Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

aukean kovimmat jätkät

Edellinen sivu   Seuraava sivu  [18:01 15.2.2008] J.M.
Vaatimaton:
"Ei se kuule ole helppoa täältä nimimerkin takaa nousta ja käyttää keskustelussa omaa nimeä."

En sanonut missään, että se olisi. Puhun eri asiasta. Jompikumpi on nyt käsittäny jotain väärin.

Mun mielestä omalla nimellä kirjottamisella ei oo mitään yhteyttä käsitykseen itsestä tai sen (eli egon) "kokoon". Ei mitään. En ees yritä ymmärtää sellaista ajattelumallia. Tää keskustelu ei muuten liity mitenkään viestiketjun aiheeseen. :)


[11:49 16.2.2008] Vaatimaton
Mankilalle,
totta tämä keskustelu lähti kuin huomaamatta sivuraiteelle, joka ei sinänsä ole yllättävää, kun itse pääsen jostain asiasta kertomaan omaa mielipidettäni. Tämä on aika tavanomaista kohdallani.

Ketkähän ne olisivat mielestäni sitten aukean kovimmat jätkät? En tunne täältä vielä oikein montaa, joten täytynee siihen vastaus antaa vasta hieman myöhemmin, kun olen päässyt tähän sivustoon paremmin sisään ja löytänyt itselleni sopivaa taidetta, jotain sellaista olen jo löytänytkin.


[14:14 19.2.2008] A.N.
Antti Nisonen
Jussi Leinonen
Jere Salonen
Heikki Nieminen


Heitä seuraan mm. Joukkoon mahtuu erinomainen valokuvaaja.


[09:26 28.3.2008] J.L.
Tään on näitä topikkeja jos kovimmat jätkät kirjottaa nimettömänä ja kehuu ittesä puhki ;) heheheh

"Juhana Lappalainen Maailman komein äijä"

:P


[10:27 28.3.2008] H.N.
Aura! Ikäs? Mist päi?!1


[14:32 28.3.2008] M.K.

kovimmat likat:
riikka sormunen (kuvataide)
varpu eronen (kuvataide)
anna katariina pitkänen (kirjallisuus)

kovimmat jätkät:
tiitus petäjäniemi (valokuvaus, kuvataide)
paulus rupponen (valokuvaus)
henri tikkanen (valokuvaus+kommentointi)


[19:16 29.3.2008] Anonymous
Tällaiset palstat tappavat itsetunnon, kun omaa nimeä ei näy eikä kuulu. Ei kai siinä mitään pahaa ole ja useita muitakaan ei ole mainittu, joten turhaan kai valitan, mutta halusin purkaa pahaa oloani hiukan. Mutta kunnia niille joille se kuuluu (kuten kaikille aiemmin mainituille - olette kaikki hyviä, mitä teitä olen sattunut seuraamaan).

Välillä tällaiset tapaukset pistävät harkitsemaan kirjoittamisen lopettamista, ihan yleisesti ottaen - töitäni pidetään keskivertoa huonompina. Ehkä olen vain huono siinä, missä haluaisin olla hyvä.

Nimeäni en kehtaa julkaista, siinä menisivät minun kasvoni lopullisesti. Anteeksi vuodatustani, en tarkoita loukata ketään.


[21:38 29.3.2008] M.A.
Älä nyt hyvä ihminen roikota itsetunto-parkaasi tällaisessa keskustelussa. Mihin sinä kenenkään suosituksia tai lupia tarvitset? Jos haluat kirjoittaa niin kirjoitat, siinä se. Älä kirjoita Aukean takia, älä kavereiden, äläkä varsinkaan tuntemattomien takia - kirjoita, koska sinä haluat, tai koska sinun täytyy. Ne ovat ainoat hyvät syyt kirjoittaa tai harrastaa jotakin. Jos nautit siitä, jatka eteenpäin äläkä luovuta. Sinua varten se on, eikä muita.

Luulen, että useimmiten tällaisissa keskusteluissa tulevat esille nimet, jotka kommentoivat paljon ja ovat koko ajan jonkinlaisessa vuorovaikutuksessa Aukean ja toisten harrastajien kanssa. Se liittyy Aukean yhteisöllisyyteen, ja toivoakseni vahvistaa yleistä me-henkeä. Se ei ole mikään objektiivinen mittari hyvyydestä tai huonoudesta.

Sanot, että "töitäni pidetään keskivertoa huonompina". Ilmeisesti perustat tämän käsityksesi pisteisiin tai kommentteihin? Jos teostesi saama kritiikki tai pisteet tekevät pahaa, kannattaa ottaa huomioon, että et ole vielä valmis, kukaan meistä ei ole. Olemme kaikki eri vaiheissa ja etenemme omaan tahtiimme, mutta meillä kaikilla on varaa kehittyä, aina. Ainoa suunta on ylöspäin, eikö niin?

Kun tarpeeksi kauan kirjoittaa ja antaa tekstejään pikkuhiljaa muiden luettavaksi, huomaa lopulta kriittisenkin palautteen merkkinä siitä, että joku on lahjoittanut aikaa ja vaivaa teoksellesi, jotta sinä voisit nähdä sen eri näkökulmasta kuin ennen. Ota siitä kaikki irti. Kaikki saavat kriittistä palautetta – ainakin kaikille olisi hyväksi saada sitä silloin tällöin. Ilman sitä on vaikea kehittyä mihinkään suuntaan.

Harmillista, että koet jääväsi ulkopuolelle, kun toiset ovat saaneet huomiota. Se ei varmastikaan ole kenenkään tarkoitus, vaan tuottaa hyvää mieltä Aukealle. Se ei tarkoita sitä, että kaikki ne joita ei mainita, olisivat huonoja. Tiedät varmasti itsekin monta muuta aukealaista, jotka ovat hyviä, mutta joita ei ole mainittu tässä keskustelussa.

Jos haluat kirjoittaa, kirjoita. Älä lue tällaisia turhanpäiväisiä keskusteluja, jos niistä tulee sinulle paha mieli. Unohda suosiokilpailut ja keskity siihen, mitä varten tänne alun perin tulitkin. :)


[22:14 29.3.2008] Anonymous
Kiitoksia, Minna, rohkaisustasi :) Tuollainen merkitsee paljon. Olen vain kovin nuori vielä ja otan asiat, kuten huonot pisteet, herkästi itseeni. Olen julkaissut tekstejäni netissä jo 2-3 vuotta, mutta kritiikkiin en vain osaa tottua, varsinkin, kun tunnen jumittavani paikallani kehittymisessäni. Siitä seuraa se, että olen hyvin kriittinen siitä mitä kirjoitan eikä mikään tunnu riittävän hyvältä julkaistavaksi.

En oikeastaan tiedä miksi kirjoitan, ja luulen että se on yksi syy siihen, etten saa mitään aikaan. Haluaisin, että kirjoittamisesta tulee hyvä mieli, mutta yksikin negatiivinen kommentti voi pilata päiväni. Kriittisyys on hyvää ja janoan palautetta teksteistäni, mutta hirmuisen töykeään palautteeseen en osaa suhtautua välinpitämättömästi.

Olen tosiaan huomannut, että täällä palstalla ovat ne, jotka ovat herättäneet huomiota kommentoinnilla ja olemalla erittäin aktiivisia. Yhteisöllisyys on todellakin tärkeää Aukean kaltaisissa paikoissa.

Eikun eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa (ja niin sanon nyt minäkin). Kiitoksia vastauksestasi, se paransi päivääni :)


[22:56 29.3.2008] J.P.
Kovin jätkä -> Jore Puusa


[21:29 31.3.2008] Anonyymi humaani olento
Minä itse, keikunhan aika ajoin listojen kärjessä.


[22:06 2.4.2008] M.L.
puhun vain kirjallisuuspuolesta, koska en ymmärrä hevonvittuja mistään muusta.

tässä aluksi anonyymin angstaajan itsetunto-ongelmia sen verran, että aukealla on tapana ajaa ihmiset kirjoittamaan aukealle ja aukealaisille sen sijaan että kirjoittaisivat itselleen.

ja kun joitakin tuntuu häiritsevän, ettei omaa nimeä listoilla näy, niin minuapa ei häiritse yhtään. piti päästä painottamaan.

ja oliko se nyt top 5 vai top 3 vai top tuhat, olkoon mitä vain, mutta omia suosikkeja ei kauheasti ole, siis sellaisia keiden uudet kokoelmat lukisin onnesta soikeana.

miki liukkonen on onnistunut saamaan allekirjoittaneessa tunnetilojen vellontaa aikaiseksi. monien muiden aukealaisten, including nisonen, taivalsalmi, autio, holtinkoski ja mitä näitä nyt on, suhteen pätee sellainen kunnioitus, joka syntyy kun on vuosia lukenut toisen tekstejä, saanut palautetta omistaan ja antanut sitä muille, seurannut kehitystä ja näin.

mutta kaikki aukealaiset ovat kovia jätkiä, koska tämä on kova koulu. paskaa ei sulateta, aina vaaditaan enemmän. kiitos siitä.

ai nii ja siis minähän olen suomirunouden, no, en ihmelapsi, en ehdi enää, mutta ihmeaikuinen vielä ja kun sinne päästään niin pistän paul pekkarisen nuolemaan halpistennarieni pohjat katujen lietteistä puhtaaksi.


[22:20 2.4.2008] P.P.
Pitikö tuon tulla nimettömänä?:D


[13:58 3.4.2008] J.M.
kovia on niin monta, niin poikia ja tyttöjä ja muuta kova on täältä ikävä kyllä poistunutkin


[19:14 3.4.2008] M.L.
pekkarinen, ei pitänyt. ":D"


[08:06 6.4.2008] E.M.
Aukeassa ei ole mitään kovia jätkiä, pelkkiä nynnyjä akkoja joilla tuntuu roikkuvan eloton nakki jalkojen välissä. Hahahahahaaa.. ;-)

Ps. Liittyen siis erääseen kuvaan.:-)


[18:52 8.4.2008] T.T.
On minusta mielenkiintoista, että tekijät pisteytään vielä keskustelupalstoillakin. On toki mielyttävää tehdä listoja siitä kuka on paras-kovin jätkä, sillä se nostaa ehkä sellaisia tekijöitä, joita kukaan ei ole vielä tunnustellutkaan. Silti olisin kuitenkin kovin varovainen nostaessani vain tiettyjä tekijöitä esille, sillä näkemykset (varsinkin tässä kohden)ovat varsin subjektiivisia. On toki tärkeää pohtia kenen teokset aiheuttavat jokaisessa itsessään selkeästi enemmän mielipuolisen euforisia tunteita, mutta on syytä ottaa huomioon, että kirjallisuuden ja muun taiteen ei ole tarkoitus palkita tekijöitään rintamerkillä jossa lukee - kovin jätkä. Jos näin tapahtuu, niin se tapahtuu näkymättömästi ja tekijä kantaa merkkiään povitaskussa. Itse uskon, että jokaisella tekijällä - täällä ja muualla, on tärkeä rooli kaikenlaisessa taiteessa.

Ja huomatkaa, että tämänkin keskustelun tärkein tekijä oli herättää keskustelua.

Onneksi meillä kaikilla on lupa ymmärtää kauneutta..


[23:14 8.4.2008] Vahvasti vaatimaton
Eikä vieläkään minun nimeä.


[13:05 9.4.2008] P.T.
Kyllä vahvasti vaatimaton on ehottomasti paras!

Mielenkiintoinen keskustelu totta viekööt, pitäsikö tästä aiheesta oikeen innostua?

Mitä nakin väliä sillä on kuka on kova ja kuka jotain muuta?

Aatelkaa nyt niitä raukkoja joiden nimeä ei oo mainittu. *snif..pyyhkii katkeria kyneleitään*

Mä vaadin tasa-arvoa ja jokaisen nimen mainitsemista ja vielä aakkosjärjestyksessä!

Ettei niinkun tuu kellekään paha mieli jos on vasta jonon hännillä.
Voisko sen kuitenkin laittaa ääkkösjärjestyksessä, ettei meikäläinen olis ihan lopussa...??


[20:50 17.4.2008] Vahvasti vaatimaton
Kiitos Talasmäelle. Viimeinkin joku huomasi minut.


[21:25 14.5.2008] J.M.
Riina Hänninen, ylivoimaisesti. Provosoinnin ihmelapsi. Luonut tänne oman sub-kategoriansa, virtuaalisen performanssitaiteen.


[12:20 15.5.2008] A.M.
Paul Pekkarinen. Taidokkaita 3D-mallinnuksia ja hienoja piirrustuksia!


[16:42 16.5.2008] J.H.
siitä en tiedä, mutta meikäläinen tietää kuka on Itä-Pasilan kovin jätkä.


[14:20 17.5.2008] R.H.
kiitos janne harrastan myös oikeassa elämässä performanssia virtuaalinen on vanha aluevaltaus ja harrastus ;)


[15:20 19.5.2008] S.K.
Jeps. Auroora Riitjoella on kanssa Sub kategoria. Hakusanalla Aukea google näyttää alalinkkinä Auroran aloittaman Harhakuvaboikottikeskustelun.. Se on jo jonkinlainen saavutus kait :D


[17:03 20.5.2008] M.H.
Tänään tupsahti uusi Gloria-lehden numero postiluukusta ja siinä oli kuukauden löytönä Tiitus Petäjäniemi. (Jee!!! Hyvä Tiitus!!!)

Muut aukean oikeasti ;) kovimmat jätkät voi löytää info-osiosta - aukea pähkinänkuoressa, siellä on listattuna suosituimmat taiteilijat. Ilmeisesti sen mukaan kuinka on laitettu tuonne omiin kirjanmerkkeihin... mulla on omissa kirjanmerkeissä muutamia nimiä, mutta niitä en kerro kelleen :P :D


[00:17 21.5.2008] K.K.
"Muut aukean oikeasti ;) kovimmat jätkät voi löytää info-osiosta - aukea pähkinänkuoressa, siellä on listattuna suosituimmat taiteilijat."

Suosituimmat ja kovimmathan on aivan eri asia. Tämähän nyt on selvä homma.

Mutta voisin lainata tähän Vesa Vierikkoa Esasta ja Vesasta ihan muistipohjalta: "Olen Etelä-Suomen kovin jätkä - toiset sanoo, että hulluin, mutta sehän on saatana sama asia!"


[12:36 21.5.2008] H.N.
Ja Samuli Edelmann antoi itselleen Levottomissa surkeudessaan melko voittamattoman tittelin: "Mä ole Turu paski jätkä!"


[13:35 21.5.2008] M.H.
"Suosituimmat ja kovimmathan on aivan eri asia. Tämähän nyt on selvä homma."

Ei välttämättä. Riippuu miten määritellään kovuus, minkälaista kovuutta siis.

Onko kysymyksessä henkinen vai fyysinen kovuus? Onko kovuus asennetta, määrää vai laatua? Onko Suomen kovin rokkari, se jolla on eniten nahkaa ja rautaa päällä, se joka vetää eniten asenteella autotalleissa, se joka vetää eniten porukkaa stadionkeikalle vai se joka eniten uskaltaa haistatella kriitikoille tai näyttää persettä porvareille? Vai onko kovuus sitkeyttä ja yrittäjyyttä, sitä kuinka kauan joku jaksaa seisoa vesisateessa tai ottaa paskasadetta eniten niskaansa?


[17:21 22.5.2008] M.V.
niin, edelliseen viitaten, mistä tässä oikeastaan puhutaan? tai väitellään? kovasti on heitelty henkilökohtaisia suosikkeja kehiin.
aika turhaa ja lapsellista tehdä näitä vanhanaikaisia listoja, top viisi jne...
itse ymmärrän kovuudella sen, että on suoraselkäinen, nöyrä, sitkeä muttei jääräpäinen typerys, kenties lahjakas, itsestäänselvyydet haastava, vastarannan kiiski, joku joka saa kuolleet heräämään..ja nyt lähti käsistä tämä kuvailu.
[00:14 23.5.2008] listaaja
"turhaa ja lapsellista"

Mutta lapsellisuus ei ole turhaa :)


[12:01 20.9.2008] Anna Katariina Pitkänen
Olen Tiitus Petäjäniemen (kuvataide) ja Juha Pekka Matias Laakkosen (kirjallisuus) töiden ihailija, joten varmasti voin sanoa, että he ovat myös aukean kovimpia jätkiä.

Muitakin hyviä löytyy, mutta viime aikoina olen ollut passiivinen aukeassa ja keskittynyt vain näiden kahden töihin.

Kirjanmerkeissä on myös mm. Mari Kämäräinen (kuvataide), Keijo Kuuttio (kirjallisuus) sekä Reetta Niinisalo (kirjallisuus).


[14:13 6.10.2008] H.S.
Kovimpia jätkiä te kaikki ihanat jotka annatte rakentavaa palautetta ja ootte semmosia asiallisia ja järkeviä! :D eism. janne mankila ym ym ym.


[14:14 6.10.2008] H.S.
Ja kaikki joilla on useita yli 3,5 keskiarvopointsin kuvia puhumattakaa 4.0 pisteen kuvista ni on kovii jätkii!


[15:13 6.10.2008] M.H.
Eikö sitten kirjallisuuspuolella ole niitä yhtään? ;)


[08:57 7.10.2008] A.N.
Minä olen aiemmin sortunut kommentoimaan ja kehumaan ihmisiä tälläkin palstalla, vaikken ollut aukeaan silloin hirveästi tutustunutkaan. Eikä muuten tunnu missään.
Palsta on kuitenkin aiheuttanut sen, että olen tutustunut aivan uusien tyyppien töihin, enkä klikkaillut ainoastaan "tällä hetkellä parasta"- naamoja, johon sorrun valitettavan usein.
En tiedä onko se ylpeyttä, narsismia vai vain tyytyväisyyttä töitään kohtaan, mutta minulle ei tee ikävää, ettei löydy tältä listalta henkilönä (en ole toisaalta lukenut kovinkaan tarkkaan). Enkä halua nuoleskella yhdenkään persettä ilmoittamalla, että rakastan hänen töitään. Päinvastoin, uskoisin muutaman aiemmin mainitsemani henkilön ehkä vain kiusaantuvan siitä kunniasta, että pääsee aukean etusivulle.

Jatkan tapaa silti:
Kiitos esimerkiksi Paul Pekkariselle siitä, että hän antaa tylyt arvostelunsa omalla nimellään, eikä heittele nimettömiä ygösiä.
Kiitos varsinkin kirjallisuuspuolella runsasta ja fiksua palautetta jakaville henkilöille, kuten Kristian Huuhtaselle, Aino Auraselle, Miki Liukkoselle, Venlalle ja Hemmingille(taipuuko se noin, Hemingway!) - näitä olisi vaikka kuinka - he ovat myös loistavia runoilijoita.

Jos siis haetaan aukean vitun kovinta jätkää, olisi se varmasti runsaasti asiallista, kriittistäkin palautetta antava ihminen. Aktiiviset pitävät tätäkin puljua pystyssä.


[09:21 27.10.2008] P.T.
Joren nimi tuli tuolla usein mainittua ja mulla onkin ihan ihmeellinen kymysys..siis kysymys.

Opiskelen tällä hetkellä kurssimuotoisesti valokuvausta ja kurssin ohjaaja on kohtalaisen tunnettu noin Joren ikäinen ammattivalokuvaaja (nimeä en tässä sano) ja hän ihmetteli että KUKA JORE PUUSA????

Hän ei ollut koskaan kuullutkaan ja luetteli myös litania suomen parhaita lehtikuvaajia ja minä vuonna mikäkin oli valittu.

Joten missä oli Puusa, onko hän ihan oikeasti niin tunnettu kuin täällä annetaan ymmärtää?

Mulla ei todellakaan ole mitää Puusaa vastaan vaan ihmettelen vaan sitä, että suurinpiirtein samanikäiset ammatti-ihmiset eivät näin pienessä maassa tiedä toisistaan.


[11:24 28.10.2008] I.T.
Venla Gladin töistä innostun joka kerta. Oikeastaan kaikkea muuta luen satunnaisesti jos ollenkaan. Harri Holtinkoskelta lueskelen runot, ihan jo kaverina.

Petteri Saarelaisella on pirun hyviä valokuvia, jos sattuu sen tyyppisestä tykkäämään.

Kuvataidepuolella en ole aikaani jaksanut paljoa viettää, mutta Antti Silvekosken työt on mulla kirjanmerkeissä.


[18:17 29.10.2008] R.L.
sinä


[12:22 30.10.2008] The Seeker
Päivi-Maritan kysymyksestä innostuneena vietin tunnin, pari selaamalla googlen hakutuloksia nimelle Jore Puusa. Kaverista selvisi kaikenlaista, josta en nyt tässä ala, mut Puusan kuvia, tai meriittejä kuvaajana... ei mitään???

Edellinen sivu   Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty