Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Nova 2008 -kirjoituskilpailu käynnistyy!

[07:50 8.1.2008] P.K.
Nova on aloitteleville kirjoittajille suunnattu, palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, jonka Turun Science Fiction Seura ja Suomen Tieteiskirjoittajat järjestävät vuonna 2008 jo yhdeksättä kertaa.

Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja julkaisut antologioissa eivät kuitenkaan ole este kilpailuun osallistumiselle. Novellien aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Nimimerkin avulla kirjoittajien henkilöllisyys pysyy salassa esiraatilaisilta ja tuomareilta. Kaikki kirjoittajat ovat samanarvoisessa asemassa, kun aiemmat ansiot eivät pääse vaikuttamaan tekstien arvosteluun. Kisaan saa osallistua useammalla kuin yhdellä novellilla, mutta tällöin tulee käyttää eri nimimerkkiä.

Novellit on postitettava kolmena kappaleena viimeistään 7.4.2008 osoitteella TSFS ry. / NOVA 2007, PL 538, 20101 Turku. Tekstien enimmäispituus ohjeissa annetuin asetuksin on 20 liuskaa ja ne tulee kirjoittaa suomeksi. Tarkemmat säännöt löytyvät Novan www-sivulta osoitteesta http://www.tsfs.fi/nova/saannot.php.

Novan sivuilta löytyvät myös edellisvuotisen yleispalautteet ja tulostettava Nova-kutsu pdf-muodossa. Etenkin säännöt kannattaa lukea ennen kirjoittamisen aloittamista läpi, sillä esiraati tai tuomaristo saa hylätä ohjeiden vastaisesti kirjoitetun tekstin. Rivimääriin, marginaaleihin ja tekstin luettavuuteen siis kannattaa kiinnittää huomiota.

Novan tuomaristoon vuonna 2008 kuuluvat professori Liisa Rantalaiho, Nova 2001 -voittaja Katja Salminen, toimittaja Miina Supinen, kirjailija Jukka Laajarinne sekä TSFS:n edustaja Tytti Korhonen. Esiraati karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Katimaria Mustajärvi, Anna Ohinmaa ja Leila Paananen. Esiraadin sihteerinä ja palautekoordinaattorina toimii Kati Oksanen.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 200 euroa. Toiseksi tullut saa 100 ja kolmas 50 euroa. Kunniamainitut (sijat 4.-10.) saavat 40 kukin euroa. Palkintosummat voivat nousta nyt ilmoitetusta avustusten myötä. Voittajat julistetaan ja palkinnot jaetaan Tampereella 26.-27.7. järjestettävässä Finncon-tapahtumassa. Palkituille ilmoitetaan asiasta erikseen.

Ensimmäiseksi sijoittunut novelli julkaistaan Turun Science Fiction Seuran julkaisemassa Spin-lehdessä. Muita sijoittuneita julkaistaan Spin- ja Kosmoskynä-lehdissä sen mukaan, mitä niiden päätoimittajat päättävät. Julkaisupäätös ilmoitetaan kullekin kirjoittajalle kuukauden sisällä palkintojenjaosta.

Tämän lisäksi kilpailuun osallistuneet saavat palautetta kolmiportaisen mallin mukaan. Palkitut novellit (sijat 1-10) saavat palautetta tuomaristolta. Esiraadilta tuomaristolle edenneet, mutta sijoittumatta jääneet novellit saavat palautteen esiraadilta. Muut palautetta pyytäneet saavat yleispalautteen, jossa käydään läpi vuoden sadon suurimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta!

Lisätietoja;

NOVA-sihteeri Kirsi Saaros
nova2008(ät)tsfs(piste)fi
http://www.tsfs.fi/nova/

http://www.tsfs.fi/
http://tieteiskirjoittajat.utu.fi/

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty