri asian hieman toisin sanankääntein ilmaisi, verkostoituminen kirjoittajana :D


[13:36 9.1.2008] A.N.
Heh :D Sinkkumies on varsinainen humoristi... Kyllähän me vakavat taiteilijat varmaan jotain muutakin sillä verkostoitumisella tarkoitetaan kuin naisten etsintää.

Eipä silti, Paulin esitys on oikein luova ja toimiva. Minuakin harmittaa kun se paikkakuntajuttu katosi. Oli kiva katsoa, ketä esim. vaikutusalueiltani Mikkelistä tai Savonlinnasta kirjoittelee, kun niistä on yleensä niin vähän ihmisiä aukeassa.


[16:34 9.1.2008] P.R.
Mun mielestä olis hyvä jos töiden selaaminen olisi hieman helpompaa. nyt joutuu ravaamaan jatkuvasti:/ Nykyään ei tule katsottua kuin noi Etu sivulla olevat työt. Vanhat unohtuvat sitä mukaan kuin etu sivulta katoavat. Eli joku kiertävä lista jossa kaikki julkaistut työt näkyvät tai jotain vastaavaa. Toi nyt oli surkea idea.


[16:45 5.3.2008] E.C.
Anteeksi, jos tätä on jo ehdotettu, mutta miksei Juutuubin tyylista "Response"-ominaisuutta? En väitä, että Aukea olisi poikkeava yhteisö, mutta tuntuu, että täällä se saattaisi toimia, vaikkakin upittavien töiden määrä on suht vähäinen.


[14:04 6.3.2008] S.K.
RSS -syötteet:

-Olisi erinomaista jos kunkin käyttäjän teosluettelon voisi ladata RSS -syötteenä.

Myös esim. yleinen kirjallisuusosion syöte ja vaikka koko aukeankin helpottaisi elämää.


Facebook -ominaisuus:

Olisi mahtavaa jos se toimisi myös kirjallisuus puolella. Eihän siellä facebookissa tarvi olla kuin runojen otsikot linkkeinä.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty