Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Salanimet

[01:02 4.1.2008] M.L.
niin. salanimistä. on näes näkynyt niin eriskummallisia nimiä aukeassa, ainakin näin kirjallisuuspuolella, että olen alkanut epäilemään yhdellä jos toisellakin olevan salanimi.

eli, ensinnäkin, onko teillä salanimiä? myöntävä vastaus voi tietenkin viedä vähän salaisuutta hommasta. on helppo alkaa spekuloimaan, mikä salanimi voisi kuulua kenellekin.

toiseksikin, oli salanimeä tai, mitä teidän mielestänne salanimellä julkaiseminen voi antaa aukealaiselle? mitä hyötyä tai haittaa siitä voisi olla?

allekirjoittaneella ei ole salanimeä, mutta voisin kuvitella siitä olevan hyötyä siinä vaiheessa, kun "aukeastatus" on noussut vähän liian ylös estäen rakentavan kritiikin. tällä meinaan sitä, että nimillä on aukeassa paljonkin merkitystä sen suhteen millaisia arvosteluja teoksistaan saa. myös kokeellisempien tekstien julkaiseminen salanimellä voi olla hyödyllistä; siinä ei heiluteta tasoa, johon kanssa-aukealaiset ovat tottuneet.

tämmöstä. enpä ole muuten ikinä keskustelua aloittanut, odotan mielenkiinnolla sanooko kukaan yhtään mitään. :-D


[09:27 4.1.2008] J.T.
Itse en oikein perusta salanimistä. Haluan julkaista tekstejä omalla nimellä ja tietää samalla, että arvostelija tietää, että kyseessä on juuri minun tekstini.


[19:52 4.1.2008] J.T.
Tuo Marianna Lindström taitaa ainakin olla minun, ellen väärin muista.


[23:15 4.1.2008] Ylläpito
Ettei menisi miksikään toisten kyttäämiseksi ja "syytöksiin" niin täytyy mainita että salanimiä on myönnetty todella vähän ja niistäkään kaikki eivät välttämättä julkaise eli ei kannata alkaa spekuloimaan pelkästään sen perusteella jos jollain on epätavallinen nimi. Lisäksi jos salanimeä on yritetty hakea todella eriskummalliselle nimelle ja ylläpito on tapauksen kohdalla hyväksynyt salanimen käytön niin nimi on pyydetty muuttamaan sellaiseksi ettei siitä käy heti ilmi että kyseessä ei ole henkilön oikea nimi.

Monesti salanimen käytölle perusteltu syy on sellainen että henkilö ei oikeasti pysty esiintymään omalla nimellään (esim. on suomenlaajuisesti tunnettu julkisuuden henkilö, eikä halua että se vaikuttaisi miten häneen suhtaudutaan) eli ei ole suotavaa alkaa kenenkään julkisesti epäilemään tai arvailemaan salanimien käyttäjiä.

Saa siis keskustellla salanimien käytöstä ylipäätään mutta ei ole suotavaa julkisesti esittää epäilyksiä siitä kuka on kuka. Kiitos ymmärryksestä.


[11:26 9.1.2008] M.A.
Ymmärrettävää on se, mitä Ylläpito sanoo.

Se nyt on se ja sama, onko jollain salanimi vai ei. Itse käytän omaa nimeäni, koska en näe mitään syytä miksi käyttäisin salanimeä. Voi olla, että jos joskus pääseen siihen tilanteeseen, että teoksiani julkaistaan, saatan haluta vaihtaa oman nimeni täällä salanimeksi.

Enpä muuten osaa sanoa tähän juuta enkä jaata.


[13:32 9.1.2008] Jörgen P Salminen
Minulla on joitakin salanimiä, käytän niitä mm. aukeassa.


[11:45 16.1.2008] Innostunut
Onko Jörgen P täälläkin? Olen kuullut sinusta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty